Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun

Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun

Printre cadourile care s-au regăsit sub bradul uneia dintre nepoatele mele se numără și minunata cărticică Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun, cu o poveste superbă, imaginată de Mirabela Les și ilustrată de Mirela Pete. Ea face parte din colecția Pupo învață, o colecție dedicată copiilor de 3-7 ani, din care amintesc câteva titluri: Pupo învață să numere, Pupo învață anotimpurile și Pupo învață să fie curajos. Găsiți toată colecția pe Libris.ro la secțiunea cărți pentru copii.

Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun este o cărticică superb ilustrată, cu o poveste scurtă, dar completă, plină de magie, dar și se învățăminte pentru cei mici. Și nu doar pentru ei!

Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun

Pupo este un cățel, iar Miți o pisicuță. Cei doi sunt prieteni și colocatari. Crăciunul se apropie și Pupo a cam uitat de scrisoarea pentru Moș Crăciun. Fără scrisoare nu va primi cadouri, iar Crăciunul nu are niciun sens fără daruri. O scrie într-un târziu, dar poșta nu mai are timp să ajungă la Moș Crăciun, așa că Pupo este tare supărat.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun scrisoare

Până când lui Miți îi vine o idee – să plece ei înșiși în căutarea Moșului, să-i ducă personal scrisoarea. O aventură minunată începe în acel moment.

Pupo și Miți înfruntă frigul și zăpada, într-o călătorie distractivă și periculoasă în același timp. Nu vă spun dacă-l vor găsi pe Moș Crăciun, dar vă garantez că vor primi cele mai frumoase daruri și că vor vedea altfel Crăciunul de acum încolo.

Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun este povestea a două personaje drăgălașe, pe placul copiilor, o poveste prin intermediul căreia cei mici vor înțelege mai bine ce înseamnă prietenia și care-i treaba cu darurile de Crăciun. Miți și Pupo sunt prieteni adevărați. Miți e gata sa-și împartă darurile cu Pupo, pentru ca acesta să nu sufere când nu va primi nimic, și nu stă prea mult pe gânduri când e vorba să-l ajute să dea de urma Moșului. Pe tot drumul îi va fi alături și-l va salva din tot felul de situații neprevăzute și chiar periculoase. Asta fac prietenii.

Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun sania mosului

Dincolo de lecția despre prietenie, mai avem una, despre ce înseamnă Crăciunul cu adevărat și care sunt cele mai frumoase cadouri de care să ne bucurăm. La fel ca Pupo, mulți dintre noi ne temem că poate nu vom primi niciun cadou sau vom primi altceva decât ne-am dorit. Nu realizăm că bucuria cea mai mare nu vine de fapt dintr-o cutie, ci din toată atmosfera de sărbătoare din jurul nostru. La sfârșitul călătoriei, Pupo și Miți vor pune mai puțin preț pe lucrurile materiale, pe care ar fi trebuit să le aducă Moș Crăciun după citirea scrisorilor, și vor fi învățat să se bucure de luminile de sărbătoare, de mirosurile specifice Crăciunului, de căldura din cămin, de prezența oamenilor dragi în jurul lor.

Crăciunul înseamnă și cadouri, dar este mai mult de atât. Ce-ar fi un Crăciun cu multe cadouri sub brad, dar petrecut fără oamenii care ne iubesc și pe care-i iubim? Există multe lucruri de care nu știm să ne bucurăm, pe care ajungem să le apreciem abia după ce suntem privați de ele pentru o perioadă. Asta au descoperit Pupo și Miți. Asta descoperim sau ne amintim și noi citind povestea lor. O fi o carte pentru copii, dar știu mulți adulți cărora nu le-ar strica să o citească atent, cu ochii și inima larg deschise.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares