Păr îndreptat cu placa? 6 sfaturi pentru a evita deteriorarea lui

păr îndreptat cu placa

Cine e fan păr drept mâna sus! Eu le-aș ridica pe amândouă, dacă nu ar trebui să scriu. Din fericire, tehnologia modernă ne pune la dispoziție placa de păr, cu ajutorul căreia putem avea părul drept pe care ni-l dorim. Partea proastă este că un păr îndreptat cu placa zilnic poate avea de suferit în timp. Firul de păr se subțiază, ba chiar se poate arde, vârfurile se tocesc rapid, strălucirea dispare, iar căderea părului se accentuează. Ce e de făcut? Ar trebui să renunțăm la placa de păr sau să o folosim doar ocazional? Ar fi o soluție, numai că… știu din experiență că aspectul unui păr neted este mai important pe moment și cedăm ispitei. Prin urmare, nu susțin renunțarea la acest aparat de styling, dar te rog să ții cont de câteva sfaturi menite să-ți protejeze părul.

Investește într-o placă mai bună

Toate plăcile fac același lucru, nu? Da. Sau nu. Unele îndreaptă mai bine, altele așa și așa. Unele sunt prietenoase cu părul, altele îl distrug. De aici și diferențele de preț dintre diversele produse de pe piață. Nu putem compara o placă de păr cu înveliș metalic cu una cu înveliș ceramic sau din titan. Cele din urmă sunt mult mai protectoare cu părul. La fel de important este ca placa de păr să-ți permită ajustarea temperaturii la tipul părului tău, să prevină electrizarea, să nu agațe/rupă părul. O placă bună face treabă din prima, nu trebuie să revii de 2-3 ori asupra aceleiași șuvițe.

Pentru a alege o placă de îndreptat părul bună, trebuie să te informezi bine înainte, să înțelegi ce avantaje prezintă un tip de înveliș sau altul, care sunt cele mai noi tehnologii în domeniu, etc. Poți începe documentarea cu articolul ghid despre plăcile de păr de pe site-ul frezarie.ro.

Nu folosi placa la cea mai înaltă treaptă de temperatură

Nu te gândi că, dacă temperatura maximă la care poate ajunge placa de păr este de 230 de grade, acea temperatură este sigură și potrivită pentru un rezultat bun și rapid! Placa de păr trebuie testată puțin pentru a descoperi temperatura optimă îndreptării tipului tău de păr. Pornește de la cea mai joasă treaptă de temperatură și crește treptat până obții rezultatul dorit. De ce să-l agresezi la 200 de grade, dacă el poate fi îndreptat și la 180 de grade?

Folosește protectoare termice

Chiar dacă ai o placă de păr de ultimă generație, care îndreaptă rapid și la care poți ajusta simplu și rapid temperatura, ai nevoie totuși de acțiunea unui protector termic. Aplică un ulei special pe firul de păr înainte de a interveni cu placa și îl vei proteja de efectele nedorite ale temperaturilor crescute la care este expus în timpul îndreptării! Ba, mai mult, părul va fi mult mai strălucitor la finalul sesiunii de hairstyle.

Nu îndrepta părul ud

Graba strică treaba și când vine vorba de păr îndreptat cu placa. Multe doamne și domnișoare vor să reducă timpul de coafare și să împuște doi iepuri dintr-o dată, utilizând placa de păr pe părul ud, în ideea că placa îl și îndreaptă, îl și usucă. Este complet greșit. Părul umed nu rămâne perfect drept, așa că pentru a obține rezultatul dorit vei fi tentată să menții placa pe păr mai mult decât ar trebui, până când părul se usucă și șuvița rămâne perfect dreaptă. Usucă părul cu uscătorul și abia apoi treci la îndreptat!

Evită îndreptarea de mai multe ori a aceleiași șuvițe

Asta se întâmplă atunci când nu lucrezi organizat și iei șuvițe la întâmplare. Trebuie procedat ca în cazul vopsirii părului și folosite clame pentru a împărți părul pe secțiuni. În felul acesta știi exact unde ai intervenit deja cu placa și nu agresezi de două ori acea porțiune de podoabă capilară. Eu îmi prind părul într-un clește și desfac treptat șuvițe din el pentru a le îndrepta.

Nu insista prea mult pe vârfuri

O greșeală pe care eu am făcut-o și pe care presimt că și voi o comiteți este aceea de a insista cu placa pe vârfurile firelor de păr. Uneori trecem prea repede cu placa pe lungimea firului de păr și, probabil, pentru a compensa asta, tindem să menținem prea mult placa pe vârfuri, trăgând de păr. Vârfurile sunt foarte fragile. Se ard, se rup, se despică. Expunerea lor la temperaturi înalte pentru mai mult timp decât este cazul le deteriorează rapid. Nu cred că îți crește părul așa de repede, să-ți permiți să tai 3-4 centimetri din el în fiecare lună!

Nimeni nu spune că nu te poți bucura de aspectul unui păr îndreptat cu placa, atâta vreme cât alegi o placă de păr bună și o folosești corect. Evită ce este de evitat, adaugă în rutina de îngrijire produse care să protejeze și să atenueze efectele agresiunii termice și vei evita multe probleme! Vrei un păr drept, dar înainte de toate trebuie să ai grijă să fie sănătos. Nu ai voie să uiți asta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 09/01/2020
    Răspunde

    Mersi pentru sfaturi.. Eu am cam renunțat la ea… Trebuie neapărat să-mi iau o protecție termica…

    • Valeria Chertes
    • 09/01/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,eu nu folosesc aproape deloc placa de par.

      • Asaftei Simona
      • 09/01/2020
      Răspunde

      Mai folosesc și eu din cànd în când ,ce e drept mai rar ,dar este bine de știut ! Mulțumim draga mea pentru recomandări !???

    • Loredana Maria
    • 09/01/2020
    Răspunde

    Mersi pt sfaturi nu prea folosesc placa foarte rar o folosesc

      • Anghelina Irina
      • 09/01/2020
      Răspunde

      Și eu o folosesc de câteva ori pe săptămână, nu pot trăi fără placă

    1. Îmi place sa îndrept parul dar recunosc o fac mai rar!

  1. Îmi place sa îndrept parul dar recunosc o fac mai rar!

    • Mirabela Matei
    • 09/01/2020
    Răspunde

    Buna ! Eu una nu ma indrept la par ca nu prea am răbdare si mereu iau șuvițe aiurea, mulțumim frumos pentru sfaturi ce voi aplica si eu este sa numai revin la aceași suvita ca pana acum.?

  2. si cate fete vin ca vor cu temperatura mai mare de 230…. stiu si eu ca e gresit si de cele mai multe ori recomand 170-180 maxim, dar si folosirea doar ocazionala, nu frecventa!

  3. Intaresc si eu recomandarea folosirii uleiurilor care sa protejeze firul parului. Cel putin eu una folosesc asa ceva si nu am probleme. Plus ca un astfel de ulei nici nu e scump deci nu avem scuze sa nu il folosim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares