Gogoși pufoase și pline, după rețeta Jamilei

Gogoși pufoase și pline ca la patiserie

Să spună oricine orice ar vrea despre ea, Jamila este personajul cel mai urmărit când vine vorba de rețete! Poate pentru că are vechime, pentru că are multe rețete în portofoliu, pentru că le explică foarte bine, nu știu exact, dar până și mama, care stă foarte puțin online, știe cine e Jamila. Multe din preparatele mele sunt după rețetele ei. Inclusiv aceste gogoși pufoase și pline pe care le-am făcut în weekend. Căutam de multă vreme o rețetă de gogoși pe placul nostru. Nouă nu ne plac deloc gogoșile cu gaură în mijloc. Nu mă refer la cele decupate cu gaură, cele sub formă de inel, ci la gogoșile rotunde în care apare un gol mare de aer.

Gogoșile Jamilei sunt așa cum ne-am dorit; pufoase din cale afară, aromate, pline, un deliciu. Secretul pentru a le obține pline este să nu le decupați cu paharul, din aluat, ci să formați bile din el. Cu alte cuvinte, veți obține cam același tip de gogoși și din rețeta bunicii, doar schimbând modul de modelare. Dacă nu aveți o rețetă proprie sau vreți să mergeți la sigur, mergeți pe mâna Jamilei. Ingredientele și modul de preparare le aflați din materialul ei video.

Noi am respectat cu sfințenie gramajele, dar am procedat puțin altfel pentru preparare. Mai precis, eu nu am robot de frământat și, manual, nici într-o mie de ani nu o să mă vedeți pe mine frământând 15 minute un aluat. Eu am preparat aluatul pentru aceste gogoși pufoase și pline la mașina de făcut pâine. Am un Heinner vechi, dar care își face totuși treaba. Important este, dacă aveți mașină de făcut pâine, să puneți mai întâi ingredientele lichide (ouă, lapte, unt, esențe, sare și ce mai trebuie), făina fiind penultima adăugată și, deasupra ei, drojdia uscată. Nu activați drojdia dacă mergeți pe această variantă!

Am selectat programul 8 Dough, la mașina mea de pâine, acesta având frământare 20 de minute și două cicluri de dospire, din care l-am lăsat să ruleze doar pe primul, de 30 de minute. Concluzia? Pui tot în mașină și peste 50 de minute te apuci să formezi gogoșile din aluatul obținut.

Așa cum ați văzut în rețeta video o Jamilei, la aceste gogoși pufoase și pline aluatul nu se întinde și nu se decupează. Se formează pur și simplu niște bile de aluat, pe cât posibil egale. Jamila zice de 70 g. Noi am făcut și de 70, data trecută, dar ies cam prea mari. Gogoșile mai mari sunt mai dificil de prăjit (pentru că trebuie să stea mai mult în baie de ulei și, dacă nu potrivești focul cum trebuie, se ard pe deasupra) și de mâncat (nici măcar noi, mari mâncăi, nu prea puteam mușca din ele). Prin urmare, de data asta le-am făcut de 50 g bucata.

gogosi-gif

Cam asta e tot. Rețeta e cât se poate de clară și rezultatul este delicios și pe placul chiar și al celor mai pretențioși pofticioși. Noi am dublat cantitățile din rețeta Jamilei (că avem familie mare!) și am obținut vreo 30 de gogoși destul de mari. Probabil că sunt la fel de bogate în calorii ca cele de la patiserie/gogoșerie, dar în cele făcute acasă știi sigur ce ai pus. Și nu sunt prăjite în ulei uzat de săptămâni! Spor la treabă și poftă bună!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 13/11/2019
    Răspunde

    Mi-ai facut o pofta…..???

  1. Daca as fi stiut ziua in care faci gogosi veneam in vizita. Lesin de pofta :)))

    1. Clar gogosile favoritele mele!!

      • Valeria Chertes
      • 13/11/2019
      Răspunde

      Și eu fac multe după rețetele Jamilei dar gogoși nu am făcut încă,urmează.

        • Angelica
        • 14/11/2019
        Răspunde

        Yami, ador gogoșile noi facem destul de des, nici eu nu frământ 15min doar în jur de 5 minute și ies delicios.

    • Cristina Barbieru
    • 13/11/2019
    Răspunde

    Yuuum!! Si eu tot de la Jamila ma inspir. De la ea am descoperit placinta cu iaurt care e yuuuumy. Am sa incerc si gogosile, arata perfect!

    • Cîrstocea Madalina
    • 13/11/2019
    Răspunde

    Arata delicios!!!!!

  2. Răspunde

    Ce bine arata gogosile tale!!! Felicitari!
    Si eu am multe retete de la Jamila pe care le-am adus in palmaresul meu. Mie imi place faptul ca spune gramajul clar.
    Sa incerci reteta de humus de la ea si tiramisu cu ciocolata.

    • Mirela Barbălată
    • 14/11/2019
    Răspunde

    Mamă, da ce poftă mi-ai făcut! ??
    O sa încerc și eu rețeta ?.

    • Cristina Popescu
    • 14/11/2019
    Răspunde

    Ce bine arata! Sunt fan gogosi pufoase!

  3. Răspunde

    Jamila are super retete, am mai facut din ele. Si ce ai facut tu arata minunat!

    Gogosi eu nu mai fac (am trecut pe zero gluten din motive de dezechilibre autoimune, varsta trece si metabolismul meu merge in haos…).

    • Roxana Marcu
    • 15/11/2019
    Răspunde

    Ce bine arata!

  4. Ador gogosile si incerc mereu diverse retete, pana la urma am gasit reteta perfecta pentru ca le-am tot combinat!
    Calde, presarate cu zahar pudra si vanilie, sunt minunate mai ales iarna!

  5. stii ca nu am facut gogosi niciodata pana acum? zau ca mi-ai facut pofta! mai ales ca am si 2 glazuri faine care ar merge pe ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares