3 produse nou descoperite din categoria cosmetice naturale

sampon-Nature-Box-Almond, sampon Klorane Quinine, ulei esential arbore de ceai Tea Tree

De când am început să am probleme cu dermatita, sunt mult mai atentă la produsele cosmetice pe care le folosesc. Nu contează că e vorba de șampon, de un banal săpun sau de o cremă, caut tot timpul produse cât mai curate, pentru a evita problemele cu pielea. Așa se face că, de fiecare dată, sesiunile mele de shopping pornesc direct de pe pagina cu produse cosmetice naturale. Nu sunt toate produse naturale, dar au un procent mai mic de ingrediente de evitat. Faptul că găsesc grupate în această categorie produsele cu potențial problematic mic mă ajută să scutesc mult timp la cumpărături. În loc să navighez printre mii de produse și să analizez ingredientele fiecăruia în parte, merg mai la sigur așa, alegând din lista cu produsele cu cel mai mic procent de ingrediente nocive. Iată și trei produse din această categorie, descoperite de curând!

Șampon fortifiant și stimulant Klorane

Principala zonă pe care se manifestă, la mine, simptomele dermatitei seboreice este scalpul. Este groaznic să ai tot timpul coji în cap, pete roșii, mâncărimi și usturimi. Bine, nu tot timpul. Dermatita are perioade și perioade. Uneori pare că dispare, apoi apare din senin. Se pare că alimentația și stresul sunt principalii factori care o provoacă și o agravează. Din fericire, există șampoane care calmează sau chiar elimină aceste simptome. Minunea mea rămâne în continuare șamponul Vichy despre care am scris aici. Este un șampon tratament care am remarcat eu că funcționează și dacă îl alternez cu un alt produs. Adică o dată mă spăl cu Vichy și o dată cu un alt șampon, dar nu de orice fel. Trebuie să fie un șampon natural sau cu un procent cât mai mare de ingrediente naturale pentru a nu irita zona.

sampon-fortifiant-si-stimulant-Klorane-Quinine

Așa am ajuns să descopăr produsele Klorane. Inițial, l-am avut pe cel pentru păr gras, care l-a completat foarte bine pe cel de la Vichy, dar luna aceasta am decis să încerc un sortiment nou, șamponul fortifiant pentru păr deteriorat de la Klorane. Este un șampon pe bază de chinină și bogat în vitaminele B, destinat celor care se confruntă cu un păr subțire, fragil, care cade în ritm alarmant. Nu știam dacă mi se va potrivit sau nu, așa că am ales inițial varianta mică, de 100 ml.

Nu pot vorbi despre rezultate pe partea de fortifiere sau stopare a căderii părului după doar câteva utilizări, asta e clar. Niciun produs nu face minuni peste noapte. În schimb, îmi place cum arată părul după utilizarea acestui șampon fortifiant și stimulant Klorane; este mai lucios, mai neted. Deși nu face spumă prea multă, reușește să curețe bine părul și scalpul și nu a creat niciun fel de problemă, deci pot investi liniștită în varianta de 200 ml sau 400 ml. Nu este totuși un șampon perfect (asta dacă există așa ceva!). Nu conține silicon sau SLS, dar are Methylisothiazolinone și Propylparaben.

Lista completă de ingrediente Klorane Quinine: Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Mipa, Lauryl Betaine, Alcohol, Biotin, Blue 1 (CI 42090), Caremel, Cinchona Calisaya Bark Extract, Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Glycerin, Methlisothiazolinone, Methylparaben, Panthenol, Pantolactone, Phenoxyethanol, Poluquaternium-22, Propylparaben, Pyridoxine HCL, Red 33 (CI 17200), Sodium Chloride, Triethanolamine.

Ulei din arbore de ceai Tea Tree

Uleiul esențial din arbore de ceai este benefic pentru tratarea multor probleme: acnee, mătreață, diverse ciuperci. De ce mi l-am luat eu? Pentru că, nu știu cum și nici de unde, m-am trezit cu o ciupercă a unghiei la degetul mare de la piciorul stâng. Am două luni de când folosesc seara tratamentul de la Scholl și dimineața acest ulei 100% pur din arbore de ceai și rezultatele sunt vizibile. Nu a trecut de tot. Am înțeles că e nevoie de luni de zile de tratament pentru a scăpa definitiv de ciupercă, dar sunt pe drumul cel bun. Am făcut poze la începutul tratamentului și, când unghia își va reveni complet, am să revin cu mai multe detalii.

Ulei-esential-din-arbore-de-ceai-si-sapun-lichid-cu-ulei-din-arbore-de-ceai-Tea-Tree

N-o avea produsul ăsta cel mai plăcut miros, dar merită suportat. Mai ales că recomandarea este ca el să fie amestecat în alte produse. Poate fi vorba de alte uleiuri naturale sau chiar de produse cosmetice naturale și numai pe care le folosiți. Eu mi-am pus deja o cantitate mică de ulei din arbore de ceai în serul revitalizant pe care îl folosesc pe față și îl adaug uneori și în șampoane. Uleiul de ceai are proprietăți anti-fungice, anti-septice, anti-bacteriene, anti-inflamatoare. Merită încercat dacă vă confruntați cu acnee, ciuperci, eczeme sau chiar mirosul neplăcut al picioarelor. Eu mi-am luat și săpun lichid de mâini cu ulei din arbore de ceai de la același brand.

Șampon Nature Box Almond

Un alt șampon ales tot de la secțiunea cosmetice naturale este șamponul Nature Box Almond pentru volum. Este un produs care promite să dea un plus de volum și să hrănească părul în același timp, conferindu-i strălucire. Deși îl folosesc de puțin timp și oricum alternez cu alte șampoane, după cum vă spuneam mai sus, chiar pot să spun că are un efect benefic asupra părului. Volumul obținut este unul așezat totuși, nu zbârlit, părul fiind plăcut la atingere și destul de lucios după utilizarea lui. Din păcate, volumul rezistă maxim 2 zile, dacă nu te ajuți de alte produse (gen șampon uscat). Mirosul este absolut senzațional (floral-fructat), spuma garantată de la prima aplicare și volumul asigurat.

sampon-Nature-Box-Almond

Nature Box Almond are la bază uleiul de migdale 100% presat la rece. Acest ingredient conține multe vitamine și antioxidanți de care părul agresat de vopseaua de păr, de aparatele de styling și de poluare are nevoie. Eu am părul gras și reușește să mi-l curețe foarte bine, fără a irita scalpul sau a declanșa/agrava problemele cu dermatita. Și ca ingrediente este un produs destul de bun. Singurul care să zicem că este ceva mai nociv este geraniolul, care are un potențial alergen ridicat. Nu conține coloranți, sulfați, parabeni sau silicon.

Lista completă de ingrediente șampon Nature Box Pomegranate: Aqua (Water, Eau) · Sodium C14-16 Olefin Sulfonate · Cocamidopropyl Betaine · PEG-120 Methyl Glucos eDioleate · Sodium Methyl Cocoyl Taurate · Sodium Chloride · Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil · Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride · Panthenol · Parfum (Fragrance) · Citric Acid · Sodium Benzoate · PEG-40 Hydrogenated Castor
Oil · PEG-7 Glyceryl Cocoate · Coconut Acid · Propylene Glycol

Probabil că idealul ar fi să folosim doar cosmetice naturale 100%, dar eu știu, din propria experiență, că e greu să obții rezultatele pe care te-ai obișnuit să le ai cu produse naturale. Eu chiar am încercat șampoane naturale, dar nu mi-au priit deloc pentru că nu făceau spumă și părul rămânea gras și sârmos. Prin urmare, nu mai încerc să folosesc produse naturale, ci mai naturale. Și lucrurile merg bine.

Toate produsele din articolul de azi pot fi achiziționate de pe Notino.ro.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Simona Banica
    • 22/10/2019
    Răspunde

    Bune mai ales ingredientele, multumim pentru recomandare!

      • Cristina Dragomir
      • 23/10/2019
      Răspunde

      Daca si pielea/parul se simt bine, atunci e bine.

    • Trandafir Mihaela Anabela
    • 22/10/2019
    Răspunde

    decii, de la naturebox deocamdata nu am incercat nimic, tea tree pt par am avut mai demult balsam de par de la nu mai stiu firma, iar Klorne am avut pt fetita cand erea bebe, si. n prezent am balsam cu menta pt mine si. l adooor

      • Cristina Dragomir
      • 23/10/2019
      Răspunde

      Klorane are si multe produse pentru copii, ai dreptate!

    • Valeria Chertes
    • 22/10/2019
    Răspunde

    Îmi plac produsele naturale,îmi place ce am citit aici despre ele.

      • Cristina Dragomir
      • 23/10/2019
      Răspunde

      Ma bucur ca si tu te simti atrasa de produsele mai curate ca ingrediente.

        • Angelica
        • 25/10/2019
        Răspunde

        Nu am încercat până acum , de obicei sunt fidelă unei mărci dar aș încerca mai ales că sunt naturale.

          • Cristina Dragomir
          • 26/10/2019
          Răspunde

          sau naturale in proportie mai mare decat altele.

  1. Uleiul din arbore de ceai știu ca merge bine pe coșuri! Și de samponul nature box am auzit de bine. Din fericire, nu am un scalp pretențios, asa ca folosesc orice

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      Daca m-as vopsi eu asa ca tine, nu as mai avea par deloc, cred.

  2. Uleiul de tea tree l-am folosit si eu pentru cosuri, cu succes, doar ca mirosul ma cam dadea pe spate la propriu.
    Si eu am dermatita si am incercat diverse sampoane, fara prea mult succes, cu exceptia celui de la Olive din ingrediente naturale.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      Uite de Olive asta eu nu stiu nimic. Am sa ma interesez.

    • Corina Cosa
    • 23/10/2019
    Răspunde

    De la Klorane imi plac si mie produsele

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      Am sa incerc si eu si samponul uscat Klorane sa vad ce face.

    • Anghelina Irina
    • 23/10/2019
    Răspunde

    Klorane folosesc pentru copii,gama pentru bebe cu galbenele și îmi place tare mult, deci daca as incerca ceva pentru mine ar fi samponul klorane

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      Sunt printre cele ai cautate branduri la capitolul produse pentru bebei.

  3. E bine să încercăm să alegem produse cat mai naturale si cat mai bune pentru noi. Stiu că pretul uneori ridicat, ne va face să avem dubii, dar eu pana acum nu m-am păcălit cu niciun produs scump. Și-au dovedit de fiecare data meritele.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      dai un ban, dar face!

  4. Răspunde

    Un sampon pentru volum dar care sa nu imi zburleasca parul mi-ar trebui si mie. Cred ca il incerc si eu pe cel despre care ne-ai vorbit tu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2019
      Răspunde

      esti invitata mea sa incerci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares