3 probleme la care te expui când amâni un implant dentar

stomatolog -pacient implant dentar

Cine își îngrijește corect dinții merge la dentist doar pentru control și igienizare. Mi-as dori ca asta să se întâmple în majoritatea cazurilor. Când la control se depistează o carie mică, lucrurile se rezolvă simplu cu o plombă. Asta doar dacă îți cauți cât mai rapid o clinică stomatologică la care să o tratezi. Mai grav e când nici nu ai grijă de ei, și nu mergi nici la controal. Caria mică se transformă într-una mare. Dacă stai suficient cu ea așa, te trezești cu un perete spart și cu necesitatea de a-ți pune o coroană sau chiar implant dentar, în funcție de cât de afectat este molarul respectiv. Asta se întâmplă când pe măseaua ta nu se mai poate lucra deloc. Ea este scoasă și în locul ei trebuie pus implant.

Dacă ai ajuns deja în situația nefericită în care ai pierdut o măsea sau un dinte, medicul ți-a vorbit despre implant și tu tot amâni, dă-mi voie să-ți spun că faci o nouă greșeală. Adu-ți aminte că greșelile anterioare te-au costat un dinte! Sunt cel puțin 3 motive pentru care ar trebui să grăbești această lucrare.

Disconfort la masticație și probleme de sănătate

Am stat luni bune fără un molar, deci știu eu ce zic. Nu ai probleme dacă vrei să mănânci alimente moi sau cu o duritate medie, dar sigur nu poți mesteca pe partea respectivă alimente tari, crocante. Chipsuri, covrigi, covrigei, pâine prăjită, o carne mai tare, va trebui să stai cu stres și să le mesteci doar pe partea cealaltă. Altfel, presiunea care ar fi trebuit să fie pe măsea, va fi pusă pe gingie și ea va suferi. Pot apărea chiar leziuni grave, dureroase, dacă te încăpățânezi să le ronțăi pe partea cu probleme.

Foarte multe persoane își modifică radical alimentația pe fondul pierderii unui molar. Recurg aproape mereu la alimente moi, nu mai mănâncă la fel de multe legume și fructe crude (gen morcov sau măr) și asta privează organismul de nutrienți importanți. Sau, mai există un caz, al celor care continuă să consume alimentele respective, dar tind să mestece superficial. Asta duce la probleme digestive.

Periclitarea sănătății dinților vecini

Poate faci parte din cei care s-au gândit că e vorba de o măsea pe care nu o vede nimeni, nu te doare nimic, poți mânca liniștit orice pe partea cealaltă, deci nu are rost are să dai banii pe implant. Ei bine, atunci când ne alegem cu un spațiu gol, dinții vecini ai acestui spațiu își vor modifica treptat poziția, se vor înclina, lucru care nu este deloc ok. Pot deveni mai greu de curățat sau se pot muta de așa manieră să nu mai permită o mușcătură sau o masticație corectă, punându-se mai multă presiune pe o anumită porțiune a lor. E nevoie să spun că dinții se pot sparge astfel?

Pierderea masei osoase

Există multe persoane care își spun că vor mai amâna un implant dentar un an sau doi, din motive financiare. Pe măsură ce trece timpul, osul din care a fost extrasă măseaua se va retrage. Se resoarbe. Așa mi-a spus medicul de la clinica de stomatologie bucuresti German System Dent, la care am ajuns într-un final. Am dat peste un medic care mi-a explicat pe larg ce și cum. Pe scurt, dacă te trezești că vrei să pui implant peste 3 ani de la extracție, este foarte posibil ca medicul să nu aibă în ce să prindă implantul. Nu că nu se mai poate face deloc implant dentar, dar te costă și durează mai mult pentru că se face și operație de adiție osoasă înainte.

Știu că, din punct de vedere financiar, un implant dentar nu este ușor de suportat de către oricine. Dar iată că, în lipsa lui, ne putem alege cu probleme mai grave. Sigur că, acolo unde lipsește un singur dinte și pacientul este dispus să sacrifice doi dinți vecini, există și varianta punții dentare, însă implantul este mult mai durabil. Vestea bună este că poți găsi și clinici care fac periodic reduceri la anumite tipuri de implant dentar. În perioada aceasta am văzut o ofertă tentantă la implantul Sweden&Martina pe site-ul clinicii stomatologice German System dent – www.germansystemdent.ro. Și se acceptă și plata în rate! În privința durerii nu ai de ce să-ți faci griji. În 2019, pacienții se bucură de anestezii care își fac bine treaba.

Încă mai crezi că merită să amâni implantul? Anul asta ai nevoie de unul. Peste doi ani, s-ar putea să ai alți doi dinți de înlocuit din cauza celui lipsă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 27/09/2019
    Răspunde

    Am patit-o și eu.Din pacate,când eram în liceu avea o maaarree teama de dentist,așa că m-am ales atât cu,carii serioase cat si cu pierderea câtorva măsele

    • Valeria Chertes
    • 27/09/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru staturi și eu ar trebui sa i-au masuri in acest sens.

  1. Răspunde

    Am avut 2 extractii in copilarie (greseala dentistului, a scos maseaua incorecta prima data…). La 25 ani, cand am ajuns la un medic competent, deja vecinii s-au deplasat incat nu mai e loc nici macar de 1 implant dar am loc sa blochez o bucata de aluna :D.
    Nasol cu gingia goala este ca ajungem sa mancam fainoase, si astea fac f.rau dintilor (ca adera si se curatza greu si fac placa si carii). Sa nu zic cat de nasol e pt imunitate (tot citesc impactul glutenului asupra persoanelor cu dereglari metabolice si alergice si dermatice si autoimune…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares