Lupta împotriva încălzirii globale – documentarul care nu te va mai lăsa să dormi

ICE on fire Lupta impotriva incalzirii globale documentar HBO

Crezi că titlul este exagerat? La fel aș fi crezut și eu dacă l-aș fi citit în altă parte. Nu e nimic exagerat. Poate doar răul pe care ni-l facem singuri.

Știm cu toții că gradul ridicat de populare a declanșat deja fenomenul încălzirii globale. Probabil că mulți dintre noi ne-am gândit că, în ritmul acesta, vom distruge complet planeta în câteva sute de ani. Ei bine, am fost foarte optimiști. Apocalipsa provocată de noi este mai aproape decât am crede.

Lupta împotriva încălzirii globale este un documentar peste care am dat din întâmplare weekend-ul trecut, răsfoind noutățile de pe HBO GO. Și l-am vizionat. Știam că situația nu e roz, dar cifrele m-au șocat. Nu am să vă povestesc eu prea multe, nu vreau să dau cifre sau indicii despre previziunile sumbre. Vreau să-l vedeți. Nu mă interesează unde. Poate la un prieten, poate ciordit de pe torente, n-are nicio importanță.

Mi se pare că sintetizează foarte bine toate implicațiile faptelor noastre, că vorbește pe scurt și clar despre toate schimbările climatice din ultimii ani și urmările lor, că arată la fel de clar de unde am pornit pe axa eliberării carbonului în atmosferă, unde ne situăm și cât ne mai permitem să ne mai jucăm. În mai puțin de două secole am distrus cam tot ce ne permiteam să distrugem. Este momentul să ne oprim. Și nu doar să ne oprim, ci să acționăm la unison, cât mai rapid, în direcția corectă, pentru a repara o parte din răul făcut.

Ei bine, da, fenomenul încălzirii globale este reversibil. Dar nu printr-o minune cerească, ci prin acțiuni responsabile ale unor oameni dornici să prindă viitorul și să-l ofere și celor care vin după ei. Este foarte frumos explicat totul în acest documentar. O să înțelegeți mai bine ce-am făcut și cum putem repara daunele. O să fiți șocați când veți afla cam ce ne așteaptă și cât de repede, dacă nu ne oprim ACUM.

Lupta împotriva încălzirii globale face mai mult decât să povestească trecutul, să ofere cifre din prezent și să facă previziuni sumbre. Vine cu soluții. Soluții reale. Atmosfera poate fi curățată de carbonul care o sufocă. Clima își poate reveni. Noi ne putem bucura în continuare de energie electrică, căldură și tot confortul, doar că altfel, apelând la alte resurse. Cheia este natura. Noi am distrus-o, dar, reconstruind-o, o putem convinge să ne salveze. Este probabil ultima șansă.

Este un documentar mai scarry decât orice film de groază. Pentru că este despre realitatea pe care o trăim și despre un mâine care poate nu va exista. Pe mine m-a speriat suficient cât să am câteva certuri în casă pe tema consumului iresponsabil de resurse, să decid că vreau să particip la următoarea acțiune de voluntariat pe partea de plantare de pomi, să mă gândesc foarte serios la montarea unor panouri solare. Vă las să urmăriți trailerul și sper să căutați documentarul cât mai curând și să conștientizați ce ne paște și ce avem de făcut. Pe HBO va fi difuzat pe data de 4 iulie la ora 21:35.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mirela Barbălată
    • 19/06/2019
    Răspunde

    M-ai făcut curioasă! O să urmăresc şi eu documentarul. Sunt conştientă că noi suntem singurii vinovați pentru încălzirea globală dar îmi este teamă că nu vrem să facem ceva. Am devenit prea egoişti 🙁 . Vorbesc la general.

    • Valeria Chertes
    • 19/06/2019
    Răspunde

    Sper sa nu uit pe 4 Iulie să mă uit.

    • Anghelina Irina
    • 20/06/2019
    Răspunde

    Nu l-am văzut încă dar mi-ar plăcea sa îl văd

    • Asaftei Simona
    • 20/06/2019
    Răspunde

    Interesant,chiar o să-l vizionez pe 4 iulie .

  1. Răspunde

    Cu siguranta este interesant si ne va ajuta sa intelegem anumite chestii. Daca l-ar urmari cat mai multe persoane, sunt sigura ca vom avea mai multa grija de planeta noastra! Eu nu am HBO :O insa il gasesc eu :)))

    • Maria Aghinitei
    • 20/06/2019
    Răspunde

    Sigur ca noi putem face fiecare ceva, dar in mica masura, caci poluarea importanta este a industriei si magnatii nu pot fi sensibilizati sa renunte la castigul maxim indiferent de gradul de distrugere !

  2. Răspunde

    Te felicit, Cristina, pentru ca scrii despre asta si ne recomanzi documentarul, am citit articolul tau si am vazut si trailer-url apoi numele lui Leonardo di Caprio si sper sa reusesc sa-l vad. Oricum ar fi, ca mama, ma voi stradui toata viata sa-mi educ copiii sa traiasca in armonie cu natura.

  3. Răspunde

    Mda, ar fi bine sa ne oprim dar intrebarea este: putem face asta? Suntem toti constienti? De la mic la mare si fara interese? Ma indoiesc 🙁

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Raspunsul e nu. Nu mai exista sanse pentru noi.

  4. Cred ca ar trebui difuzat pe toate posturile, la ore de varf poate asa vom constientiza cat rau ne facem si cat rau ii facem acestei planete.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Nu ne mai trezim. Nu ne mai facem bine. M-am convins de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares