Cum să-ți ceri iertare cu un buchet de flori

A greși e omenește. Asta spune o vorbă veche. Da, cu toții facem greșeli, mai mari sau mai mici, la un moment dat. Cel mai adesea rănim tocmai oamenii pe care îi iubim. Ar fi simplu dacă persoana rănită ar fi una care ne este indiferentă, nu ar mai exista acea măcinare lăuntrică, gata să ne sfâșie sufletul. Sunt momentele cele mai grele, momentele în care știi că ai rănit un suflet, un suflet pe care îl iubești și te iubește la rândul său.

Ai vrea să te ierte dar cum ar putea să facă asta dacă tu nici măcar nu ți-ai cerut scuze? Vei face asta dar contează și modalitatea pe care o alegi pentru a-ți cere scuze. Uneori, simplele cuvinte, mai ales dacă tot ele sunt cele care au provocat dezamăgirea, nu sunt suficiente pentru a face o persoană să te ierte. Noi, oamenii, avem și orgoliu. Este nevoie de ceva care să deschidă sufletul acelei persoane și să o facă să zâmbească, să trezească în ea lucruri mai puternici decât mândria și încăpățânarea de a nu ierta.

Care este cea mai bună cale de a-țoi cere iertare? Asortând regretele sincere cu un buchet de flori. Da, este adevărat că nu se face primăvară cu o floare dar cu un buchet de flori se poate deschide o inimă. Care sunt principalele întrebări pe care ni le punem atunci când vrem să cerem cuiva iertare cu ajutorul unei buchet de flori?

1. Ce flori sunt mai potrivite pentru a spune Îmi pare rău sau Iartă-mă!

Fiecare floare, în funcție de tipul sau de culoare ei, transmite ceva. Am crescut știind că galbenul înseamnă gelozie, că albul este puritate, că trandafirii roșii sunt cel mai bun mod de a spune cuiva te iubesc. Tot așa există flori care se pricep foarte bine să spună te rog să mă ierți. Trandafirii albi par a fi cei mai potriviți în asemenea cazuri. Acționează ca adevărați soli de pace. Dacă nu îi plac trandafirii sau vi se par prea banali, orientați-vă spre flori în culori liniștitoare, precum galben, portocaliu. Pot fi orice tip de flori – gerbera, lalele, trandafiri, crini, frezii. Ba chiar și trandafirii roșii sunt o soluție bună dacă vorbim despre a cere scuze femeii iubite. Lăcrămioarele sunt și ele pe lista florilor care pot fi oferite pentru a exprima regrete și a ne cere iertare.

2. Este suficient un buchet de flori?

Problema este cum oferim buchetul de flori ales. Nu buchetul în sine este important. El este doar deschizător de uși. Importantă este atitudinea care însoțește florile. Nu te poți aștepta să te ierte doar pentru că ai dat câțiva zeci de lei pe un aranjament floral frumos. Cere-ți scuze așa cum trebuie, asumă-ți răspunderea și acceptă-ți greșeala fără a încerca să minimizezi partea ta de vină și a sublinia că într-o ceartă greșesc amândoi! De cele mai multe ori bărbații oferă flori și au acea atitudine deloc frumoasă de ți-am luat flori, ce vrei mai mult? nu e clar că îmi pare rău? Așa nu! N-ai nevoie de cuvinte multe și nici de poezie, mai ales dacă asta nu te caracterizează. Dimpotrivă, a-i oferi un coș cu flori și a-i recita versuri de amor, deși nu ai mai făcut asta niciodată, poate părea teatru ieftin. Mai bine 2-3 cuvinte sincere pe stilul tău.

3. Ce faci dacă îți trântește ușa în nas?

Da, există și varianta aceasta, în care te vede în fața ușii cu buchetul de flori și decide să nu vrea să îți audă scuzele. O ușă închisă nu e o ușă bătută în cuie. Este doar o ușă la care trebuie insistat puțin. Cea mai sigură cale de a face ușa să se deschidă și să primească florile împreună cu biletul în care îți ceri iertare, este să apelezi la un astfel de serviciu de livrare flori. Un buchet adus de un curier este altceva. Nu o sa-l refuze, chiar dacă știe că este de la tine. Acordă-i timp să miroasă florile, să le admire și să ”proceseze” cuvintele pe care i le-ai scris în felicitare. Reîncearcă să bați la ușa ei, a doua zi, cu niște trandafiri albi ”la înaintare”. buchet de flori trandafiri albi

4. Ce alte cadouri putem asocia unui buchet de flori?

În principiu buchetul sau coșul cu flori poate fi acompaniat de orice tip de cadou, ales în funcție de natura relației cu persoana respectivă dar și în funcție de vârstă sau personalitate. Nu îi poți cere iertare soacrei cu un buchet de lalele și un ursuleț de pluș. Poți, în schimb, să îi oferi o cutie cu bomboane. Iubitei îi poți trimite, în schimb, un buchet de trandafiri cu un urs de pluș. Aranjamentul floral pentru soție poate veni însoțit de o vază sau chiar de o sticlă de șampanie (pe aceasta din urmă o veți putea savura împreună după împăcare). Dacă e genul dependent de dulciuri, un tort ar putea fi de ajutor. Cam acestea sunt cadourile pe care mizează de obicei firmele de livrare flori. trandafiri roșii

Nu știu ce greșeală ai făcut dar știu sigur că dacă o regreți sincer și alegi să îi spui asta, scris sau verbal, alături de un buchet de flori, ai făcut deja primii pași pentru a-i obține iertarea.

O persoană care găsește puterea să spună Am greșit, îmi pare rău, care nu se jenează să apară la ușa ta cu flori este o persoană care sigur te iubește și ăsta e cel mai bun motiv să îi ierți o mică greșeală, nu-i așa?

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tudor Alexandra Adriana
    • 13/07/2016
    Răspunde

    Da, asa e, un buchet de flori alături de cateva cuvinte sincere si frumoase te pot ajuta sa obții iertarea, dar doar cu florile, de regula e degeaba. :)))

    1. Ma bucur ca suntem de acord. Daca vine cu flori si tace ca… nu zic ce, degeaba vine.

    • Nicolae Claudia
    • 13/07/2016
    Răspunde

    Este foarte important sa ne recunoastem greselile..sa ne cerem scuze si sa punem zambetul pe buze persoanei pe care am suparat-o.

    1. Corect. Primul pas este recunoasterea greselii.

    • Tatiana Sorina
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Vaiiii eu ador florileeeee. Ce bine ar fi sa ma supere toata lumea sa imi dea flori. :))))) Asa mi-ar treceeee!

    1. dar pot sa iti ofere flori si fara sa te supere 😛

    • ghelbere elena
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Ador florile. Imi place sa fer dar si sa primesc. Ofer flori fara un motiv anume. daca imi esti draga intotdeauna vei avea o floricica de la mine.

    1. Numai oamenii cu suflet bun stiu sa se bucure de flori.

  1. Răspunde

    Am primit candva un buchet de flori si cuvintele „Ia, ti-am adus flori, sa nu mai zici ca nu iti iau flori!” – si imi venea sa-i dau cu ele in cap, dar nu avea rost sa ma razbun pe flori.
    Cuvintele in sine conteaza. Nu trebuie sa fie pompoase, dar macar sa nu fie niste ganduri urate, ganduri de oameni zgarciti sau care nu-si recunosc vina.
    In alta ordine de idei, iubesc florile. ♥ intotdeauna le-am considerat a fi un gest aparte.

    1. Ce urat!! Si al meu mi-a venit o data cu flori acasa dupa ce ne certaseram si, cand l-am intrebat daca nu are ceva sa imi spuna, a zis ca sunt suficiente florile. iti dai seama ca ne-am certat iar.

    • Daniela
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Intotdeauna am admirat barbatii care cu voia sau fara voia lor au gresit si incearca intr-un mod anume sa recunoasca ,ca vin cu un buchet de flori sau cu o cutie de bomboane.Depinde de persoana cat e de permisiva si cat e de grava e greseala,dar impacarea e dulce…

    1. Eeee, nu vorbim aici de greseli grave ci de chestii marunte care supara totusi.

    • HOSSU CLAUDIA
    • 14/07/2016
    Răspunde

    ADOR TRANDAFIRII ROSII SI ZAMBILELE SI PRIMAVARA GHIOCEII SI LACRAMIOARELE SINT DE VIS SUPERB ARTICOL MI-A PLACUT MULT

    1. Lacramioarele imi plac si mie foarte mult.

    • Rox
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Sunt superbe buchetele! Imi aduc aminte cum m-am inmuiat ca un cub de gheata la soare cand l-am vazut pe prietenul meu(pe atunci) venind cu o floare, un trandafir, pentru a-si cere scuze ca ma suparase. Hmmm…:)

    1. asa suntem noi, femeile 😀 indragostite de flori si de ideea de a le primi cat mai des.

    • Barbalata Mirela
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Sotul meu im i aduce rar flori, doar la ocazii ( 8 Martie, ziua mea ) dar niciodata atunci cand greseste fata de mine. Prefera sa isi ceara iertare si sa recunoasca ca a gresit. Poate sunt eu mai „ciudata” dar nu m-ar impresiona sa vina la mine cu flori atunci cand a gresit. Prefer de o mie de ori imbratisarea lui si curajul de a recunoaste in fata mea ca a gresit decat 1 buchet de flori.
    Ei…eu chiar iubesc florile 😛

    1. Fiecare cu firea lui. Imbratisarile imi plac si mie. Si cuvintele frumoase dar doar daca le simt sincere. Dar nu ma supar daca vine si cu o floare :))

    • stoica claudia
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Ai dreptate ,un buchet de flori si cateva cuvinte frumoase face minuni

    • Nicu
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Dar dacă situaţia este inversă? Cum ar trebui să procedeze ea?
    Uneori, dragostea asta e cam complicată. Sunt într-o astfel de situaţie, şi deocamdată florile nu rezolvă nimic.
    Sunt oameni…..şi oameni, depinde de greşeala făcută, de tipul relaţiei, de cât de mult te iubeşte……dacă te iubeşte…..şi mă opresc aici. Nu vreau să transpun suferinţa într-un comentariu.
    Respect pentru voi doamnelor şi domnişoarelor care dăruiţi dragoste, şi al căror suflet este precum o floare de crin.

      • Barbalata Mirela
      • 15/07/2016
      Răspunde

      Bine spus Nicu 🙂
      Recunoastere, scuze, o imbratisare si un sarut…la mine merge 😛

      1. Nicu ori greseste des, ori e barbatul ideal 😀

    1. Ori ai calcat grav pe bec, ori e foarte orgolioasa :D. Mai suntem si de-astea!

    • Lamiita P
    • 15/07/2016
    Răspunde

    O floare deschide multe „usi” si chiar daca, cu o floare nu se face primavara, te bucura si iti face ziua mai frumoasa. Eu as alege livrarea la domiciliu si un mesaj scris frumos, pentru a evita momentele stanjenitoare( pentru el) Asa-s eu inima larga 😀

    1. e bine si cu livrare dar le poate duce si personal ca, daca le accepta, se lasa cu plata in natura 😀

    • Hacman Mariana
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Eu iubesc toate florile,pentru mine valoreaza mult…asa ca daca m-ar supara atat de rau )) nu as putea rezista sa nu-l iert daca vine la mine cu o floare..acum depinde si de ce m-a suparat..stii cum e nu putem ierta orice))))

  2. De poti sa faci cand iti tranteste buchetul in cap? :))

    • dumitrescu elena
    • 17/07/2016
    Răspunde

    ce frumos ar fi sa ti se cear scuze cu un buchet de flori ,dar cam rar sau deloc se intampla in realitate,dar ….se mai intampla sa nu fim rautacioasi

    1. Răspunde

      depinde si de noi, cum ni-i educam. De multe ori ii iertam prea usor si prea repede.

    • Daniela Dodoi
    • 07/12/2016
    Răspunde

    Nu-mi trece sușurarea cu un bucheterosexual de flori și dacă greșeală e prea mare nu vorbesc o saptamana cu el….

      • Daniela Dodoi
      • 07/12/2016
      Răspunde

      Greseala din scris…supărarea cu un buchet de flori…sorry

  3. Răspunde

    Daca refuza florile personal sigur va fi incantata sa le primească prin intermediul unui curier sau unui serviciu cu livrare si poate asa pune un pret mai bun pe scuze

    • Alex
    • 03/08/2019
    Răspunde

    Daca am spus ceva ce a ranit-o,oare,m-ar ajuta un buchet de flori? Am incercat doar prin vorbe,si nu crede ca vorbesc sincer,chiar daca am gresit si imi pare rau din adancul inimii.Ea a spus ca nu ma iarta.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Depinde de gresela, depinde de multe. Florile ajuta, dar nu tin loc de dragoste si respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares