Dezamăgire la tavă de la cofetăria mea preferată

Mai este vreun secret pentru cineva că mă dau în vânt după dulciuri? Nu cred. Când zic dulciuri mă refer aici la o gamă largă de produse dar preferatele mele sunt înghețata și prăjiturile cu gust de caramel. Multă vreme am ”suferit” pentru că nu mai găseam nicăieri prăjituri pe placul meu. Mai toate laboratoarele și-au bătut joc,  în ultimii ani, de rețetele de prăjituri. Cam greu să mai găsești o savarină care să nu aibă gust de frișcă de 2 lei, un cartof cu gust de cartof și nu de resturi de dat la porci, o amandină cu gustul amandinei de altă dată.

Pentru o vreme am mizat pe prăjiturile de la cofetăria Atena. Nu erau 100% ce îmi doream dar măcar erau mai bune decât restul. Apoi am trecut pe prăjituri de la cofetăria Minimal. Evident că nu le-am gustat pe toate dar, la cele 3-4 sortimente pe care le-am consumat de la ei, gustul a fost ok. Prețurile sunt însă cam măricele.

Apoi, acum vreo doi ani, am început să cumpărăm prăjituri de la un mini-market din zona Teiuș. Pentru cei din zona, poate sună cunoscut numele La băieți. Azi o savarină, mâine o amandină sau o ora 12, săptămâna viitoare un cartof, ne-au cam plăcut prăjiturile de la ei. Ba chiar ne-am făcut curaj și am încercat sortimente noi printre care prăjitura Ligia și prăjitura Profiterol. Cum gustul ne-a cucerit la absolut toate produsele, am fost curioși să aflăm care este sursa lor. Așa am aflat că deveniserăm clienții cofetăriei Casa Antonie. Pot să vă spun că prăjitura Ligia este absolut fantastică, să vă asigur că fac cel mai bun tiramisu și cel mai bun cremșnit. Atunci, de unde dezamăgirea mea? tort ligia caramel cofetăria Casa Antonie

bottegaverde.ro

Anul trecut, de ziua mea, am avut un delicios tort Tiramisu. Toți s-au lins pe degete. Anul acesta, tot de ziua mea, un alt tort magnific, tort Ligia. De ziua soțului meu, am zis să fac și eu comandă de tort tot de la cofetăria Casa Antonie. Prima dezamăgire a apărut atunci când am dat un mail întrebând dacă au cumva vreun catalog online cu torturile care pot fi comandate. După cum bine știți, eu singurică nu prea plec de acasă. Știam că în catalogul de la minimarket erau mai multe tipuri de torturi decât găsisem eu pe site și am zis că poate există și un catalog virtual. N-a binevoit nimeni să răspundă la acel mail. tort tiramisuAm rezolvat-o într-un fel și am ajuns la magazinul cu pricina pentru a plasa comanda. Luasem hotărârea să comand un tort jumi-juma, jumate diplomat – jumate ciocolată. Nu de alta, dar aveam mai mulți invitați și știam că unii preferă frișca, alții ciocolata. Din nefericire pentru mine, mi-am luat o mare țeapă cu acel tort. E drept că nici în catalog, nici pe site-ul lor, la tortul cu pricina, nu există descriere clară a compoziției dar, ținând cont că toate produsele de până atunci fuseseră ok, nici nu mi-a dat prin cap că ar putea apărea o problemă de data asta.

Care au fost problemele? Încep cu frișca, al cărei gust era ok dar avea o textură destul de ”fleșcăită”, dacă îmi permiteți să îi spun așa. Totuși, partea de diplomat măcar s-a putut mânca. Nu același lucru se poate spune despre partea cu ciocolată. Nici măcar amatorii de ciocolată nu au putut servi mai mult de câteva lingurițe din el. Era extrem de dulce, umplut cu o cremă grețoasă (cred că era margarină pură, frecată cu zahăr și cu puțin praf de ciocolată). Ciocolata în care era învelit a fost chiar mai rea: o ciocolată ieftină de menaj (ăsta era gustul), în strat foarte gros (probabil pentru a trage la cântar), tare (greu de tăiat).

În concluzie, cofetăria perfectă nu există. Mi-a venit să plâng de ciudă. Nu pentru bani, ci pentru că, ceea ce s-a vrut a fi o surpriză plăcută, a fost o dezamăgire. Să îmi fie învățătură de minte și să vă fie și vouă, să nu mai cumpărăm produse la care nu există descriere detaliată!

PS – nu găsesc poza cu tortul cu pricina, am senzația că doar am filmat momentul aducerii tortului, dar mai caut și revin cu o imagine și cu el.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Cel mai bun tort pe care l-am mancat este unul cu trei tipuri de mousse de ciocolata de la Centro (cofetaria de la Howard Johnson). Este o adevarata experienta a gustului si cand am avut botezurile kinderilor familiei, de acolo am comandat torturile. In ambele situatii, cred ca toata lumea a cerut o a doua portie si am fost intrebata in continuu de unde l-am cumparat. Cel mai mic tort (nu ma intreba gramaj, dar e un tort ok ca marime) este in jur de 80-90 de lei bucata.

    1. Nu conteaza neaparat pretul, mai ales cand vorbim de un tort pentru ziua cuiva, ca doar nu iei unul pe saptamana. Important este sa fie bun sa se bucure si invitatii de ceva delicios.

      1. Răspunde

        Cumpara cu incredere, ca este imposibil sa nu iti placa. Daca imi adun colegii de la munca (ei s-au rugat de mine jumatate de ora sa gust ca merita), participantii la cele doua botezuri, familia lui my better half si familia mea cred ca ajung la peste 300 de oameni care au fost incantati de tort. Garantez pentru el si daca nu iti place, imi trimiti mie bonul :))))
        Pont: sa nu te duci la cofetarie si sa incerci prajitura similara tortului, ca este diferita – buna, dar mai putin savuroasa decat tortul.

        1. Promit ca la urmatoarea aniversare din familie acolo merg!

  2. Răspunde

    Torturile arată foarte bine,dacă mai sunt și de calitate e perfect.Dacă ar fi după mine,pot să dispară dulciurile,de orice fel.Oare mai sunt oameni așa ciudați ca mine,care nu se dau în vânt după dulce?

    1. Pai vad ca mai am cititori care nu poftesc la prajituri. Ce n-as da sa fiu si eu ca voi!

    • Aluculesei Brindusa
    • 13/07/2016
    Răspunde

    se mai intampla si asa ceva,se poate ca cea care pregateste prajiturile sa fi fost in vacanta si tortul tau sa fi fost facut de femeia de servici,se poate ,sa stii :)))

    1. Daaaa, sa stii ca si eu m-am gandit la asta :))

    • Barbalata Mirela
    • 13/07/2016
    Răspunde

    Eu nu le am cu torturile. Mananc rar la vreo nunta sau onomastica. Dar si atunci foparte putin. Imi plac dulciurile dar nu sunt innebunita 😉

    1. Norocosi mai sunteti cate unii!

    • Anda
    • 13/07/2016
    Răspunde

    Eu sunt super pretentioasa la capitolul prajituri/torturi si prefer sa mi le fac singura. Daca imi iau dintr-o cofetarie, prefer sa dau mai multi bani si sa iau dintr-o cofetarie unde se folosesc doar ingrediente de calitate (daca ai fi din Cluj ti-as putea recomanda). Nu suport cremele de prajituri de la cofetariile de duzina.

    1. si eu as face in casa, daca mi-ar iesi. Nu ma pricep deloc la prajiturit.

  3. Răspunde

    Sunt pofticioasa si pretentioasa. O combinatie nu tocmai buna. De multe ori ajung sa-mi iau mai multe prajituri decat pot sa mananc (si urasc cand fac risipa, gandindu-ma nu la bani ci la faptul ca altii nu isi permit o prajitura).

    Eu am doua cofetarii de la care iau mereu si, desi au prajiturile foarte bune (retete gustoase si frisca yummy), trebuie sa fiu atenta sa nu le nimeresc vechi. Motiv pentru care imi aleg intotdeauna prajituri dintr-o tava plina, niciodata dintr-o tava unde mai sunt doar cateva (ca alea sigur sunt mai vechi). Asta e o regula pe care o aplic deja de vreo 2 ani.

    Also, nu stiu daca aveti cofetaria „Delice & Chocolate” in Bucuresti. In Targoviste cred ca e adusa pe franciza, iar prajiturile sunt fara aditivi, coloranti sau prafuri industriale.

    1. Dincolo de faptul ca ai cofetaria asta care face prajituri bune, te mai invidiez pentru ceva si stii pentru ce, cred 😀 pentru ca tu poti manca oricate prajituri fara sa se vadaaaa

      1. Răspunde

        Lasa, ca numai eu stiu cate cure de ingrasare am tinut 🙁
        Peste tot pe unde ma duc, lumea vrea sa-mi dea de mancare, de parca ma infometez sau n-am mancare la mine acasa.

    • Amy
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Noi in oras avem o cofetarie super mega laudata si pe buna dreptate, pentru ca acolo gasesti intotdeauna cele mai bune prajituri si torturi. Se numeste Poem Caffe. 🙂 Preturile sunt intr-adevar maricele, dar merita fiecare banut. Sunt excelente, intotdeauna proaspete, iar lucrurile acestea fac sa fie mereu coada la usa lor. S
    Si mie imi plac prajiturile cu caramel, dar de departe preferata mea este Trio Chocolate , o prajitura cu 3 tipuri de mousse de ciocolata, cred ca e aceeasi care a mancat-o si Teo din ce-mi dau eu seama. 😀

    1. Mai voi chiar mancati prajituri? Ca nu prea se vede pe voi. 😀 Poem Caffe vad ca nu avem in Bucuresti dar ma duc data viitoare unde mi-a recomandat Teo. Daca nu e bun, pe ea o bat 😀

    • Rox
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Si noi consumam prajituri de la Casa Antonie, prin intermediul Kaufland. Ne plac mult. „Experienta” cu torturile lor nu am; destul de neplacut ce s-a intamplat…

    1. Nu stiam ca au si la Kaufland.

    • stoica claudia
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Eu nu prea cumpar de la cofetarii ,mai fac in casa dar torturile mi le face o vecina ,face niste torturi minunate,la ocazii speciale

  4. Răspunde

    As putea scrie un roman despre mine, mofturile, placerile mele in ale prajiturilor, dezamăgirile mele in ceea ce priveste cofetariile, dar și despre faptul ca iți dau dreptate suta la suta; nu exista perfectiune și chiar si la pomul laudat exista rateuri de care te miri. Mai nou, tot ce vreau e o savarina cu gust de savarina, nu de coca insiropata, și cu mot de frisca beton.

    1. eu am facut savarine de casa, uite ca ma pot lauda si eu cu ceva. Cu frisca adevarata. N-au iesit foarte aratoase dar, la gust, au fost mai bune decat cele din cofetarie.

    • Tatiana Sorina
    • 14/07/2016
    Răspunde

    Auuuu sunt moarta dupa prajituri si torturi,eu fac in fiecare sambata si cateodata si in timpul saptamanii.Tava mea sau planseta de prajitura sta pe masa,cand se satura toata familia atunci o debarasez ;)). Nu cumpar niciodata,ficamea mai primeste de ziua indragostitilor de la iuby ei dar sunt sub orice critica,hartie igienica (asa ii zic eu) cu crema si aia e varza. Arata super bine,iti fura ochiul dar gust ….pauza. Doamne bune mai erau candva.

    1. daaa, aveau cu totul alt gust, ia sa ne dai si noua niste retete!

    • nicu
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Ce n-aş da ca să mai fiu ca altă dată! În timpurile mele bune făceam torturi şi prăjituri din plăcere. Mă luam la întrecere cu toate vecinele care locuiau pe aceeaşi stradă cu mine, şi întotdeauna ieşeam câştigător.
    O să spuneţi că mint, dar am martori care vă pot spune. Cândva o să vă povestesc de farsa cu tortul de carton, să vedeţi ce tare a fost.
    Ce ai zice Cris, dacă fac un tiramisu, ai veni să serveşti? Sper să nu îl fac din origami….

  5. Răspunde

    Mmm da. Nu stiu ce sa zic. Eu cred ca daca s-a intamplat aceasta problema este mai mult ca sigur o intamplare. Poate ca ar ajuta si o sesizare in acest sens. Eu am facut sesizari atunci cand a fost cazul in sensul ca am scris pe site, facebook, etc.
    Eu nu prea ma omor cu prajiturile dar atunci cand mananc o fac bine. Noi in Galati avem putine cofetarii care sa faca prajituri ca lumea. Nu imi mai plac savarinele alea care este o paine muiata in apa cu zahar si cu frisca. Prefer sa dau mai mult pe o prajitura dar sa fie buna. Nu am prea multe optiuni in acest sens dar ma bucur ca nu stau tocmai aproape de cofetaria mea preferata ca o incurcam rau 🙂

    • Anda Stanciu
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Nu am cumarat niciodata din cofetari,prefer sa fac eu acasa prajituri

    1. Ia uite, inca o harnicuta! Numai mie nu imi iese nimic.

    • ghelbere elena
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Cand se deschide cate o cofetarie noua intotdeauna au prajituri foarte bune, asta dureaza pana isi fac ceva clientela, apoi in goana dupa profit dau totul peste cap. Si mie imi plac dulciurile si sunt si pofticioasa. Nu pot trece pe langa o cofetarie fara sa-mi cumpar dar in general prefer sa mi le fac eu.

    1. ma simt o lenesa cand va aud pe toate ca faceti singure prajituri

    • Lamiita P
    • 15/07/2016
    Răspunde

    In ultimul timp, asta insemnand vreo 20 de ani, nu cred ca am mai cumparat de 10 ori prajituri de cofetarie, din varii motive, pretul mai mare, sa evit sa mananc dulciuri, mi se pareau cam fade la gust( aici ma sacrificam ). M-au inzestrat papilele gustative sa fac eu, chiar daca nu ies atat de pompoase ca cele de cofetarie si fac destul de rar, sa nu am ispita in casa. Preferata mea a ramas amandina, pe care o si fac si mai era o prajitura Carpati.

    1. tu esti pe varianta ciocolata, vad 😀

    • Daniela Stingaciu
    • 15/07/2016
    Răspunde

    E uite de aia m-am apucat sa le fac eu singura……..nu mai am timp sa fac ornamentele delicioase si migaloase din pasta de zahar dar il acopar in ciocolata de care vor muschii mei,il fac cu ingredientele pe care mi le doresc si au gustul pe care il vreau de fiecare data. Nu-mi spune ca nu poti sa faci un tort caci sunt sigura ca nu e adevarat. Lasi aspectul la o parte si pune mana si coace ceva ce ti place 😛

    1. Daniela, nu ma provoca sa iti trimit in privat o poza cu un tort facut de mine!

    • dumittrescu raluca
    • 15/07/2016
    Răspunde

    pentru ocazii deosebite si eu dau comanada chiar azi am sa I-au tortul belcolade comandat pentru tatal meu chiar sunt curioasa desi am mai luat de la aceasta cofetarie ,face prajituri excelente ,proaspete ,delicioase ,si eu fac tort dar vreau sa-i fac o surpriza tatalui,chiar am sa revin cu impresia despre tort,

    1. La multi ani tatalui tau sa fie sanatos si asteptam sa ne spui despre tort dar si numele cofetariei.

  6. La noi mama face tortul si nu l-as da niciodata pe unul cumparat. 😀

    • Calistru Irina
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Imi pare rau pentru dezamagirea ta, si eu sunt mare consumatoare de dulciuri insa de obicei mi le fac singurica in casa..mai apelez si la cofetarii din cand in cand, in special pentru torturi mai deosebite (de obicei la ziua baietelului meu cand am multi copii invitati si ar trebui sa fac vreo 2 torturi, plus decoruri deosebite, ca ei sunt mai impresionati de aspect decat de gust)….inceputul e mai greu insa daca urmezi cu strictete retetele, nu are cum sa nu-ti iasa ceva bun…si inca ceva foarte important, la inceput daca intr-o reteta scrie 137 g faina, atat pui, cantaresti cu cantarul de bucatarie…in timp, dupa ce capeti putina experienta le pui din ochi…cand o sa ai timp si chef, iti recomand sa incerci reteta pe care o fac eu de tiramisu, sunt sigura ca o sa-ti iasa (intri pe blogul meu si dai la cautare Tiramisu, ca sa nu las link aici), e printre primele retete incercate de mine si postate pe blog, tot am zis ca fac alte fotografii mai frumoase pentru el dar de fiecare data cand il pregatesc, se mananca direct din tava 😉

    1. Irina, crede-ma ca nu ma alint cand zic ca nu imi iese nimic :D. Chiar nu sunt facuta pentru bucatarie, nu am nici rabdare nici indemanare. Din fericire pentru mine eu iti stiu blogul dar altii nu il stiu asa ca, atunci cand mai lasi comentarii, nu ar fi rau sa lasi si linkul blogului tau in campul dedicat. Poate mai sunt si altii dornici sa intre pe el.

  7. Răspunde

    Eu nu am avut ghinionul sa trec printr-o experienta neplacuta si nici nu imi doresc. Am doua cofetarii de la care iau si nu m-au dezamagit pana acum. In schimb am prietene care au trecut prin ce ai trecut si tu cumparand de la unele cofetarii chiar renumite in oras! 🙁

    • Tudor Alexandra
    • 15/07/2016
    Răspunde

    O experienta într-adevar neplacuta, dar asta ca invatatura de minte sa nu cumparam produse ale caror ingrediente nu le cunoastem. Cum a mai amintit cineva mai sus de cogetaria Poem Cafe, si noi avem una în Braila si pot sa zic ca sunt incantata de toate prajiturile de la ei. Chiar daca au preturile ceva mai maricele decât în alte cofetarii, chiar merita fiecare banut, macar asa de 1-2 ori pe saptamana ca sa iti faci pofta. 😀

    1. Nu prea conteaza pretul mai ales ca nu mananci prajituri in fiecare zi. Important este sa aiba gustul la care te astepti.

    • Nicolae Claudia
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Yamiii…iubesc prajiturile. Eu am o cofetarie pe langa casa de unde imi iau prajituri sau torturi. Sunt minunate..Carina’s Sweet se numeste

    1. tocmai i-am cautat pe google. tare bine arata prajiturile lor.

    • Aida Dolce
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Da mi voie sa fac o remarca.Ai fost putin dificila cand le ai cerut sa se autodepaseasca cu un tort jumi*juma

    1. Nu le-am cerut eu. Il au in catalogul fizic.

    • Hacman Mariana
    • 15/07/2016
    Răspunde

    De obicei nu prea comand torturi,le face mama mea..mie nu-mi ies tot timpul,asa ca prefer sa fie facut de ea))))Ideal ar fi daca ai avea o prietena,cunostiinta care se pricepe la facut deserturi…nu se compara cele de laborator cu cele facute in casa…pacat ca a trebuit sa treci printr-o astfel de situatie…

    • Lucica Lazar
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Nu sunt mare iubitoare de torturi sau dulciuri….prefer ceva facut in casa…o clatita cu dulceata de visine sau o budinca cu branza

    1. ai zis cuvantul magic „clatite”. Si mie imi plac mult.

    • Andreia
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Lucrez si eu intr,o cofetarie….am gustat multe din prajituri si stiu ce zici ??

    1. Pai asta e ca in cazurile astea nu cred ca e vina angajatului ca nu el decide ce pune in ele.

    • Daniela Dodoi
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Când iei un tort sa tii cont si de unde ei…ca la început le fac tare bune apoi se strica „firma”..Imi pare rau de situatie

    1. Data viitoare este evident ca nu mai iau de la ei, nu?

    • Vasile Rotaru
    • 15/07/2016
    Răspunde

    Fuga dupa profit fac uneori ca produsele sa fie facute pe fuga,sa nu se respecte retetele,de aceea ies cum ies,pacat de bani,timp,nervi,asa-i la noi din pacate!

    1. cam asa este. Pacat ca a trebuit fix la o aniversare sa faca figura.

    • Oana D.
    • 16/07/2016
    Răspunde

    Nici la noi in oras nu mai exista cofetarie ca lumea. La preturi, da… dar la gust… toate produsele au gustul ala de creme la pliculet si aluat de faina cu drojdie sau praf de copt plus colorant. Prefer sa fac dulciuri in casa, chit ca nu-mi ies ok intotdeauna. Macar stiu ce pun in ele.

    • Pusa Raisa
    • 16/07/2016
    Răspunde

    Draga Cristina , experienta neplacuta am avut si eu ,desi pentru uzul nostru fara pretentii fac eu cate un tort si-mi iese foarte bun,dar pentru o aniversare sau un eveniment mai deosebit vreau sa fie un tort mai festiv. Prin zona unde lociuesc eu este renumita cofetarie ALICE , aici intotdeauna am cumparat cele mai proaspete si bune prajituri, preturile mai mici decat la cofetaria””PAUL”” . Era ziua nepoatei mele, avea invitati multi copii de varsta ei, 8-9 ani, copii amatori de dulciuri . Am comandat cu 3-4 zile inainte de eveniment un tort la cofetaria Alice, cand l-am adus acasa,arata superb ,eram multumita . Copiii au mancat aperitive si ce mai era pe masa,dar asteptau tortul L-am taiat si am oferit tuturor cate o felie., dar ……….majoritatea au lasat mai mult de jumatate de felie nemancata. Nici sa ma fi batut nu as fi crezut ca tortul avea un gust acrisor si ranced ,cu siguranta au folosit unt sau margarina veche. Abia cand am gustat si eu ,am descoperit de ce tortul nu a avut nici un succes . Acest lucru s-a intamplat acum cativa ani in urma,dar de atunci nu am mai intrat niciodata in acea cofetarie desi de cate ori trec pe langa ea, o vad plina ochi de lume . Ma gandesc ca a fost doar un incident,…..dar cand comanzi un tort ,asa incident este de neiertat !

    1. Răspunde

      Si cofetaria Alice este una din cele bune din cate stiu eu! La ei este mereu coada. oricum ai luat-o, nu au nici o scuza! Mai ales ca fac astfel de chestii cand este vorba de un tort aniversar. Daca asa cred ei ca isi fac reclama, nu ii vad bine.

  8. Uite fix fin cauza asta prefer sa fac eu ceva dulce in casa. Nu-mi iese perfect de fiecare data, dar macar nu-mi pare rau!

    • dumitrescu elena
    • 17/07/2016
    Răspunde

    pentru o oazie deosebita este groaznica ca produsul sa te dezamageasca ,si eu chiar acum cateva zile am dat comanda de un tort pentru tatal meu ,am vrut sa fie mai deosebit si chiar a fost ,cofetaria mea preferata nu m/a dezamagit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares