5 minuni pe care lecțiile de balet le fac pentru corp

pozitie balet

Când vine vorba de activități sportive pentru copii, părinții au o mulțime de opțiuni din care pot alege. Că a devenit o modă ca băieții să facă fotbal și fetele tenis, asta este altceva. Dar sunt mult mai multe sporturi la care poți duce un copil. Nu există doar fotbal, baschet, gimnastică și karate. Una dintre opțiunile cumva ignorate de părinți este baletul. Poate și pentru că nu este promovat și părinții nu știu că urmarea unor cursuri de balet nu presupune neapărat o carieră în domeniu, dar are multiple beneficii? Iată doar câteva dintre minunile pe care lecțiile de balet le pot face pentru corp.

O poziție corectă a corpului

Dincolo de hainele și accesoriile pe care le punem pe noi, în materie de eleganță și stil este foarte important să adoptăm o anumită postură, să avem o poziție corectă a corpului. Baletul face minuni în acest sens. Nu este de mirare că cererea este tot mai mare la capitolul cursuri de balet pentru adulți. Multe afecțiuni ale coloanei sunt puse pe seama poziției incorecte a corpului.

Un plus de flexibilitate

Dacă aveați cumva impresia că flexibilitatea este ceva ce trebuie să duci de acasă atunci când vrei să te apuci de balet, v-ați înșelat. Flexibilitatea este ceva ce se dobândește pe parcurs, prin multiple exerciții de stretching. Prin urmare, dacă simți că nu ai un deficit la capitolul mobilitate, ar trebui să încerci lecțiile de balet.

O mai bună rezistență

Un alt avantaj al participării unui adult sau copil la lecțiile de balet este îmbunătățirea rezistenței fizice. Dacă la început obosești după ce urci trei etaje sau mergi două stații de autobuz pe jos, după câteva săptămâni de antrenamente de balet, vei vedea că organismul tău a devenit mult mai rezistent la efort, că inima nu o mai ia la trap după 40 de trepte urcate.

O mai bună respirație

O lecție de balet nu este o țopăială pe muzică. Este un complex de exerciții de tot felul, inclusiv de respirație. Tehnicile deprinse de coordonare a mișcărilor cu respirația vor fi de un real folos pe termen lung pentru oricine. Cu atât mai mult pentru persoanele anxioase, depresive. Respirația profundă, conștientă, este printre cele mai bune tratamente anti-stres și anti-anxietate.

O siluetă armonios sculptată

Când ai 3-4 kilograme de dat jos, baletul te ajută din nou. În primul rând că vei consuma multe calorii în timpul unei lecții. Media este de 300-400 la o ședință de o oră. Ceea este destul de bine. În plus, mușchii se dezvoltă foarte frumos în timpul exercițiilor pe care le faci folosind greutatea propriului corp.

Dincolo de toate acestea, baletul este o metodă de a socializa, de a-ți crește încrederea în tine, de a exprima liber, de a-ți exterioriza sentimentele, de a te distra și a crește secreția de endorfine. Baletul vine cu un plus de fericire, cu o doză de extra energie, cu o mai bună stare de sănătate fizică și emoțională și cu grație în mișcări. Pentru toate aceste beneficii îl poți încerca sau îți poți înscrie copilul la un curs de balet. Faptul că-l duci la balet nu înseamnă că peste 10 ani va juca în Lacul lebedelor pe scena Operei. Câți dintre copiii care merg la antrenamente de fotbal vor juca fotbal pentru a-și câștiga existența? Ceea ce este sigur este că baletul îi poate ajuta să se dezvolte armonios. Și au nevoie de asta.


Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 27/05/2019
    Răspunde

    Întradevăr baletul este foarte frumos.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Gratios. Pacat ca nu m-au dat si pe mine la balet in copilarie.

    • Anda Stanciu
    • 28/05/2019
    Răspunde

    Este ceva foarte frumos

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Frumos si solicitant in acelasi timp.

    • Lamiita Petre
    • 28/05/2019
    Răspunde

    Majoritatea fetitelor isi doresc sa faca balet, insa pe mine nu m-a atras niciodata, nici copil fiind. Nu spun ca nu mi-ar fi fost de ajutor. Sfatul meu ar fi ca niciun parinte sa nu refuze aceasta placere fetitelor, macar pentru o perioada, chiar daca nu vor face o cariera din asta. Dar nu trebuie fortati.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Fortati niciodata! Doamne fereste!

    • mihaelanistor
    • 28/05/2019
    Răspunde

    Nepotica mea face balet de 4 ani, este foarte flexibila și a devenit tare gratioasa in miscari.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      O va ajuta mult cand va deveni domnisoara.

  1. of, asta imi aduce aminte ca si eu am facut balet cand eram mica. doar ca mie nu mi-a palcut si m-am lasat repede :)) dar imi place ca te invata sa stai dreapta, apreciez asta, la mine nu a functionat nici cu cartile pe cap

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Macar au incercat ai tai. Asta e important, sa ii arati alternative copilului, sa aiba de unde alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares