O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry (recenzie)

O printesa americana. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle si Prințul Harry

Probabil că e mult spus recenzie, dar n-am știu cum altfel să cataloghez articolul de azi. Hai să-i spunem un articol cu o scurtă prezentare și opinii personale despre cartea aceasta. Mi-am propus să citesc O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry încă de când Grupul Editorial Corint o avea în pregătire. Asta deși este din colecția Istorie, iar eu cu istoria nu a făcut echipă bună în timpul studiilor. Totuși, vorbim despre un cuplu care a fost destul de controversat și a devenit foarte iubit; de aceea mi-am dorit să știu mai multe despre ei și relația lor.

Toată lumea a fost cu ochii pe ei în mai 2018, când Meghan Markle și Prințul Harry s-au căsătorit. Mulți au fost cei care i-au condamnat și pe unul și pe altul pentru trecutul lor. Puțini au știut poveștile lor complete de viață. Asta este șansa pe care ți-o oferă această carte care vine cu multe detalii despre viețile lor de dinainte de a se cunoaște, despre ei ca oameni, dincolo de ocupația ei și apartenența lui la familia regală.

Vei descoperi puțin și din povestea mariajului, căci nu o putem numi de dragoste, dintre Prințul Charles și Prințesa Diana. Era nevoie de ea pentru a prezenta cadrul în care s-au crescut, au copilărit și au fost educați Prinții William și Harry.

Prințul Harry

Odată cu moartea Dianei, încep adevăratele problemele ale lui Harry. Poate că mulți din cei care au asistat la teribilismele lui din anii care au urmat morții mamei sale au crezut că era doar un puști răsfățat. Nimeni nu s-a gândit că el fusese întotdeauna mai mult băiatul mamei decât al tatălui, care se arătase dezamăgit de părul lui roșcat la naștere, și moartea ei l-a zguduit teribil. Ba, mai mult, statutul nu le-a permis celor doi tineri nici măcar să-și plângă mama. Au trebuit să-și înăbușe sentimentele și să meargă mai departe. Mersul acesta mai departe, cu toată suferința ascunsă în suflet, are un preț.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Un lucru a făcut totuși bine, chiar și pe vremea în care se dădea în spectacol – a luptat pentru o mulțime de cauze caritabile, urmând exemplul mamei sale. Mai târziu, după ce și-a descoperit vocația militară, comportamentul lui Harry s-a schimbat treptat, evoluând de la tânărul rebel la bărbatul dornic de o relație serioasă.

Meghan Markle

Dincolo de ocean, în America, Meghan nu a avut nici ea o viață tocmai ușoară. S-a născut într-o familie care a înconjurat-o cu dragoste pentru o perioadă. Un tată alb și o mamă de culoare. Ulterior, părinții au divorțat, lucru ce nu e plăcut pentru niciun copil. Dar nu asta a fost cea mai mare problemă a copilăriei și adolescenței ei, ci replicile și întrebările privind culoarea pielii sale.

Deși nu este de origine nobilă, Meghan a avut parte de o educație bună, la o școală privată care a ajutat-o să de dezvolte frumos atât ca elev, cât și ca om. A stat întotdeauna bine la capitolul comunicare, a avut inițiativă și curaj și s-a dedicat și ea multor cauze caritabile. Mulți ani a încercat să obțină un rol important, dorința ei de mică fiind să devină actriță. Într-un final, a obținut un rol într-un serial longeviv și destul de cunoscut în America. Dar celebritatea absolută nu i-a adus-o serialul. În schimb, el i-a adus un divorț.

Povestea lor

Încă ți se mai pare de mirare că nu toată lumea a văzut cu ochi buni povestea de dragoste dintre cei doi? El nobil, ea o fată simplă. El anglican, ea catolică (deși nepracticantă). El burlac, ea divorțată. El alb, ea mulatră. El plin de medalii militare, ea actriță. El britanic, ea americancă. Norocul lui Harry este că nu era urmaș imediat la tron și că povestea lui de dragoste s-a născut în mileniul 3, când însăși regalitatea se modernizează și regulile se mai schimbă din mers. Altfel, relația lor ar fi fost imposibilă.

Dacă ești curios să afli toate detaliile copilăriei și formării celor doi, care este legătura dintre Meghan și celebrul serial Familia Bundy, în ce context s-au cunoscut ea și Harry, cum a debutat și evoluat relația lor, cum au reacționat în fața ei presa, dar mai ales familia regală, citește cartea! Dincolo de detalii istorice (nu foarte abundente), ea reprezintă povestea unui Prinț și a unei Cenușărese cât se poate de reali. Rămâne de văzut dacă vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți!

Păreri despre carte

O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry este o carte ușor de citit și, zic eu, adresată nu doar iubitorilor de cărți de istorie, ci și celor de mondenități. Conține destul de detalii oarecum picante despre viețile celor doi, dar și despre cea a Prințesei Diana. Fiind vorba de povestea lor de dragoste, cred că mi-aș fi dorit să fie mai mult vorba despre ei doi și mai puțin de o lucrare biografică. Nu că nu ar conta și detaliile astea, dar mă așteptam la altceva.

Un alt lucru care mă enervează puțin este că atât relația lor, cât și ei doi, fiecare luați separat, par cumva prea buni ca să fie adevărați. Cred că mă înțelegeți. Să se fi cumințit el definitiv? Să fie renunțat ea la camera de filmat pentru totdeauna? Și nu doar ei sunt perfecți. Totul e perfect. Reacția reginei, atâtea protocoale care le-a fost permis să încalce… Nu e prea de basm?

Recunosc că stilul lui Leslie Carroll nu m-a prins foarte tare. Uneori chiar am avut senzația că sunt doi autori diferiți – unul care vine cu detalii istorice și unul care abordează un stil de ziar monden. Mi-ar fi plăcut mai mult o carte gen Conversații cu Regele Mihai, ca o transcriere a unor interviuri din care să tragem singuri concluziile, dar recomand cartea celor care vor să afle mai multe despre Harry, Meghan și lumea lor.

Vă place de Meghan? Credeți că ea și Harry vor îmbătrâni împreună? Chiar o fi totul lapte și miere?


Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 12/04/2019
    Răspunde

    Sa știi ca îmi plac poveștile de dragoste și îmi place mult de ea, e prea frumoasa

      • Cristina Dragomir
      • 21/04/2019
      Răspunde

      Mie nu mi se pare chiar asa frumoasa. Nu ca el ar fi vreun fotomodel! Important e sa fie iubire sincera.

  1. Răspunde

    Hi Cristina!
    M-am tot întalnit cu comentariile tale pe ici pe colo asa ca azi mi-am luat „inima în dinti” si am zis ca e timpul sa-ti trec pragul! 😆
    Multumesc pentru recenzie! Sincera sa fiu nu sunt pasionata de casa regala a englezilor! Sunt tare demodati si au niste protocoale atat de stupide! Eu locuiesc în Olanda de … muuult 🙂 si asa cum stii si aici este familie regala. Comparativ cu englezii acestia sunt mai cu picioarele pe pamant si mult mai sociali! 😛
    Iti doresc un weekend placut! 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 21/04/2019
      Răspunde

      Nu prea sunt cuoscatoare a istoriei si protocoalelor caselor regale, asa ca te cred pe cuvant.

    • Valeria Chertes
    • 12/04/2019
    Răspunde

    Sunt tare curioasa cum este aceasta carte,mi-aș dori mult sa o citesc.

      • Cristina Dragomir
      • 21/04/2019
      Răspunde

      Sper sa iti si placa daca ajungi la ea.

    • mihaelanistor
    • 12/04/2019
    Răspunde

    Imi doresc mult să citesc și eu cartea aceasta sunt tare curioasă despre viata lor.

      • Cristina Dragomir
      • 21/04/2019
      Răspunde

      Mai putin despre viata impreuna, mai mult despre cea de dinainte.

    • Lamiita Petre
    • 13/04/2019
    Răspunde

    Am vazut aceasta carte in libraria online pe care o frecventez si e pusa in wishlist. Mi-am dorit din prima clipa sa o citesc si acum, cu atat mai mult. Vom mai avea multe de vazut si de auzit despre aceasta familie regala, iar istoria nu cred ca va omite sa scrie ceva si nici scriitorii.

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Am fost curioasa sa aflu mai multe mai degraba despre ea, de-aia am luat cartea.

    • Bratu Gabriela
    • 14/04/2019
    Răspunde

    Mi-e îmi place de meghan, deși nu-s mare fana. Nici cu Harry nu ma omor, îmi place mai. Mult de William. E destul de ciudațica povestea lor, dar sper sa ii tina!

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      eu nu cred ca va tine, dar vom vedea.

    • dumitrescu elena
    • 17/04/2019
    Răspunde

    Nu prea cred in povesatea lor dar nu se stie niciodata ,nu sunt fan familii regale .Nu as cumpara cartea dar citesc sterile despre ei .

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      sa stii ca nici eu nu pot spune ca ii ador si nu prea imi place de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares