7 motive să investești în mobilier pentru copii

fotoliu pentru copii gargarita

Ideea articolul de astăzi a plecat de la cadoul pe care eu am ales să îl fac nepoatei mele de doi anișori de ziua ei. Este vorba despre un fotoliu gărgăriță de care s-a îndrăgostit din prima clipă. Am știut că va fi așa, de îndată ce am deschis coletul. Chiar și eu, la cei 34 de ani ai mei, am îmbrățișat fotoliul jucărie și m-am bucurat de pufoșenia și zâmbetul lui!

Majoritatea celor care au fost la petrecere au apreciat și primit cu aplauze mica piesă de mobilier – jucărie, primul ei fotoliu. Asta nu înseamnă că nu a existat și o voce care să comenteze (mai pe sub masă) că un astfel de lucru nu era necesar, că mai bine îi luam hăinuțe, că putea să stea foarte bine și pe canapeaua sau fotoliul adulților.

Chiar așa să fie? Chiar să fi investit fără cap? Permiteți-mi să nu cred asta. Piticului i-a plăcut foarte mult și eu cred că este corect, dacă nu cumva chiar important, din mai multe puncte de vedere, să investim în mobilier pentru copii.

Le oferim culoare

Copiilor le plac culorile. Mobilierul pentru copii este mereu colorat și le dă o stare de veselie, fără ca ei să știe de unde vine veselia respectivă. Culoarea înseamnă fericire. Fericirea din ochii unui copil valorează enorm. Eu aleg să-i cumpăr jucării, în loc de haine scumpe. Copiii de 2-3 ani nu pun preț pe etichetă. Adulții ar trebui să învețe de la cei mici.

Le stimulăm creativitatea

Culorile vesele și desenele sau stickerele cu personajele preferate din desene animate le stimulează inclusiv imaginația și creativitatea celor mici. Și nu doar lor! Noi nu căutăm culoare și imagini frumoase, atunci când simțim că monotonia (inclusiv cea cromatică) ne plictisește și ne blochează? Acesta este încă un argument pro cumpărat mobilier pentru copii. Să vedeți în câte jocuri includem buburuza!

fotoliu buburuza pentru copii

Investim în siguranță

Când spui mobilier pentru copii, spui siguranță. În primul rând, mobila pentru cei mici, cum este și fotoliul ales de mine, este moale și nu prezintă risc de accidentare dacă cel mic se lovește de ea. Din contră! O căzătură peste buburuză se prelungește cu îmbrățișare și alint în brațele micului prieten.

La fel este și la capitolul mese și scaune. M-am tot uitat la seturile cu măsuță și scăunele de pe piticulvesel.ro. Sunt adorabile și am decis că în așa ceva voi investi de ziua de nume a micuței. Este tot mai activă pe partea de desenat și colorat și statul la masa din sufragerie, pe scaunul adulților, nu mi se pare deloc sigur. Copiii nu stau niciodată cum îi pui. Poate cădea oricând de pe scaunul ăla.

set masa si scaune cu minnie din lemn pentru copii

Evităm frustrările și crizele de nervi

Se pare că vârsta de doi ani înseamnă și debutul crizelor de furie la unii copii. De cum constată că nu pot face ceva, se simt frustrați și au fel și fel reacții. Faptul că nu ajung la creionul de pe masă, că nu se pot urca singuri pe scaun, că au nevoie de ajutor pentru a-și ridica fundul pe canapea, toate aceste lucruri îi supără și ei reacționează în consecință. Un mobilier adecvat poate însemna mai puțin stres.

Îi responsabilizăm

Este ca și la adulți. Una este dacă ți se cere să ai grijă de ceva ce-ți aparține, altfel tratezi un obiect pe care doar îl folosești și aparține altcuiva. La doi ani deja copilul trebuie să aibă unele responsabilități micuțe prin casă.

Cumpără-i un organizator, un sac sau o cutie pentru jucării și roagă-l să te ajute la curățenie. Probabil va duce trei și se va întoarce cu două, dar măcar va prinde idee că trebuie să ajute. Copiii acceptă mult mai ușor să șteargă praful pe o măsuță care știu că este numai și numai a lor sau să învețe să așeze un pat care le aparține.

Îi facem mai încrezători și mai independenți

Însuși faptul că au lucruri care sunt doar ale lor, altele decât jucăriile, îi ajută mult pe partea de dezvoltare personală. Mobilierul pentru copii le sporește încrederea în forțele proprii și îi face mai puțin dependenți de noi. Se pot urca singuri în genul acesta de canapele și fotolii pentru copii.

canapele si fotolii pentru copii

Nu-i va certa nimeni că s-au urcat prea sus și pot cădea. Pot ajunge să-și ia jucăriile de pe oricare din rafturile organizatorului. Nu e ca și cum ar depinde de adulții din jur pentru absolut orice. Se pot mișca și explora în voie.

Protejăm mobila mare

Când zic mobila mare mă refer la canapeaua pe care vă primiți invitații, la masa și scaunele pe care ați dat o mică avere și pe care nu vreți să le vedeți murdărite cu pixuri, carioci sau acuarele. Când copilul are locul lui, unde poate face ce vrea el cu plastilină, lipici și culori, este mai puțin tentat să atenteze la mobila mare.

Încă mai credeți că a cumpăra mobilier pentru copii este doar un moft și că în afară de culoare și o bucurie de moment acesta nu aduce alte beneficii? Așa ziceam și eu! Iată și câteva sfaturi de care să țineți cont când porniți la cumpărături!

  • paturile pentru copiii foarte mici ar fi bine să aibă o balustradă care să-i protejeze de căderile accidentale din pat pe timpul nopții. Se poate achiziționa separat și nu este foarte scumpă.
  • mobilierul din plastic este de evitat în primii ani de viață pentru că este foarte instabil. Sunt de preferat scaunele, mesele din lemn mai greu, mai stabile.
  • piesele de mobilier trebuie să fie alese în funcție de înălțimea celui mic sau să aibă înălțime reglabilă pentru a asigura o poziție cât mai corectă a corpului.
  • canapelele și fotoliile sprijiniți-le de un perete! Sigur se vor urca pe ele și este posibil să cadă, oricât de stabile par.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. lasa-i p-aia cu gura mare sa vocifereze. niciodata nu vor fi toti multumiti. mie mi se pare o idee tare faina si zau ca si eu as alege asa veba pentru nepoata mea! mi se pare superba buburuza!

  2. Răspunde

    poate noi acasa suntem diferiti dar am remarcat ca mai putine lucruri in camera copilului inseamna mai mult calm si mai putine surse de enervari si „frustrari” – tantrumuri. Asa ca avem o perna in genul asta dar e cu fermuar si o umplem cu jucariile de plus. Din cand in cand scos 1-2 si ce drag ii e de ele, le trateaza ca pe ceva nou.

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Chestia cu ascunsul si scosul la lumina dupa o perioada o practicam si noi. Vorba ta, se bucura de ele, de zici ca sunt noi!

    • Lamiita Petre
    • 16/04/2019
    Răspunde

    Vad ca te pricepi foarte de bine in ceea ce priveste cresterea copiilor, asta inseamna ca iti plac copii foarte mult. Dar, sa revenim la mobilier si sunt intru- toul de acord cu tine. Am avut curiozitatea sa intru si eu pe site si nu ma mai lasam dusa de acolo la cat de multe lucruri frumoase am vazut, si nici nu sunt exagerat de scumpe, preturile mi se par ok.

      • Valeria Chertes
      • 16/04/2019
      Răspunde

      Este foarte drăguț mobilierul pentru copii și foarte util.

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Nu imi plac toti copiii! Doar doua moate, Maria si Alexandra.

    • Anghelina Irina
    • 16/04/2019
    Răspunde

    Noi bănuții pe care i-au strans copiii i-am pus de-o parte tocmai pentru mobilier. Sper ca anul acesta sa ne ai mutam la casa noua

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Succes cu mutatul!

    • mihaelanistor
    • 17/04/2019
    Răspunde

    Lucrurile pentru copii au fost gandite pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, desi unii parinti o vad doar ca pe o risipa de bani.

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Pe de alta parte, sa fin sinceri ca nici sa le luam de toate, fara cap, iar nu e bine.

    • Nicolae Claudia
    • 17/04/2019
    Răspunde

    Si eu am sa-i cumpar Sofiei un fotoliu de ziua ei. Imi plac si mie tare mult. Eu cred ca e util pentru un copil un aatfel de fotoliu, mai ales ca e doar al lui. Sofiei ii place tare mult sa stea pe jos, sa faca diverse activitati sau pur si simplu sa se uite la desene. Cred ca ar fi super incantata sa aiba un astfel de fotoliu, cu siguranta as da-o greu jos din el ?

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      La tine merita pentru ca il va folosi si bebe mai tarziu.

    • dumitrescu elena
    • 17/04/2019
    Răspunde

    Faine sunt aceste fotolii ,ar fi si un cadou super de paste pentru cei mici ,mi-ar fi placut cand fetita mea era mica sa aiba un asemenea fotoliu

      • Cristina Dragomir
      • 20/04/2019
      Răspunde

      Cred ca si eu mai mult de asta i l-am luat nepoatei, pentru ca as fi vrut sa fi avut si eu unul.

  3. Ce faina e buburuza. Varianta pentru adulti nu exista? 🙂 Eu nu prea i-am luat lui Dragos lucruri de copii, in afara stickerelor de pe pereti si a scaunelului pe care statea cand era mai mic, pentru ca nu aveam unde sa le pun si casa e oricum plina de mobila.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Lipsa spatiului este o problema reala si o inteleg ca si la mine sunt camerele mici.

    • Ramona Gheorghe
    • 19/04/2019
    Răspunde

    Sa stii ca crizele se pastreaza. Eu ma uit la fetita mea care are o personalitate atat de puternica, este nervoasa, o ia capul imediat. Cred ca seamana cu mine si de aici si temperamentul ei. Fac comparatie cu alte colege de la gradi care sunt calme si abia deschid gura.
    I-am luat si eu un fotoliu ca al tau doar ca eu am ales cu Elsa si cu Ana … ce sa zic?! Imi ocupa loc in casa pentru ca doar musafirii sunt incantati de el. Cristinuta mea ii da ignore total. Ma gandesc ca aceasta atitudine se datoreaza si faptului ca are mult prea multe jucarii si nu prea ii refuz multe

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Se poate si asta. Oricum jucariile sunt toate magie mare in momentul in care le primesc, apoi le mai abandoneaza cei mici. Noi i le mai ascundem cateva zile si apoi i le dam iar Sa vezi ce se bucura cand le vede!

    • Niscoveanu Simona
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Avem și noi un fotoliu cu Mickey, Roșu! Ii place la nebunie copilului, bine, când se plictisește, adio, dar în rest chiar este frumos colorat și cred ca o ajuta, cum a-ți menționat, la creativitate! ?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Maria a primit de curand un fotoliu de alt tip, de la Ikea. Vreau sa iti spun ca nici nu sta in el. Tot buburuza e de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares