5 trucuri de aranjare a părului folosind… periuța de dinți

foloseste periuța de dinți în aranjarea parului-min

Multe aparate de îngrijire există acum pe piață și tare utile ne sunt! Unul dintre ele este periuța de dinți electrică. Eu am una de mai bine de trei ani și chiar își face treaba. Nici măcar nu este una scumpă și performantă. Este în genul periuțelor simple de aici, dar este mult mai comodă decât una manuală. Nu risc să apăs prea tare pe dinți, am timer și știu că i-am periat atât cât trebuie, iar tartrul nu se mai depune la fel ca înainte. Și-atunci periuța clasică de dinți a murit? Nici vorbă! Sunt o mulțime de oameni care încă o folosesc, ba chiar și la alte lucruri care nu au legătură cu spălatul pe dinți. Ce zici de folosirea ei ca instrument de hairstyle? O poți folosi pentru:

Volum

Știi cum se tapează părul pentru un plus de volum, nu? Nu te-ai gândit niciodată la asta, probabil, dar poți folosi periuța de dinți în locul pieptenului special sau al unei perii. Se pare că este mult mai puțin agresivă cu firul de păr, iar efectul obținut este unul foarte bun. Plus că poți face asta cu o periuță de dinți veche. În loc să arunci, refolosești.

Bucle

Ce ziceți de acest filmuleț?

Se pare că periuța de dinți poate fi de folos și pentru ondularea părului. Sigur că în material vorbim despre părul unor păpuși, și nu de un păr natural, așa că eu n-aș încerca procedura. Dacă aveți timp și chef de experimente puteți încerca să vă faceți bucle cu periuța de dinți. Eu rămân la varianta asta când am nevoie de bucle. Ondulatorul e mai simplu de folosit și măcar știu sigur că am rezultatele dorite. Și este și mai rapid. Mai ales cu ondulatoarele automate la care poftesc eu de ceva vreme.

Netezirea pufului

Muncești 10 minute să-ți faci coada sau cocul perfect și, la final, realizezi că nu arăți deloc ca tipele din reviste, cu părul perfect neted. Multe fire de păr din zona frunții, a cefei sau a perciunilor, acel puf, cum îl numim noi, stau zbârlite și nu știi cum să faci să le netezești perfect și pe termen mai lung. Soluția? O periuță de dinți, gel de păr sau ceară de păr. Pui puțin produs de styling pe periuță și perii puful în direcția în care vrei să-l așezi.

Curățarea machiajului de pe linia de contur

Nu cred că sunt singura persoană care reușește să se dea cu fond de ten și pudră și pe păr. N-am idee dacă se poate și fără urme de machiaj în păr, dar știu cât de urât se văd acolo, la rădăcina firelor de păr, pe tot conturul feței. Trebuia să scap cumva de problemă și inițial am folosit o periuță pentru sprâncene sau o periuță de mascara spălată bine. Apoi m-am prins că sunt mai rapid de curățat acele urme de machiaj cu ajutorul unei periuțe de dinți.

Probabil că nu este soluția ideală, de vreme ce periuța nu face altceva decât să distribuie produsele mai departe, pe scalp, dar măcar nu se uită nimeni ciudat la tine că ai contur portocaliu sau pudră de talc prin păr.

Aplicarea spornică a șamponului uscat

Personal, nu sunt fană a șamponului uscat, dar îl mai folosesc la nevoie. Probabil că ați observat că, dacă aplicăm prea mult, părul capătă un aspect inestetic, îmbâcsit. Periuța de dinți sau o altă perie în genul ei ne poate fi de folos și în acest caz. Nu mai aplicăm șampon uscat și pe lungimea firelor de păr, ci doar pe rădăcini și, cu ajutorul periuței, întindem surplusul de produs și pe lungimea părului. Obținem volum și aspect mult mai curat.

Bună periuța de dinți la casa omului, nu? Și asta doar gândindu-ne la utilizarea ei pentru îngrijirea și aranjarea părului. Dar ea poate fi folosită în mult mai multe scopuri, de la curățat suprafețe înguste și greu accesibile până la exfolierea buzelor și a nasului plin de puncte negre. Așa că, nu mai aruncați periuțele vechi pentru că ele știu să facă multe!

Sunt tare curioasă voi la ce alte „munci” puneți periuța de dinți clasică.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu nu mai am in casa periute de dinti clasice dar acum citind articolul tau mi-am dat seama ca trebuie sa-mi cumpar macar una ca sa o pun la diverse munci. 🙂

    • Anghelina Irina
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Bucle nu vreau, par tapat nu, șampon uscat nu, dar de curățat fondul de ten tare mi-ar mai trebui ?

  2. Buna idee traba cu samponul uscat..o sa o pun in aplicare caci il folosesc des.

  3. Răspunde

    Chiar buna periuta de dinti la casa omului 🙂 Habar nu aveam de cat de multe intrebuintari poate avea o periuta de dinti pe care mi-am propus sa o arunc 😛

    • Anda Stanciu
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Multumim de trucuri

    • Lamiita Petre
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Nu-mi inchipuiam ca o periuta de dinti obisnuita poate avea atatea utilitati. De acum voi da volum parului cu periuta de dinti, sa vedem ce iese. Sigurul lucru la care nu m-as baga, ar fi la bucle, mi se pare mai anevoios, mai complicat, asa incat raman la ondulator.

  4. La partea de cosmetica, cred ca ar merge si pentru aplicarea mai bine a exfoliantului, curatarea unghiilor si netezirea tălpilor.
    La partea de curățenie, le folosesc mai des, curățarea în baie a locurilor greu accesabile unde e nevoie de frecare mai intensa.
    Bune ideile tale, stiam de partea cu bucle, dar la tapat nu m-am gandit 😀

    • Valeria Chertes
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Super trucuri, multumesc pentru idei. Eu folosesc periuta de dinti la curatat rosturile de la finanta si gresie.

    • Nicolae Claudia
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Pana acum am folosit periuta veche doar la spalat adidasii..chiar nu m-am gandit ca o pot folosi in atatea moduri ?

    • Hacman Mariana
    • 11/02/2019
    Răspunde

    Bună! Mulțumim de sfaturi! Mi-ai stârnit o mare curiozitate))) voi incerca și eu…de obicei nu țin periuțele de dinți…

      • Cristina Dragomir
      • 20/02/2019
      Răspunde

      data viitoare cand o schimbi, stii ce ai de facut

    • Adriana Micsa
    • 12/02/2019
    Răspunde

    Da

  5. Răspunde

    Sa stii ca la asta nu m-as fi gandit, sa imi aranjez parul cu ajutorul periutei de dinti 🙂 E interesant si cred ca o sa incerc si eu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      fara pasta de dinti! 😀

  6. nu m-as fi gandit niciodata la trucurile astea! imi place treaba cu tapatul, ca se practica, si e adevarat, pare mai putin daunatoare decat cu pieptanul

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      eu la tapat nu folosesc, dar o am alaturi la domolirea zulufilor.

  7. Răspunde

    Habar nu aveam ca pot face atatea chestii cu periuta de dinti. Eu o foloseam doar la baie pentru dinti … cred ca ar fi cazul sa incerc si alte metode, mai putin folosite

      • Cristina Dragomir
      • 23/02/2019
      Răspunde

      Vorba fetelor, sa vezi ce bine freci rosturile cu ea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares