Noi nu furam apa!

aparat de spălat cu presiune

Cel mai mult urasc sa fiu trezita de sonerie. Fix asta s-a intamplat si astazi. In pijamale si cu ciufuleala de rigoare, am deschis poarta. In fata mea apar trei barbati in niste uniforme de lucru. Incerc sa ma lamuresc de unde sunt, de la ce companie. Se prezinta ei: sunt de la Apa Nova si au venit sa taie apa. Atunci m-am trezit de-a binelea.

Sa vedeti de unde e onoarea asta pe mine sa ma trezeasca cei trei crai cu ideea lor fixa: in urma cu o saptamana, venise un alt om de la ei sa citeasca apometrul. Asta pentru ca suntem printre cei mai prosti de pe strada, care i-au primit sa puna apometru si care au semnat pentru a plati abonamentul la canalizare. Jumatate din vecinii de pe strada nu au acest contract semnat si nu platesc 40 de lei pe luna, fara sa consume un strop de apa. Cel care a citit apometrul a constatat ca exista o teava in plus si chiar a intrebat. I-am explicat ca stam trei familii in curte si ca doar una isi permite sa plateasca apa de la stradal si restul prefera sa isi nenoroceasca centrala si masina de spalat cu apa de put, provenind de la un hidrofor. Astazi, a trebuit sa suport trei oameni care nu raspundeau la nici o intrebare doar ma frecau sa pornesc apa ba ici ba colo ca sa vada ei ca nu se fura apa. Poze peste poze la robineti, la hidrofor, la caminul de apa, la tevi si totul fara nici o concluzie. La sfarsit m-au anuntat ca, cel mai probabil, o sa mai vina o echipa. La ce mama dracu’? Astia sunt tampiti? Imi trimit trei „sa nu le zic pe nume” sa ma sacaie o jumatate de ora, sa le raspund la intrebari cat se poate de frumos, sa le explic de unde vine si unde duce o teava, in vreme ce ei imi admira pijamalele si coafura, doar asa ca se se afle in treaba si, in plus, ma anunta ca o sa mai vina si altii?

M-am enervat de nu mi-a trecut nici pana la ora asta. Si, auzi la ei, venisera chititi sa taie apa. Ce-o sa faca? O sa ma oblige sa renunt la hidrofor ca sa le platesc lor 150 de lei pe luna pe apa? Le-am recomandat sa ia toate casele la rand, pe neanuntate, ca si in cazul meu si sa vada acolo furtul adevarat.  I-a durut fix in partea aia, stiti voi care.

bottegaverde.ro
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Iorga Daniela Ionela
    • 03/03/2015
    Răspunde

    Offf,ca de obicei sunt luati la rost doar cei cinstiti si sinceri iar ceilalti fura linistiti in continuare fara a fi trasi la raspundere!!! A innebunit lumea de tot!

    • cristina
    • 03/03/2015
    Răspunde

    asa e frumos la noi in tara

    • Mihaica Iuliana
    • 04/03/2015
    Răspunde

    Asa se intampla mereu. Cei care sunt corecti sunt luati la zor, iara cei care fura cu adevarat sunt neobservati…tipic Romaniei.

    • Hacman Mariana
    • 04/03/2015
    Răspunde

    Mai usor e sa invinuezi pe cineva decat sa cauti adevaratii vinovati…asa e la noi cei cinstiti platesc iar cei ce fura ies basma curata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares