Străinul de acasă (Shari Lapena) – rezumat și impresii

Străinul de acasă Shari Lapena

Pregătiți pentru un nou thriller? Tot pe Libris l-am găsit și pe acesta, ca și pe Femeia din cabina 10. Știam de Shari Lapena că a avut mare succes cu romanul Cuplul din vecini, nu am reușit încă să-l citesc pe acela, dar sigur îl voi bifa după experiența cu această a doua carte a sa, Străinul de acasă.

Străinul de acasă – scurt rezumat

Tom și soția sa Karen duc o viață liniștită în casa lor dintr-o zonă rezidențială a New York-ului. Până în seara în care Tom ajunge acasă și constată că soția sa nu este acolo. Toate semnele indică faptul că a plecat pe fugă – pusese să facă mâncare, a uitat ușa deschisă și telefonul acasă. Nici urmă de ea până când poliția îl informează că soția lui este la spital, rănită în urma unui accident. Karen gonea cu viteză foarte mare când s-a înfipt într-un stâlp. Niciodată Karen nu depășise viteza legală înainte. Ba, mai mult, treaba asta se întâmplase într-o zonă rău-famată a orașului.

Karen nu-și amintește nimic, așa că nu le poate explica soțului sau polițiștilor ce căuta în acea zonă sau de ce a gonit cu asemenea viteză. Surpriza și mai mare apare când polițiștii descoperă cadavrul unui bărbat împușcat într-un restaurant abandonat din acea zonă, iar raportul legistului arată să ora morții a fost în jurul orei în care Karen a avut accidentul. La o primă ciocnire cu detectivii, Karen dă niște replici care-l lasă pe Tom cu gura căscată. Femeia asta este soția lui? Pentru moment, Karen este în siguranță, nu există dovezi care să o lege de acea crimă.

libris.ro
Oferta zilei la carti


La scurt timp, încep să apară și dovezi. Mănușile de cauciuc pe care Karen le folosea în bucătărie sunt găsite aruncate în parcarea restaurantului unde a fost ucis bărbatul și, mai târziu, apare și arma crimei. Tom este disperat să-și ajute soția ajunsă în arest, deși își dă seama că ascunde ceva, o bănuiește că minte când spune că nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat. Totuși e soția lui. Karen nu e capabilă de crimă. Dacă ea l-a ucis pe acel bărbat, asta este pentru că s-a simțit amenințată sau a fost nevoită. În definitiv, după accident, Karen îi spunea tot mai des că găsea semne ale unei prezențe străine în casă (pahar lăsat pe blatul de la bucătărie), așternuturile mișcare, sticla cu parfum mutată).

Dar ce nu știe Tom este că cineva din trecutul lui are cheia casei. Da, Tom are un secret față de Karen. Dar și Karen are o întreagă viață secretă de dinainte de căsătorie despre care Tom nu știe nimic. Dacă sunteți curioși ce ascunde fiecare dintre cei doi soți și vreți să aflați adevărul despre noaptea crimei, nu vă rămâne decât să citiți cartea.

Străinul de acasă – impresii de după

Un thriller grozav care te va ține încurcat de la un capăt la altul. Garantat 100%. 320 de pagini cu o poveste captivantă, cu un ritm alert, fără pagini de umplutură, cu răsturnări de situație la tot pasul și cu un final care te va lăsa mască. Asta este promisiunea mea în ceea ce privește romanul lui Shari Lapena. De aici decizia mea de a citi și cealaltă carte a sa disponibilă pe Libris.

Nu sunt foarte multe personaje, ceea ce este de foarte bine, făcând acțiunea ușor de urmărit.

Este o poveste care poate deveni povestea oricăruia dintre noi. Știți cum se spune – nu-ți ajunge o viață să cunoști un om. Cu atât mai puțin au fost suficienți doi ani pentru Tom și Karen. Dacă el are un singur secret, despre ceva ce el a lăsat complet în urmă, ea are mai multe, care au urmărit-o. Iar o parte dintre ele rămân secrete până la final. Cu alte cuvinte, Tom nu va ști niciodată cu cine s-a însurat. Și el chiar o iubește. O iubește mai mult decât îl iubește ea pe el, ea care are un moment în care vrea să fugă, să-l lase pe Tom.

Sunt și unele aspecte greu de înghițit, dacă-mi permiteți exprimarea. Cum te poți căsători cu o femeie care aparent nu are niciun trecut? Nu ți-ai pus niciodată întrebarea de ce nu are măcar o prietenă din copilărie, din liceu, pe care să o mai sune din când în când? Tom e cam naiv, ăsta este adevărul. Nici că ar fi putut face Karen o alegere mai bună.

Există anumite lucruri predictibile în acțiune, dar prea puține pentru a reduce la zero numărul semnelor de întrebare care se ridică și a strica plăcerea lecturii. Probabil vei intui care era legătura dintre Karen și bărbatul ucis, dar nici prin cap nu-ți trec toate detaliile poveștii, ale trecutului său tumultuos.

Nu te vei atașa de niciun personaj, asta pot să-ți garantez. Nimeni nu este de încredere, nimeni nu este ceea ce pare. Crezi că ți-ai dat seama care este adevărul, dar de fapt nu știi nimic. Sau știi, dar prea puțin. Cum poți să ai dreptate și să te înșeli în același timp? La fel cum oamenii pot spune mereu doar partea lor de adevăr. Iar destăinuirile nu înseamnă întotdeauna dezvăluirea tuturor secretelor.

Finalul lasă loc de o continuare pe care m-aș bucura să o scrie Shari Lapena.

Tu crezi că știi totul despre jumătatea ta?


Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Nu cred ca stiu totul chiar daca avem 9 ani impreuna asa cum nici el nu stie totul despre mine si e bine asa. Dar nu cred ca el ascunde un secret macabru sub pres si nici eu nu am vreun schelet ascuns in dulap. Iau si eu cartea asta zilele urmatoare ca nu mai pot de curiozitate.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      ce haioasa esti cu scheletul tau din dulap!

  2. Mi se pare o carte care iti solicita mult rabdarea si mintea.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Rabdarea, sa zicem.

    • Anghelina Irina
    • 29/01/2019
    Răspunde

    Asta da carte interesanta. Tare mi-ar plăcea sa o citesc

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Chiar este captivanta.

    • Valeria Chertes
    • 29/01/2019
    Răspunde

    Eu tind sa cred ca stiu totul dar nu se stie niciodata.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      asa ne place tuturor sa credem…

  3. Hmmm, dar ce interesanta pare cartea. M-ai facut tare curiasa, daca as reusi sa-l fac pe pici sa stea linistit chiar as citit curand cartea.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Asta este, mamele citesc povesti, nu romane!

  4. Răspunde

    Ce faina este! Intentionam sa iau romanul „Fata dinainte”, insa am pus o pe lista acum, chiar m-ai facut curioasa!

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Mai buna Strainul de acasa!

  5. aahhhh, deci ma faci sa iau a doua carte dupa recomandarile tale! azi pun comanda, tu ce crezi???

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Lasa ca si eu am furat Necunoscuta de la tine!

  6. Ce captivanta e povestea. Chiar cred ca e plina de intamplari si lucruri interesante greu de deccoperit. M-ai facut curioasa si chiar as vrea sa o citesc cat mai curand.

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Sunt sigura ca, daca ajungi la ea, o sa iti placa.

  7. Răspunde

    Mmm ce interesanta este povestea. Nu cred ca stiu 100% despre sotul meu, dar in proportie de 80% sunt convinsa ca stiu. Pe mine m-a surprins ca nu m-a luat scumpul meu sot la intrebari si nu a vrut sa ma intrebe multe lucruri din trecut. Nu ma supar si ma mir ca nu a avut aceleasi curiozitati pe care le-am avut eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares