Tendințele lui 2018 în materie de brazi și decorațiuni de Crăciun

Decembrie a venit. Decembrie este cea mai frumoasă, dar parcă și cea mai scurtă lună din calendar. Așa se întâmplă cu toate lucrurile frumoase – pare că țin prea puțin. De ce nu putem pune pe slow motion luna asta, să ne bucurăm pe îndelete de atmosferă, de zâmbete, de oameni dornici să facă fapte bune, de brad și decorațiuni? Dacă știe cineva răspunsul, să mi-l spună și mie! Până atunci, pentru că tot am adus vorba de brazi și decorațiuni de Crăciun, ce-ați zice de o prezentare a tendințelor pentru 2018? Cam spre ce trebuie să vă orientați dacă vreți un brad și o casă împodobite la modă?

Nebunie de culori

Anul acesta culorile puternice și fistichii sunt la mare căutare. Pentru tradiționaliști, bradul verde rămâne de bază, indiferent că este natural sau artificial. Pentru cei care vor un brad în tendințe, culorile spre care ar trebui să se orienteze sunt roz, albastru, alb, auriu sau chiar negru. Găsiți brazi colorați bogați în ramuri pe e-sarbatoare.ro.

Pe partea de globuri și decorațiuni pentru brad, culorile pe care le veți găsi scoase la înaintare prin magazine (care-și fac bine cercetarea înainte de a pune lucruri la vânzare), pe lângă tradiționalele alb, roșu și argintiu, sunt albastru, verde, mov, roz. Alb cu verde, negru cu auriu, roz cu mov – cam spre așa ceva se tinde.

brazi și decorațiuni de Crăciun tendințe 2018

Nici măcar nu trebuie să vă stresați să asortați culoarea bradului cu cea a globurilor sau a betelii! Anul acesta se poartă brazii curcubeu.

Elemente supradimensionate

O altă tendință importantă de care trebuie să țineți cont când plecați la cumpărat brazi și decorațiuni de Crăciun este mărimea elementelor de pus în brad. Se poartă tot ce e mare: globuri supradimensionate, beteală foarte stufoasă, instalații cu becuri mai mari. În loc să pui 100 de globuri mărunte, greu de agățat și de dat jos, pui 20 de globuri uriașe și câteva funde gigant. Sună rău, dar arată grozav; am văzut în mall!

Flori

Nu flori în vază, ci flori în brad. Sunt la mare căutare decorațiunile tip glob în formă de floare și chiar ghirlandele de pus în brad. În locul fundelor poți cumpăra niște crăciunițe artificiale mari. Combinația de flori roșii cu globuri aurii pe un brad alb sau negru va fi senzațională. Sau ce-ai zice de niște crini albi presărați pe ramurile unui brad verde?

floare decor brad

Beteală subțire sub formă de franjuri

Pentru cine vrea un brad care să concureze ca aspect cu brazii din revistele americane, beteala clasică este exclusă anul acesta. Ar trebui să se orienteze mai degrabă spre o beteală fină, subțire, sub forma unei perdele din franjuri. Nu o punem pe orizontală, în jurul bradului, ci pe verticală, lăsând-o să curgă natural dinspre vârf spre baza lui.

Poze

Da, ai citit bine. În 2018 poți avea un brad super cool dacă alegi să pui în el, pe lângă globuri, beteală și instalație, și câteva poze de familie. Se numește împodobirea bradului cu amintiri și poate fi o idee bună pentru cei care petrec Crăciunul în familie.  Mai mult decât magia Crăciunului, bradul va aduce și amintiri frumoase de depănat.

Rochia pentru brad

Ai văzut-o și anul trecut, dar nu ai știu că așa se numește. Vorbim despre împodobirea bradului prin îmbrăcare, tendință apărută în 2017 și care rezistă și în 2018. Cu doar câteva globuri (foarte mici de data aceasta), o instalație luminoasă și o panglică foarte lată (din satin, organza sau chiar dantelă) ai bradul perfect de Crăciun. Un brad înfășurat, un brad îmbrăcat ca pe podiumurile de modă.

Steluțe și fulgi de nea

Mai puține decorațiuni cu Moș Crăciun și oameni de zăpadă și mai multe în formă de stea sau fulg de nea. Sau cu modele desenate cu steluțe și fulgi de zăpadă. Tot ce are aceste două simboluri ale iernii este la modă. Vârful bradului neapărat stea sau fulg de nea. Fulgi de nea în stickere pe ferestre, fulgi de nea din polistiren agățați în brad, globuri albe cu steluțe argintii sau aurii pe ele – cam așa ceva trebuie căutat.

fulg de nea decorațiune brad

Instalațiile cu becuri

Instalațiile acelea cu beculețe mărunte cu LED nu prea sunt la modă anul acesta. Asta este o tendință la care mă voi alinia și eu, din simplul motiv că îmi plac mult mai mult instalațiile de interior cu becuri. Un glob se sticlă din care strălucește puternic un bec mi se pare mai elegant și seamănă mai mult cu ce puneam în brad în copilărie.

Carouri

La capitolul decorațiuni textile (fețe de masă, fețe de perne, pături și chiar ciorapi pentru cadouri) roșul tradițional nu e chiar de dorit.  Se merge mult pe lucruri cu aspect handmade (tricotat de mână) sau imprimeu în carouri.

Pentru cine are bani de investit, cam acestea sunt principalele tendințe 2018 în materie de brazi și decorațiuni de Crăciun. Iubitorii de Crăciun în stil clasic sunt sigură că vor rămâne la ce le dictează sufletul și nu vor ține cont neapărat de ce spun unii sau alții că ar fi la modă. Dacă vă doriți totuși un aspect nou pentru un brad clasic verde, atunci alegeți să folosiți doar globurile și decorațiunile albe și să investiți foarte puțin doar în niște flori, funde sau panglici albe.

Veți ține cont de ce se poartă și veți cheltui bani pe decorațiuni noi sau vă pregătiți de sărbătoare cu cele pe care le aveți deja? 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 05/12/2018
    Răspunde

    Eu imi pregătesc bradul cu ce am deja

      • Cristina Dragomir
      • 05/12/2018
      Răspunde

      si eu tot cam asa, dar mai cumpar si chestii noi.

    • Anghelina Irina
    • 05/12/2018
    Răspunde

    Îl vom face ca anii trecuți, adică albastru și argintiu

      • Cristina Dragomir
      • 05/12/2018
      Răspunde

      eu sunt pe alb si rosu.

    • Valeria Chertes
    • 05/12/2018
    Răspunde

    Anul acesta nu cumpăr deloc decorațiuni ,împodobesc cu ce am.

      • Cristina Dragomir
      • 05/12/2018
      Răspunde

      Important este sa il impodobesti si sa te bucuri de el.

  1. Maine mergem si noi sa luam bradul si abia astept sa-l impodobim. Bineintele, nu va sta mult asa, impodobit, ca intra fii-miu si face ravagii.
    Totusi, nu stiu daca am sa mai cumpar decoratiuni. Desi am vazut o gramada de globuri faine, din alea maaaariiii, inca mai avem din trecut. Beteala stufoasa vrem sa luam caci arata exceptional si instalatie cu beculete mai maricele.

      • Cristina Dragomir
      • 05/12/2018
      Răspunde

      zuzi, anul asta si noi va trebuie sa ancoram bine bradul ca precad ca nepoatele mele vor vrea sa ia tot ce este in el si ma tem sa nu plece cu tot cu brad.

      1. Cris, surprinzator, bradul sta de 2 zile neclintit!! Piticului ii este asa drag incat pupa fiecare glob imparte :)))
        Zau ca nu ma asteptam sa ramana intreg :))

          • Cristina Dragomir
          • 08/12/2018
          Răspunde

          sa vezi cand va vrea Maria mea sa le imbratiseze!

  2. Chiar am vazut azi niste chestii gen flori de craciunita asa artificiale. Nu m-as fi gandit sa le pun in brad, dar daca imi cumpar cateva, incerc …vad cum arata. Desi noi avem un bradut cam prichindel, nu incap multe pe el.
    Sunt topita dupa decoratiuni, iarna, decembrie, sarbatori…ce stare de euforie am.

  3. Răspunde

    Eu am ales bradul curcubeu. Eu îi zic ”sorcovă” :))) În primul rând că m-am săturat de brazii într-o culoare, maxim două, de parca aș fi la nuș* ce companie, și in al doilea rând, pentru că am multe decorațiuni handmade, creație proprie. Bineînțeles ca o sa mai iau un globuleț, două… ca doar am donat mai mult de jumătate din ce aveam și… am loc :)))

    • Nicolae Claudia
    • 05/12/2018
    Răspunde

    Anul acesta nu cred ca fac vreo investitie in decoratiuni pentru ca am din anii trecuti

  4. mnu… nu cred ca mai investesc in globuri anul asta. am luat doar un set de la lidl, multicolor, bineinteles. la mine e curcubeu de-a dreptul, nu tin cont de nicio simetrie si de nicio tendinta. de-aia e brad de craciun, nu? sa fie colorat 😀

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      fiecare il face ca sa se simta el bine la vederea lui, nu?

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 06/12/2018
    Răspunde

    Il facem ca-n anii trecuti,globuri,beculete,mici mos craciuni si multa bucurie!

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Și eu sunt tot cam tradiționalistă și merg pe culorile alb roșu verde și folosesc în fiecare an cam aceleași decorațiuni.

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Da, da, asta aviz celor care fac fapte bune numai de Paște și de Crăciun.

  5. Răspunde

    noi am facut deja bradul. Pur si simplu e acelasi brad de plastic, are ceva ani, luat la mana a2a, si il reimpodobim cu ce avem.

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Tu, brad de plastic? Nu te creeeed!

  6. Nu tin cont de tendinte, eu folosesc ce am deja de anii trecuti, dar in fiecare an cumpăr câteva produse noi, uneori pentru pom, alteori pentru a decora casa.
    Dacă ar fi dupa mine, bradul ar avea multe luminite, globuri de culoare rosie si fulgi argintii, dar sotului ii place colorat.

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Și eu folosesc cam aceleași globuri si decorațiuni dar evident că în fiecare an mai cumpăr câte ceva.

  7. Dintre toate aceste tendinte cel mai mult imi place bradul cu fotografii, l-am vazut si la Neatza si arata foarte fain. Anul asta insa ramanem la batranul si credinciosul brad pe care il am de ani buni si la aceleasi podoabe in rosu, alb si argintiu, dar la anul mi-am promis mie ca o sa cumpar beteala mov si albastra ca sa-l impodobesc.

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Sa aveti spor la cumparaturi si impodobit!

  8. Răspunde

    Cu siguranta vom cumpara noi decoratiuni, dar vom pune si din cele vechi. Avem noi cateva de suflet si nu au cum sa lipseasca din brad. Abia asteapta fetele sa il impodobeasca, mai ales ca la gradi l-au impodobit cu totii inca de marti, iar la scoala l-a adus Mos Nicolae 🙂 Acum sunt maxim de nerabdatoare sa il gateasca acasa!!!

      • Cristina Dragomir
      • 08/12/2018
      Răspunde

      Mos Nicolae aduce bradul? Nu stiam ca asa se face!

    • Aileni Flavius
    • 09/12/2018
    Răspunde

    Am inceput cu decoratiunile albe ,fulgi de nea din lemn,globuri ninse ,globuri cu paiete,conuri ninse si ce mai prind prin magazine in ton cu ce am in cap!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Globuri cu paiete chiar nu am si ma gandesc ca sunt misto mai ales cand bate lumina in ele.

  9. Sa ma tii departe de tot ce inseamna decoratiuni de Craciun! cred ca as fi in stare sa nu imi mai iau mancare ca sa cumpar din astea :))

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      La fel sunt si eu!!! Al meu, cand ma vede ca ma indrept spre raionul cu brazi si decoratiuni, cred ca are palpitatii.

  10. Răspunde

    Interesant articolul! Nu stiam lucrurile astea dar, sincera sa fiu, nu sunt la moda in ce priveste bradul de Craciun. Noi il impodobim cu ce avem, de la an la an.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Nici eu nu prea tin cont de tendinte. Numai daca apare ceva care imi place mult de tot.

  11. Răspunde

    Initial am programat impodobirea brandului maine, dar vreau sa mai fac un pic de curatenia si abia dupa asta il voi instala. Propunerile tale sunt interesante. Si eu voi pune poze in brad, dar cu fetita mea. I-am facut la gradinita diverse poze specifice de craciun care pot tine loc si de decoratiuni pentru brad

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Eu raman pe globuri, beteala, clasic.

    • Ioana Radu
    • 13/12/2018
    Răspunde

    A fost un an costisitor… drept pentru care bradul meu de Craciun va vedea aceleasi ornamente de anul trecut. Insa tind sa cred ca voi achizitiona si cateva noi, pentru ca imi doresc cateva floricele. Am vazut un brad decorat in intregime cu flori si mi-a placut tare mult ideea incat vreau si eu :D. Macar asa, 6-7 floricele medii pe care sa le integrez printre globuletele si beteala din anii anteriori ^_^.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares