Cărți pentru copii – Povestiri biblice pentru cei mici (Editura Corint)

Povestiri biblice pentru cei mici editura Corint

Ce te faci atunci când micul tău creștin vrea să afle mai multe despre Doamne-Doamne sau despre Noe, după ce te-a auzit pe tine spunând că plouă de parcă ar fi venit potopul lui Noe? Dacă știi câte ceva de prin Vechiul Testament, despre facerea lumii și înnecarea ei, să zicem că e simplu, deși chiar și în acest caz ți-ar prinde bine niște ilustrații. Dacă tu însăți nu mai știi mare lucru despre asta, e vremea să recitești câte ceva de prin Biblie. Dar e material mult. Nu mai bine luați cartea Povestiri biblice pentru cei mici și o citiți împreună? O găsiți la secțiunea cărți pentru copii de pe site-ul editurii Corint. Este o carte apărută în 2018, cu 136 de pagini din hârtie lucioasă de calitate, cu ilustrații reușite pe fiecare pagină și copertă cartonată.

Povestiri biblice pentru cei mici

Este genul de carte pe care o puteți citi copiilor începând de la vârste foarte fragede (2-3 anișori), când încep deja să înțeleagă care este diferența dintre bine și rău, dar pe care o pot citi și singuri, mai târziu, după ce vor fi deprins tainele cititului. Poate fi material și pentru orele de religie de la școală.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Fiind vorba de povestiri scurte, de text însoțit întotdeauna de ilustrație, nu are cum să nu atragă. Și nu este o carte care să se adreseze copilul strict în ideea de a se apropia de Dumnezeu, sunt simple lecții de moralitate.

Cartea conține 6 povestiri biblice pentru cei mici

Louie Stowell repovestește foarte pe scurt 6 dintre cele mai cunoscute și mai importante capitole din Vechiul Testament:

  • Arca lui Noe – despre cum a vrut Dumnezeu să-i pedepsească și să-i piardă pe oamenii răi și ce soluția a găsit pentru a-i salva pe cei buni și animalele;
Povestiri biblice pentru cei mici Arca lui Noe
  • Iosif și haina lui uimitoare – despre frații care-ți fac rău din invidie și despre străinii care te apreciază pentru ce ești tu, despre trădare și iertare;
  • Moise, copilașul din păpuriș – despre micul evreu, crescut în familia faraonului, care apoi îi va conduce pe evrei afară din Egipt, eliberându-i din sclavie;
Povestiri biblice pentru cei mici Moise
  • David și Goliath – despre cum și uriașii pot fi învinși acolo unde există putere de la Dumnezeu;
Povestiri biblice pentru cei mici David si Goliath
  • Daniel și leii – despre minunea pe care Dumnezeu a făcut-o cu Daniel atunci când acesta a fost aruncat în groapa cu lei și, după o noapte întreagă, toți s-au minunat că niciun leu nu-i făcuse vreun rău;
  • Iona și balena  – despre păstrarea speranței și a credinței, chiar și atunci când ți se pare că ești într-o situație fără ieșire (când te trezești înghițit de un pește mare și captiv în burta lui).

Sunt primele lecții pe care trebuie să le învețe micuțul creștin: toleranța, iertarea, puterea rugăciunii, curajul, dreptatea. De ce să se ferească? De invidie, de lăcomie, de trufie, de deznădejde. Va ști că Dumnezeu este cel care a creat lumea și tot el a pedepsit-o atunci când oamenii n-au mai trăit în acord cu legile lui și în armonie unii cu ceilalți și cu natura. Va ști că nu trebuie să se teamă de Dumnezeu dacă este un om drept, iertător și harnic, că orice potop ar veni Dumnezeu îi va salva întotdeauna pe cei pe care-i iubește. Va ști puțin mai multe despre ce e bine și ce e rău.

Povestiri biblice pentru cei mici poate fi cită sub forma unor de povești de noapte bună de foarte devreme, citite ca atare, făxă explicații venite din propria inițiativă sau alte îndemnuri. Pe măsură ce copilul crește și află lucruri, va veni el însuși cu întrebări despre cum au încăput toate animalele pe arca lui Noe, cum a reușit Moise să despartă marea pentru a permite poporului său să treacă, cum de nu s-au năspustit leii asupra lui Daniel. Sunt mult întrebări la care trebuie să te pregătești să răspunzi, multe mistere pentru mintea unui copil de câțiva anișori. Asta oferă o astfel de carte – nu îndoctrinare (cum o numesc unii), răspunsuri.

Povestiri biblice pentru cei mici Corint

Nici măcar nu trebuie să fii neapărat creștin ortodox practicant ca să pui Povestiri biblice pentru copii pe lista cărților de achiziționat pentru cel mic. Este suficient să fii un om deschis la minte care vrea să crească un copil bun, cu acces la informații din toate sursele. Copilul va adora această carte pentru poveștile sale interesante și pentru ilustrațiile colorate și pline de detalii.

Ce poate face rău unui copil să afle despre Dumnezeu și despre oamenii care au făcut voia lui? Dumnezeu este despre a fi om bun, nimic mai mult. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 04/10/2018
    Răspunde

    Foarte faină cartea și povestioarele…celui mic sigur i-ar plăcea

    1. Noi momentan doar povestim pe baza pozelor pentru ca nepotica nu are rabdare sa ii citesc. Are abia un an si jumatate.

    • Valeria Chertes
    • 04/10/2018
    Răspunde

    O carte tare draguta care cred ca i-ar place oricarui copil.

    1. N-are cum sa nu placa pentru ca este ulustrata fiecare pagina.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/10/2018
    Răspunde

    Frumoasa cartea,are si imagini,e super draguta,cred ca oricarui copil i-ar place asa ceva !

    1. nu are doar imagini, este colorata toata.

  1. Răspunde

    Pare interesanta cartea. Cred ca i-ar placea si baietelului meu chiar daca e mai marisor. Si cred ca mi-ar prinde si mie bine s-o citesc 🙂

    1. daca e marisor, e cu atat mai bine pentru ca o poate citi singur si intelege ce vrea el.

    • Cristina Barbieru
    • 04/10/2018
    Răspunde

    Eu cred ca e foarte potrivita pentru a.i invata pe cei mici despre religie. E plăcută datorita ilustratiilor si usor de citit si inteles de cei mici.

    1. Imi place mult si coperta cartonata si paginile sunt lipite bine, nu zboara.

    • Lamiita Petre
    • 05/10/2018
    Răspunde

    O carticica foarte buna pentru a face introducerea in lumea Bibliei. Copii se vor familiariza cu personajele si vor deveni din ce in ce mai curiosi. Eu, spre rusinea mea nu am citit Biblia, dar inca mai sper.

    1. Nici eu nu am citit-o pe toata si oricum Biblia e o carte grea si e si mai greu de facut tot ce scrie in ea. In schimb, eu am citit mult din ea, ca pe o poveste, in adolescenta.

  2. Pe vremea când eram eu tânără, era cartea Biblia copiilor, cu coperti albe, pagini lucioase, povesti simple, mi le amintesc si acum. Da, parintii ar trebui sa se ocupe si de educatia religioasa a copiilor.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Si eu am avut o biblie pentru copii, era bleu si avea desene alb-negru. Deh, pe vremea noastra…

    • Ioana Radu
    • 15/10/2018
    Răspunde

    Astea se pot incadra in povestioarele clasice, pe care si noi le stim de cand eram mici :D. N-am iubit lectura dintotdeauna, dar ai mei m-au expus acestei activitati inca de mica, astfel ca am ajuns treptat sa ma lipesc de carti si sa-mi doresc tot mai multe. Asta e chestia cu ele, trebuiesc tinute in preajma copiilor, citite alaturi de ei, ca mai apoi sa avem pretentia sa le cerem sa citeasca singuri si sa-nvete bine.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      cum ar fi tu sa stai pe telefon pe Facebook si sa ii spui copilului sa citeasca o carte?!

  3. Răspunde

    Chiar mi-ai dat o idee buna. Povesti biblice nu i-am citit fetitei mele pana acum. Poate ca am considerat ca la 4 ani nu ar putea intelege prea bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares