Tu faci bani din reclamele alea care mă enervează pe mine?

pușculită văcuță

Mie îmi plac oamenii comunicativi și deschiși, dar este o diferență între a fi comunicativ și a fi băgăcios. Peste o doamnă care s-a vrut deschisă, dar s-a dovedit a fi băgăcioasă, am dat la sediul unei bănci la care merg de cele mai multe ori pentru a scoate banii pe care Google mi-i trimite prin Western Union. Sunt banii din Google Adsense.

Stau frumos la coadă, ajung la ghișeu, îi dau buletinul, îi comunic codul acela de tranzacție și suma și, când mă întreabă de la cine sunt banii și zic Google Irlanda, face ochii mari și mă întreabă pentru ce. Deja sunt iritată că trebuie să-i explic de ce îmi trimite mie Google bani, dar îi spun că sunt din reclame pe blog. Ce atâtea întrebări, de parcă aș fi venit să scot un milion de euro și se temea să nu mi-i fi transferam vreun cartel columbian?!

Replica următoare simt că-mi urcă tot sângele-n cap – Aaaa, din reclamele alea enervante care se deschid când intru pe un site? Îi răspund politicos că nu cred că a intrat vreodată pe blogul meu ca să știe ce se petrece pe aici și îi explic (ca să se liniștească, să nu creadă că mă îmbogățesc pe seama stresului altor persoane) că nu este vorba de genul ăla de reclame tip banner pop-up care nu mai contenesc să se deschidă atunci când accesezi o pagină, cele de care nu poți vedea nimic pe site și pe care, de multe ori, nici nu știi de unde să le închizi.

bottegaverde.ro

Nu știu dacă a înțeles ceva și, dacă da, ce anume. Mi-am luat banii și am plecat. Cert este că nu era treaba unui angajat al băncii să pună întrebări și să facă remarci de genul acela. Dar chestia asta mi-a dat de înțeles că există multe persoane care cred că, dacă ai un blog, îți vin banii pe bandă fără să faci nimic, că tu iei bani doar pentru că ei au intrat pe site-ul tău. Lucrurile nu merg deloc așa.

Referitor la reclamele Google Adsense, la mine nu cred că vi se deschid alte casete enervante (în afară de cea din subsol, referitoare la cookies, care este obligatorie) care să vă îngreuneze accesul la informație. Am plasat doar reclame mici, în interiorul articolului, și evident că sunt accesate doar de către cei care găsesc ceva util în câmpul respectiv. Plus că sunt și marcate ca anunț. Și, dacă vă întrebați (probabil la fel ca doamna de la bancă) câți bani fac pe lună din reclamele astea și dacă nu cumva risc să mă îmbogățesc în 2-3 ani, aflați că abia dacă se strâng 70 de euro în 2-3 luni, de pe 2 bloguri!

Prin urmare răspunsul la întrebarea Tu faci bani din reclamele alea care mă enervează pe mine? este nu. Și este oribil să mă întrebi asta când nu mă cunoști și nu ți-a umblat vreodată mouse-ul pe blogul meu. Păcat că nu mi-a picat fisa să o întreb dacă ea nu cumva face bani din comisioanele care mă jecmănesc pe mine!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Elena Gheorghe
    • 05/10/2018
    Răspunde

    Supee tare!

    1. Zici? 😛

  1. Răspunde

    Și totuși, de ce dai explicații dacă nu e în măsură să le ceară? Nu are niciun drept să ceară proveniența banilor, doar fiscul poate.

    1. i-am raspuns politicos pentru ca am crezt ca e doar curioasa, dar cand m-a luat cu replica respectiva…

  2. Răspunde

    Nu pot sa cred!! ??? rad ca sa nu plâng. Am pățit aceeași chestie, dar fără bani menționați și banca implicata. Ci doar eu și o mămică din clasa copilului meu. Care era curioasă ce fac eu online atâta timp. Când i-am zis de Blog, „sper că nu cu reclame d-alea oribile”. Poftim cultură și așteaptă recoltă.

    1. Sunt atat de destepte doamnele astea de la banca…

    • Oprea Iuliana
    • 05/10/2018
    Răspunde

    Trebuia sa îi spui k da…așa sigur se oftica și renunța la serviciu pentru a face și ea asta.

    1. Ha, la asta nu m-am gandit.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 05/10/2018
    Răspunde

    Super tare,nu are nici un drept sa te judece si nu trebuie sa te justifici ei!

    1. Mda, eu sunt mai fraiera si ma enervez repede.

    • Valeria Chertes
    • 05/10/2018
    Răspunde

    Doamne ce intrebari penibile!

    1. Cat poate fiecare.

  3. Răspunde

    Am decis fara reclame la mine, dar cu linkuri. Nu de alta, dar asa strang si eu de o vacanta in Maldive sau in seychelles :))) (asta e un raspuns pe care l-as da, hac)

    1. pentru mine sunt buni si aia 70 de euro, chiar si la 3 luni si consider ca nu deranjeaza asa mult reclamele alea. Platesc facturi cu ei…

  4. Răspunde

    Cris… Never explain, never complain! In rest… eu i-as fi zis un „Da-ti-n… floricele”, iar ca sa ii iasa ochii din orbita ca la melc, i-as fi zis ca banii astia ii fac zilnic, si daca vrea si ea n-are decat sa-si dea demisia si sa-si faca blog! :))) Blame on me… I’am a little hater!!!

    1. Asta da replica. Murea pe loc daca ii ziceam ca zilnic imi da Gogu 70 de euroi.

    • Lamiita Petre
    • 06/10/2018
    Răspunde

    Tupeiste rau, dar te ia prin surprindere, te blocheaza cu astfel de intrebari si replica buna, vine abia dupa. Daca un lucrator la banca ajunge sa tanjeasca dupa cativa euroi, e grav. Nu ii mai satura Dumnezeu.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      N-am idee daca a fost rau intentionata sau nu, dar nu m-am simtit foarte confortabil.

  5. Sunt unele reclame enervante cele care se dechid cate 5 pe rand si nu mai reusesti sa ajungi la continut. Da, alea ma enerveaza si pe mine.
    Cat despre reactia doamnei de la banca, da-mi voie sa-ți spun ca majoritatea traiesc in lumea lor si nu stiu nimic ce e pe langa.
    Apropo de angajati si ale lor comentarii, eu am fost zilele trecute la shopping pentru ziua mea, luasem lumanari si alte cele, si tipul ma intreaba, este ziua cuiva? zic da, zambind, a mea, la care el, apreciez că nu ați cumparat alcool pentru o zi de nastere, ati fi surprinsi cât alcool consumă tinerii de varsta voastra. Sotul ar fi zis ceva, ca nu e treaba ta cumparaturile noastre, dar am zambit si am plecat. Asta e lumea in care traim, fiecare trebuie sa-si spuna parerea neceruta.

    1. Răspunde

      si eu am ramas cu aceeasi parere: stau intr-o bula de oameni atenti/informati, cu aceleasi preocupari ca mine, eu nu am treaba cu lumea lor dar nici ei cu lumea mea.
      Sambata trecuta la piata am fost socati sa vedem la 8 dimineatza cum bagau un alcool la coltul unei tejgele, abia dupa un timp m-am dumirit si zis sotului ca uite, asta e realitatea romaneasca ce a facut statistica de locul 1 de consumatori de alcool in europa.

        • Cristina Dragomir
        • 06/10/2018
        Răspunde

        La 8 e tarziu. La mine la magazinul de la colt, cativa pensionari asteapta de pe la 7 painea cu un ceai de prune la sticla.

      • Cristina Dragomir
      • 06/10/2018
      Răspunde

      Un la multi ani nu ti-ar fi zis! Il rodea teama sa nu consumati alcool. Cred ca ai dreptate, romanii sunt uneori prea prietenosi inchipuiti.

  6. Răspunde

    Absolut geniala întrebarea pe care ai fi vrut s-o adresezi doamnei. Se pare ca unii vor sa afle lucruri despre care nu ar trebui sa pună întrebări

      • Cristina Dragomir
      • 07/10/2018
      Răspunde

      Pacat ca mi-a venit prea tarziu raspunsul, zuzi.

  7. In locul tau eu i-as fi zis cateva,nu mi se pare normal sa puna intrebari

      • Cristina Dragomir
      • 07/10/2018
      Răspunde

      M-a luat prea repede si m-am rusinat tot eu… nu mi-a venit un raspuns bun pe moment.

  8. eu nu m-am prins care e faza cu google ads :)) ca altfel bagam si eu!

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      nu e greu. E intuitiv. Daca iti faci cont si de joci nitel pe acolo, te prinzi tu ce si cum.

  9. Obraznicatura! Unii, astia, de lucreaza la banca, se cred vai de mine cine… Sunt multi lucratori pe la banci, la ghisee, care ne considera poate niste amarati, pe noi, astia de facem coada ca pe vremea lui Ceasca. „Ce treaba ai tu cu Google Irlanda? de la ce ai primit banii astia?”. Da’ ce te intereseaza pe tine, madam?
    Mda… Lipseste educatia profesionala si, pe alocuri, cred ca nu doar aia profesionala. Un big NASPA!

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Mai, atitudinea n-as fost chiar asta, dar remarca aia putea sa o inghita in loc sa mi-o serveasca mie.

  10. Răspunde

    Aaa, nu, nu ea face bani din comisioanele care ne jecmanesc pe noi ci angajatorul ei. Ea era doar angajata frustrata care traieste cu nemultumirea ca e platita prea putin si cu iluzia ca altuia ii merge mai bine. Aaa, si mai traieste si pe principiul ala cu capra vecinului care e musai sa crape. Stii tu! Asa ca…ignore!
    Eu una nu vad nimic rau in a te si imbogati din blogging daca e poate! Macar de s-ar putea ca bine ar mai fi! :)))

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Da, io abia astept sa ma imbogatesc, zau!

    • Ioana Radu
    • 15/10/2018
    Răspunde

    Da, lumea care n-are blog are impresia ca noua ne vin bani de peste tot, cu gramada. Eu nu stiu sa folosesc Google Adsense, dar din afilierile astea de la noi de pe meleaguri fac 100 de lei in 3-4 luni :)))). Cam asa sta treaba cu intorsul banilor cu lopata. Nici daca ii schimbi in monede nu am ce sa intorc cu lopata :))).

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      Ioana, afilierea merge tot mai prost si la mine si nu stiu de ce. Nici Adsense nu face prea multi pureci, din cate am zis deja, dar la 2-3 luni sunt buni si aia ca mai platesti 2-3 facturi cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares