Păreri despre magazine – asta trebuie să cauți înainte de a comanda ceva online

steluțe păreri despre magazine

Nu este un secret pentru cititorii mei fideli că mi-am luat câteva țepe urâte în materie de cumpărături online. Și asta deși eu sunt destul de atentă. Doar vă învăț mereu să comparați prețuri și să apelați la magazine cunoscute! Dar uite că, deși am făcut treburile astea două, tot m-am trezit dezamăgită de vreo două ori în ceea ce privește calitatea produselor sau a modului cum aleg unele firme să-i trateze pe clienții care au probleme cu produsele achiziționate de la ei. Unde am greșit? Nu m-am gândit la timp să caut online păreri despre magazine, ca să știu de la început de cine să mă feresc. Prin urmare, de azi încolo voi face și treaba asta și vă sfătuiesc și pe voi să faceți la fel.

Unde găsim păreri despre magazine?

Sunt multe locuri în care poți căuta informații despre calitatea produselor și a serviciilor oferite de magazinele online. Un început bun ar fi pagina de Facebook a acelui magazin. Dacă nu au recenziile activate acolo, puteți continua cu recenziile pe Google. Dacă nici pe Google nu găsiți așa ceva, merită să încercați și pe forumuri. Oamenii încă se mai strâng pe forumuri pentru a vorbi despre ce le-a plăcut sau displăcut în relația cu un magazin. Și blogurile sunt o sursă bună de informații despre magazine.

Zilele trecute chiar am descoperit un site dedicat – Păreri despre magazine (click pentru a-l accesa!) și m-am gândit că v-ar fi util și vouă. Este foarte bine structurat și simplu de utilizat. Tocmai ai găsit un magazin online care are o ofertă mai bună la ce te interesează pe tine, dar nu știi dacă este un magazin serios? Intri pe parerimagazin.ro și ai două opțiuni: fie introduci numele magazinului direct în caseta de căutare, fie cauți magazinul în funcție de categorie.

atelierulfamiliei.ro

Momentan majoritatea magazinelor au primit păreri doar din partea creatorilor site-ului, dar sunt singură că în curând vor apărea mai multe recenzii și din partea altor clienți. Tu însuți poți lăsa foarte ușor păreri despre magazine în care ai făcut cumpărături. Le poți acorda steluțe pentru cât de bune sunt produsele primite, pentru cât de repede s-au mișcat cu livrarea, cât de mari sau mici sunt prețurile, comparativ cu cele practicate de alte magazine din domeniu, sau cât de frumos (sau nu) ți s-a vorbit când ai sunat pentru a cere mai multe informații despre o ofertă sau un produs. Eu promit să fac același lucru. Ne putem ajuta să luăm mai puține țepe.

Pe lângă părerile despre magazine, site-ul descoperit recent oferă și o serie de articole utile. Un exemplu este articolul Ce sunt produsele resigilate. Dacă vă amintiți, și eu am scris la un moment dat despre avantajele de a cumpăra electronice, electrocasnice și produse IT resigilate și v-am povestit despre cât de mișto este telefonul resigiliat pe care i l-am luat soțului de Paști. Dar în articolul de pe parerimagazin.ro mi se pare că se explică mult mai bine ce înseamnă produs resigilat, care sunt avantajele și dezavantajele achiziționării unui produs de acest tip și care sunt drepturile cumpărătorului de produse resigilate.

Cum să nu-mi placă genul acesta de site, când mă ajută să aflu la timp cine merită banii mei și cine nu, de cine trebuie să mă apropii și de cine să mă feresc, când vine vorba de cumpărături online? Și mi se pare super că ni se dă posibilitatea să adunăm într-un singur loc toate părerile noastre, să devenim un grup unit și informat. Pe mine mă știți că nu sunt genul care să zică de bine acolo unde nu e de bine și că mereu postez pe blog când sunt dezamăgită de un magazin. De-acum voi posta și acolo. Hai să învățăm din greșelile altora și să le dăm și lor șansa de a învăța din ale noastre! Poate așa magazinele vor învăța că fiecare client este important.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 08/10/2018
    Răspunde

    Eu cumpar foarte rar online, nu le prea nimeresc.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      oricum apelez doar acolo unde stiu ca pot da retur sa imi iau banii inapoi daca sunt probleme.

    • Naty Mihaela
    • 09/10/2018
    Răspunde

    Eu am trecut printr-o intamplare mai putin obisnuita. De obicei comand pe situri chinezesti ;am intrat pe un magazin ,am citit recenziile ,erau doar pozitive din toate punctele de vedere ,in schimb eu nu am mai primit produsul dorit ,am asteptat doua luni ,le scrisesem intre timp ,intr-un final a ajuns ,nu era un produs scump dar il doream pentru aspect . Din comenzile facute pana acum au ajuns toate si am fost multumita.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Sper ca ti-ai cerut banii inapoi!

  1. am patit si eu minuni de-astea, sa caut pareri si sa nu gasesc., m-am cam lasat pagubasa in cazurile de genul, nu imi place sa risc prea mult

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Lasa ca mi-am luat-o eu urat rau cu magazin cunoscut, cel.ro. Daca citeam pe Google inainte, ce bine era!

  2. Răspunde

    Eu am invatat sa ma uit la recenzii abia dupa ce mi-am luat cateva tepe si acum intii caut produsul, citesc ce zic cei care l-au cumparat si dupa ma hotarasc. Pe siteurile chinezesti insa sunt si multe recenzii platite.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      dar peste tot sunt zuzi. Ideea este sa aduni din mai multe surse si sa vezi care e raportul. Daca gasesti doar chestii de bine, sigur ceva pute pe acolo.

    • Lamiita Petre
    • 10/10/2018
    Răspunde

    Recunosc ca nu prea am rabdare sa ma documentez inainte de a cumpara ceva. Mi-a placut, mi-a convenit pretul, l-am luat. Nici nu am luat tepe , dar nici nu am facut mute cumparaturi. Am avut noroc, macar aici. Acest site mi se pare bine venit fiindca gasesti informatii intr-un singur loc si nu e nevoie sa cauti prea mult. Voi tine cont pe viitor de acest aspect.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      te poti considera norocoasa daca nu ai nimerit pana acum site-uri care sa te lase cu un gust amar.

  3. Foarte utile sfaturile.

  4. Răspunde

    Serios? Exista si asa o platforma online? Ce buna idee a avut proprietarul! Mi se pare ceva foarte, foarte util! Sa stii ca si eu ma uit dupa pareri inainte de a cumpara. Nu urmaresc doar preturile!

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      De acum stii unde mai gasesti opinii.

  5. Răspunde

    Mie mi se pare atat de util un astfel de site. Pentru ca imi place sa cumpar online, caut pareri pro si contra despre site-ul de pe care vreau sa achiziotnez. Deci acest site este perfect din acest punct de vedere!

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Sper sa se acumuleze rapid mai multe opinii.

  6. Chiar daca asta nu te poate scuti de eventuale neplaceri legate de vreo achizite online, macar reduci sansele de a o pati. Chiar imi place ca exista astfel de site-uri, precum pareri magazine. Ticalosii cu magazine online trebuie demascati, la fundul gol cu el, sa stie toata lumea ce chestii fac :-))

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Scad sansele de a avea arsuri la buzunar, cum ziceai tu in articolul de azi.

    • Ioana Radu
    • 15/10/2018
    Răspunde

    Categoric da! Eu saptamana trecuta mi-am comandat un blender alb si… mi-a sosit un blender negru :|. Imagineaza-ti mirarea mea cand l-am vazut. Si ce bucuroasa eram eu dupa ce am dat comanda, ca l-am gasit mai ieftin pe site-ul de unde il luasem… Mai ieftin si mai de alta culoare, ceea ce am aflat abia cand a sosit curierul.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      Ioana, sper sa nu zici ca sunt rea, dar sa zici mersi ca doar culoarea este problema!

  7. Răspunde

    Nu stiam de acest site. Ma bucur ca exista un site de genul care ar putea fi de un real ajutor atunci cand ai nevoie de o informatie despre un anumit site

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2018
      Răspunde

      Sa-ti pui bookmark la el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares