3 materii preferate și 3 materii detestate în gimnaziu

materii preferate la scoala

Ii privesc adesea pe copii, mergând spre școală sau întorcându-se acasă cu ghiozdanele în spate (sau nu), și nu pot să nu-mi aduc aminte de mine când eram în școala generală. Eram grasă și pe-atunci și, ca și cum nu era de ajuns, eram și tocilară. Învățam pentru că știam că trebuie, pentru că nu voiam să o dezamăgesc pe mama, pentru că mi-era teamă să nu rămân pe-afară când voi da admiterea la liceu. Dar, ca orice om, aveam și eu materii preferate și materii pe care le uram. Pe lista preferatelor sunt engleza, chimia și geografia.

Engleza îmi plăcea pentru că aveam o profesoară super-simpatică și ora nu era niciodată plictisitoare sau stresantă. Și îmi plăcea și materia în sine (mult mai mult decât îmi plăcea franceza!). Contează mult ca profesorul să fie drăguț, să nu țipe la tine la cea mai mică greșeală, să te corecteze cu blândețe sau nu îți ridice râsetele tuturor în cap atunci când pronunți greșit un cuvânt. Doamna Madalina Nicolaescu, mulțumesc!

Geografia nu mi-a plăcut în prima parte, aia cu geologia. Când a venit vorba de țări, capitale, râuri, chestii cu adevărat interesante și mișto pentru mine, s-a schimbat treaba. Și profa era mișto (Oprea nu-mai-știu-cum) și ne arăta mereu poze de prin reviste sau calendare pentru a face ora mai plăcută. În clasa a 8-a am participat chiar și la olimpiadă.

bottegaverde.ro

Chimia – asta e materia care mi-a plăcut, deși nu mi-a plăcut deloc profesoara. O doamnă destul de avansată în vârstă (fusese și profesoara mamei), doamna Negurescu Iraida era destul de acidă în atitudine și destul de zgârcită la note, dar îmi plăceau mie elementele chimice, formulele și ecuațiile alea în care atomii și moleculele zburdau vesele și se combinau și sau neutralizau, spre disperarea colegilor mei.

Și care erau materiile pe care nu le puteam suferi?

Sportul – deși susțin în articolele mele că este nevoie ca cei mici să facă sport, eu am urât ora de educație fizică. V-am zis că eram grasă și nu-mi ieșea nimic. N-am putut niciodată să sar capra sau să fac combinațiile alea de exerciții din înainte departat în înapoi ghemuit, apoi înainte în lumânare și înapoi în cumpăna și naiba mai știe ce poziții inumane. Mă străduiam, dar nu erau de mine. Când se apropia ora de sport, ma lua cu frisoane. Și nu te ajutau prea mult nici remarcile profesorilor, ca s-o zic pe aia dreaptă.

Istoria – Bleah, bleah, bleah. Să mă ierte doamna Condrea, că ea era simpatică (când nu era suparată pe noi), dar nu mi-a plăcut niciodată istoria, nici măcar ca poveste! Nici nu vedeam povestea la vremea aceea. Tot ce știam era că trebuia să memorez niște date, să știu la orice oră (chiar dacă mă trezești noaptea din somn) care au fost anii de domnie al te-miri-cărui-domitor.

Muzica nu a fost pentru mine. Am scris și aici despre cât de umilită mă simțeam pentru că nu puteam să cânt nimic corect. Treaba cu vocea e că o poți avea sau nu. Nu e ca la matematică, să poți învăța tabla înmulțirii și niște formule pe care să le aplici. N-ai talent, dar te duci la X Factor. Cam așa eram eu la ora de muzica, când mă ridica doamna Golcea în picioare să-i cânt o serenadă sau să-i solfegiez. Mama ei de cheie sol!

La astea care nu mi-au plăcut vă dau și bonus – economia. Norocul meu că d-asta am făcut doar în clasa a VIII-a. Nimic n-am înțeles din ea, așa că nu e de mirare că și acum articolele din sfera financiară sunt cele pe care le urăsc cel mai mult.

Acum știți și mai multe despre mine, știți de ce nu reușesc eu să economisesc bani, de ce nu voi participa niciodată la un show de talente, de ce iubesc mai mult engleza decât franceza, de ce prefer să mă întrebați capitalele din Africa în locul datei vreunei bătălii din primul război mondial, de ce-mi plac relațiile dintre un acid și o bază (unde acidul sunt eu și sotul meu este baza). Să nu mă întrebați la ce îmi făceam temele în poza aia, că-s bătrână și nu mai știu!

Voi ce materii preferate/detestate ați avut în gimnaziu? 

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Naty Mihaela
    • 08/10/2018
    Răspunde

    Asa ..deci cred ca suna aiurea dar materia care nu imi placea deloc era educatia fizica ;eram ingrozita de sarituri la calul cu manere si la exercitiile pe saltele ;chimia iarasi nu mi-a placut ;fizica nu am inteles-o . Materiile pe care le-am indragit au fost ..de departe limba si literatura romana , georgrafie -am savurat aceasta materie mi-a placut mult si engleza .. sau dupa caz ,franceza in clasele mai mici.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      Nu-mi vine sa cred cati suntem care nu ne-am impacat cu educatia fizica!

  1. Răspunde

    Ce misto! Am sa caut si eu poze dar nu prea am din generala, insa stiu ca eram pufoasa si baietoasa, lucrurile nu s-au schimbat decat cu mici variatii.

    IUBEAM engleza, romana, latina, franceza, istoria, uneori si sportul desi eram mica de inaltime si grasa deci nu ma potriveam cu capra sau inele sau cataratul pe sfoara si din pacate cataratul in copaci nu era proba la ora de sport. 🙂 Am urat din toata inima: matematica, fizica, cultura civica, biologia dar in mare parte datorita profesorilor, jigneau excesiv, predau si ascultau cumva cu predilectie catre preferati, restul eram materie neglijabila caci nu cotizam cu daruri sau parintii nu ii pupau in fund pe profi.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      Peste tot erau si sunt d-astia care favorizeaza pe X sau Y pentru ca aduce cadouri, stai calma!
      Si sa stii ca nici eu nu am prea multe poze din perioada aia. De fiecare data cand veneau sa facem poze la scoala, nu stiam pe unde sa ma ascund.

  2. Răspunde

    Uram orele de limbi(romana, engl sau fr). Mai ales alea straine. Mdea, viata mi a platit o. Nici sportul nu l am servit, eram anti talent, inca sunt dar macar nu mai ma pune nimeni in competitie cu mine,

    Preferam stiintele, cifre: mate, fizica, chimie.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      si economia, sigur! Sau nu ai facut d-asta?

      1. Răspunde

        am urat economia !!! multa teorie, macar daca faceam vreo ora de ceva practic, ca un buget, cum sa deschidem o firma etc…

          • Cristina Dragomir
          • 10/10/2018
          Răspunde

          Hai ca pari din ce in ce mai umana, zau.

    • Valeria Chertes
    • 08/10/2018
    Răspunde

    Eu iubeam romana si engleza si uram matematica, fizica si chimia.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      Romana nu prea imi placea. Aveam si o profa rea…

  3. Educatia fizica am urat-o…am si avut scutire medicala mult timp. Mi-a placut mult engleza si romana, dar mi-ar fi placut istoria si geografia daca profesorii ar fi stiut cum sa ne atraga.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      Uite ce fac profesorii de sport! In loc sa ne incurajeze sa facem miscare cat putem si cum putem, ne descurajeaza cat sa apelam la scutiri.

    • Cristina
    • 08/10/2018
    Răspunde

    Mie chiar mi-a placut mult istoria in scoala 🙂
    La sport mi-am luat si scutire pe naspa multa vreme, atat de mult detestam materia.

      • Cristina Dragomir
      • 08/10/2018
      Răspunde

      Pai si eu mi-am luat intr-a 8-a ca nu mai suportam sa mi se spuna ca sar ca o cizma sau ca misc greu…

  4. Preferate: engleza, geografia, româna.
    Detestate:Matematica, sportul, fizica, muzica…mai zic? Nu, mă opresc.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      hai ca ma simt mai bine ca nu am fost singura care ura sportul.

    • Maria Aghinitei
    • 09/10/2018
    Răspunde

    Matematica, fizica si limba romana erau materiile preferate, iar muzica, desenul si economia nu -mi placeau(lipsa talent!)

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Si ce? Noi astia netalentati nu putem trai?

  5. preferate…? hmmm… mie mi-a placut istoria. desi in liceu aveam un cretin. am urat matematica cu viata mea, dar am adorat fizica. cu chimia nu m-am inteles. imi placea aia anorganica, atat.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      fix pe dos esti :)))

    • Tatiana Sorina
    • 09/10/2018
    Răspunde

    Imi placea biologia,desenul si romana. Nu imi placea chimia,sportul si franceza.
    Cand auzeam de sport ma lua ameteala :))). Desenul imi placea la nebunie,am facut si 8 ani de pictura.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Sportul ar trebuie sa fie ceva mai relax asa, nu?

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/10/2018
    Răspunde

    Sportul nu mi-a placut,eram grasuta si nu-mi iesea nici povestea cu saritul peste capra,dat de-a berbeleacul,asta-i! Mi-a placut engleza,romana,chimia,biologia,desen,muzica,grele erau mate,fizica,istoria(atatia ani,domnii).

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Jos cu sportul!

  6. Răspunde

    Preferate: Istoria, imi placea sa invat despre domnitori, muzica-am fost si in corul scolii si chimia ca ne lasa profa sa amestecam de toate in laborator
    Detestate: franceza, desi profa era painea lui Dumnezeu, matematica-nu prea ne intelegeam una pe alta si desenul, desi la un moment dat am facut un desen abstract pentru care am luat 10, fiindca nimeni nu intelegea ce este. 🙂
    Dar mai am o sansa acum cu Dragos, sa fac din nou scoala, poate a doua oara imi iese mai bine.

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2018
      Răspunde

      Deci tu puteai sa devii pictorita, dar ti-ai ratat vocatia 😀

  7. Răspunde

    auziti? e cineva aici care a folosit integrale sapt asta? sau vreo matrice? ca eu nu am derivat nimic la piatza!! 😀
    Si va pot recita si acum pe de rost legea lui Arhimede – credeti ca ma ajuta cand decid cum fac investitiile si ce actiuni sa cumpar?

      • Cristina Dragomir
      • 11/10/2018
      Răspunde

      io tin sa iti zic ca nici radical n-am extras niciodata si nici inaltimea unui triunghiu isoscel nu am fost nevoita sa o calculez.

  8. Mie, dacă nu mi-a plăcut o materie, nu mi-a plăcut din cauza profesorilor. Mulți dintre ei având o lehamite permanentă față de noi și acel gen de superioritate pe care nu am înțeles-o nici atunci, nici acum.

    Dar… mi-a plăcut chimia, istoria, geografia, limba franceză, engleză. Aveam un profesor de filosofie, singurul om fain. La sport nu excelam. Nu am scăpat de săritura peste capră, eu am rămas pe ea. Au fost și cazuri mai grave, în care au căzut cu tot cu capră.

    Mi-au plăcut anii de gimnaziu, am detestat liceul și m-am acomodat destul de greu în clasele primare.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      De multe ori da, o materie ne placea sau ne displacea in functie de cum rezonam cu atitudinea profesorului. Mie mi-a placut mai mult liceul.

  9. Răspunde

    Engleza mi-a placut si mie tare mult! De fizica si matematica sa nu aud :)))
    La geografie era ok dar la istorie… beah, plictisitor!
    Chimia mi-a placut doar in clasa a 7a si a 8a. Dupa aia… s-a rupt filmul. Nu am mai priceput nimic si mi s-a parut o materie dificila.

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      Stai linistita ca din chimia de la liceu nu am priceput mare lucru nici eu.

  10. Răspunde

    Engleza si geografia se numarau si printre preferatele mele. Profu’ de geogra era un simpatic! Mie mi-au mai placut si matematica, sportul. Insa chimia si fizica nup….la fel si istoria si informatica. Tin minte ca invatam papagaliceste la istorie pt prima nota, sa fie undeva de 8…iar apoi stateam linistita tot semestrul…mai luam un 4, dar imi iesea media 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      si eu memoram la istorie date la greu, dar le uitam dupa cateva luni. Nu era de mine.

  11. Mie imi placea franceza si uite ca pe franceza am si mers mai departe. Chiar daca prin clasa a II-a am inceput-o cu stangul: un 4 mare in carnet, pe care l-am modificat porcesc de urat intr-un 8. Mna, am comis-o! „Eleva si-a modificat nota in carnet!”…asta a scris invatatoarea pe pagina cu pricina atunci cand a descoperit porcusorul. Vai, ce patanie.

    La Spor mi-am luat scutire, la un moment-dat. Atata am imbrobodit-o pe mama pana am mers sa luam scutire de la medic. Nu aveam nici pe naiba, eram prea buiaca cred. Stateam la povesti cu o prietena in vestiar in timpul acelei ore. Prietena care avea scutire pe drept.

    1. erata: SporT (Doamne Feri sa imi iau la SPOR scutire 🙂 )

      • Cristina Dragomir
      • 14/10/2018
      Răspunde

      apropo de vestiare, si aici aveam o problema. In scoala generala nu aveam vestiar deloc si ne schimbam in clasa in vreme ce baietii tot intrau.

    • Ioana Radu
    • 15/10/2018
    Răspunde

    Engleza si chimia mi-au placut si mie :D. Si, la fel ca si tine, am detestat sportul si istoria. Desi in prezent iubesc sportul, pe atunci ma temeam de el mai mult decat de orice alta materie de la scoala. Eram cea mai mica din clasa la inaltime, iar cu picioarele mele scurte nu puteam sa tin pasul nici la alergarea de viteza si nici la cea de rezistenta. Si faceam baschet :|. Nu cred ca am dat vreodata cos :)). Aveam si o profesoara care ne batea, asa ca era mana cereasca atunci cand ma lovea o raceala si reuseam sa primesc scutire pentru orele de sport ^_^.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      asta cu bataia am experimentat-o si noi, dar nu la sport. Pe noi invatatoarea din clasele 3-4 ne batea, dar rau.

  12. Răspunde

    Eu am iubit matematica. Mi se parea un obiect pe care il puteam intelege mai bine ca oricare altul. Nu mi-a placut fizica si chimia. Le-am urat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares