Trotineta electrică – da sau ba? Cum să alegi trotineta perfectă pentru nevoile tale?

avantajele de a te deplasa cu trotineta electrică

Merită să investești într-o trotinetă electrică? Asta mă întrebam eu, acum ceva timp, când am văzut un tip plimbându-se cu trotineta electrică prin parc. M-am gândit că un astfel de vehicul nu e chiar ieftin. Nu sunt eu chiar la zi cu noutățile, dar mai citesc una-alta și știu cât costă un vehicul electric, mai ales că era de la Airmotion (un brand care vine mereu cu noutăți în materie de vehicule electrice).

Ce să faci cu o trotinetă? Te plimbi cu ea în parc. Și ce? Nu poți și cu bicicleta sau cu rolele? Cu întrebările astea am plecat în minte și mi-am promis să mai cer și alte păreri printre prieteni. Asta am și făcut.

Între timp, am descoperit o mulțime de avantaje și tot atâtea motive pentru care merită să investești într-o trotinetă electrică. Condiția esențială este să te orientezi spre un brand serios care să ofere garanție atât pentru produs, cât și pentru bateria acestuia, și să remedieze rapid în service orice problemă apărută.

Airmotion, de exemplu, oferă garanție 2 ani pentru vehicul și 6 luni pentru baterie, service rapid, garanție prelungită cu un număr de zile egal cu numărul zilelor pe care produsul le-a petrecut în service și transport gratuit la și de la service. Detaliile astea contează. Unde mai pui că Airmotion este și partener în proiectul Bicicliști în București și puteți folosi voucherul primit de la primărie pentru a obține reducere la achiziționarea anumitor produse de pe site-ul lor, inclusiv trotinete electrice.

Și, până la urmă, de ce ai cumpăra o trotinetă electrică și nu o bicicletă? 

Pentru că te strecori mai ușor în trafic

Calculul meu inițial a fost greșit. Cu trotineta nu te plimbi doar în parc. Ea este un mijloc de transport foarte bun pentru mers la job sau vizitat un oraș. Te strecori cu ea pe oriunde, oricât de aglomerată ar fi strada sau trotuarul. Ghidonul trotinei este mult mai îngust decât cel al bicicletei. Nu riști să zgârii mașini prin parcare sau să agăți oglinzi.

Pentru că e ușoară

Câte kilograme are o bicicletă? Ai idee cum e să cari pe scări o bicicletă? Nu mai trebuie să-ți faci griji pentru așa ceva dacă în loc de bicicletă alegi această trotinetă electrică Airmotion T1. Are o greutate de doar 9 kg, deci nu te simți ca la sală, făcând haltere, când trebuie s-o urci sau s-o cobori în blocul tău fără lift.

trotinetă electrică airmotion

Pentru că devine supercompactă când e pliată

Vă mărturiseam că nu sunt chair la zi cu tehnologia, dar nu-s nici așa încuiată să nu știu că există și biciclete pliabile. Dar cu siguranță nu sunt la fel de compacte ca o trotinetă electrică precum cea de la Airmotion, despre care ziceam și mai sus. Poți să iei bicicleta în brațe și să intri cu ea la metrou la oră de vârf? Trotineta Airmotion T1 se face mică-mică și nimeni nu va fi deranjat de prezența ei.

trotinetă pliata

Pentru că nu te stoarce de energie

Nu dai la pedale, nu te forțezi în niciun fel să mergi cu un astfel de vehicul electric. Îl încarci și ești gata de drum. Poți merge cu viteză de până la 20 km/h, fără efort prea mare. Și asta cu modelul T1. Cu alte modele disponibile pe airmotion.ro poți atinge și 25 km/h. Pe bicicletă ai nevoie de ceva zvâc la pedalat ca să ajungi să mergi cu viteza asta, nu?

La ce trebuie să te gândești serios când vrei să cumperi o trotinetă electrică pentru tine sau pentru a o face cadou cuiva? Am vobit deja despre dimensiuni, greutate și importanța brandului. Ce alte caracteristici trebuie analizate cu atenție?

  • autonomia unei trotinete electrice – numărul de ore sau de kilometri pe care-i putem parcurge până la descărcarea bateriei.
  • greutatea maximă admisă – dacă scrie că suportă 90 de kg și tu ai 89, eu aș recomanda să te orientezi spre un alt model capabil să susțină o greutate mai mare. Nu există șansa să-l rupi, dar performanțele sigur îi vor fi afectate (viteza și autonomia).
  • viteza de deplasare
  • suspensiile – dacă stai în centrul Bucureștiului și ai de mers 3 km până la muncă, nu ai nevoie de ele. Dacă drumul pe care-l ai de parcurs are multe denivelări, e obligatoriu să alegi un model cu suspensii.
  • sistemul de frânare

Prin urmare, merită să investești într-o trotinetă electrică. O poți folosi pentru a te deplasa prin oraș sau pentru a te distra cu prietenii în timpul liber. Este mai rapidă decât mersul pe jos, mai puțin epuizantă decât mersul cu bicicleta, mai ecologică decât mersul cu mașina. Nu ocupă mult loc în portbagaj când pleci în vacanță și vrei s-o folosești ca mijloc de transport pentru a vizita orașul în care te deplasezi. Nu poluează, nu e greu de manevrat sau condus și va scădea costurile de deplasare. În plus, e și distractiv să te plimbi cu ea și, deși nu depui efort să dai la pedale, corpul tău se va tonifia pentru că mușhii lucrează suficient când te deplasezi pe ea.

Nu te sfii să pui întrebări vânzătorului sau producătorului! Totul trebuie să fie clar în momentul achiziției – din ce material este făcută, ce tip de roți are sau dacă este reglabilă pe înălțime. Doar așa vei alege trotineta electrică perfectă pentru tine.

sursă foto 1 Flickr

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina Barbieru
    • 10/08/2018
    Răspunde

    Uite ca nu m.am gândit pana acum.la toate aceste plicuri ale unei trotinetr electrice. Si eu ziceam că nu e o investitie buna di vad ca nu e chiar asa. E destul de usoara pt a te strecura prin.locurile aglomerate si asa putem ajunge foarte rapid unde ne dorim. Eu m as orienta catre un brand renumit pentru a face o alegere inspirată.

    • Cristina Barbieru
    • 10/08/2018
    Răspunde

    Plusuri*

  1. Dragos ma bate la cap sa-i iau o trotineta electrica(care merge singura cum zice el) dar deocamdata e prea scumpa pentru bugetul meu. Dar m-am gandit ca pe la 10 ani sa fac un efort financiar sa-i iau una ca o s-o aiba mult timp. La achizitie sigur voi tine cont de sfaturile tale ca sa nu iau teapa, fiindca nu ma pricep deloc la trotinete, biciclete, etc.

  2. doar 9 kg are? pe timp frumos chiar merita sa dai o tura de oras cu ea, te misti altfel! ma tot gandeam sa ii iau una lui Mr.

    • Valeria Chertes
    • 11/08/2018
    Răspunde

    Nu stiu daca as avea curajul sa merg cu ea, cred ca mai mult as fi pe jos decat pe sus.

    • Lamiita Petre
    • 12/08/2018
    Răspunde

    Eu cred ca e foarte rentabila, si pentruu serviciile pe care le face, nici nu cred ca e asa scumpa. Eu ma gandesc prima data la utilitatea ei, ca asa sunt astia mai batrani 😀 Ai nevoie sa ajungi urgent undeva, pana gasesti taxi( ca poate masina n-ai) sau atatea ocazii care se ivesc. Binenteles ca e faina si pentru blimbare, distractie cu prietenii, etc.

  3. Am urcat acum o luna pe una din asta adevarata si era sa ma tot..duc. Trebuie sa te inveti si cu trotinetele 🙂 Si da, ma tenteaza ideea asta de deplasare, vad ca devine din ce in ce mai populara si la noi.

  4. Răspunde

    Cam scumpisoara, ce-i drept dar cred ca as investi in una daca as locui intr-un oras mare si aglomerat. Mi se pare foarte practica.

  5. Pentru zilele cand trebuie sa ajung in centrul orasului si stiu sigur ca nu gasesc loc de parcare, mi-as lua o trotineta electrica. In plus, sun obisnuita sa am pantofi casual, deci ar fi lejer.

    • Ioana Radu
    • 16/08/2018
    Răspunde

    Am vorbit luna trecuta cu cineva care are o trotineta electrica si a zis ca il ajuta super mult. Ajunge mai repede la munca si, spre deosebire de bicicleta, trotineta se pliaza si poate fi tinuta sub birou (si chiar incarcata bateria de la munca :D). Eu cu bicla chiar ma temeam de chestia asta, ca mi-era frica sa o leg undeva si sa risc sa-mi fie furata. Dar cu trotineta nu exista o astfel de problema, ca pot sa o iau cu mine cand intru intr-o institutie sa platesc ceva ori atunci cand merg la munca.

    1. Sa stii ca si mie mi-ar fi frica sa imi las bicicleta afara. Romania ramane Romania…

  6. Răspunde

    2 colegi de munca au. Ei au de mers cativa km pana la un mijloc de transport in comun si apoi inca 1-2 km pana la birou asa ca varianta asta le e potrivita. O aduc in birou cu ei 😀 – cu bicicleta nu pot face asta, iar masina costa si parcatul costa si el prin centru si surpriza e ca ies mai repede si mai fac si putina miscare.
    Unul din ei are de ceva ani si e foarte multumit. Mi-a propus sa mi-o dea 2 zile, sa merg pana acasa/inapoi cu ea si sa vad cum e, inainte sa o cumpar.

    1. cea mai mare problema e cu strecuratul printre masini. Mie de asta imi e frica.

  7. Răspunde

    Imi doresc si eu o trotineta electrica. Am vazut la niste prieteni si este foarte tare. Poti prinde o viteza destul de mare cu ea. La bicicleta trebuie sa mai depui ceva efort

    1. exista si biciclete electrice si pliabile, dar sunt mai grele si mai voluminoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares