Merită să investești într-un kit pentru unghii cu gel de la Base One?

unghii cu gel lampă UV

Multe dintre amicele mele, bloggerițe sau nu, au renunțat de ceva vreme la manichiura clasică în favoarea manichiurilor cu ojă semipermanentă sau cu gel. Și unghiuțele lor chiar arătau și arată foarte bine. Inițial am zis că eu mă descurc și cu ojă  simplă, că nu merită să investești într-un kit pentru unghii cu gel. Asta pentru că nu știam care sunt avantajele unghiilor cu gel. Credeam că acestea doar rezistă mai mult, în sensul că nu se cojește oja după 2 zile de la aplicare. Apoi am priceput că gelul e magic, că poți contrui și reconstrui unghiile cu el, nu doar să le colorezi pe ale tale. E ca și cum ai avea unghii false, doar că aspectul este mult mai natural și rezistă mai mult.

De ce am vrut unghii cu gel?

Mi-am zis că asta e șansa mea să nu mai văd tot timpul striații pe unghii și să nu mai stau cu o unghie mai lungă și una mai scurtă, atunci când ghinionul mă atacă și se rup unele dintre ele. Așa m-am ales cu primul meu kit pentru unghii cu gel. Este un kit pe care-l găsiți pe baseone.ro, un site foarte bine aprovizionat cu produse pentru unghii, indiferent că sunteți în căutare de instrumente și tratamente pentru îngrijirea unghiilor, că vreți să mergeți pe varianta manichiură semipermanentă sau pe cea a unghiilor cu gel.

Ce conține un kit pentru unghii cu gel? În linii mari, cam ce vedeți în pozele de mai jos. La oricare din kit-urile disponibile pe site aveți lista cu produsele incluse în set. Al meu se prezintă așa:

top coat, ulei pentru cuticule și creion corector unghii
Top coat, ulei pentru cuticule și creion corector
tipsuri pentru unghii cu gel, penseta si cleste
Lipici, tips-uri, crește, pensetă
șervețele și degresant
șervețele și cleanser
sclipici pentru unghii
sclipici pentru unghii
primer și șabloane contrucție unghii cu gel
primer și șabloane construcție unghii cu gel
pila electrică
Pilă electrică
pensule pentru gel
Pensule pentru gel
geluri UV color Base One
Geluri UV color
Geluri pentru unghii Base One
Gel pentru construcție și Gel apex Base One
gel de constrcție și gel apex Base One
Geluri Base One
deget pentru practică unghii și ștampilă
Deget pentru practică și ștapilă
decor unghii strasuri
Pietricele și punctator
buffere și pile
Buffere, pile și periuță

Nu am să mă apuc să vă explic eu cum să vă faceți unghiile cu gel, folosind produsele de mai sus, pentru că există o mulțime de tutoriale realizate de persoane mai îndreptățite decât mine să vorbească despre tehnici și sfaturi pentru manichiura cu gel.

Primele mele unghii cu gel

Cei care mă urmăriți pe rețelele de socializare, probabil că știți deja că, de când am setul, m-am bucurat de două manichiuri.

Prima este aceasta roșie, pe unghie construită, dar foarte scurtă.

unghii cu gel rosii

Așa mi-am dorit atunci și așa a executat cumnata mea. Această primă încercare nu a fost una foarte reușită, deși rezultatul mi-a plăcut. Problema a fost că, după vreo 4-5 zile, a început să-mi sară gelul de pe unghii. De-asta nici nu am scris imediat despre produse pentru că nu știam dacă ele sunt de vină sau am făcut noi ceva greșit.

unghii cu gel

Așa că am scos iar kitul base one pe masa de lucru și m-am apucat să fac prima manichiură cu gel singură-singurică, urmând pașii de aici.

Rezultatul mie mi se pare acceptabil pentru o primă încercare a unei persoane care nu se credea în stare să facă așa ceva.

unghiuțe cu gel

Țineți cont că mie mi se pare greu și cu lac simplu să mă dau, respectând toți pașii și având grijă să nu dau pe alături sau să corectez apoi! Poate că aspectul nu este de 10, dar se pare că de data asta am lucrat corect. Unghiile au rezistat două săptămâni, până le-am dat eu jos. Asta cu o utilizare moderată (treburi casnice). Unde cred că am greșit prima dată? Nu am curățat foarte bine unghia de cuticule.

manichiură cu gel construcție

Nu, nu au fost produsele de vină, ci lipsa noastră de cunoștințe și graba.

Nu mi se pare neapărat greu să-ți faci unghiile cu gel, ci mai derabă migălos. Gelul în sine este mai ușor de aplicat decât un lac de unghii obișnuit pentru că nu curge. Lacul de unghii clasic se usucă, nu stă după tine să-l întinzi tu 2 minute. Gelul nu se usucă decât în lampă, așa că nu te grăbești, ai timp să acoperi perfect lateralele, vârful unghiei, să dai toată unghia cu gel fără să-l pui și pe cuticule și așa mai departe.

Nu am avut nevoie de alte produse în afară de cele pe care le-am găsit în kit.

Nu am folosit până acum varianta unghii cu gel pe tips, ci doar pe cea a construcției unghiei pe șablon, care nu e deloc așa complicată cum pare.

Concluzia  finală – merită să-ți cumperi un astfel de kit?

Acum cred că sunt în măsură să răspunde la întrebarea din titlu. Merită să investești într-un kit pentru unghii cu gel? Dacă stai bine cu răbdarea, eu zic că da. De ce? Pentru că ai câteva avantaje care nu sunt deloc de ignorat:

  • poți construi unghia oricât de mare și îi poți da orice formă – varianta ideală dacă tu ai unghiile naturale fragile și nu prea le poți ține lungi.
  • unghiile au un aspect aproape natural, dacă folosiți produse bune și aveți răbdare să faceți totul cum trebuie. Produsele Base One chiar le pot recomanda, acum că am înțeles că eșecul de la prima tentativă nu a fost din pricina lor.
  • o manichiură cu gel bine făcută rezistă chiar și 3 săptămâni. Sigur că nu trebuie uitat nici de tehnicile de întreținere pe măsură ce crește unghia naturală.
  • economia de timp – deși durează 2-4 ore, în funcție de complexitatea modelului, să-ți faci unghiile cu gel, este mai rentabil să faci treaba asta la 3 săptămâni, decât să intervii la fiecare 3-4 zile cu șters oja, aplicat una nouă sau remodelat unghii care se rup.
unghii cu hel Base One

Mi-a fost teamă că nu am să mă descurc, dar am reușit. Voi exersa în continuare pentru că numai prin exercițiu și studiu pot ajunge la rezultatele de 10 pe care mi le doresc. Mai am cale lungă până acolo, sunt conștientă de asta. Am produse bune pe care mă pot baza, am învățat pașii pe care trebuie să-i fac, acum trebuie doar să-mi îmbunătățesc tehnica și să încep să mă joc și cu produsele pentru decor din kit. Nu stau bine cu răbdarea, dar ce nu face o femeie pentru unghii frumoase și rezistente!?

Vouă vă plac manichiurile cu gel? Cât de greu, pe o scară de la 1 la 10, vi se pare să faceți asta singure acasă? 

Vezi și articolul Merită să ne facem unghiile cu ojă semipermanentă
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 30/08/2018
    Răspunde

    Am și eu chit base one…dar ce e drept îl folosesc pentru semipermanenta…mi-am achiziționat și oje și ce mai trebuie…când o să mă însănătoșesc o sa incerc și varianta construcție…? produsele sunt de top

    1. Si eu vreau sa incerc si ojele canni de la ei de pe site.

    • Cristina
    • 30/08/2018
    Răspunde

    Văleu, ce de chestii conține kitul ăsta! Eu aș ameți cu atâtea chestii și atâția pași, nici n-am răbdarea necesară și, sinceră să fiu, îmi place la salon, să mă bibilească altcineva, iar eu să mă relaxez. Mi le mai fac uneori și singură acasă, dar destul de rar pentru că mă mânjesc într-un mod horror. Am aceeași problemă ca și tine, unghii cu striații și destul de fragile, nu rezistă oja prea mult (deși de câteva luni am văzut o îmbunătățire, am ținut oja aproape o săptămână și a sărit doar pe arătător un pic).

    Semi-permanentă îmi mai fac și eu, înainte de concedii de obicei, dar am sesizat un lucru: mai ales dacă ai unghiile fragile contează enorm ce ojă folosește salonul. Aici unde locuiesc merg într-un singur loc și folosesc Shelac, le țin de obicei 2-3 săptămâni (mai mult două, la trei săptămâni îmi cresc unghiile prea mult și nu-mi plac așa lungi). Anul trecut când am venit în Ro am fost la un salon recomandat de o prietenă, tot semi-permanentă am făcut și nu știu ce brand era, dar după două săptămâni de purtat oja ceea aveam unghiile subțiri ca hârtie. A fost de-a dreptul un coșmar. Am zis că nu mai fac fără să întreb ce ojă folosesc și să citesc despre înainte.

    1. Ale mele nu sunt subtiri si in trecut erau foarte ferme, elastice, adica misto. De cativa ani au devenit casante, se exfoliaza de-a lngul striatiilor, nu mai stiu ce sa fac cu ele. Adica folosesc tratamentul feminohelp, sunt imbunatatiri, dar de striatiile alea nu cred ca mai scap.

    • Cristina Barbieru
    • 30/08/2018
    Răspunde

    Sa stii ca imi doresc si eu un astfel de kit deși sunt convinsă că e destul de greu si imi trebuie răbdare ( pe care nu o am ) si sa fie piticul plecat de acasa :))
    Kitul are o mulțime de lucruri, tot ce e necesar pentru unghii fabuloase!

  1. Răspunde

    Ce tare! Ai tot ce îți trebuie, acolo în kit. Si mie îmi place oja semi-permanentă, deși nu îmi fac unghiile așa foarte des.

    1. Eeu abia mi-am descoperit pasiunea asta.

  2. Wow ce set serios ti-ai luat! Eu am de la ei cateva pile si cateva accesorii pe care le-am cumparat de la Romexpo de la targ anul trecut 🙂

    1. Mi-am luat kitul printr-o colaborare cu site-ul, dar asta nu imi influenteaza opinia.

  3. Eu am doua maini drepte cand vine vorba de manichiura si spun asta pentru ca sunt stangace de felul meu asa ca mai mult decat sa-mi pun o oja pe unghii nu pot sa fac si nici nu am rabdare. Am avut unghii cu gel dar m-am plictisit repede de ele si am revenit la manichiura clasica.

    1. Te-ai plictisit? De ce? ai descoperit ceva dezavantaje?

  4. Răspunde

    Eu am unghiile cu gel, insa nu facute de mine. Le fac o data pe luna si tine perfect gelul, uneori cresc mai lungi decat ar trebui si ma incomodeaza usor. Sincer…nu cred ca as reusi sa imi fac singura manichiura cu gel. Abia ma descurc sa le fac cu oja normala… 🙂

    1. asa am zis si eu si iata ca iese ceva. Nu ceva de salon, dar exersez.

    • Lamiita Petre
    • 31/08/2018
    Răspunde

    Eu am asistat de vreo 2 ori la o astfel de manechiura si iti spun sincer ca abia am avut rabdare sa vad finalul, dar minte sa am rabdare sa fac eu asa ceva. Nu pot sa zic ca rezultatul nu imi place, dar nu mai am rabdare, probabil cauzele sunt multiple ( prietenii stiu de ce ) . Te felicit insa pentru perseverenta si ambitie, inceputul e promitator.

    1. daca ma experimentez, te invit la mine sa iti fac unghiutele

  5. eu am inceput cu oja semi, nici la ea nu pare asa greu. de fapt, chiar e mai simplu decat la gel. sincer, mi-as dori sa invat sa pun si unghii cu gel. vorba ta, e mult mai ok asa decat sa ma chinui la 3-4 zile sa le sterg, sa le curat, sa le refac

    1. Eu sunt sigura ca am sa te vad si cu gel curand ca esti ambitioasa.

    • Ioana Radu
    • 12/09/2018
    Răspunde

    Doi ani si jumatate am renuntat la manichiura cu gel, cat am fost plecata din tara, nefiindu-mi la indemana sa iau kit-ul cu mine acolo. Insa acum am venit in Romania si ieri mi-am facut din nou unghiile cu gel. Am inceput cu ceva usor, ca mi-am mai pierdut din dexteritate cata vreme n-am mai exersat. Insa pe parcurs sigur o sa incep iar sa-mi fac manichiura french, ca e preferata mea. Eu zic ca se merita sa ne facem unghiile singure ♥.

      • Cristina Dragomir
      • 30/09/2018
      Răspunde

      Nu este simplu, dar merita, asa zic si eu.

  6. Răspunde

    Am cautat special postarea ta sa vad cum te-ai descurcat 🙂 si zic eu ca ti-a iesit chiar excelent pentru pima manichiura. Am si eu KIT-ul si mi se pare cea mai buna achizitie pe care poti sa o faci, practic nu mai esti supusa agendei manichiuristei si iti faci unghiile dupa pofta inimii.
    Asa m-a apucat un dor… pazea ca vin si eu cu unghiutele 😛

  7. Răspunde

    Sunt convinsa ca merita. Eu mi-as dori totusi sa am si putin mai multa rabdare si indemanare sa mi le fac singura, dar la cat sunt de comoda, tot la salon ma duc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares