Fata din gheață – Robert Bryndza (rezumat și impresii)

Fata din gheață - Robert Bryndza

Mi-am făcut un obicei din a ataca noutățile de la Libris. De data aceasta mi-a atras atenția un thriller polițist – Fata din gheață, primul volum din seria Erika Foster. Coperta este foarte sugestivă. N-am avut nevoie să citesc descrierea ca să aflu că e vorba despre o crimă. Din start m-a trimit cu gândul la Fata din tren și Fata dispărută, două cărți care mi-au plăcut foarte mult, și m-am întrebat dacă și Fata din gheață mă va prinde la fel de repede și de tare.

Fata din gheață – scurt rezumat

În miez de noapte, o fată rătăcește speriată într-o zonă în care nu ar avea ce să caute. Se apropie o mașină care o țintește cu farurile, îl recunoaște pe șofer (lucru care o agită și mai tare) și de aici se rupe filmul. La scurt timp, într-un lac înghețat din grădina unui muzeu, un tânăr descoperă cadavrul unei tinere. Este tânara țintită de faruri, Andreea Douglas-Brown, o tipă frumoasă, bogată, de 23 de ani, fiica unui polician englez.

Cazul îi este încredințat inspectorului șef Erika Foster care se lovește atât de lipsa probelor, cât și de lipsa de cooperare din partea membrilor familiei. Totuși, Erika nu renunță și reușește să afle un detaliu important: în seara dispariței, Andreea fusese văzută într-o cârciumă rău-famată în compania unui bărbat și a unei femei blonde. Din nefericire, unul dintre martori fuge, iar celălalt este ucis într-o manieră asemănătoare celei în care a fost omorâtă Andreea.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Nimeni nu vrea s-o asculte pe Erika. Polițiștii pierd timp urmărind o pistă falsă. Familia Douglas-Brown parcă nu ar vrea să afle cu adevărat cine a ucis-o pe Andreea. Cine ar fi putut face așa ceva? Sora ei, care era invidioasă pe frumusețea Andreei și pe succesul ei la bărbați? Logodnicul ei, care poate aflase că Andreea îl înșela? Cine sunt tipa blondă și tipul brunet cu care fusese văzută în seara dispariției? Acestea sunt întrebările pe care Erika Foster nu le poate lăsa fără răspuns.

Lucrurile se complică și mai mult când Erika va face legătura între cele două crime recente și alte trei cazuri rămase nerezolvate. Avem de-a face cu un criminal în serie periculos. Îi vei afla numele la finalul acestui roman.

Fata din gheață – impresii de după

Fata din gheață este un roman ușor de citit, fără prea multe descrieri. Domină dialogurile. Pasajele descriptive sunt scurte și folosite strict în interesul poveștii, nu de dragul de a descrie ceva. N-o să-ți povestească nimeni pe parcursul a trei pagini cum arăta cârciuma în care a fost văzută Andreea ultima dată. Doar ți se va spune că este un local ieftin, un loc incompatibil cu statutul ei. Dacă ești omul acțiunii, atunci asta e cartea ta.

Avem o fată frumoasă și bogată, un logodnic care nu prea se potrivește în peisaj, o mamă afectată de moartea fiicei, dar parcă supărată pe cea care vrea să-l pedepsească pe vinovat, un tată politician de frunte. Adăugăm pe listă o soră în postura de rățușca cea urâtă cu probleme de personalitate, două personaje misterioase, o cea mai bună prietenă care a dispărut subit din viața Andreei la un moment dat. Misterul rămâne viu de la un capăt la altul al cărții. Răsturnările de situație nu lipsesc nici ele. E genul de carte care sunt sigură că va fi ecranizată curând pentru că are toate elementele unui thriller de succes.

Andreea e departe de a fi fata cuminte și inocentă pe care o descrie familia ei, dar asta nu înseamnă că merita să fie ucisă. Familia ei nu e nici ea perfectă. Cum vine asta să-ți iubești copilul, să-i plângi moartea, dar să pui bețe în roate celor care caută adevărul, doar pentru că e mai important să păstezi aparențele?

Erika Foster e genul de personaj pe care n-ai cum sa nu-l placi. După ce și-a pierdut soțul într-o misiune (era polițist și el), ea nu-și abandonează munca pe care o iubește și care-i dă ocazia să facă lumea mai bună. Meseria ei este de fapt viața ei.

Ea putea să se uite la cadavre și țină în frâu interogatorii ale unor agresori sexuali violenți, fusese scuipată și amenințată cu un cuțit, însă viața reală, ca membră a societății, o înspăimânta. Habar n-avea cum să trăiască nemăritată, singură, fără prieteni.

Are experiență în domeniu, intuiție bună și nu se teme de nimic. Nici de biletul de amenințare găsit în buzunarul paltonului, nici de faptul că-și pune slujba și cariera în pericol zgândărind o familie care parcă vrea să bage crima sub preș. Pentru ea contează cel mai mult să afle adevărul, nu să se găsească un țap ispășitor.

Personaje pe care le placi se vor dovedi nedemne de a fi plăcute. Personaje care nu ți-au inspirat încredere te vor uimi prin curaj și un simț al dreptății mai dezvoltat decât al tuturor celor pe care nu i-ai bănuit de nimic și s-au dovedit a fi implicați într-un fel sau altul în crimă.

Dincolo de căutarea criminalului, avem o poveste despre puterea de a merge mai departe făcând lucrurile în care crezi, despre curajul de a ține piept celor care se cred mai presus de lege, despre diferențele dintre cum vor oamenii să pară și cum sunt ei de fapt.

Comandă cartea online AICI! Transport GRATUIT la comenzi de peste 50 de lei.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/08/2018
    Răspunde

    Multumesc pentru recenzie.

    1. Multumesc pentru vizita.

  1. Uneori am rabdare sa citesc si carti mai grele, cu multe detalii si descrieri, alteori imi doresc o lectura lejera, dialoguri, actiune multa.

    1. Eu recunosc ca pe mine ma plictisesc descrierile lungi si fara rost.

  2. Vai, pare fix pe gustul meu cartea asta! Neaparat mi-o iau si eu.

    1. Sper sa iti placa, Catalina.

    • Lamiita Petre
    • 18/08/2018
    Răspunde

    Nu am mai citit de mult o carte politista. Nu stu cum se face, dar cand citesc o recenzie, imi zic ” gata, asta va fi urmatoarea” si ma trezesc cu totul altceva ca am pus in cos. M-am distart putin cu remarca ta ” N-o să-ți povestească nimeni pe parcursul a trei pagini cum arăta cârciuma în care a fost văzută Andreea ultima dată.” lucru care si pe mine ma irita de altfel cateodata. Dar ceea ce voiam sa spun, e ca nu o cunsti pe mama, care daca pleaca din punctul A in punctul B , linisitita iti povesteste cu lux de amanunte arborele genealogic, daca s-a intalnit cu cineva cunscut, istoria vreunei cladiri, etc. 😀 Eu ii spun mere ” ia-o pe scurtatura” 😀 .

    1. Stiu ce zici in privinta cartilor. Si eu am o lista cat… postul al mare si mereu apar carti noi si ma trezesc ca le iau pe acelea…

  3. Răspunde

    Pare o carte pe gustul meu. Si de ceva timp am inceput sa fiu mai mult atrasa de thrillere dar sa fie bune 🙂 Asa ca mi-am notat ca s-o cumpar si eu.
    Ca tot vorbim de fete… ai citit ”Fata cea buna”? Ti-o recomand 🙂

    1. Fata cea buna? Nici nu cred ca mi-a ajuns la urechi sau la ochi titlul asta pana acum. Vad ca e thriller. O iau sigur!

  4. hi hi, deci ti-a placut! mie mi s-a parut foarte ok, astept sa vad si celelalte volume din serie

    1. cred ca mai avem ceva de asteptat.

  5. Răspunde

    Pare a fi cartea perfecta pentru mine. Mi-a starnit curiozitatea si interesul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares