Cum poți să te trezești cu amendă deși ai plătit taxa de pod

amenda taxa de pod

Mai e cineva care nu știe că, dacă te duci la mare cu mașina și treci pe podul de la Fetești, trebuie să plătești taxa de pod? Sper că nu. Ei bine, marțea trecută am pornit-o și noi spre mare și am trecut pe acolo. Ajungem la stația de taxare și ne întrebăm unul pe altul dacă s-o plătim acolo sau prin SMS. Pentru că nu era coadă, am zis că e mai bine să achităm taxa acolo, că e mai sigur. Dar nu a fost deloc sigur.

Ce s-a întâmplat? I-am dat doamnei de la ghișeu banii, ne-a dat restul și un bon și ne-am grăbit să plecăm. Doar voiam să ajungem cât mai repede la mare! La scurt timp, întreb dacă nu cumva trebuia să verificăm bonul primit. Îl scot din portofel și-l analizez rapid. Surpriză: numărul de înmatriculare trecut greșit! În loc de 114, duduia a bătut 414.

bon taxa de pod

bottegaverde.ro

Ce să mai faci acum? Să te întorci la pod și să-ți începi concediul cu stângul? Îți zici că vei găsi o soluție când ajungi la hotel. Și am căutat. Dar nu am găsit altă soluție decât să mai plătim taxa o dată. Deși această situație, în care numărul de înmatriculare este greșit de către operatorul de la stația de taxare, este destul de frecventă (din câte aveam să-mi dau seama din discuțiile de pe forumuri și site-uri), CNADNR nu a catadicsit să ofere un formular special pentru reclamații în acest sens. Sau poate nu l-am găsit eu.

O să-mi ziceți că trebuia să sunăm la ei. Să sunăm și să ce? Să facem o sesizare cu care să se șteargă cineva la fund în ziua aia și să ne trezim apoi cu amenda în plic că nu am plătit taxa de pod? Suntem pățiți. Am dus dovada unei amenzi de trei ori ca să reușească cineva să steargă o datorie pe care nu o aveam și care apărea în fiecare an pe lista cu taxe de plătit. Părerea mea este că nu am fi reușit decât să ne enervăm și să pierdem timp. Până la urmă nici nu e vina lor, nu? De obicei e vina noastra.

În final, am ales să mai plătim taxa de pod încă o dată, online. Pentru 13 lei clar nu merita să pierzi timp, dând telefoane ca să dovedești că s-a greșit. Problema nu e la noi, că am plătit-o. Problema e că sunt mulți care probabil nu verifică deloc dacă datele de pe bon sunt corecte. Oamenii știu că au procedat corect și au plătit. Și mare le va fi mirarea când, într-un plic, va sosi o minunată amendă. Nici nu vreau să mă gândesc la nervii care m-ar fi apucat să fiu nevoită să plătesc 200 de lei în plus.

Prin urmare, nu vă mai grăbiți, cum ne-am grăbit noi, și nu părăsiți stația de taxare până nu ați verificat bonul primit! Nu știu care-i procedura dacă primiți amendă într-un astfel de caz, poate că e rezolvabil, dar mai bine evitați situația. Sunt sigură că nu se rezolvă în 5 minute. De fapt, puteți vedea aici – la punctul 5, ce e de făcut dacă vă confruntați o astfel de situație. Bătaie de cap, pe bune!  Și nu uitați să păstrați și bonurile, că la români orice e posibil oricând!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 06/08/2018
    Răspunde

    O mica greseala si uite cum dai de belea.

  1. Răspunde

    Noi am ales sa o platim online, desi nu era foarte multa lume la rand. Anul trecut era ff aglomerat si ne-a prins bine. In situatia asta..nu avem bonul fizic, dar…am mesajele
    😀

  2. Răspunde

    Aoleu… si noi tocmai ne-am intors de la mare si tot pe acolo am trecut. Dar zau daca mi-a trecut prin minte sa ma uit pe bon. Cred ca l-am si aruncat 🙁
    Sper sa fi avut noroc si sa fi trecut tipa aia numarul cum trebuie…

  3. O greseala din ambele parti…graba strica treaba..

    • Hacman Mariana
    • 06/08/2018
    Răspunde

    Mulțumim de informații..Și noi plecăm joi spre mare))) o să fim atenți la acest detaliu…Pupici!

    • Lamiita Petre
    • 07/08/2018
    Răspunde

    E o chestiune cam generala , cred, in toate domeniile. Trebuie sa casti ochii bine pe orice fituica pe care o primesti si uneori trebuie sa mai ai si cunostinte in domeniu. Mie mi se intampla frecvent cu acte medicale, retete, trimiteri, de parca eu ar trebui sa stiu ce trebuia sa scrie ” autorul” , ce casuta sa bifeze, bla, bla, bla.
    Ppffff…. saraca tara… plina de prosti.

    • Neicu mihaela
    • 07/08/2018
    Răspunde

    Si daca suni nu cred ca se rezolva cat zici Poc ,si asa ajungi ca din vina lor sa mai platesti odata ! Foarte aiurea;oricat ar fi suma de mica sau mare sunt banutii nostri

  4. Si eu am patit ceva asemanator cu parcarea. Am parcat pe locul pentru persoane cu dizabilitati ca aveam dreptul si domnul politist mi-a pus amenda si m-am dus la sectie sa rezolv situatia si sa le dovedesc cu acte ca am dreptul sa parchez acolo si au zis ca e ok, dupa care ne-am trezit acasa cu amenda 250 lei pe care am platit-o ca am fost fraieri si ne saturasem de drumuri.

  5. Am invatat si noi sa ne uitam atenti cand platim vignetele in tara sau inafara tarii, si la completare de orice formular ca greseli se intampla, dar nimeni nu este pedepsit, ci tu le tragi pe toate.

    • Nicolae Claudia
    • 08/08/2018
    Răspunde

    Noi o platim de fiecare data la benzinarie. Sotul meu intotdeauna verifica nr masinii atunci cand primeste chitanta.

    • Cristina Barbieru
    • 08/08/2018
    Răspunde

    Da, se mai întâmplă și din astea. E adevarat ca uneori, din graba nu prea verificăm ce plătim.si apoi dintr.o greseala plătim muuult mai mult. Totusi, s bine ca ati descoperit problema la timp.

  6. Răspunde

    Nu judec… a gresi e omeneste, dar ar trebui implementat un sistem prin care aceste mici erori sa fie usor remediate. Doar taim in era tehnologiei si se poate verifica usor daca ai fost la data de la ora de in locul X. Eu taxa de pod prefer sa o platesc in benzinarie. Fac o oprire, iau o cafea, daca e nevoie alimentez sau merg la toaleta. Am platit in unul din ani si prin SMS, dar m-a intepat de vreo 2 lei. Aia decat sa ii dau aiurea, mai bine cumpar 2 paini la un sarman.

  7. ce porcarie! noi mereu am platit prin sms, am zis ca merge mai repede si nah, e mai comod

    • Ioana Radu
    • 16/08/2018
    Răspunde

    Desi de fel nu dau importanta bonurilor, la finalul verii o sa trecem si noi pe acolo si chiar o sa fiu atenta sa fie trecut numarul corect. In anii anteriori n-am patit-o, dar, vorba ta, neatentia uneori se plateste, si mai bine ma uit pe bonuri de acum inainte decat s-o patesc. Multumim pentru sugestie, o sa ne prinda bine.

    1. Sunt sigura ca tu esti mai atenta ca mine.

  8. Răspunde

    Stiu de taxa de pod si chiar daca nu mi se pare tocmai ok … nu-i treaba mea. Eu am fost cu o masina mica si am platit 11 lei si sincera sa fiu, nici la dus, nici la intors nu m-am uitat pe bon sa vad daca a trecyut numarul corect! De acum voi fi atenta si la acest aspect pentru ca te poti trezi cu o amenda de mai mare frumusetea

    1. Da eu nu pricep cum de a aparut numarul gresit ca si aparatele alea pentru parcare de la mall iau singure numarul si nu mi s-a intamplat sa il scrie vreodata gresit.

  9. Răspunde

    Am platit-o de cateva ori fara sa verific dupa, dar cred ca am avut noroc. De acum o s-o platesc doar prin sms daca mai merg cu masina la mare. De obicei prefer trenul.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      eu nu prea sunt fan trenuri, mai ales vara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares