Air Show Clinceni – prima experiență de genul acesta

f16 avion

Domnul Dragomir chițăia de mult că vrea să mergem la un astfel de eveniment. Nu mă atrăgea prea mult ideea de a participa la un air show, dar am zis să merg dacă el își dorește. Am căutat pe net și am văzut că pe 2 iunie are loc la Clinceni un astfel de spectacol aviatic. Am înțeles că aici se ține anual acest eveniment cu ocazia zilei de 1 iunie, dacă sunt amatori (pentru anul viitor).

Era aproape de noi, era sâmbăta (când avem și noi ceva timp liber), așa că mi-am notat data de 2 iunie în planificator. Ieri ne-am prezentat la Clinceni în jur de ora 9:30 AM. La ora aceea era deja plin. Parcările amplasate în imediata apropiere a aerodromului gemeau de mașini. Drumul care ducea spre intrare era furnicar de oameni. Deși a a fost multă lume acolo, spațiul este foarte larg, deci nu am avut niciun disconfort (cu atacurile mele de panică).

avioane zlin 142

Ce mi-a plăcut la Air Show Clinceni?

Foarte multe lucruri. Evident că mă refer aici la numerele pregătite în cadrul acestui spectacol. Nu sunt pasionată de avioane și nu mă pricep la ele și, cu toate astea, pot să spun că am fost impresionată de cascadorii. Am aflat, cu ocazia asta, că directorii din domeniu nu stau toată ziua sub teancul de hârtii, ci chiar sunt piloți excelenți. Directorul aerodromului Clinceni, Ion Alexandru, și directorul Aeroclubului Român, George Rotaru, au pilotat fiecare câte un avion în câte un număr de senzație. Bravo!

avion extra 3308c

Parașutiștii au făcut și ei show pe cer.

parasutisti

Cele mai spectaculoase mi s-au părut însă numerele cu avioanele MIG 21 și F16. 21 sunt ceva mai liniștite, dar au o viteză fascinantă, iar faptul că un om strunește mașinăria aia și face asemenea manevre cu ea, nu are cum să nu îți dea o stare de emoție.

Mig 21

Cu F16 treaba stă și mai bine. Când zboară la joasă altitudine, îți bubuie urechile (din cauza zgomotului foarte puternic) și se ridică părul măciucă pe tot corpul. Este un ameste de admirație și teamă. Combinația perfectă pentru bătăi de inimă neregulate.

avion f16

f16 avion

La eveniment a fost prezentă și jandarmeria care a adus câteva arme și echipamente pentru ca cei prezenți (mici și mari) să le poată vedea de aproape și chiar proba. Evident că domnul Dragomir nu a ratat șansa de a se poza cu ele.

arme jandarmeria clinceni air show iunie 2018

Atmosfera a fost foarte plăcută. Peste tot oameni zâmbitori, familii care înălțau zmeie și baloane.

E ceva ce nu mi-a plăcut?

Să fiți siguri că da, că așa sunt eu, cârcotașă.

Lucrul cel mai important este că, dacă stăteai mai în spate, ca să vezi avioanele mai bine, nu mai auzeai prezentarea și pierdeai informație. Noi am stat în față, în imediata apropiere a scenei, așa că auzeam tot timpul comentariile prezentatorului. Era mult mai interesat să ți se și explice ce fac oamenii ăia acolo sus.

Cozile la vreo 2-3 standuri improvizate. Erau cozi la pălării, șepci, zmeie, baloane și alte chestii tematice. Nici măcar nu m-a interesat să aflu prețurile pentru că nu puteau fi altfel decât mari. Sigur că părinții nu le-au putut evita, de vreme ce fiecare copil vedea la altul un avion sau un zmeu și voia și el.

Cam așa se prezintă, pe scurt, prima mea participare la un air show. Să nu uităm că participarea la eveniment a fost gratuită! Chit că nu a fost totul perfect, salut inițiativa Aeroclubului României și sper să ne revedem și în 2019. Sigur voi reveni pe aerodromul Clinceni, mai ales că anul acesta noi nu am stat până la final pentru că aveam și alte activități programate.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicoleta Pahonea
    • 03/06/2018
    Răspunde

    Cred ca m-as emotiona foarte tare sa vad un astfel de spectacol.

    • Nicolae Claudia
    • 03/06/2018
    Răspunde

    Si sotul meu a dorit sa mergem, dar eu nu am salutat initiativa..poate anul viitor

    • Valeria Chertes
    • 03/06/2018
    Răspunde

    Sunt foarte frumoase astfel de evenimente.

  1. Bărbații și jucăriile lor! 🙂 Totuși, din articolul tău îmi dau seama că au fost câteva chestii care ți-au plăcut. 😉 La mulți ani soțului!

  2. Răspunde

    Eu am vazut un show de asta acum multi-multi ani, tare m-a socat ca la un moment dat s-a intimplat ceva cu un parasutist, care a cazut. Nici nu stiu ce a patit, ca spectacolul a continuat ca si cand nimic nu s-ar fi intimplat. Asa ca am ramas cu gustul asta amar si nu m-aș mai duce la altul.
    Dar am fost in zona in Franta cand se antrena garda republicana cu avioanele de vanatoare pt defilarea de ziua Frantei si e impresionant cum zboara asa de jos la asa distanta mica intre ele, perfect coordonate, cred ca-s 6 sau 8, ca in poza cu cele 4 mig-uri.

    • ghelbere elena
    • 04/06/2018
    Răspunde

    Este u spectacol superb atat pentru copii cat si pentru oameni mari. Ma bucur ca domnul Dragomir a vrut sa vada armele si sa se comporte ca un copil, doar toti suntem niste copii mai mari.

  3. Răspunde

    Woww…un spectacol impresionant, se pare! Cu siguranta si sotului meu i-ar fi placut sa mergem, daca eram mai aproape! Dl Dragomir pare chiar fericit de armele cu care s-a fotografiat! 😀

    • Cosmin
    • 05/06/2018
    Răspunde

    Am vazut si pozele de pe facebook… sunt super. Am fost si eu o data, dar aici la noi in germania nu prea poti saluta initiativa…(ca strain) sa fi patriot atunci cand reprezentatia este tinuta de un alt stat. In schimb, experienta este unica!

  4. si la noi la vadeni s-a organizat de rusalii ceva de genul! eu n-am reusit sa ajung, am fost plecata acasa, la sora-mea, si am ratat. la anul o sa incerc sa fiu prezenta

  5. Wooow! Cred ac a fost foarte mosto, mi-ar face placere sa iau parte la un astfel de show, niciodata nu am avut ocazia pana acum.

  6. Si noi vrem sa ajungem macar o data la un show aviatic, poate la anul de 1 iunie. Mie imi plac mult avioanele si chiar m-as incumeta sa zbor cu unul.

  7. Răspunde

    M-am uitat pe harta sa vad unde e Clinceni, ca nu stiam si ma incanta si pe mine ideea de a bifa o astfel de experienta. Daca o sa fie de acord prietenul meu, poate venim si noi anul viitor. Ar fi super sa ne vedem pe acolo, ca de cand tot imi doresc sa te cunosc si tot n-am reusit :)). Te pup

    1. Chiar mi-ar placea sa ne vedem, dar in aer liber, oriunde ar fi. Stii ca eu cu mall-ul nu prea facem casa buna.

  8. Am tot vrut și noi să mergem în apropiere de Cluj, dar nu am avut timp, sotul ar fi fost incantat. Ce bine s-ar potrivi ei doi.

    1. Eu ma gandeam ca nu o sa imi plac, dar a fost o experienta mai mult decat frumoasa.

  9. Răspunde

    Am fost si eu acum 2 ani la un show de genul asta si mi-a placut mult. Din pacate nu am mai reusit sa ajung si alta data.

    1. Sunt sigura ca vei mai merge cu fiul tau.

  10. Răspunde

    Cred ca mi-ar fi placut si mie sa particip la un spectacol de acest gen

    1. Poate cand vor fi la voi in zona, mergeti si voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares