Un tron întunecat, de Kendare Blake

un tron întunecat de Kendare Blake

Vă mai amintiți de Trei coroane întunecate? A fost o carte care mi-a plăcut mult și a cărei continuare nu aveam cum să o ratez. De îndată ce Un tron întunecat și-a făcut apariția pe site-ul editurii Corint, mi-am și comandat-o pentru a afla cum evoluează povestea mai departe. Trebuia să știu s-a întâmplat cu Katherine și cine va câștiga până la urmă coroana, nu?

Scurt rezumat Un tron întunecat

Lupta pentru tron continuă. Sfârșitul primului volum le găsește pe toate trei surorile în viață, în ciuda tuturor intrigilor. Fiecare își regândește, alături de clanul ei, o nouă strategie de a-și ucide surorile și a câștiga coroana. Toți sunt cu ochii în patru.

Preotese de la curtea Mirabellei mor otrăvite cu mâncăruri sau haine care îi erau dedicate acesteia și pe care ele le testează înainte pentru a o proteja. Arsinoe continuă să-și ascundă adevăratul har, acela de toxică. plănuind să folosească acest secret în favoarea ei. Katherine este mai rea ca niciodată, transformată destul de tare după ce s-a întors din moarte (vezi volumul 1!). Ea este singura care vrea cu adevărat să ucidă și să se urce pe tron, în vreme ce Arsinoe și Mirabella ezită.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Într-o confruntare care are loc pe tărâmul naturaliștilor, Katherine o rănește pe Arsinoe cu o săgeată otrăvită și este sigură că a ucis-o. Dar, așa cum știm, Arsinoe este toxică și otrava nu o poate ucide. Jules, prietena mea, îi ia trupul rănit și o duce în casa în care au copilărit pentru a se reface. O serie de secrete ies la iveală, aduse la lumină de femeia care le crescuse pe triplete. Arsinoe nu e singura care s-a înșelat în privința harului dăruit de insulă.

Mirabella este martoră la scena uciderii lui Arsinoe și este șocată de răutatea surorii sale, supărată pe ea însăși că nu a încercat să o protejeze pe Arsinoe și hotărâtă să răzbune moarte ei. Prin ce metodă și dacă va reuși să facă asta nu am să vă spun, pentru a nu strica plăcerea lecturii.

Părerea mea despre Un tron întunecat 

Dacă v-a plăcut Trei coroane întunecate, sigur o să vă placă și această continuare. Nu doar că nu este mai prejos de prima carte, dar mi se pare chiar mai incitantă. Acțiunea este la fel intensă, surprize se ivesc la tot pasul și multe lucruri se schimbă.

Schimbarea cea mai mare este la Katherine. După ce Pietyr o trădează în cel mai crunt mod cu putință și o aruncă într-o râpă (ale cărei secrete mi-au cam dat fiori), de unde reușește totuși să scape, Katherine cea firavă devine cea mai puternică, mai rea și mai hotărâtă să ucidă. Se laudă cu puterea ei și cu faptul că și-a ucis sora. La polul opus este Arsinoe, despre al cărei adevărat har știu doar câteva persoane, iar discreția este cea care îi salvează viața.

Mirabella se va lămuri că Arsinoe nu a vrut să-i facă rău în timpul festivalului, ci că totul fusese o neînțelegere. Nu doar că nu simte cu adevărat nevoia să-și ucidă sora, ci chiar suferă atunci când crede că aceasta murit. Sigur că provocarea pe care o lansează Katherinei are legătură și cu lupta pentru coroană, dar este și parte din răzbunarea de care crede că trebuie să aibă parte Arsinoe.

În război totul e permis. Așa știm și noi și exact asta se întâmplă în Un tron întunecat. Cei care se credeau invincibili, vor afla că nu sunt. Cei care au incitat la ucidere, vor cădea victime. Cei slabi vor deveni puternici. Chiar și reginele iubesc și suferă.

Preferata mea rămâne Arsinoe. Mi se pare cea mai prudentă dintre cele 3 surori, deși și-a descoperit harul, dar și cea mai curajoasă dintre ele. În loc să fugă după ce fusese rănită (ar fi fost simplu să o facă, de vreme ce toată lumea o credea moartă), ea se întoarce pentru că intuiește că Mirabella va avea nevoie de ea.

Dacă unele serii își pierd din farmec după prima carte, la Kendare Blake lucrurile nu stau deloc așa, ci dimpotrivă. Deși nu este foarte ușor de citit din cauza numărului mare de personaje și al mutării permanente de la un domeniu la altul, de la un clan la altul, Un tron întunecat nu are cum să nu-ți placă.

Evoluția și involuția personajelor m-au surprins. La fel și secretele care ieșeau la iveală unul după altul. Nu ai timp să te plictisești. Sunt multe personaje, locuri diferite, multe relații de descris, multe caractere de conturat și totul este impecabil realizat. Nu am simțit lipsa nici a descrierilor, dar nici a dialogurilor, și nu am intuit nici o clipă ce avea să se întâmple mai departe, la fel cum nu intuiesc nici ce mă așteaptă în partea treia.

Am fost zgârcită în detalii tocmai pentru că vreau să citiți cartea, nu să aflați de la mine una și alta. Nu aș putea cuprinde, nici dacă aș vrea, toată acțiunea și toate impresiile într-un articol. Povestea este atât de complexă, că mare parte din detalii le și uiți după ce termini de citit cartea. Nu pentru că nu sunt importante, ci pentru că sunt multe. Citiți-o și veți înțelege ce spun!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 29/04/2018
    Răspunde

    Dupa o recenzie atat de frumoasa trebuie sa citesc si eu aceste carti.

    1. Daca iti place genul, sa o faci!

  1. Răspunde

    Ah, ce bine ca ai citit-o si ai facut recenzia! Mie nu mi-a prea placut primul volum. Adica l-am citit cam greu si abia spre final a inceput cat de cat sa imi placa si mi-am dorit sa aflu ce se mai intampla cu surorile. Dar cum nu m-a entuziasmat inceputul ezitam sa citesc si volumul 2.
    Insa recenzia ta m-a convins sa o fac 🙂

    1. Sper sa iti placa. Mie mi-a placut si prima parte.

    • Valeria Chertes
    • 29/04/2018
    Răspunde

    Multumim pentru aceasta recenzie frumoasa.

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

  2. Mulțumim pentru recenzie!

    • Lamiita Petre
    • 30/04/2018
    Răspunde

    Este genul de carte pe care as citi-o, desi, acum un an sau doi, nu as fi zis asta. Aa cum ti-am mai spus, mereu m-am inspirat din recenziile tale si ales diverse carti. Cu siguranta ii va veni randul si acesteia.

    1. Ma bucur ca nu te-au dezamagit recomandarile mele.

    • Anda Stanciu
    • 30/04/2018
    Răspunde

    Interesanta cartea

  3. Cartea aceasta este pe placul mamei mele! O idee bună de cadou!

    1. E fan fantasy?

  4. Nu am mai citit ceva de mult timp, parca timpul asta e impotriva mea. Bine, am si piciul care nu sta locului deloc si trebuie sa fug in permanenta dupa el asa ca in 2 ore in acre doarme dupa amiaza nu stiu ce sa fac mai repede.
    Recenziile tale intotdeauna mi-au placut, sunt foarte bine realizate, astfel incat te indeamna sa citesti cartea. M-ai facut mega curioasa, asa ca am trecut pe lista aceasta carte, sper sa reusesc sa o citesc cat mai curand.

    1. te inteleg sa stii ca si eu, de cand alerg dupa nepotica mai toata ziua, rar mai ajung sa citesc.

  5. Răspunde

    Ba are! 🙂 are cum sa nu-mi placa, pt ca nici 3 coroane… nu mi-a placut, deloc chiar… m-au deranjat f. tare schimbarile de actiune de la un loc la altul, dar mai mult decat atat, mie personajele mi s-au parut prea putin creionate, desi intriga este detaliata si complexa. Cred ca dupa ce am citit mai multe recenzii mult prea favorabile, mi-am luat cartea si aveam asteptari foarte mari de la ea. Credeam ca va fi o lectura gen autor de Nobel. Ceea ce nu e cazul chiar deloc-deloc… Intr-adevar, eram curioasa ce se mai intampla, iar recenzia ta imi acopera foarte bine aceasta nevoie. Banuiesc ce se va intampla, pt ca autoarea a spus ca ideea cartilor a venit de la un prieten de familie – sau asa ceva – care e apicultor si i-a povestit despre cum ramane stupul cu o singura regina…

    1. Stii ca eu respect oamenii sinceri si directi. Gusturile noastre nu de discuta in niciun domeniu. Nu e capodopera, dar mie mi-a placut.

  6. Răspunde

    N-am citit nici cele trei coroane intunecate si m-ai convins sa le iau pe amandoua si sa le citesc. Par a fi interesante si exact pe gustul meu

    1. Daca iti faci timp, sper sa iti placa.

    • Gabriela Rosu
    • 08/05/2018
    Răspunde

    Am deja o carte. Foarte frumoasa. Urmaresc cu articole dvs frumoase. Merci!

    1. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares