Te crezi perfect? Este doar o iluzie

citat fericire perfectiune Ne-am născut ca să căutăm fericirea, nu perfecțiunea

Nu v-ați săturat să tot criticați? Nu mă refer la toți aici, ci la ăia care nu aveți altceva mai bun de făcut decât să vă uitați stânga-dreapta doar ca să țintiți o persoana asupra căreia să vă revărsați tot vocabularul limitat, dar plin de jigniri. Nu mă refer nici exclusiv la mine în postura de victimă.

Știți de ce?

Pentru că mi-a trecut perioada în care plângeam în palme. Da, multă vreme mi-a fost rușine să merg cu capul sus pe stradă pentru că eram grasă și pentru că mă confrunt cu problema asta pe care n-am cerut-o eu – pilozitatea facială. Acum nu-mi mai pasă de ce spun limitații, dar văd în jur cum alții sunt luați în vizor de ființe care se cred perfecte, cum unii copii sunt jigniți pentru că sunt mai plinuți, cum unele persoane sunt privite cu greață pentru că ocupă prea mult loc în autobuz.

bottegaverde.ro

Asta e, frate! Vrei să ne sinucidem? 

Nu ne-am născut să fim toți frumoși. Adică slabi. Slab e sinonim cu frumos, mai nou. În mintea unora. În realitate, cu toată gușa mea și cu pilozitatea ma facială, dacă ne pozăm fără filtre și nu ne prelucrăm pozele, s-ar putea ca eu să fiu în avantaj. Ce-ar trebuie acum, să ni se interzică dreptul la libera circulație și eventual la viață?

Te crezi perfect?

E doar o iluzie. Niciunul dintre noi nu e perfect. Toți avem defecte, dar numai unii dintre noi suntem conștienți de ele și ni le asumăm. Eu nici nu vreau să fiu perfectă. Vreau doar să fiu lăsată în pace, dar știu că e prea greu pentru tine să accepți asta. Ce-ai mai face, dacă n-ai mai avea de cine te lua? Te-ai plictisi teribil.

Eu cu ciocolata, tu cu țigările 

Fiecare cu păcatul lui, e clar? N-ai tu dreptul să mă judeci pe mine sau pe altcineva pentru că ne place să mâncăm. N-o fi sănătos, dar așa suntem noi, ca porcii, băgăm în noi pentru că suntem frustrați și ne găsim fericirea în desert (ca să te citez pe tine). Dar tu, că fumezi și scoți fum ca o locomotivă, de nu pot respira cânt te urci în autobuz și mă nimeresc în preajma ta, sau nici nu mai știi gustul apei, de câtă Cola torni în tine, ești perfect? Fiecare cu păcatul lui.

Îmi spui să mă abțin de la mâncare. Știu că am o problemă de voință, dar tu de ce nu poți sta fără să fumezi? Ești frustrat? N-ai o viață suficient de activă și frumoasă și te refugiezi în țigări? Ah, nu. Tu fumezi de plăcere, am uitat. Doar eu mănânc ca vaca, de neîmplinită ce sunt.

Dacă ție-ți plac jocurile de noroc sau îți faci credit ca să-ți iei telefon de fițe, dar mai ai puțin și-ți ies degetele pe afară din adidașii ăia învechiți și tociți, ți-am zis eu ceva?

Când tu de duci în club și torni alcool în tine, de te uită Dumnezeu, mă vezi pe mine dimineața privindu-te cu scârbă și îndrăznind să strig în urma ta, pe stradă, uite cât a băut boul!?

Părerile perfecților închipuiți ca tine mă mai afectează, dar puțin. Problema sunt ăștia mici, tineri și naivi, care vin din urmă, care cresc crezând că nu au dreptul să iasă, să fie fericiți, să mănânce pe stradă, la fel cum tu fumezi pe stradă. Eu, dacă vreau să ling o înghețată, o s-o ling să știi! Ani buni m-am ferit să fac asta pentru că am crezut că e nasol să vezi o grasă mâncând o înghețată pe stradă.

Știi ce? Nu poate fi mai grețos decât scărpinatul tău la ouă.

Bagă bine la cap! Dacă te crezi perfect, nu ești. Doar ți se pare. Totul este în mintea ta, aia strâmtă.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si eu am o problema similara, numai ca sunt la polul opus. Deci nici „slab” nu e sinonim cu „frumos”, ca de mine se iau toti ca de ce nu mananc, ca de ce nu mai pun niste carne pe mine, ca de ce merg la sala (merg pentru problemele la coloana, dar multi au facut glume pe seama mea, unele chiar urate, ca cica merg sa traga aparatele de mine, nu eu de ele, ba chiar sunt cativa din cartier care rad de mine de fiecare data cand ma vad cu geanta de sala)… E destul de greu si in partea mea, in zona kilogramelor mele. Te inteleg perfect cu tot ce ai scris, pentru ca stiu dezgustul cu care ma privesc oamenii si urasc cand vine caldura si trebuie sa ma dezbrac si sa o iau de la capat cu toate privirile si jignirile. Toti vin cu „sugestii” despre ce ar trebui sa mananc, cat si cum. Ar fi bine daca si-ar vedea de ale lor.

    1. Daca si de tine se iau inseamna ca sunt chiar tampiti si m-ai convins si mai tare ca trebuie sa ma doara in cot de ei. Eu am capatat curaj dupa de 30 de ani si nu prea mai pun la suflet privirile si cuvintele, dar vad cum jignesc pe altii si stiu prin ce am trecut eu si cate am ratat si nu-mi place deloc.

  2. Răspunde

    Fiecare are pacatele lui si micile lui probleme. Eu recunosc ca-i sunt recunoscatoare mamei pentru corpul meu. Nu fac nimic sa ma mentin si am si eu slabiciuni. Mananc la ore total nepotrivite, aleg cate un dulce dar sa fie din ala bun, BEAU COLA …. dar am lasat tigarile. Aaaa si nu beau apa decat foarte rar.
    Stiu ca daca n-as mai bea cel putin jumatate de litru de cola pe zi, n-as manca cate o gogosica cand ajung in LIDL, n-as servi paine la fiecare masa si as renunta la rontaieli as fi …. mai bine. Dar eu prefer sa ma bucur de aceste bunatati. Lasa lumea sa vorbeasca.
    Sa stii ca lumea va vorbi oricum. Daca esti slaba ai un caracter aiurea. Daca esti Berbec ca mine …. ai gura marfe si vorbesti mult. Daca estio grasa … dc nu slabesti, etc. Tot timpul vor exista chestii de comentat

    1. tu esti bine asa cum esti, zuzo. Asta e adevarat ca lumea mereu are ceva de zis. Probabil ca au si dreptate ca nu reusesc sa ma abtin, dar cred ca e fix problema mea.

  3. Răspunde

    Eu de cand ma stiu am fost slaba, dar…prea slaba si, vorba Ioanei, de fiecare data mi se spune…esti prea slaba, mai pune si tu ceva pe tine, pune mana si mananca sau chiar…a inceput sa bata vantul afara, ti-ai luat un bolovan in buzunar sa nu te ia pe sus…Deci oricum ai da-o, nu e bine in nici un fel. Asa ca, stai linistita, indiferent…lumea tot va gasi ceva sa vorbeasca, sa critice…Mai important decat orice, este sa fii om, insa nu multi au aceasta calitate!

    1. Pot sa va mai dau eu de la mine si poate ajungem la un echilibru sa nu se mai ia lumea de noi.

    • Roman Nicoleta
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Nu sunt perfectă și nici nu vreau,am viciurile mele,nu mai fumez dar beau cola,ronțăi mereu câte ceva,nu mănânc la ore fixe,dar nici nu judec pe alti,fiecare își trăiește viața cum vrea✌️?

    1. Pai nu stiu daca exista vreo persoana care sa le faca pe toate ca la carte.

  4. Răspunde

    Problema cu greutatea am si eu, insa in sens invers. M-am saturat sa mi se spuna ca sunt o aschie, o scandura, ca ma ia vantul, ca sunt nemancata (desi ca sa ii citez pe „intelectualii” perfecti „mananc shaorma ca vaca” – desi vaca e vegetariana, dar neah… sa nu ii contrazicem pe „intelectualii” perfecti!). Daca mai adaug si faptul ca sufar de NF, deja ma transform intr-o paria si nu ar trebui sa mai ies din casa… sau cel putin sa imi maschez defectele!
    Dar nu!!!! Am invatat ca in viata mea EU contez! Deja nu-mi mai pasa. Nu mi-e rusine de ceea ce sunt si nu dau doi bani pe parerea celor din jurul meu. Am invatat sa nu mai accept sfaturi sau pareri de la cei pe care nu i-am intrebat. Pentru ca nu traiesc pe banii lor, nu mananc pe banii lor, nu respir datorita lor!
    Iti place ciocolata ??? MANANCA! Nu mananci pe banii prostilor. Iar cei care critica ar trebui sa-si antreneze oleaca singurul neuron si sa se gandeasca la faptul ca de multe ori kilogramele in plus nu au alimentatia drept cauza principala ci alte probleme de sanatate. Si ar trebui sa fie mai toleranti si mai umani cu cei din jur, pentru ca oricand pot avea un accident si pot ramane fara o mana sau un picior. Doamne fereste! Dar nu cred ca le-ar fi pe plac sa fie aratati cu degetul si sa fie etichetati… ciung, olog sau nu stiu cum. Mai mult decat atat… poate vor sa se inmulteasca. Iar daca vor avea copii cu probleme ce vor face? Ii vor lasa in spital doar ca sunt diferiti si nu „perfecti”?

    1. La mine nu e glanda. Eu ma ingras ca mananc, dar nu cred ca e treaba nimanui ce fac eu. asta e singurul lucru care ma scoate din pepeni. Daca ti-e rau sau ai probleme, nu te stie nimeni.

    • Dana Lia
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Ai mare dreptate.Touche!

    • Anda Stanciu
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Nu sunt perfecta și nici nu cred ca voi fi vreodată. .Am destule defecte

    • Lamiita Petre
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Ei, mai duca-se la ALA. Nu ma feresc sa-l numesc pe ” ala” , dar din respect pentru blogul tau nu o fac. Stii ceea ce e mai grav, ca unii oameni, pusi in locuri unde ar trebui sa te legi cu ei la rana, te uilesc in ultimul hal. Cred ca stii despre ce vorbesc, chiar daca nu am spus si vobele ci doar imaginea in ansamblu. Am ajuns la ora 8 la urgente si am stat pana la ora 15 cand am ajuns in salon. La un moment dat aud o ” bestie” ( asistenta de la urgente): ” nu mai pleca asta de aici???? Parca as fi stat de placere, nu tot ele m-au tinut acolo.
    Nu stiu cati ani ne-ar mai trebui ca sa fin un popor educat, macar cei in functii, ca nu am pretentia la un boschetar pana la urma.

    1. Prin ce ai trecut acolo… nu stiu cum as fi reactionat. Oamenii nu mai sunt umani de mult. Unn caine poate ar fi venit sa te linga atunci cand erai cazuta. Nu si personalul medical.

    • Valeria Chertes
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Nimeni nu este perfect, fiecare trebuie sa ne acceptam asa cum suntem si sa ii aceeptam si pe cei din nurul nostru.

    1. Prea greu sa acceptam.

    • ghelbere elena
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Nu sunt si nu m-am considerat niciodata a fi perfecta.Cei care se considera a fi perfecti au cele mai multe pacate. Au un suflet negru. Nu dau un ban pe ei. Prefer un om gras langa mine pentru ca stiu ca are in el o bunatate enorma.

    1. Eu vreau doar sa-si vada fiecare de trocul lui.

    • Toma Tantica
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Eu nu sunt perfecta…Ma s imnt bine si fericita atunci când dăruiesc iubire,ajutor,vorbe sincere si căldură dar si la rândul meu acelasi reciproc….Ma uitat la tel si întrebase Simona Gheorghe e o fetita ce inseamna iubire si fetita aia aspus:Iubirea este atunci când ma pupa mami,când imi zice te iubesc,noapte buna!!!Asa si fericire a…Lucrurile mărunte contează,lucrurile mărunte te face sa crezi in tine si sa fii fericit!!

    1. Copiii sunt poate singurii care sunt sinceri 100% si stiu cel mai bine ce e iubirea.

    • Nicolae Claudia
    • 21/03/2018
    Răspunde

    Eu am trecut de mult de perioada in care ma mai intereseaza ce spun altii despre mine. Am foarte multe defecte, multe kg in plus, mananc prostii, dar sincer ma iubesc asa cum sunt. Nu judec pe nimeni si cred ca fiecare e liber sa traiasca cum vrea, sa fie cat de gras sau slab vrea.

    1. Problema cu kilogramele astea e ca ne afecteaza sanatatea. In rest, perfectii sa stea in banca lor!

  5. E tare greu cu societatea asta care a învățat și s-a învățat să critice și să se uite la ambalaj. Gras sau slab, oricum cineva are ceva de comentat, dar asta doar din frustrare. Oamenii sunt atât de frustrați încât mereu se leagă de alții.
    Eu am învățat să ignor oamenii din jur, eu m-am îngrășat 3-4 kg și deja oamenii îmi numără dumicații, mi-e groază să ies în oraș cu unii oameni. Dar asta e, învăț să ignor, să nu mai pun la suflet.

    1. Si unde te-ai ingrasat tu, Mihaela? La vreun deget pe undeva? Ca nu se vede nimic.

    • Cristina
    • 22/03/2018
    Răspunde

    Cristina, și eu tot ca și tine, greutate în plus. Și nu e din pricina unor probleme de sănătate, ci pentru că-mi place mâncarea bună și mai e și un pic de genetică. Acum încerc să mai slăbesc și asta nu din motive estetice, dar din motive de sănătate. Cred că după 30 de ani mai trebuie ajutat corpul, articulațiile, inima. Și, în plus, nu-mi place să ratez chestii pentru că nu am o condiție fizică suficient de bună (mă refer la activități gen trekking etc. – acum vreau să prind răsăritul făcând trekking pe un vulcan așa că merg la sală ca să capăt ceva condiție fizică pentru asta 🙂 )

    Ce voiam eu să-ți spun e că totul e o problemă de atitudine. Dacă tu ești oarecum rușinată de felul cum arăți oamenii simt asta și te atacă. Totodată, dacă fără motiv ești atacat și nu ripostezi, o vor face din nou și din nou. Eu, deși grăsună, n-am avut parte de atitudini negative și mereu m-am bucurat și de atenția sexului opus. Da, problema e a lor că nu te lasă-n pace, dar tu trebuie să te iubești pe tine. E mult mai important ce simți tu față de tine decât ceea ce spun ceilalți. Pentru că oamenii mereu vor găsi ceva de care să se lege (ba ai nasul prea mare, ba urechile mari, ba porți ochelari, ba dinții strâmbi, ba prea pitic, ba prea înalt și tot așa).

    1. Sunt de acord cu tine. la mintea de acum vad lucrurile astea, dar cat am fost adolescenta si mai tanara, nu mi-a spus nimeni lucrurile astea si eu nu le-am simtit.

  6. Răspunde

    In timp te obisnuiesti sa nu mai bagi in seama ce zicea lumea din jur, cel putin asa a fost la mine. Este viata mea si mi-o aleg singura cum vreau sa mi-o traiesc (si cum sa arat). Fiecare isi cauta un motiv sa se lege de ceva pentru a se simti mai bine in pielea lor indiferent de cei din jur..

    1. Cred ca taria si intelepciunea asta vin odata cu varsta.

    • Tatiana Sorina
    • 23/03/2018
    Răspunde

    Cine te iubeste,te iubeste asa cum esti. :* Eu niciodata nu am fost slaba,nepotul meu cand era mic ma striga curuzina. :))) Niciodata nu am avut probleme sau sa ma jigneasca cineva,apoi si daca o facea …ii umpleam frigiderul,garantat. :)))) Oamenii mai plinuti,au un suflet de aur,sunt veseli si emana veselie in jurul lor. Intotdeauna am fost inconjurata de prieteni….amici….cu care ma dustram copios,la orice ora.
    Oricum Cristina,esti o persoana deosebita si in ziua de azi sunt raritati. Te pup!

    1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Acum stiu ca pot fi iubita pentru ceea ce sunt, dar atunci nu stiam.

  7. Răspunde

    Niciodata nu m-am vazut perfecta ci din contra plina de defecte si mereu i-am vazut pe altii mai buni decat mine 🙁
    Nici asta nu e bine!

    1. Stiu ca nici asa nu e bine. Asa sunt eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares