5 pasi simpli pentru a-ti alege apartamentul perfect

apartament

Investitia intr-un apartament reprezinta pentru multi dintre noi un efort financiar destul de consistent si in acelasi timp o decizie greu de luat. Majoritatea oamenilor viseaza la apartamente si case de lux, insa uita de aspectul cel mai important: confortul si buna dispozitie pe care ti-l ofera o locuinta ingrijita si luminata.

Dar care sunt criteriile dupa care ne alegem un apartament?

1. Un criteriu important este cel financiar

Daca sunteti in momentul in care v-ati hotarat sa va achizitionati un apartament, atunci inseamna ca este o decizie cu adevarat serioasa, iar cheltuirea banilor pe un apartament mic, fara utilitati si costisitor nu este prioritatea dumneavoastra. Chiar daca nu dispuneti de resurse financiare, trebuie sa aveti in vedere raportul calitate-pret atunci cand luati o hotarare.

carturesti.ro

2. Amplasarea si reputatia zonei

Chiar daca sunteti un cuplu proaspat casatorit sau aveti o familie numeroasa, cel mai important aspect este amplasarea corespunzatoare a locuintei. Totul depinde de stilul dumneavoastra de viata si de preferinte. Daca sunteti persoana careia ii place sa se trezeasca odata cu rasaritul soarelui si sa isi bea cafeaua in lumina acestuia, atunci apartamentul cu vedere spre Est reprezinta alegerea perfecta. Persoanele mai romantice pot opta pentru locuintele cu vedere spre Vest, unde se pot bucura de apusul soarelui ori de cate ori isi doresc.

3. Accesibilitatea la mijloacele de transport si la scoli

Accesul la mijloacele de transport trebuie sa fie o prioritate. Este mult mai usor sa va deplasati atunci cand aveti o statie de trolebuz sau autobuz la 50 m. Iar pentru copii, evitarea traficului si usurinta de a ajunge la scoala este mai mult decat o bucurie.

4. Spatiile verzi apropiate

In acest secol al vitezei si al tehnologiei, unde oamenii sunt din ce in ce mai putin preocupati de stilul de viata sanatos si natural, spatiile verzi si parcurile ar trebui sa fie pe lista dumneavoastra atunci cand cautati un apartament. In acest mod puteti respira un aer mai curat, iar copiii se vor bucura din plin.

5. Dimensiunea

Confortul unui apartament vine din primul rand de la numarul camerelor si dimensiunea acestora. Daca sunteti o familie numeroasa automat veti opta pentru un apartament mare, cu 3 camere plus baie si bucatarie, iar daca sunteti un cuplu, un apartament cu o camera, spatios, luminat este alegerea perfecta.

Daca ai urmat acesti 5 pasi simpli si inca nu te-ai hotarat ce apartament ti se potriveste, cauta apartamente de vanzare Brasov sau in oricare alt oras. Asigura-te ca alegi un dezvoltator imobiliar sau o agentie care iti ofera suportul necesar pentru a-ti crea locuinta de mult timp visata. Tot ce trebuie sa faci este sa ai viziunea apartamentului formata in minte.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu aș opta pentru un apartament aproape de pădure, parc și cu locuri de parcare. Acestea sunt criteriile de care țin eu cont.

    1. Parc mi-ar placea si mie sa am aproape de casa. Sufar mult ca nu am asa ceva.

  2. Sunt foarte bune argumentele prezentate în articol, dar cred cu tărie că un loc de locuit îl alegi cu inima!

    1. Sigur ca e subiectiva alegerea, dar se iau in calcul si anumite criterii.

    • Lamiita Petre
    • 22/03/2018
    Răspunde

    Eu am multa zona verde in jurul blocului, am parcul chiar in fata blocului, aleea de castani pe bulevard dar am si multe inconveniente. Faptul ca nu se gasesc magazine mai aproape, vara e cam galagie fiindca toti tinerii vin pe bancilede pe bulevard si urla, scartaie roti de masini, spar seminte incat ii aud din casa daca am geamul deschis. Dar nu le putem avea pe toate.

    1. Stii vorba ai care zice ca vrei si asa… si cu sufletul in rai?

  3. Răspunde

    Da, ai dreptate. Toti pasii prezentati de tine aici conteaza in alegerea unui apartament. Nu am de gand sa imi cumpar unul dar in cazul in care as face-o asa as rationa inainte de a lua decizia de cumparare.

  4. Răspunde

    Eu am 3 camere și uneori cred ca ar fi perfect 4 camere. Îmi place ca apartamentul sa fie aproape de mijloace de transport. De obicei prefer mijloacele de transport in comun decât sa iau mașina. Nu sunt cea mai buna șoferița

    1. Eu imi imaginam ca tu numai cu masina te plimbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares