Alege-ți corect costumul de baie în funcție de forma corpului

fete pe plaja in costume de baie

Imi propusesem să nu mai intru pe Zaful pentru că nu stau prea bine cu finanțele în perioada asta, dar iar n-am reușit. Am primit dimineață un newsletter de la ei, cu niște oferte speciale de Paște, și iar am stat vreo jumătate de oră pe acolo, uitându-mă la hainele măsuri mari. Am pus vreo două produse în coș, dar încă nu sunt hotărâtă dacă să mi le cumpăr sau nu. Văd eu! În schimb, am dat peste o poză cu o tipă plinuță într-un costum de baie care nu-i venea bine deloc și așa mi-a venit ideea articolului de astăzi – cum ne alegem costumul de baie în funcție de forma corpului.

Sunt multe aspecte de analizat când alegi un costum de baie. Unul dintre ele este prețul. Apoi contează mult materialul, culorile, dacă este un model dintr-o singură piesă sau un model din 2 piese –> click pentru oferte costume de baie de acest tip! <– , imprimeul, tipul de slip (dacă este mai plin sau foarte decupat) tipul de sutien, etc. Dar, cel mai important este să alegi un costum care să te avantajeze pentru că, în funcție de forma corpului, un model îți poate veni bine sau nu, te poate arăta mai slabă sau mai grasă, mai scundă sau mai înaltă.

Iată ce costume de baie se potrivesc în funcție de constituția ta fizică!

Bust mare – cupă medie și bretele late

O greșeală foarte mare pe care o fac femeile cu bust generos este să nu acorde atenție mărimii cupei de la sutien. O cupă prea mică va lăsa sânul să se verse practic în afara ei, ceea ce nu poate fi o imagine tocmai ok. În plus, nici bretelele subțiri nu sunt o bună alegere pentru că nu pot susține greutatea unor sâni prea mari. Mergi pe bretele late și cupă adecvată!

costum de baie cu bretele laate

Bust mic – sutien push-up sau dungi orizontale

Pentru posesoarele de sâni prea mici, neajunsul se poate corecta desigur cu un sutien push-up, numai că acesta nu este chiar cea mai comodă alegere. Dacă nu vă place nici vouă varianta asta, puteți miza pe un sutien cu dungi orizontale pentru că dă volum. Am văzut câteva costume de baie în genul celui de mai jos pe pagina cu modele crop top (crop top bikini here).

costum de baie cu dungi pentru sani mici

Plus size – costum de baie vintage

Despre faptul că un costum de baie dintr-o bucată, cu dungi verticale, este cea mai bună alegere, cred că știe toată lumea. Problema e că un astfel de costum nu îți permite să te bronzezi așa cum vrei și poate fi incomod. Poate fi înlocuit cu unul vintage, așa cum găsiți pe zaful vintage swimwear. Acestea au slipul cu talie înaltă și îmbracă mai bine zonele de ascuns.

alege costumul de baie în funcție de forma corpului - costum vintage pentru femei plinute

Fără forme – poartă volane

Dacă natura nu a fost foarte darnică în ceea ce te privește și nu ai nici sâni, nici fund bombat sau siluetă clepsidră de arătat, nu este cazul să disperi. Poți merge la plajă și să arăți bine. Condiția este să alegi un costum de baie care să te avantajeze. De evitat sunt slipurile care se opresc pe linia șoldului. Foarte bine îți prind modelele cu volane precum cel de mai jos. Mai găsiți și altele ca ele –> more <–. Și mai bine dacă aveți volane și pe șolduri.

costum de baie roz cu volane

Trup prea scurt – modele asimetrice

În cazul în care ai trupul prea scurt pentru lungimea picioarelor tale, trebuie să eviți întotdeauna sutienele fără bretele. De fapt, cel mai bine ar fi să uiți de costumele din două piese și să te orientezi spre cele dintr-o bucată cu design asimetric. Cele care au bretea pe un singur umăr sunt ideale.

costum de baie pe un umar

Indiferent cu ce problemă de confrunți, există undeva un costum de baie potrivit pentru tine. Trebuie doar să te informezi în privința a ce-ți vine bine și ce nu și să ai răbdare să cauți. Alege-ți costumul de baie în funcție de forma corpului și nu vei avea de ce să te rușinezi!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 24/03/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi. .frumoase toate

    • Valeria Chertes
    • 24/03/2018
    Răspunde

    Eu de obicei port costume intregi sa mai acoperi din colacei.

    1. Si eu as alege acelasi gen, daca as merge la mare.

    • Lamiita Petre
    • 24/03/2018
    Răspunde

    Gasesti costume de baie pe Zaful, pentru orice silueta si ar fi bine ca alegerea sa fie facuta tinand cont de aceste cateva aspecte. Fericite cele care au un trup perfect

    1. Sa le invidiem?

        • Anda Stanciu
        • 21/03/2019
        Răspunde

        Multumim de sfaturi

    • ghelbere elena
    • 25/03/2018
    Răspunde

    Ai ales niste costume de baie pentru toate tipologiile de busturi.

    1. Ca sa multumesc mai multe persoane.

  1. Răspunde

    Sper sa trec proba costumului de baie!

    1. bafta 😛

  2. Mult timp am crezut că un costum de baie întreg mă va prinde de minune. Anul trecut am incercat multe modele, nu îmi venea să cred cât de rău îmi stăteau. Nu mă prindea nimic 😀
    Așa că am revenit la cele în două piese. Partea de sus cu volane și fără bretele ca să mă bronzez uniform și slipul tot cu volane, dar pentru a ascunde mici imperfecțiuni. Eu aleg chilotul negru și sutienul cât mai colorat.

    1. Nu aveam nicio indoiala ca o tipa cocheta ca tine stie cum si ce sa aleaga.

    • Toma Tantica
    • 26/03/2018
    Răspunde

    Sunt minunate..desi nu am mers pana acum la mare nush.mi mi place sa cumpăr cate un costum de baie!!Imi place modelele alese de tine!!FELICITĂRI

  3. Răspunde

    Eu ador costumele cu volane și anul trecut am purtat costume cu franjuri care au arătat senzațional. Îmi plac alegerile tale și cel cu dungi este favoritul meu

    1. Pana la urma poti purta ce iti place si ce iti vine bine oricand, nu?

  4. ce dragute sunt costumele vintage!!! eu anul asta vreau sa ies un pic din tipare si din zona mea de confort si sa-mi iau un costum de baie cu bikini. da… mai multa piele la vedere, sa ma bronzez mai mult! acum, sa vedem daca si gasesc ceva pe placul meu

    1. Si de ce nu e in zona ta de confort? Esti slabuta si te-am vazut in fusta si iti statea bine.

    • Nicolae Claudia
    • 30/03/2018
    Răspunde

    Sunt si eu in cautarea unui costum nou..dar inca mai studiez

  5. Răspunde

    In fiecare an am zis ca nu mai dau banii pe costume de baie, dar mereu apar modele frumoase care imi iau ochii si sfarsesc prin a-mi cumpara ceva :)). Nu pot sa rezist tentatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares