4 soluții la îndemână pentru un păr cu mai mult volum

trucuri pentru păr cu mai mult volum

Căderea excesivă a părului, un fir de păr prea moale și prea subțire, folosirea unor produse de îngrijire nepotrivite tipului de păr – toate acesta sunt motive pentru care nu ai parte de volumul pe care ți-l dorești. De ce prietena ta sau vedeta ta preferată se bucură de el și părul tău arată de parcă ar fi complet lipi de scalp? Posibil și să aibă un păr mai des și cu altă structură, dar posibil să folosească și trucuri pentru a-l face să arate așa. Azi îți propun 4 soluții, 4 trucuri pe care le poți folosi pentru a avea și tu un păr cu mai mult volum. Pe lângă ele, este foarte important să folosești și produse de îngrijire adecvate tipului tău de păr.

1. Usucă-ți părul cu capul în jos

Probabil că sună a glumă, dar este unul din trucurile cele mai vechi în domeniu. Sigur că nu o să stai 2 ore cu capul în jos, până se usucă părul. Vei folosi pentru asta un uscător de păr de orice tip. Ideea este ca părul să fie forțat să se stea în direcția opusă celei în care stă în mod normal. Pe același principiu, dacă obișnuiești să-ți faci cărare pe dreapta, poți opta pentru a ține cărarea pe stânga în timpul liber. Când pleci de acasă și te aranjezi pieptănându-l în direcția opusă, va sta mai umflat.

2. Alege un uscător de păr cu difuzor de volum

Dacă nu-ți surâde ideea uscării părului stând cu capul în jos, poți miza pe astfel de uscătoare de păr cu difuzor de volum. Sunt uscătoarele acelea cu un capăt special care arată ca o perie cu degete în loc de peri. Pentru că aerul este suflat în păr prin mai multe orificii, se strecoară printre șuvițe și conferă volum. E ca și cum ți-ai fi tapat părul.

Pentru rezultate și mai bune, recomand un uscător care are și funcție de jet de aer rece. Prin trecerea bruscă a părului încălzit prin acest jet, fixarea va fi perfectă și rezultatul mai durabil.

3. Folosește corect placa de păr

Cele mai multe dintre noi vrem păr drept, dar cu volum. Oare se bat aceste două așteptări cap în cap? Deloc. Poți avea păr cu mai mult volum dar drept, dacă ești atentă la modul de folosire a plăcii de păr.

Împarte părul în trei și începi cu partea de jos. Prinde fiecare șuvița între plăci, poziționând-o cât mai aproape de rădăcina firelor de păr. În loc să tragi placa în jos (mișcarea ce sigur ar lipi părul de scalp), urcă ușor, descriind în mișcare un semicerc. Rezultatul nu are cum să nu-ți placă. Nu uita să folosești un produs cu protecție termică și o placă de păr bună, eventual cu tratament cu ioni sau infuzie de cheratină.

4. Vopsește-te inteligent

Ce treabă are vopsitul cu ce ne interesează pe noi? Jucându-te puțin cu nuanțele din păr, poți lăsa impresia unui păr mai bogat, cu mai mult volum. Cere-i stilistului tău un vopsit ombre în locul unuia simplu. Umbrele aceste create fac părul să pară mai des și mai voluminos. Chiar și cel mai fin și mai plat păr va arăta altfel după ce i se vor face șuvițe în mai multe nuanțe ale culorii alese pentru vopsire. Adaugă o tunsoare în scări și efectul va fi cu atât mai puternic.

Sigur că foarte bine funcționează și tapatul părului, folosirea bigudiurilor, a unei perii rotative sau trecerea la o tunsoare mai ofertantă din acest punct de vedere. Soluții există pentru doritoarele de un plus de volum. Trebuie doar să le punem în aplicare.

Voi cum stați la acest capitol? Aveți parte de volumul dorit? 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Hmmm…la tanc a picat articolul tau, m-am saturat de parul meu, lipsit de volum. Chestia asta cu placa nu o stiam…trebuie sa o incerc!

    1. Astept impresii daca incerci.

    • Stefania Claudia Dabuleanu
    • 12/03/2018
    Răspunde

    Eu am parul cret si respect primi doi pasi asa prin rotatie, difuzorul este mereu prezent insa statul cu capul in jos mai lipseste! ?

    1. ia sa incerci!

    • Toma Tantica
    • 12/03/2018
    Răspunde

    Interesant articol.

    1. Multumesc.

  2. Nu am neaparat nevoie de mai mult volum. Daca imi usuc parul cu capul in jos parul capata suuuuper volum dar dupa ce il intind se pleosteste ??. Asa ca il tapez la radacini putin.

    1. Vezi ce ziceam la faza cu intinsul!

    • Monica
    • 12/03/2018
    Răspunde

    Mie din contra,mi se pare ca parul meu are prea mult volum.

    1. Lasa ca te descurci tu sa il imblanzesti cumva, Sunt atatea produse.

    • Anda Stanciu
    • 12/03/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi. .parul meu are destul volum

    1. Sa te invidiez?

    • Valeria Chertes
    • 12/03/2018
    Răspunde

    Eu am parul natural si volum am destul.

    1. Pai si eu tot natural il am, dar volum nu prea.

  3. eu ma usuc mereu cu capul in jos. altfel parca sta lipit de cap

    1. Mie mi se pare si mai usor sa il usuc asa.

    • ghelbere elena
    • 13/03/2018
    Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi dar eu nu mai folosesc de mult timp aparatele electrice pentru par.

    1. N-are nimic, folosim alte trucuri.

    • Lamiita Petre
    • 13/03/2018
    Răspunde

    Mereu am oftat dupa par cu volum si mereu il am cu volum. Pe langa trucurile prezentate de tine eu il tapez si folosesc si fixativ fiindca am un fir moale si subtire.

    1. Mie nu imi place sa tapez. Fixativ mai folosesc la ocazii.

  4. Cand multe femei se plang de lipsa de volum (la par :-)) ), eu ma plang de volum prea mult. Asta inseamna ca trebuie sa aplic invers, in sens contrar, sfaturile din articol!? 😀 Sau sa mai dau si altora din volumul meu.

    1. Poti sa-mi dai mie, Cami. Promit sa nu ma supar.

  5. Răspunde

    Din punctul asta de vedere nu-mi fac griji. Parul meu are volum, uneori chiar mai mult decat imi doresc eu sa aiba si trebuie sa ma lupt sa-l potolesc :)). Noi, femeile, vesnic nemultumite :D. Si, in ciuda faptului ca am volum la par, am mai trecut si la blond (iar parul decolorat are si mai mult volum). Privesc insa partea buna a lucrurilor. E bine ca am de unde ^^.

    1. Ioana, sa vezi volum ce aveam eu prin liceu. Si un par des de abia il cuprindeam in mana sa il prind in elastic. Acum mai am fix 3 fire.

  6. Răspunde

    Ah, daca ai sti cat de putin volum are parul meu… Si asa ma enerveaza ca nu are volum. Uite ca de treaba cu suvitele nu stiam… hm… oare sa incerc si eu? 🙂

    1. Acum depinde daca esti pregatita pentru ele. Eu nu mi-as face, ca mi-e teama ca nu imi plac.

  7. Răspunde

    La capitolul volum, recunosc ca nu am nici un fel de problema. Oricat de rar ar fi parul meu, are un volum de zici ca-s Tina Turner in turneu. Ma bucur ca sunt produse care-l imblanzesc si ma ajuta sa-l fac sa arate ok. Sfaturile sunt tare bune

    1. Ramo, stii de cand nu am mai ras de tare de nebuna? Tina Turner in turneu????

      1. Răspunde

        Nu exagerez deloc. Am sa-ti demonstrez 🙂

    • Nicolae Claudia
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Nu ma pot plange de volum..cand eram mai tanara era si mai plin de volum, dar e bine si acum

    1. Eu am pierdut mult pe drum.

    • Anghelina Irina
    • 29/03/2019
    Răspunde

    Eu am prea mult ?. Mi-l doresc drept și fără volum.?

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Ai grija ce-ti doresti! Asa imi ziceam eu in liceu si acum nu mai am par aproape deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares