Opoziție – cartea a cincea din Seria LUX de Jennifer L. Armentrout

Opoziție Seria LUX

Iată-ne ajunși și la ultimul volum din Seria LUX, Opoziție! Am aproape o lună de când am terminat-o de citit, dar abia acum i-a venit rândul să scriu despre ea.

Scurt rezumat Opoziție 

Cartea a patra, Origin (am scris despre ea aici), se încheie cu episodul în care, abia scăpați de Daedalus și întorși în sânul prietenilor, Katy și Daemon se trezesc din nou despărțiți. De data aceasta la mijloc este chiar invazia luxenilor despre care i se vorbise lui Kitten când fusese captivă singură în Nevada. Fusese atenționată atunci că n-ar trebui să fie așa sigură că Daemon i-ar mai fi alături dacă ar avea de ales între ea și semenii săi. Realitatea cruntă este că, atunci când armata de luxeni sosește, Daemon îi urmează fără să privească înapoi, fără ca măcar s-o audă pe Katy.

De aici începe acțiunea din Opoziție. Katy rămâne alături de Luc, Bethany (iubita lui Dawson, care este însărcinată) și Archer, iar Daemon, Dawson și Dee distrug lumea alături de luxenii puși pe rele. Distrus este puțin spus. Sute de oameni sunt uciși, fără nici cel mai mic regret, pentru ca luxenii să poată lua forma lor umană. Când Bethany are nevoie de medicamente, Katy și Archer riscă și ies din ascunzătoare pentru a merge la farmacie. Sunt victime ale unui atac al luxenilor și Katy este rănită și capturată de, nici mai mult nici mai puțin, decât de Dawson.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Daemon este acolo, alături de luxenii care vor să distrugă omenirea. Nu dă niciun semn că i-ar păsa de ea. Unde e tipul care ar fi făcut orice pentru ea? Chiar așa mari puteri au luxenii ăștia, de distrug orice urmă de sentiment și șterg amintiri? Nu chiar. Cel puțin nu în cazul tuturor. Dee este pierdută cu totul, dar cu Daemon și Dawson povestea este alta – ei n-au putut fi luați în stăpânire de forțele răului pentru că aveau hibrizi de care erau puternic legați sentimental (Katty și Bethany).

Luxenii fac ravagii în continuare. Însuși guvernul are un plan de a scăpa de luxeni chiar cu riscul de a ucide milioane de oameni nevinovați. Împreună cu Kitten, cei doi frați trebuie să găsească o cale să-și oprească semenii malefici și să salveze lumea de la distrugere. Evident că nu o pot face singuri, așa că trebuie să ceară ajutor de unde nici cu gândul nu gândiți – de la arumi.

Cum vor decurge negocierile cu arumii și ce vor trebui să ofere în schimb pentru ajutorul lor? Vor reuși să salveze lumea și oamenii pe care-i iubesc de această invazie? Citiți volumul și veți afla! Nu pot și nu vreau să spun mai mult pentru că este cartea care mi-a plăcut cel mai mult din cele 5 și nu merită distrusă prin dezvăluiri care nu-și au rostul.

Opoziție - cartea a cincea din Seria LUX de Jennifer L. Armentrout

Părerea mea despre Opoziție

Am stabilit deja că este volumul meu preferat din serie. Totul atinge cote maxime. Dragostea personajelor principale n-a fost niciodată mai puternică. Sigur că și procesul de vindecare i-a legat, dar eu mă încăpățânez să zic că de fapt dragostea este cea care învinge totul. Nici acțiunea nu a fost vreodată mai intensă. Cel puțin așa am simțit eu. Poate pentru că miza nu a fost atât de mare până acum. Vorbim despre viitorul omenirii, despre o invazie care amenință cu apocalipsa, de negocieri cu o specie care nu le adusese nimic bun până acum.

M-am pus în locul lui Katy și cred că am simțit ceva din durerea pe care a experimentat-o ea în momentele în care în sufletul ei se dă o luptă aprigă între mai spera că Daemon încă o mai iubește sau nu.

Am tras aer în piept, dar era inutil. Parcă aveam un nod în gât care mă împiedica să respir și mi-am zis că nu contează ce spune Dee. Era clar că ceva s-a întâmplat cu ea, pentru că Daemon nu doar mă iubea, era îndrăgostit de mine, și ar face orice să fie cu mine.

Ca cititor, însă, nu m-am lăsat păcălită. Am bănuit sau am vrut mai degrabă să cred de la început că Daemon, cel care își riscase viața și viețile celor din jur de atâtea ori ca să o apere pe Kitten, n-ar putea vreodată să-i facă rău sau să o scoată din inima lui. Iată ce-i spune Daemon când rămân singuri!

Am încălcat toate regulile speciei mele ca să te vindec și să te țin lângă mine. M-am căsătorit cu tine și am dat foc unui oraș, ca să te apăr pe tine. Am ucis pentru tine. Cum credeai că pot să uit ce însemni pentru mine? Că există ceva în lumea asta – în oricare lume – mai puternic decât dragostea mea pentru tine?

Ambii s-au maturizat. Se tachinează mai puțin și vorbesc mai des despre viitorul lor împreună. Sunt vulnerabili unul în fața celuilalt pentru că iubirea îi face așa, dar puternici când înfruntă dușmanul, pentru că aceeași iubire le dă energia și curajul de care au nevoie. E adevărat că luptă pentru omenire, dar dincolo de ea vorbim de lupta lor pentru dreptul la fericire, nu?

Dacă e cu final fericit? Și da și nu. De ce? Pentru că binele triumfă, așa cum ne-am aștepta și cum ar trebui, dar nu înainte ca răul să lase urme adânci și amintiri amare pentru toată viața.

Citatul preferat din Opoziție

Chiar dacă pe pământul ăsta sunt atâtea rase care în comun o istorie sângeroasă, atunci când rahatul le ajunge la gât, se unesc cu toții. Întotdeauna. De ce? Fiindcă ne dăm seama că sunt anumite situații când trebuie să luptăm cot la cot, și așa facem. După aia, când se termină, ne întoarcem iar la urile noastre. Și toate-s bune și frumoase.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 18/01/2018
    Răspunde

    Ti.am spus ca anul asta mi.am propus si eu sa citesc aceasta serie de carti. ??

    1. Chiar sper sa iti placa.

    • Valeria Chertes
    • 18/01/2018
    Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

  1. Răspunde

    Si eu am spus la fel: volumul 5 mi-a placut cel mai mult. Ce sa mai… e una dintre seriile mele preferate. Stilul autoarei m-a cucerit pe deplin daca nu eram suficient de cucerita de cand am citit primul volum din ”Titanii”.

    1. Titanii e scris tot de ea?

      1. Răspunde

        Dap! Pai eu asa am descoperit-o. Uite, iti las un link si daca nu e ok sa stea pe aici, il stergi tu dupa ce vezi recenzia
        https://www.softblog.eu/2017/05/seria-titanii-intoarcerea-vol-1-jennifer-l-armentrout-recenzie/

        1. Sper sa am timp anul asta si de seria asta. Nu ma deranjeaza linkul. Multumesc.

  2. Răspunde

    Anul acesta mi-am propus sa citesc si eu acesta serie. Recenziile tale m-au determinat sa iau aceasta decizie, stii, nu?

    1. Nu pot decat sa ma bucur si sa iti urez lectura placuta.

    • ghelbere elena
    • 19/01/2018
    Răspunde

    Anul trecu ai avut un spor la citit ceva de groaza. Imi aduce aminte de vremea cand copil eram ma ascundeam sa pot citi ca sa nu ma puna mama la treaba.

    1. In copilarie nu prea aveam carti, asa ca recuperez acum.

  3. Răspunde

    M-ai cucerit cu seria asta si o sa mi-o iau de ziua mea. In afara aniversarii nu prea imi mai permit sa cheltui bani, stau cuminte :D. Poate prind si vreo reducere aniversara. Daca nu, eh, nu-i bai, ca oricum stiu ca gasesc des reduceri pe net. Pe site-ul editurii Corint cred ca are cel mai bun pret, ca stiu ca m-am uitat deja zilele trecute si am facut o comparatie de preturi. Mi-am facut temele :)).

    1. Numai sa mai gasesti toate volumele, Ioana. Iti tin pumnii.

    • Lamiita Petre
    • 19/01/2018
    Răspunde

    Superb, citatul ales preferat. Mereu mi-ai fost sursa de inspiratie in alegerea cartilor, doar ca nu prea pot tine pasul cu tine, parca ai citi cate doua carti deodata. Evident ca mi-ai starnit interesul si pentru ceasta serie. Cand vreau sa aleg vreo carte, vin si rasfoiesc printre cartile citite de tine si imi aleg ceva

    1. In ultima vreme, am citit cartile in 2-3 zile. Pentru ca am dat si pentru carti foarte misto.

  4. Răspunde

    Imi place mult de tot citatul pentru ca este real, s-a dovedit de nenumarate ori ca oamenii se unesc in fata raului si se despart cand le e bine. Trebuie sa citesc si eu seria asta.

    1. Sunt sigura ca o sa iti placa, Mihaela.

  5. Ne plac cărți diferite și totuși ne înțelegem atât de bine!

    1. Nu suntem chiar asa diferite, Mihaela.

  6. Răspunde

    N-am apucat sa citesc nimic din seria asta! Am sa le caut și eu pe Editura Corint

    1. Cand ai timp, eu ti le recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares