3 metode simple de a transforma banala coadă de cal într-o coafură la modă

coadă de cal

Câte dintre noi, femeile astea normale, care nu avem nici timp, nici bani sau chef să mergem frecvent la salon pentru tunsori sofisticate și coafuri în tendințe, nu apelăm aproape zilnic la banala coadă de cal? Ce poate fi mai simplu decât să perii părul, să-l prinzi pe tot într-o mână, să-l tragi de 2 ori printr-un elastic și să-ți vezi de treabă? Pe cât de simplă treaba, pe atât de banal și plictisitor rezultatul. Nu că nu s-ar purta coada de cal, dar nu zilnic de 20 de ani.

Și atunci ce facem? Împletiturile nu ne ies. Coafurile de prin reviste nici atâta. Suntem multe anti-talente la aranjat părul, știu. Rămânem la varianta părului prins, dar învățăm să ne mai jucăm puțin cu el, să dăm un suflu nou cozii de cal, pentru a ne putea privi din nou cu admirație în oglindă. Iată cel puțin 3 metode de a face asta.

1. Semi-coada cu bucle

coafura Rihanna
sursa foto

Probabil că unul din lucrurile care vă atrage la coada de cal este faptul că nu aveți tot timpul o avalanșă de păr revărsată peste față. Ei bine, putem obține același confort și cu jumătate de coadă prinsă în partea superioară a capului. Împărțim părul în 2, pe înălțime, iar partea de deasupra o prindem într-o coadă (mai sus sau mai jos, după cum ne dorim). Apoi, cu ajutorul unui ondulator automat ca acesta, ondulăm puțin vârfurile.

Rezultatul e ceva de genul acestei coafuri adoptate de Rihanna, o mare de valuri puțin ondulate, care încadrează frumos fața, dau un plus de feminitate, deși părul este prins și nu ne deranjează foarte mult. Puteți opta pentru o astfel de coadă când ieșiți în oraș.

2. Coada prinsă într-o parte și părul perfect drept

Este varianta cea mai bună pentru doamnele și domnișoarele care au părul foarte lung. În loc să prinzi părul cum dă Dumnezeu (cum ne place nouă să spunem), îndreaptă-l și prinde-l într-o coadă amplasată pe-o parte! E genul de coafură pe care vedetele au îmbrățișat-o și la evenimente, deci e clar că nu e o coadă banală.

Părul trebuie foarte bine pieptănat înainte și îndreptat cu placa. Atenție! Pentru a îndrepta mai repede un păr lung, vă recomand utilizarea unei plăci mai late. Puteți vedea aici câteva modele potrivite pentru așa ceva. E genul de coafură potrivită chiar și pentru job.

3. Vârfurile întoarse și panglica

Asta este metoda cea mai simplă și la îndemâna oricărei femei cu părul de lungime medie. Nu vă ia mai mult de 2 minute în plus. După ce ați pieptănat și prins părul în coadă, trebuie doar să întoarceți puțin vârfurile, spre exterior, cu ajutorul plăcii de păr. Nu e nevoie de o placă performantă pentru ceva atât de simplu. Apoi, în loc să lăsați elasticul de păr la vedere, îl ascundeți sub o panglică.

Veți obține un look cu accente vintage, dar mult mai feminin și mai atrăgător decât coada simplă. Nimic mai simplu pentru o coafură office foarte rapidă.

Ce ziceți? Încercăm să facem și altceva cu părul nostru?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Eu de o perioada numai parul drept imi place desi parul meu este cret :)))

    1. si stii ca cele cu parul drept ar ucide sa il aiba cret, nu?

  1. Răspunde

    Foarte rar imi fac chestii noi la par. M-am obisnuit cu el drept si prefer sa mi-l intind cam de fiecare data. Am ondulator simplu si ondulator din acesta automat si daca ma uit la poze, tot mai bine imi sta cu el drept. Coada imi prind rar, doar cand nu-mi sta parul in nici un fel.

    1. confirm ca iti sta foarte bine cu parul liber, drept. Dar nici in coada cand il ai prins nu iti sta rau, sa stii.

    • Valeria Chertes
    • 11/01/2018
    Răspunde

    O idee foarte buna sa incercam sa ne facem mai multe chestii in par.

    • Dumitru Doina
    • 11/01/2018
    Răspunde

    Și eu îmi aranjez parul foarte rar,cu toate ca am și ondulator și placa pt creponat parul,imi ia prea mult sa-l aranjez și mă plictisesc repede!☺

    1. cam asa sunt si eu, dar e si plictisitor sa te vezi mereu cu parul prins.

  2. Răspunde

    Macar de s avea asa par lung ca sa port coada de cal. Nu stiu cum se face dar frizerita mea are prostul obicei sa ma tunda scurt. Ar trebuit sa merg la un hair stylist dar frizerita e mai ieftina :)))

    1. eu cred ca de fapt iti place parul scurt. Nu mai da vina pe frizerita!

    • ghelbere elena
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Mi-ar fi prins bine aceste sfaturi anul trecut cand aveam parul lung.

    1. M-as tunde si eu scurt, dar am vârtejuri peste tot :))

    • Naty Mihaela
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Multumim pentru idei ;descoperisem si un accesoriu chinezesc cu care imi faceam coc si era totusi o schimbare ,in plus nici nu lua multi timp dar nu imi iesea intotdeauna.

    1. Ala ieftin cu sarma? Pe mine ma enerveaza. Cand iese prea slab, cand prea strans.

  3. Răspunde

    Eu imi tin foarte des parul prins in coada si niciodata nu mi-a trecut prin minte sa fac ceva sa arate mai bine :D. Sigur o sa incerc varianta propusa de tine la punctul 1, adica sa prind doar jumatate din el. Chiar imi surade ideea asta si ma bucur ca mi-ai scos-o in cale ^_^

    1. si eu de ce te vad in toate pozele de pe net cu parul liber?

  4. Răspunde

    Eu am scapat de coada de cal pe care o foloseam in exces cand m-am tuns scurt, ceea ce intentionez sa fac si la vara.

    1. tie iti sta bine tunsa, eu as arata ca naiba.

  5. Bune sfaturi. Eu mai mereu imi prind parul asa ca ideile acestea vin exact la tanc.

    1. Ma bucur ca le gasesti utile.

    • Lamiita Petre
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Eu nu am purtat niciodata parul strans in coada, desi are o lungime medie, dar de asta vara de cand cu canicula aia, cand m-as fi ras in cap si nu stiam cum sa ma mai racoresc ( mie capul mi se incinta, ia foc procesorul 😀 ) m-am obijnuit sa il tin prins. Si acum iarna, cateodata chiar imi e rece la urechi dar tot prins il tin, acasa. Oricum, nu ma avantajeaza, mi se pare ca arat horror.

    1. fiecare cum s-a obisnuit, draga mea. Eu daca m-am invatat cu el prins, mi se pare ca sunt penibila cand il las liber.

    • Popa Angelica Stela
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Observ o predilecție pentru părul întins cu placa și părul prins în coadă. Am avut părul lung, cu ani în urmă, însă îmi plăcea ceva nou, preferam buclele câteodată sau îl aranjam mai în diferite stiluri.

    1. buclele imi plac, dar mie nu imi sta bine cu ele ca am falcile mari 😀

    • Ludice Lazar
    • 12/01/2018
    Răspunde

    Am avut si eu părul lung, inainte de Crăciun m-am tuns. Nu mai suportam coada si nici părul strâns cod ??

    1. Sa-ti fie de bine si a creasca repede si frumos!

    • Nicolae Claudia
    • 13/01/2018
    Răspunde

    Eu in ultimul timp ma tund..imi las parul pana la umeri, el fiind putin ondulat din nastere. Nu ma complic prea mult..iar timpul si banii nu imi permite sa stau prin saloane

    1. Din cate mi-am dat eu seama de tine, si daca ai avea bani, nu esti genul. Pui pret pe alte lucruri, nu pe saloane.

  6. Eu îl aranjez tot timpul. Deși e lung și e nevoie de timp și de îndemânare, m-am învățat. Un par lung e frumos aranjat. Trebuie îngrijit și aranjat mereu, trebuie să își asumi asta.
    Eu optez pentru placă de creponat pentru volum, ondulator pentru lungime și am părul aranjat câte o săptămână. Uneori îl împletesc, îl mai prind în coadă sau cu agrafe deosebite.

    1. tu esti un exemplu pentru mine, sa stii. Mereu te admir pentru cat de bine arati in poze. Iar parul ala lung… e motiv de invidie.

  7. Răspunde

    Cat timp am purtat parul pins in coada de cal…. acum dupa ce m-am tuns nu mai am ce prinde… il las liber.

    1. Lasa ca o sa iti creasca si te astept cu sfaturile atunci.

  8. Răspunde

    Parul meu e drept, lipit de cap, nici nu am nevoie de placa de par pt al intinde, mereu cat idei ingenioase pentru al mai prinde .ms de ponturi

    1. Eu te invidiez pentru ca ai parul drept. Al meu, mai ales dupa baie, e arici.

    • Anda Stanciu
    • 22/01/2018
    Răspunde

    Eu am parul foarte lung și îl port doar în coc.îmi este mult mai lejer asa

    • mayapink
    • 16/06/2019
    Răspunde

    Bune ideii, chiar ma gandeam ce as putea sa fac in plus, mai ales ca parul meu este destul de lung si ca-l tin mai tot timpul in coada prins.

    Merci de pont.

      • Cristina Dragomir
      • 23/06/2019
      Răspunde

      eu vara il agresez maxim, ca il prind in coc si se rupe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares