Ghid de cumpărături online – 6 pași simpli în alegerea unei lenjerii de pat de calitate

sfaturi pentru alegerea unei lenjerii de pat de calitate

Fie că tocmai te-ai mutat în casă nouă, ai decis să redecorezi dormitorul sau pur și simplu vrei să cumperi lucruri noi pentru casă, o lenjerie de pat este cu siguranță pe lista ta de cumpărături. Cele mai multe modele de lenjerii le găsim în magazinele online. Diversitate avem, dar tocmai varietatea  aceasta mare de produse și magazine de specialitate ne pun în dificultate, făcând foarte grea alegerea unui produs. Azi, în calitate de persoană care cumpără destul de des lenjerii de pat online (de 3-4 ori pe an), îmi permit să vă dau câteva sfaturi care să facă alegerea mai ușoară și mai sigură.

Alege materialul

Pentru mine materialul din care este confecționată o lenjerie de pat este extrem de important. N-aș cumpăra niciodată o lenjerie de pat din poliester, chit că ar fi mai ieftină. Eu sunt fan lenjerii de pat bumbac pentru toate avantajele pe care le oferă acest material (plăcut la atingere, permite pielii să respire, răcoros vara și călduros iarna, rezistent, hipoalergenic). Dacă țineți la aceste aspecte, mai bine cumpărați mai rar lenjerii din bumbac, decât să dați banii pe mai multe produse din poliester. Și bambusul este un material care o să vă placă. Nici bumbacul satinat nu este de ignorat.

lenjerii de pat cu imprimeu floral

Selectează modelul

Foarte greu mi se pare să fac asta când intru pe un site și mă trezesc pusă față în față cu zeci de modele de lenjerii care strigă toate să le iau acasă. Trebuie să mă limitez la una, maxim două, și nu pot alege doar în funcție de ce îmi place. Trebuie să țin cont și de culorile și imprimeurile celorlalte produse textile și elemente decorative din dormitor. Cum ar fi să am pereții verde cu mov, mobila alba și să-mi iau o lenjerie roșie cu buline galbene. Sorcovă în toată regula!

Verifica dimensiunile

Nu vi s-a întâmplat niciodată să ochiți un produs și să vă placă atât de mult încât să fiți tentați să-l cumpărați deși el este măsura M și dumneavoastră purtați L, în ideea că poate-poate? Trebuie verificate întotdeauna atent dimensiunile lenjeriei de pat. Un cearșaf de pat prea mic va aluneca tot timpul. Într-un cearșaf de pilotă prea mic, o să avem pilotă cu cocoloașe, iar într-unul prea mare o să pierdem tot timpul colțurile. Atenție și la dimensiunile fețelor de pernă – unele sunt pătrate, altele dreptunghiulare. Eu mi-am luat țeapă odată că nu am fost atentă și m-am trezit cu fețe de perne de 70cm x 70cm la pernele mele de 40cm x 60cm.

lenjerii de pat bumbac

Vezi ce sistem de închidere oferă

Chiar dacă găsesc lenjerii de pat bumbac la preț super bun, dacă nu-mi place sistemul de închidere, nu cumpăr. De ce? Pentru că nu suport de exemplu acele lenjerii de pat care nu se închid deloc, pur și simplu se petrece o parte a materialului peste cealaltă și asta e tot. Nu mă dau în vânt nici după lenjeriile cu fermoar pentru că, dacă acesta se strică, este mai greu de schimbat. Eu caut lenjerii cu închidere cu nasturi.

Interesează-te de producător

Știți, de exemplu, că eu am mai făcut cumpărături pe site-uri din China. Nu pot recomanda absolut deloc lenjeriile produse în această țară. Sunt lucrate foarte prost. Cu lenjeriile românești am avut experiențe destul de plăcute, dar sigur că aici depinde și de unde le cumperi. Noi nu prea avem branduri care să fi scris istorie în materie de producție textile, așa cum sunt câteva branduri turcești care sunt recunoscute în toată lumea pentru calitatea bumbacului folosit (țesături dense și rezistente) și a lucrăturii.

lenjerii de pat de calitate

Asigură-te că beneficiezi de garanție și drept de retur

Oricât de tentat ai fi să cumperi lenjerii de pat din bumbac la un preț de 2-3 ori mai mic decât în alte magazine, dacă magazinul respectiv nu spune nimic despre garanție sau dreptul de a returna produsul, mai bine te abții. Un vânzător care știe că vinde lucruri de calitate nu se va feri niciodată să ofere garanție pentru produse sau să returneze banii în caz că nu ești mulțumit.

Dacă respecți toate aceste reguli nu ai cum să dai greș când cumperi lenjerii de pat online.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Tocmai i-am luat si eu o lenjerie mare si frumoasa doamnei invatatoare drept cadou de Mos Craciun din partea clasei, ca un semn de multumire ca are rabdare cu piticii si recunosc ca am fost atenta la toate criteriile specificate de tine.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 22/12/2017
    Răspunde

    Pentru mine prima data conreaza materialul iar apoi pretul.

    • Valeria Chertes
    • 22/12/2017
    Răspunde

    Eu mă uit întotdeauna să fie din bumbac.

  2. Extraordinar de frumoase lenjeriile pe care ni le prezinti in imagini.

    • Elena
    • 22/12/2017
    Răspunde

    Chiar azi ma gandeam ca de vreo 3-4 ani folosesc doar doua lenjerii de pat, din satin de bumbac. Cind una e la spalat o scot pe cealalta. Sunt asa placute si de frumoase incit restul de lenjerii ( nu multe, inca 2-3 ) de bumbac, stau de citiva ani in dulap. Asa ca operatiunea de cumparat o fac extrem de rar, odata la citiva ani.

  3. Răspunde

    Ce draguta e prima lenjerie cu floricele! Mi-ar placea asa ceva! Nu stiam ca se ofera garantie si la lenjerii! Interesant 🙂

  4. Răspunde

    Pentru mine cel mai important aspect este materialul. Caut mereu bumbac sau bumbac satinat, altceva nu vreau. Bine, as opta eu si pentru matase, dar bugetul meu nu e pe aceeasi lungime de unda cu dorintele astea :)). Asa ca raman la bumbac si bumbac satinat, doua variante minunate. La dimensiuni recunosc ca nu prea ma uit. Adica important e sa fie pe masura sau mai mari, ca sa am de unde sa ajustez eu apoi.

  5. Lenjeriile din bumbac sunt alegerea mea intotdeauna. Am sa arunc un ochi pe site caci sunt in cautarea unor lenjerii de pat noi.

    • ghelbere elena
    • 23/12/2017
    Răspunde

    Pe mine ma intereseaza in primul rand sa fie din bumbac 100% si apoi modelul.

  6. Răspunde

    Ador lenjeriile, de fiecare data cand vad un model care ma atrage o cumpar. Insa este extrem de important materialul, de aceea aleg bumbacul!

  7. Sa stii ca si eu sunt adepta lenjeriilor care sunt pe sistem de inchidere cu nasturi.

    Eu as adauga un punct sau subpunct, si anume: calitatea cusaturii, tivul. M-am trezit ca am primit o lenjerie care lasa mult de dorit la cusatura, toata partea aia se desira, o prindea fermoarul. Chiar e un aspect care trebuie urmarit.

    • nicolae claudia
    • 23/12/2017
    Răspunde

    tocmai am primit o lenjerie de Craciun..foarte frumoasa

    • Lamiita Petre
    • 25/12/2017
    Răspunde

    Mosu’ mi-a adus un laptop special, ca sa pot lasa si eu comentarii pe blogul tau. 😀 Un ghid foarte bine punctat in alegerea lenjeriilor de pat.

  8. trainica nu-s de la noi? am o lenjerie de la ei super buna! si, e adevarat, vreo 2 turcesti din bumbac satinat care-s vis curat!

  9. Eu găsesc foarte greu lenjerii frumoase si de calitate pentru dimensiunea patului nostru. Insa vânez mereu pe site-urile bune.

  10. Răspunde

    Imi plac lenjeriile de pat si am cateva in plus. Daca ar fi dupa mine, le-as schimba zilnic. evident daca-as avea si vreo Mafalda care sa se ocupe de spalat calcat. Foarte bune sfaturile oferite. Pe Tesaturi alese am gasit cateva modele deosebite pentru copii

    1. ca si tine, daca as fi vreo printesa sau vedeta de Hollywood si as avea menajera, si eu as schimba lenjeria zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares