Mâncărimi de piele iarna? 6 sfaturi pentru a scăpa de ele

scapă de mâncărimi de piele

Mulți ne confruntăm cu problema aceasta și prea puțini dintre noi știm de ce apare și cum putem scăpa de ea sau cum o putem face mai suportabilă.  Vorbim despre mâncărimi de piele care apar acum, la instalarea sezonului rece, resimțite la nivelul întregului corp. Unii le punem pe seama hainelor mai groase sau ale vreunei alergii. Orice am pune pe noi, orice am mânca sau bea, ele continuă să apară.

Cauza este chiar schimbarea de temperatură. Pielea se usucă, se crapă (vorbim despre crăpături fine, insesizabile), suportă greu trecerile de la temperaturile joase, de afară, la cele din casă. Vântul, gerul, nivelul de umiditate scăzut, toți acești factori produc mâncărimi de piele iarna. Simți nevoia să te scarpini tot timpul, apar iritații și senzații de arsură, adică disconfort total. Nu poți schimba starea vremii sau face din iarnă vară, dar poți urma câteva sfaturi de îngrijire pentru a preveni aceste senzații neplăcute.

1. Alege epilarea prin smulgere

Ce treabă are părul de pe picioare cu senzația de mâncărime? Are. Multe dintre noi chiar uităm de epilat pentru perioade mai lungi de timp iarna. Sau, atunci când ne epilăm, alegem metode mai rapide precum crema sau lama. Din păcate, părul epilat repede și crește foarte repede și știm toate că, la 2 zile după ce radem părul, el deja începe să crească și dă mâncărimi de piele. Este mult mai bine să folosim un epilator electric de tipul celor de aici, care să înlăture părul prin smulgere. Părul va crește mult mai greu odată epilat astfel, iar firele vor fi mult mai fine. Disconfortul provocat de creșterea lui va fi minim și epilarea se va face mai rar.

Ai grijă  să alegi un epilator bun, care să smulgă și firele de păr foarte scurte și să aibă și perie de exfoliere pentru a reduce riscul apariției firelor de păr crescute sub piele!

2. Evită apa fierbinte și căldura excesivă

Știu că ai crescut cu replica o baie fierbinte vindecă orice, dar nu este chiar așa. Apa prea fierbinte nu face casă bună cu pielea noastră. Ea usucă foarte tare epiderma și uscăciunea va face ca senzația de mâncărime continuă să fie și mai apăsătoare. Mizează pe băi călduțe și nu vei agrava problema! Nici în casă nu trebuie să fie prea cald din același motiv.

3. Folosește produse cosmetice adecvate

Hidratarea pielii este cel mai bun tratament împotriva mâncărimilor care apar iarna. Trebuie renunțat la orice săpun sau gel de duș prea dur și utilizat un produs blând, hidratant și hrănitor, adecvat tipului de piele. După baie nu avem voie să uităm de aplicarea unei creme de corp sau a unui lapte corp.

La fel de importantă la capitolul îngrijirea pielii pe timp de iarnă este exfolierea. Odată sau de două ori pe săptămână, corpul trebuie curățat de celulele moarte cu ajutorul unui produs (gel de corp, scrub) sau a unui accesoriu de exfoliere (mănușă sau perie).

 

Nu orice cremă de corp sau gel de duș care re recomandă hidratant este bun. Mergi cât mai mult pe produse ca acestea, provenite de la branduri recunoscute pentru calitatea produselor.

4. Poartă haine din materiale cât mai naturale

Materialele din care sunt confecționate hainele pot contribui și ele la apariția mâncărimilor de piele, dacă nu sunt de calitate. Sunt de evitat materialele sintetice. Binecunoscutul poliester face cel mai mult rău pentru că nu lasă pielea să respire și favorizează transpirația. Pentru confortul nostru trebuie să optăm pentru haine din materiale cât mai naturale (bumbac, cânepă și chiar lână de calitate). Evităm astfel supra-încălzirea și iritațiile.

5. Păstrează un nivel optim de umiditate în locuință

Aerul mult prea uscat din casă poate provoca și el mâncărimi de piele sau le poate agrava. Are de-a face tot cu deshidratarea pielii, dar, dincolo de asta, se știe că nici aparatului respirator nu-i priește această uscăciune. Ai, așadar, două motive serioase să te ocupi de menținerea umidității din casă la un nivel optim. Există aparate speciale pentru asta sau te poți ajuta de metodele tradiționale (plasarea unui vas cu apă în apropierea caloriferului).

6. Bea apă

Sunt foarte multe persoane care nu beau apă suficientă iarna. Nimic mai greșit să bei doar un pahar cu apă pe zi, în ideea că nu ți-e sete. Când apare senzația de sete, este deja prea târziu. Organismul este deja deshidratat. Vorbeam despre hidratarea la nivelul pielii, dar trebuie să înțelegeți că ea nu este completă dacă nu ne hidratăm la interior. Consumă minim 1,5 l de apă zilnic!

Dacă problema ta este strict legată de adaptarea la sezonul rece, toate aceste sfaturi te vor ajuta să scapi de ea. Dacă ai făcut toate astea și tot te confrunți în continuare cu mâncărimi de piele, nu ezita să consulți un medic dermatolog care să caute cauza lor în altă parte și să-ți oferte tratamentul corespunzător.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Pana acum nu am avut asemenea probleme.

    1. Iti doresc sa nu ai nici pe viitor.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Eu am o anumită mâncărime de la un anumit material de haina pe care încerc să-l evit cat mai mult . În rest nu am asa mari probleme.

    1. Esti o norocoasa, Oana.

  1. Pe mine iarna ma mananca pielea si vara ma ustura dar nu am stiut niciodata de ce. Merci pt info!

    1. Nu te hidratezi suficient, oare?

    • Anda Stanciu
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Multumim de sfaturi..nu am probleme de acest fel

    • Ursu Loredana
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Pana acum nu am avut aceste probleme dar multumim de sfaturi ?

  2. Răspunde

    La punctul 6 eu sunt corigenta 🙁 Stiu ca trebuie sa bem multa apa pe timpul unei zile si cu toate astea pur si simplu nu pot bea 🙁
    Uite o idee de articol: cum sa faci sa bei mai multa apa :)))

    1. Uite articolul: iti pui alarma sa sune din 20 in 20 de minute cu mentiunea BEA APA

  3. Nu am problema asta foarte des, doar atunci cand port pulovere din materiale aspre.

    1. incearca sa nu le porti direct pe piele, sa pui alt obiect vestimentar pe dedesubt.

  4. Răspunde

    Pe vremuri eu credeam ca sunt povesti astea, dar de vreo 2-3 ani experimentez asemenea mancarimi in sezonul rece/ Mi-am cumparat de la mare asta vara si un fel de bat special pentru scarpinat, care are la un capat un fel de manuta ca o grebla. E nemaipomenit. Dar si mai bune sunt recomandarile tale de aici.

    1. Am si eu grebla de scapinat 😀

    • nicolae claudia
    • 09/11/2017
    Răspunde

    nu am avut astfel de probleme pana acum, dar sfaturile tale sunt bune

    1. Multumesc.

  5. Răspunde

    Uite ca nu aveam habar ca trebuie sa caut aparate de epilat cu perie de exfoliere. Of…am incercat un astfel de aparat (inclusiv crema epilatoare) si au crescut fire sub piele asa ca am renuntat. Mersi ca ai scris despre asta!

    1. avantaje si dezavantaje sunt la orice metoda de epilare…

    • ghelbere elena
    • 10/11/2017
    Răspunde

    Mancarimi de piele am numai la maini. Cu toate ca folosesc crema de maini, poate ca nu am gasit crema potrivita, aceasta problema o am mai ales iarna.

    1. la maini sa nu fie si de la detergentii de vase, ca asa pateste mama. Ai incercat sa folosesti manusi?

    • Aghinitei Maria
    • 10/11/2017
    Răspunde

    Sfaturi bune acum ca vine anotimpul rece, care nu-mi place deloc!

  6. Răspunde

    Si eu am probleme cu pielea iarna asa ca incerc sa o mentin cat mai hidratata cu lotiuni si ulei de cocos si mi-am cumparat si un umidificator de camera cu luminite si melodii pentru ca vreau sa ma simt ca la SPA.

    1. uleiul de cocos este foarte bun si la fel si ideea ta cu umidificatorul de camera cu luminite.

  7. Nu am avut probleme de acest fel niciodata, poate pentru că am un stil de viață sănătos, nu uit de crema de corp niciodată, aleg cu grijă obiectele vestimentare, mai ales cele care intră in contact direct cu pielea.

    1. eu crema de corp sa stii ca nu prea folosesc vara pentru ca mi se pare ca ma face sa transpir mai tare. Stiu ca nu e bine, dar probabil ca nu am gasit eu inca produsul potrivit.

  8. Răspunde

    si la mine se accelereaza iarna. Prin eliminare, am descoperit ca nu am o singura cauza, ci mai multe
    -Caldura excesiva si aerul prea uscat nu imi fac bine. 18 grade noaptea si aerisit bine la culcare.
    -hainele. Raman la bumbac 100%.
    -detergentii de rufe. Clatirea dubla, mai putin detergent (folosesc acum nuci de sapun), zero balsam sunt o solutie pt mine
    A, si nu pun nicio cosmetica pe piele. Corpul uman se descurca doar ca nu-am dat sansa, inainte il incarcam in uleiuri si creme si geluri de dus si tot felul de chimicoase, acum pielea si-a revenit si se descurca singura sa produca necesarul de sebum.

    1. eu simt ca pielea mea se descurca bine vara prea multe produse de ingirjire. Iarna simt nevoia de ele. Mi se usuca pielea foarte tare.

  9. Răspunde

    Pot sa renunt la orice, mai putin la dusurile cu apa fierbinte ♥ 😀 . Iubesc apa fierbinte de cand ma stiu, in ciuda faptului ca mi-e cunoscut ca nu face bine. Mi s-a recomandat chiar si dupa operatie sa evit apa fierbinte in primele 3 luni, pana cand se vindeca bine zona cusuta. Dar nu pot. Stii ce fac? Ma spal cu apa fierbinte incercand de fiecare data sa nu ating zona cu operatia (iar acolo folosesc apa oxigenata). Relatia mea cu apa fierbinte e una de lunga durata ^_^.

    1. Probabil ca beneficiile unei bai fierbinti cantaresc mai mult decat dezavantajele ei pentru tine :P.

  10. Răspunde

    Singura greseala pe care o fac si sunt constienta de ea, este faptul ca beau mult prea putina apa. Referitor la epilat, am tot vanat ofertele de Black Friday de la elefant, dar nu am vazut epilatorul dorit pe site si am sa mai aman achizitia lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares