4 articole pentru copii de care ai nevoie când ieși cu bebelușul în parc

articole pentru copii cand iesi cu bebelusul in parc

Plimbarea în parc cu bebe este o plăcere. Specialiștii ne spun că ieșirile în parc cu bebe sunt foarte utile, având un rol relaxant și de dezvoltare, atât pentru bebeluș cât și pentru mămica. O plimbare în parc îi da voie copilului să se bucure de aer curat, iar mămicii, un adevărat moment de relaxare alături de cea mai iubită ființă din viață ei. Mai jos vă prezentăm 4 articole pentru copii care fac parte din „arsenalul” oricărei mămici când iese cu cel mic în parc.

1. Căruciorul este unul dintre cele mai importante accesorii pentru bebeluși și este întotdeauna prezent atunci când mămica iese cu bebelușul la plimbare. Datorită caracteristicilor sale, căruciorul poate ușura viața mămicii și poate oferi micuțului confortul necesar atunci când sunt în parc datorită caracteristicilor sau a accesoriilor din dotare.

Un coș de cumpărături generos este mai mult decât binevenit pentru jucăriile celui mic, iar un suport de pahar poate fi ideal atunci când vrei să ai la îndemână sticluța bebelușului. Accesoriile precum husa de ploaie pentru cărucioare sau plasa de insecte te pot scoate din încurcătură atunci când vremea ploioasă te ia prin surprindere sau când vrei să-l lași pe cel mic să-și fac siesta afară, în cărucior, fără să ai grija unui musafir nepoftit.

Când vine vorba de confortul celui mic, nimic nu se compară cu un cărucior cu spătar reglabil aproape de orizontală (sau landou în primele luni de viață), și asta datorită faptului că în acestă perioada bebelușii dorm foarte mult și nu e recomandat să facă asta în șezut. E bine de știut însă că nu toate modele de cărucioare copii oferă această caracteristică în special dacă sunt prevăzute pentru a fi folosite doar de la 6 luni în sus, așa că dacă ești în căutarea unui cărucior, e bine să te interesezi despre acest aspect.

2. Fie că e vorba de jucăriile pentru cărucior, jucăriile de nisip, sau pur și simplu jucăria preferata a bebelușului, nici o ieșire din casă nu poate avea loc fără cel puțin 1-2 astfel de accesorii distractive – jucăriile. Și asta doar la început. Dacă în primele luni de viață ale bebelușului mămica este cea care alege una, două jucării, pe măsură ce bebelușul crește, va crește și numărul jucăriilor care îi vor însoții în parc. Cel mic va avea preferințe, îi va fi greu să aleagă doar câteva, iar dacă îi vor face cu ochiul jucăriile altor copii din parc, e bine să ai cu ce să faci schimb.

3. Pentru că alimentația corespunzătoare și hidratarea bebelușului sunt extrem de importante, în funcție de vârstă bebelușului geanta mămicii va conține cel puțin un biberon.

Dacă bebelușul a început diversificarea, atunci o gustărică sănătoasă se impune a fi prezentă la fiecare ieșire. Pentru a păstra gustărica în condiții optime, un recipient termic pentru mâncare solidă este ideal, în special dacă este conceput pentru cei mici și nu ocupă mult spațiu. Dacă este și dublu compartimentat, atunci doar tacâmurile și bavețica mai lipsesc pentru a savura chiar și prânzul în parc.

4. Geanta mămicii este mai degrabă geanta bebelușului, este mai mult decât o simplă geantă și te însoțește întotdeauna când ieși din casă cu bebelușul. Este extrem de bine compartimentată și conține numeroase articole, atât de multe încât, dacă cineva care nu are copil le-ar scoate afară, s-ar întreba cum au încăput înăuntru și de ce atât de multe. Dacă ești mamă, știi deja răspunsul pentru că și geanta ta conține șervețele umede, șervețele dezinfectante, șervețele uscate, scutec de schimb, salteluță de schimb, 1-2 hăinuțe de schimb și poate chiar și portofelul.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Oh, ce bine ai spus: geanta mamei este mai degraba geanta copilului. Cand erau mici, geanta mea era buna pentru de toate. Orice aveai nevoie se gasea acolo. De asta am ajuns sa port rucsac pana la urma ca sa pot duce mai usor greutate.

    1. si eu as alege rucsac, dar depinde de la femeie la femeie. Unora nu le place varianta asta.

  2. Răspunde

    Am locuit cu cineva la un moment dat, ea avand un bebe, si de fiecare data cand pleca de acasa cu el nu ii lua nicio jucarie, dar imi povestea cum fura jucariile altor copii cand era in autobuz sau prin parc. Pana cand a nimerit o doamna care i-a spus ca ar trebui sa-i ia jucarii la el. Chiar daca el, copilul, nu se joaca foarte mult cu jucariile acasa, ii e mult mai usor cand iese in lume sa aiba la el ceva vesel, cu care sa isi umple timpul.

    1. pai normal ca, daca vede la alt copil, vrea si el. Cum sa pleci fara jucarii dupa tine?

  3. Răspunde

    Imi este dor sa ies cu carutul, sa alaptez si sa miros bebelusul. Este o senzatie unica pe care imi doresc s-o retraiesc

    1. 🙂 Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca dorinta, Ramo!

    • Aghinitei Maria
    • 08/11/2017
    Răspunde

    DA, BEBE ARE NEVOE DE O MULTIME DE LUCRURI SI NUMAI INTRO GEANTA SPECIFICA POTI STOCA TOTUL IN COMPARTIMENTE!

    1. clar ca, daca nu e o geanta bine compartimentata, o sa fie haos total pe acolo.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 08/11/2017
    Răspunde

    Acest articol nu prea este potrivit pentru mine, nu am copii dar sunt total de acord cu tot ce ai spus tu.??

    1. Nici eu nu am inca, dar invat de la mamele din jurul meu.

  4. Răspunde

    Cris, al cincilea articol este rabdarea de fier. Cu cat inaintez in varsta cu atat admir mamicile si imi dau seama de ce se spune ca e mai bine sa faci copii atunci cand esti mai tanara,. varsta aduce intelepciune, dar nu si rabdare. Eu cred ca s face slalom cu caruciorul. Partea buna ar fi ca apoi copilul meu ar dormi dus si in tractor 🙂

    1. Bingo. Rabdarea simt ca mi-am pierdut-o si eu deja, dar asta este Dana, nu toate ne-am nascut pentru un lucru, nu suntem toate la fel…

    • Valeria Chertes
    • 08/11/2017
    Răspunde

    Am si uitat de cand copii mei erau mici.

    1. Acum urmeaza nepoteii.

    • Ursu Loredana
    • 08/11/2017
    Răspunde

    Da am inlocuit de mult geanta mea cu cea al lui bebe. Interesant articol

    1. Orice mamica renunta la ea pentru binele copilului, nu?

  5. Eu as lua și o carte cu povesti si desene, chiar daca e mic copilul, o poveste frumoasa il poate linisti.

    1. Punem pe lista si cartea de povesti, una mica, de buzunar.

  6. Răspunde

    La noi carutul era doar pentru atunci cand adormea…in rest avea niste maracini acolo care nu le lasa pe pitice sa stea prea confortabil. Geanta era nelipsita, plina cu de toate…aveam si jucarii la noi, hainute de schimb…dura o groaza pana ieseam din casa 🙂

    1. Uf, si la cumnata-mea e la fel. Pleaca de acasa cu cea mica in carucior si vine cu ea in brate si impingand carutul gol.

  7. Răspunde

    Ai punctat foarte bine. Carucior, musai jucarii ca altfel se plictiseste rapid, biberon ca, deh, ii e foame des si nu in ultimul rand geanta ta incapatoare. Plina cu de toate dar mai ales pentru el :))

    1. Pai normal ca pentru el, ca tu oricum nu mai ai timp de farduri si alte chestii 😛

  8. Răspunde

    Am trecut prin asta si ieseam mereu echipata cu de toate pentru toate situatiile. Caruciorul avea atasate jucarioare, iar in cosulet aveam mereu „trusoul” cu haine de schimb pentru vreme calda, rece, paturica, biberon, termos cu apa calda, gustarica… Iar cand plecam pentru 2 zile, neaparat aveam la noi si medicamentele prescrise de medicul de familie pentru a scade febra in perioada in care a avut eruptia dentara. Alea doar la nevoie, dar obligatoriu nu lipseau din geanta.

    1. o vad pe verisoara-mea, cand pleaca la plimbare cu bebe, e tot timpul cu un gentoi dupa ea, tot la fl, plin cu de toate, cum zici si tu.

    • ghelbere elena
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Am scapat de mult timp de aceasta problema. Acum nu stiu cum sa-mi ajut baiatul sa care ghiozdanul la scoala care este extraordinar de greu. Desi fiecare etapa din viata unui copil contine cate o geanta grea.

    1. uf, fiacare varsta cu problemele ei.

  9. Răspunde

    la inceput luam o gramada de lucruri, geanta era captusita…
    Apoi incepui sa renunt, sa tzinem orarul de mese acasa si spalat si schimbat si apoi plecat pt 3 ore etc. si sa ne fie viata din ce in ce mai simpla. Acum plecam doar cu apa.

    1. Banuiesc ca nu e usor lucru sa faci mereu inventarul sa vezi ce trebuie sa pui in geanta si sa o cari dupa tine, dar… aia e.

    • Anda Stanciu
    • 09/11/2017
    Răspunde

    Nu am copii,dar sunt binevenite aceste sfaturi

    1. Poate pentru viitor.

  10. Exact de lucrurile astea e nevoie cand iesim din casa. Si eu le iau pe toate dupa mine si chiar altele in plus. Sa am acolo, sa nu fie vreo problema! :))

    1. Cred ca asa as face si eu, as lua preventiv juma de dormitor dupa mine.

    • nicolae claudia
    • 09/11/2017
    Răspunde

    stim exact ce inseamna 🙂 atunci cand iesi cu copilul afara trebuie sa ai o gramada de lucruri dupa tine..

    1. Eu as pleca direct cu un sac, nu cu o geanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares