Te interesează să cumperi cei mai buni pantofi? Iată ce trebuie să știi

sfaturi cand cumperi pantofi

Libertatea de mișcare este dorită de oricine pornește în căutarea unor pantofi noi. Indiferent că este vorba despre tocuri sau talpă dreaptă, vei vrea să te bucuri de maximum de confort. Cum poți obține asta?

Atât magazinele fizice, cât și cele online te întâmpină cu o diversitate de produse. Unele dintre acestea se ridica peste așteptările tale, pe când altele lasă de dorit. Nu ai de unde ști ce este mai bun pentru sănătatea picioarelor tale decât atunci când pui întrebările potrivite.

Cum faci cele mai inspirate alegeri? Iată o listă de aspecte pe care trebuie să le urmărești atunci când pornești în căutarea unor pantofi damă corespunzători nevoilor tale:

Corespund pantofii aleși cu mărimea pe care știu că o port?

De multe ori se întâmplă ca o pereche de pantofi, deși a fost aleasă după număr, să fie prea mică și să incomodeze. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, este necesar să te ghidezi și după lungimea tălpii atunci când cauți pantofi pentru că se întâmplă deseori ca numărul să nu corespundă. În general, atunci când vine vorba despre alegerea unor pantofi damă, este necesar să faci asta că să nu fii suprinsă. pantofi-dama_7

Știi care este forma picioarelor tale?

Mulți afirmă că știu exact de ce fel de încălțăminte au nevoie, însă li se dovedește contrariul atunci când ajung să o poarte. Se poate face o clasificare a tipurilor de picioare astfel:

  • Atunci când degetul mare este cel mai lung vorbim despre tipul egiptean, lucru valabil pentru majoritatea populației.
  • Există și cazuri în care degetul al doilea este mai lung decât cel mare și tipul acesta este numit grecul.
  • Asiaticul este tipul specific celor care au primele trei degete de aproximativ aceeași lungime.

Desigur, acesta nu este întotdeauna un aspect după care să ne ghidăm când alegem pantofii damă. În fapt, există numeroase alte aspecte după care trebuie să te orientezi pentru rezultate pe măsură și confort sporit.

Să presupunem că te interesează o pereche de pantofi din piele naturală, pentru că știi că aceasta este cea mai recomandată pentru a menține sănătatea picioarelor tale. Înainte de a plăti pentru pantofii respectivi, asigură-te că:

  • încălțămintea nu este deformată și nu îți înghesuie degetele, dar nici nu rămâne un spațiu prea mare între vârf și acestea.
  • poți să îți miști în voie degetele în pantofi.
  • pentru a evita extenuarea picioarelor, fii sigură că vârful degetelor se așează corespunzător și dispune de spațiul necesar pentru a se relaxa.
  • nu există compresie pe călcâi și acesta dispune de condițiile optime pentru confort.

Cel mai important este să alegi întotdeauna pantofii ce reușesc să se adapteze corespunzător la micile probleme ale picioarelor tale, dacă acestea există. De asemenea, când ne alegem încălțămintea, trebuie să ținem cont și de tipul tălpii: unele sunt plate, pe când altele sunt arcuite. Mereu sunt de preferat materialele moi și confortabile.

Stabilitatea reprezintă un criteriu important, această putând fi testată cu ușurință prin ridicarea ștaifului la o înălțime minima, lăsând pantoful să cadă apoi pe o suprafața dreaptă. Un calapod bun este recunoscut după faptul că acesta nu se va înclină la cădere.

Să fii atent și la tipul de căptușeala din interior! Rolul estetic al acesteia este mai puțin important, însă este esențial să prezinte avantaje funcționale optime.

Nu uită să analizezi aceste lucruri atunci când pornești în căutarea pantofilor de damă ideali și neîndoielnic te vei bucura de un confort sporit.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu pun mult accentul pe pantofi de calitate, sunt atenta si la brand. Trebuie sa fie pielea de calitate, talpa moale si flexibila, chiar si la pantofii eleganti, interior acceptat de ortoped. Plimbarea nu mai este pentru mine o corvoada, nici macar nuntile!

    1. poate dezvolti intr-un articol treaba asta cu recomandarea si acceptarea ortopedului ca aici chiar nu ma pricep.

      1. Mă pregătesc să scriu, am în draft un articol despre pantofi, o să-l finalizez.

  2. Răspunde

    Ce tare! nu stiam chestia cu lungimea degetelor…. eu sunt ”grec” :)) In alta ordine de idei, recomad tuturor pantofi de calitate, in care piciorul sa se simta confortabil. Spun asta dupa ce m-am trezit cu hematom la unghia de la degetul mare si de care o sa scap intr-un an, dupa cum m-a informat medicul…

      • Elena
      • 17/10/2017
      Răspunde

      Da, dureaza un an, dar dupa 9-10 luni poti sa scoti unghia cu pricina la lumina, ca nu mai arata asa oribil. Am facut de la o drumetie cu mult coborit.

      1. Stiu cum este… are si mama. Din ianuarie si mai avem putin pana scapam de ea.

    1. stii de cate ori privesc cu jind la femeile care poarta pantofi cu varf ascutit si tocuri cui? Ma uit lung si imi trece. Stiu ca nu vreau sa imi ucid picioarele.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Ce-l mai mult contează sa ma simt bine atunci când ii port. Port în general tot felul de încălțăminte, nu exagerezi cu tocurile pentru ca nu e pe domeniul meu.

    1. iar ne potrivim. Nici eu nu sunt fan tocuri.

    • Elena
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Nu stiam de tipul de picior un functie de degete, foarte interesant!
    Stiam ca pantofii de drumetie trebuie sa fie mai mari. Si Louboutin zice ca daca ai de gand sa dansezi, sa iti cumperi escarpinii cu tocuri cu un numar mai mare.
    Eu privilegiez comoditatea: daca sunt frumosi, dar incomozi, nu-i cumpar.

    1. Aici ne potrivim la opinii 100%. Pot sa fie si poleiti cu aur, ca nu-i iau daca nu ma simt bine in ei.

    • Valeria Chertes
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Eu port incaltamine cat mai comoda.

    1. Si eu la fel. Comoditate inainte de toate.

    • Amalia Dogaru
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Mulțumesc pentru sfaturi, îmi vor fi utile ! ???

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

  3. Răspunde

    Cand e vorba de pantofi, hop si eu! De curand am achizitionat o pereche si sunt foarte bucuroasa ca acum stiu sa aleg pantofii potriviti. In trecut veneam acasa cu tot felul de pantofi care, ok, erau frumosi, dar nu erau potriviti pentru picioarele mele si imi cauzau tot felul de probleme. Rand pe rand au zburat de la mine din casa, iar in prezent am numai perechi care sunt pe aceeasi lungime de unda cu piciorusele mele :D.

    1. Eu din cauza asta am evitat multa vreme sa imi cumpar incaltari online, dar sunt multe modele pe care doar aici le gasesc.

  4. Răspunde

    eu doar verificam sa imi fie comozi….poaet de aia mai des port bocancii de munte sau adidasii de alergat.

    1. Suntem pe aceeasi lungime de unda. Pantofi sport as fi in stare sa port si la nunta.

  5. nu prea ma omor dupa eu shoppingul online de pantofi.. pana nu probez, nu cumpar. asa si la nunta, m-am chinuit destul de mult sa gasesc pantofii potriviti. am avut noroc anul asta ca am gasit niste botinute cu toc gros tare faine, in care ma simt foarte comod. altfel nu renuntam la adidasi nici acum…

    1. cum ziceam si mai sus, si eu as fi in stare sa merg in adidasi la nunta 😀

    • ghelbere elena
    • 18/10/2017
    Răspunde

    Port numar mare si am laba piciorului foarte lata si imi este foarte greu sa-mi gasesc pantofi care sa mi se potriveasca si din acest mtiv prefer pantofii sport.

    1. si eu sunt cam in aceeasi situtie. Port 39 dar doar la adidasi mi se potriveste 39.

  6. Răspunde

    Nu port pantofi cu toc, dar…primele doua perechi de pe pagina magazinului sunt superbe! I-as purta cu drag, cu riscul de a imi rupe gatul 🙂 ))))

    1. macar la ocazii, cand ne ridicam doar pt 2 dansuri 😀

  7. Răspunde

    Pentru mine un pantof bun trebuie sa fie in primul rand unul comod. Asta inseamna fara toc si din piele naturala pentru ca asa cum ziceai si tu pielea naturala e cea mai buna cand vine vorba de incaltaminte.

    1. Este, nu putem constesta asta. Si arata bine si e si rezistenta.

  8. Răspunde

    Sincera sa fiu, n-am probleme cu picioarele si merg doar pe designul exterior atunci cand imi aleg pantofii. Intamplarea face ca am un eveniment sambata si mi-am tot cautat niste pantofi negri lacuiti. Recunosc ca este mult mai usor sa faci alegeri online. chiar am vazut pe acest site un model tare dragut. Multumesc de sugestii

    1. Online e mai usor sa gasim modele frumoase, clar. Ferice de voi, cele care nu aveti probleme cu picioarele.

    • Angelica Popa
    • 18/10/2017
    Răspunde

    În ultimul timp nu prea port tocuri, mă simt mai bine cu încălțăminte joasă, comodă și optez pentru piele.

    1. bine ai venit in clubul femeilor fara toc!

  9. Cateodata nu tin cont de comoditate daca imi place nespus de mult o pereche de pantofi. Baba sufera la frumusete. :)))

    1. Eu prefer sa fiu urata si comoda.

  10. Răspunde

    In ultima perioada, tocurile mi-au fost dusmance…mai precis de cand am ramas insarcinata. Nu mai puteam merge pe tocuri si ulterior m-am dezobisnuit de tot de ele. Insa modelele din imagine sunt superbe!!

    1. de admirat, dar nu de purtat, am retinut 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares