5 lucruri de evitat când ești la dietă și consumi alcool

ești la dietă și consumi alcool

Alcoolul îngrașă. Orice dietă și orice medic nutriționist îți pot spune asta. În general băuturile alcoolice au multe calorii și de aici incompatibilitatea lor cu dietele de slăbit. Totuși, dacă ai una sau mai multe petreceri de onorat în timp ce ești la regim, poți consuma și așa ceva, cu anumite limite, ținând cont de câteva reguli. Iată care lucrurile de care trebuie să te ferești când ești la dietă și consumi alcool.

1. Băuturile foarte dulci

Am stabilit deja că alcoolul în orice formă se depune rapid. Ei bine, cel mai mare rău pe care ți-l poți face este să bei un lichior foarte dulce. Acolo, pe lângă alcool, mai ai și zaharuri. Bombe cu ceas sunt lichiorul cremă de ciocolată, lichiorul de cafea sau cel de banane. Dacă vrei neapărat ceva tare și dulceag, te poți orienta spre un Jagermeister care nu este la fel de dulce ca variantele mai sus menționate. Dulcele se împletește cu aroma ușor amăruie în acest digestiv nemțesc.

2. Combinațiile cu sucuri

Când vorbim de băuturi alcoolice tari, precum vodka, tendința este să le stingem cu băuturi răcoritoare. Problema este că atunci când o combinăm cu sucuri de fructe din comerț sau cu o Cola, vodka poate chiar bate lichiorul Jagermeister la număr de calorii. Ca să nu mai spunem că aceste adaosuri pot striga gustul fin al unei băuturi bune cum este această vodka Finlandia. O astfel de băutură alcoolică se combină cel mai bine cu apă, lămâie, gheață și mentă, obținând o vodka aromată.

3. Apa tonică

Cea mai cerută băutură pe bază de vodkă este vodka tonică. Din păcate, apa tonică (folosită la prepararea ei) este o băutură carbogazoasă cu zahăr în compoziție și nu face deloc casă bună cu dieta. O apă minerală simplă nu ar îngrășa, deși vine și ea cu un risc, acela de balonare (nimeni nu vrea să se umfle în burtă când poartă o rochie de seară prin care să fie vizibil acest detaliu).

4. Amestecul de mai multe băuturi alcoolice

Foarte multe cocktailuri au la bază mai multe băuturi alcoolice combinate. Cel mai bine este să rămâi la cocktailuri care au o singură tărie în compoziție. Bine, cocktailurile în general nu sunt o idee bună, dar le putem accepta dacă nu sunt preparate cu sucuri de fructe cumpărate, ci cu suc de portocale sau mere proaspăt stoarse, fără adaos de zahăr.

5. Băutul pe nemâncate

Probabil că pare o idee bună să nu mănânci nimic înainte de a bea o tărie, dar nu este deloc așa. Alcoolul consumat pe stomacul gol se absoarbe mult mai repede și poate face glicemia să o ia razna. Plus că un digestiv, precum Jagermeister-ul despre care aminteam la început, dacă nu dă de mâncărică atunci când ajunge în stomac, practic începe să roadă și vi se va face apoi o foame incredibilă, foarte greu de potolit.

Un alt lucru extrem de  important atunci când ești la dietă și consumi alcool, este să fii atent la cantitate. Un volum prea mare de băuturi alcoolice, nu doar că aduce un aport uriaș de calorii în ziua/seara respectivă, dar este foarte posibil să strice și dieta de a doua zi. În general, după o băută, organismul cere o cantitate mai mare de mâncare și un procent mai mare de grăsimi.

Sigur că cel mai bine ar fi să evităm alcoolul când suntem la dietă, dar la o petrecere un pahar de tărie își are rolul lui, nu? Puțină vodcă sau altă tărie, în combinația potrivită, nu va ucide pe nimeni.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    In principiu, nu consum alcool. Am mai povestit ca eu rar beau, dar…daca beau, prefer sa fie ceva bun, ca sa merite 😀

    1. Si cam ce numesti tu ceva bun? Sa stiu cu ce te astept…

  2. Răspunde

    Imi place topicul acesta. Mi-a placut cam dintotdeauna sa scriu si sa citesc tot felul de chestii despre bauturi. Don’t get me wrong, nu sunt o iubitoare a licorilor pe baza de alcool, insa nici nu refuz o sampanie buna sau putin whiskey atunci cand stiu ca trec printr-o perioada grea si am nevoie de un pahar mic pentru a-mi aminti ce inseamna sa ma relaxez.

    1. nici eu nu sunt consumatoare de alcool in mod frecvent, dar un lichior, un vin si chiar o bere mai merg din cand in cand, nu?

  3. Răspunde

    In principiu un pahar de vin pe luna (la un loc) este tot alcoolul meu, dar ce am inteles cu alcoolul nu e doar ca ingrasa, dar si blocheaza nu stiu ce in metabolism. (de, sotul se pregateste pt inca un maraton, inca o carte in casa, iar citim, iar articole etc etc dar a slabit doar cu ceva sport si atentie la alimentatie: 6 kile in 6 saptamani). A, si ca acelasi efect asupra metabolismului l-ar avea nu doar alcoolul dar si prajelile si zaharul si fainurile super rafinate. Adicalea degeaba numara calorii daca tranteste ceva prin tigaie.

    Asa ca apa e cea mai buna la dieta.

    Just think at this.

    1. Nici eu nu consum des bauturi. Doar la vreo petrecere putin sau cand servim o friptura putin vin. Stiu ca medicii tot bat apa in piua cu vinul ca face si drege. Daca ar fi asa mirific pentru sanatate, nu m-ar durea capul din 2-3 guri, nu?

  4. Răspunde

    O singura data in viata am baut alcool (ma rog, o bere) si am ajuns sa ma tund. Dar uite, nu stiam ca alcoolul ingrasa. Faza e ca eu vreau sa ma ingras putin si cum manac 5 mese dar nu se pune, alcoolul poate fi o varianta, nu? :)) glumesc.

    1. eu o singura data m-am imbatat – aveam vreo 15 ani si am mancat cu varu-miu visine din visinata. Cam o cana fiecare. sa vezi ce cantam langa soba…

    • Valeria Chertes
    • 16/10/2017
    Răspunde

    Eu prefer sa nu beau deloc poate o gura de bere asa sa o gust.

    1. sa stii ca de la bere pe mine ma iau niste calduri… dar tot poftesc cateodata.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 16/10/2017
    Răspunde

    Nu sunt „fană” a alcoolului și nici a combinatiei cu suc, deci nu ar trebui să-mi fac griji ca ma îngraș de la alcool.

    1. Esti fata cuminte 😛

  5. „În general băuturile alcoolice au multe calorii și de aici incompatibilitatea lor cu dietele de slăbit.” Referitor la context am o întrebare. Nu mă pricep la nutriție dar am urmat cursurile unei facultăți tehnice și din câte îmi aduc aminte caloria este o unitate de măsură pentru energie. Cum ar putea energia să îngrașe? Întreb și eu, nu dați cu pietre!

    1. deaorece fiindca si pentru ca bagam caloria in noi si ne asezam fundurile pe canapea si nu consumam acea energie.

      1. Adică transformăm energie în materie??? 🙂

  6. Nu consum alcool, foarte rar mai pun gura pe ceva ce contine alcool. Nici la dieta nu sunt :))

    1. tu banuiesc ca inca mai alaptezi? Poate si de aia esti asa cuminte.

  7. yummy! ce-ar merge o vodka sau un jager acum 😀

    1. la iarna mai bine, ca sa ne incalzim.

  8. Nu prea consum alcool. Uneori ne deschidem cate un prosecco bun sau la evenimente mai beau cate un pahar. Da, sunt dulci si au multe calorii!

    1. tu iti permiti, zau asa. Nu pari genul de femeie care sa se cramponeze de 300 de calorii.

    • ghelbere elena
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Nu consum nici un fel de bauturi alcoolice deoarece nu numai ca mi se face rau chiar si de la un paharut mic, dar ma mai si inrosesc la fata de zici ca mi-a luat foc.

    1. Răspunde

      Eu asa rosie imediat adorm 😀 😀 . 150ml de vin la mine are efect de somnifer.

      1. eu stau mai grav cu berea, fetelor.

    2. si eu ma inrosesc si ma iau caldurile.

    • Barbalata Mirela
    • 17/10/2017
    Răspunde

    Nu sunt o experta dar dar imi place sa beau un vin bun (mai ales cel facut la tara de socrii) , dar si o bere buna. Recunosc ca iarna nu imi lipseste vinul din casa 😉 si obisnuiesc la masa sa beau un pahar 🙂

    1. sotul meu bea vin fiert. Mai gust si eu, dar nu duc mai mult de 2-3 guri.

  9. Răspunde

    Eu beau foarte rar alcool si niciodata nu mi-am pus problema ca ar ingrasa. Poate si pentru ca beau rar si atunci cand o fac nu consum cantitati mari. Iubesc vodca cu suc de portocale, gin tonic, cidru sau vin cu cola. Jagermester nu-mi place. Cred ca are acel gust usor diferit fata de restul bauturilor pe care nu-l agreez.

    1. mie imi place fix ce nu trebuie sa beau – liciorurile dulci.

  10. Răspunde

    De regula, nu consum alcool, dar un lichior dulce mai beau din cand in cand…mai gust o gura de vin bun si chiar si un pahar de bere 🙂

    1. ne potrivim, deci putem sa bem impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares