Câteva lucruri pe care nu mai suport să le văd la concursurile pe Facebook

comportamente nesimțite la concursurile pe Facebook

Am scris de multe ori despre treaba asta. Mereu am spus ce m-a deranjat la organizatori și îmi mențin părerile respective. Am făcut tot ce-am putut ca să nu fac eu însămi greșelile pe care le-am condamnat la ei, dar nu pot să nu trec în revistă și ce mă enervează la participanții (chit că articolul ăsta o sa-mi aducă niște like-uri în minus și probabil și niște comentarii nu prea prietenoase) la concursurile pe Facebook. Nu pot să mă abțin, deci vă zic imediat care-s lucrurile care nu-mi plac la cei care participa la aceste concursuri.

1. Înghesuiala la concursuri cu premii de 15 lei 

Probabil că mă și oftic, nu zic nu, dar tot nu pricep cum se pot înscrie 2000-3000 de persoane la concursurile organizate de firme mari (nu dau nume) cu premii de 13-15 lei, mai exact cu un singur premiu cu această valoare. Nu mă plâng că n-aș avea participanți, dar…

2. Tăguirea propriei persoane

Nici mie nu-mi plac concursurile cu tag, recunosc. Și eu o mai tăguiesc pe mama la unele dintre ele, ca să nu deranjez un prieten cu ceva care sigur nu-l interesează. Totuși, a te tăgui pe tine însuți la concursurile pe Facebook, mi se pare o dovadă de prostie și nesimțire. Sper că nu crede cineva, care-și dă tag acolo unde se cere menționarea unui prieten, că are vreo șansă să câștige. Adică, oi fi tu cel mai bun prieten al tău, dar nici așa!

bottegaverde.ro

3. Întrebarea Cine a câștigat? în secunda imediat următoare încheierii concursului

La 12 fix se încheie perioada de înscriere la concurs și la 12:01 unii întreabă cine a câștigat. Zău? Țin să vă aduc aminte că sunt pagini pe care așteptați câte 2 săptămâni afișarea câștigătorului și altele pe care el nu apare niciodată. Culmea e că acolo nu vă văd comentând sau, dacă apare vreo divă, după o lună, și se scuză că a fost în vacanță în Tenerife și n-a avut timp de voi, imediat o pupați și îi mulțumiți că și-a adus aminte de voi.

4. Contestațiile aiurea la concursurile unde există extragere video

Nu zic că nu se pot edita și filmările (bănuiesc că se poate), dar mi se pare prea de tot să începeți să vă puneți întrebări acolo unde omul a făcut ce-a putut pentru a oferi transparență. Unde nu se face nicio extragere, nici măcar un print, ci se aruncă un nume la întâmplare, ce mai faceți? Am văzut chiar azi o situație de genul ăsta. Știți că și eu comentez când mi se pare ceva dubios, dar hai să fim serioși că acolo unde există filmare cu extragerea, nu prea e loc de întrebări de genul cum de-a câștigat fix asta cu două concursuri pe timeline?.

6. Fețele triste la anunțarea câștigătorilor la concursurile pe Facebook

comportamente nesimțite la concursurile pe Facebook Le văd peste tot. Unii cred că se hrănesc cu ele. Dacă e un premiu constând într-un pai de băut și nu-l câștigă, hop îmi pun un sad face 🙁 . Nu e deloc frumos, zău! Și nici nu cred că vă ajută cu ceva. Poate nici mie nu-mi pică bine când X câștigă nu știu ce premiu valoros, dar dacă nu-s capabilă să-l felicit și să mă bucur pentru el, măcar stau în pătrățica mea și mă fac că n-am văzut. Dacă pui un 🙁 ce rezolvi? Vrei cumva să-ți doneze premiul ca să-ți treacă tristețea?

7. Bucuria de vedea un premiu nerevendicat

Altă întrebare la ordinea zilei este În cât timp poate revendica premiul? sau A fost revendicat premiul?, pe sistemul Doamne-ajută să nu vadă boul că a câștigat, să mai facă ăștia o extragere, poate câștig și eu ceva. Nu cred că funcționează rugăciunile de genul ăsta și aveți grijă ce vă doriți pentru alții, să nu vi se întâmple și vouă la fel! Eu mereu tăguiesc câștigătorii la care am această posibilitate (prin setările lor), dacă nu i-a anunțat nimeni înaintea mea.

Cam astea-s lucrurile pe care urăsc să le văd făcute de oamenii care participă la concursurile pe Facebook. Cel puțin de astea mi-am adus aminte acum. Dacă-mi mai vin în minte altele, le adaug aici. Poate aveți și voi lucruri de completat la tema asta? Abia aștept să le citesc!

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Parca mi-ai citit gandurile… Nu inteleg nici eu comportamentul haotic au persoanelor care participa la concursuri si tin sa iti demonstreze ca ei sunt acolo si te urmaresc. Ai uitat-o pe aia cu amenintarile in privat sau reprosul ca ai ales pe cine ai vrut tu cand faci tot ce poti sa arati ora la cale filmezi si eventual o postare pe care ai pus-o pe wall cu doar 1 minut inainte…

    1. Cami, recunosc ca abia acum imi dau seama ce fani cuminti am. Nu am avut parte nici de asa ceva.

    • Amy
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Nu sunt o concursomana, insa recunosc faptul ca uneori ma incanta anumite premii. Atunci cand consider ca mi-ar fi utile respectivele produse, ma inscriu. Cand cred ca n-as avea ce sa fac cu ele, fie pentru ca nu-mi plac, fie pentru ca le am deja, prefer sa nu ma bag si sa las locul altor potentiali castigatori. Asa mi se pare mie corect!

    Cat despre categoriile de oameni care participa, dar si despre cei care organizeaza, ar fi multe de spus, raportat la ceea ce eu vad pe bloguri. Ma enerveaza la maxim concursurile cu abonare la nspe mii de chestii, plus tag la nspe mii de prieteni. Consider ca cine vrea sa revina pe blogul tau, o face din placere, pentru ca-i place continutul si pentru ca-l gaseste interesant, nu pentru ca-l atragi tu cu o crema sau mai stiu eu ce. 🙂

    Sa mai zic si de fetele care dau ca premii niste rahaturi, care mie personal mi-ar fi si rusine sa le afisez?!

    1. Imi vine sa te pup. Pot? N-o sa zic de ce :))

        • Amy
        • 29/05/2017
        Răspunde

        Bineinteles ca poti! 😀 Dar tre’ sa-mi spui neaparat MOTIVUL ca altfel n-o sa pot sa dorm! :))

        1. sa nu-mi zici ca nu ai dormit de pe 29 pana azi 😀

  2. Răspunde

    Stai sa vezi cum e sa fii organizator/sponsor la un concurs si participantii sa iti dea tie tag 🙂 )))))))) si nici macar nu sunteti prieteni in sensul acela…ci pur si simplu cunostinte de pe fb! 😛

    1. ca sa te inscrii si tu… in loc sa zici mersi…

    • Livia Rada
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Imi pare bine ca ai scris acest articol! Sunt in asentimentul ! Am patit ca multe doar felicitau fara sa eticheteze persoana castigatoare, desi cand au participat la concursuri nu au omis sa nu ii dea tagg si uite asa persoana a pierdut premiul desi cand am vazut-o imediat am anuntat-o, dar a puerdut premiul si hienele asteptau o noua extragere. Rusinos si neloial!

    1. si crezi ca daca se reia extragerea le da Dumnezeu vreo sansa? Eu nu cred 😀

  3. Mie.mi displac cocursomanii, recunosc 🙁 adica au fb-ul plin de concursuri si parca tot nu le ajunge… Eu particip rar, si mai ales, sa fie un premiu interesant. Altfel nu ma strofoc. Si iar nu.mi plac persoanele care nu citec regulile, dau like, share si gata. Dup.aia fac figuri ca dc nu se afla pe lista. Pai scuza.ma… Daca eu zic sa.mi lasi o idee de articol nou si tu nu ma bagi in seama sau copiezi exact raspunsul de mai sus…nu te supara, dar e chestie de bun simt. Si ma distrez teribil cand participa si unul la vreo luna-2 de la incheierea concursului.mor pe oamenii de genul…

    1. hai, bre, si eu sunt concursomana, sa stii, dar sunt pe genul mai cuminte asa. Ce te miri tu ca participa la concursuri incheiate de 2 luni? Am vazut ca zilele trecute se dadea share de zor unuia din 2010.

    • Gănțoi Alina Tatiana
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Good point. ..recunosc, la punctul 6 m-am identificat. Dar ai explicat atât de bine încât mă redresez în privința ăsta ?. În rest, am identificat alte persoane ?.

    1. 🙂 m-ai facut sa zambesc. Succes la concursuri!

  4. Ai fost cuminte în observații ?
    Mă așteptam la mai mult, ca-î mare gradina .

    Ce nu suport eu și deja am avut doua concursuri unde am și răbufnit, sunt comentariile copy-paste. Unde ți se cere părerea despre sponsor sau produs sau un răspuns la o întrebare generală și tu dai copy-paste. Urăsc acest obicei!!

    1. recunosc ca nu cerut niciodata comentarii de genul asta ca stiu ca le e prea lene sa scrie atata:))

  5. Răspunde

    Bine punctat. Pe mine cel mai mult ma enerveaza chestia cu 🙁 … nu stiu, dar oare atunci cand castiga ei si le pun altii 🙁 cum le pica? Dar, asta e omul, nu ai ce-i face 🙂

    1. cred ca o sa incep eu sa le pun fete triste astora pe care i-am luat la ochi facand asta.

  6. Răspunde

    Ai mare dreptate Cristina. Si pe mine ma enerveaza chestiile astea…
    Eu stiu ca nu dau premii mari si foarte valoroase, dar e urat cand comenteaza cineva despre asta dar la Dove, de ex., nu zic nimic ca dau un deodorant… In fine :)))

    1. Si capacul de la deodorant e bun acolo, Ramona./â

  7. Răspunde

    Bai tu mi-ai citit gandurile? In afara de aia cu etichetatul propriei persoane pe mine toate ma enerveaza. Iar asta cu etichetatul propriei persoane sincer nu am vazut-o, dar la cat sunt de disperati unii ma astept la orice, si da, daca as vedea as considera ca e penibil.Sau poate ca sufera omul de dubla personalitate, ce stim noi. Si „Margareta” visatoare o eticheteaza pe „Margareta” certareata. Scuze Margareta… e primul nume care mi-a venit in minte. Asta cu cine a castigat e exasperanta. De multe ori postezi si in cronologie si la postare si tot intreaba. Pe mine ma mai enerveaza astia de nu respecta regulamentul, apoi se plang ca ei nu castiga niciodata. Pai cum sa castigi la Loto daca nu joci? Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista! Iar rautatea unora cu premiile nerevendicate mi se pare suprema…

    1. unii nu stiu ce inseamna tag. le explici de te doare capul, si tot in prostia lor o tin. Si mai sunt aia care se inscriu la distribuirile altora…

  8. Răspunde

    Adaug, cum sa nu, ca m-am lecuit de concursuri. 🙂
    1. Participarea cu tot familionul sau 7 pagini false. Am avut 3 castigatori la acelasi concurs si mi-au dat aceeasi adresa.
    Sau extrem de suparati, ma intrebau de ce X nu a castigat, ca doar merita 🙂
    2. Concursomanii, cei care doar cu asta se ocupa. Imediat apar, sunt vesnic nemultumiti, au mereu ceva de obiecatat daca nu castiga. Daca au castigat, vor sa le vine premiul imediat. 🙂

    1. Ma consider si eu concursomana, dar nu fac asa urat 😀

  9. Răspunde

    La un interval de cateva luni de zile, timp in care am avut mai multe concursuri, s-a nimerit sa castige aceeasi persoana. Eu nici nu mi-am dat seama, dar am fost imediat luata la rost! Eu nu le am cu filmatul, am numerotat comentariile si am extras cu random. Acum eu ce sa fac daca tipa respectiva a avut bafta? Nu inteleg cum si-a adus aminte persoana respectiva ca x a mai castigat la mine. Oare tine evidenta scrisa pe caiet? Pe mine ma mai enerveaza cum dispar likeurile dupa ce se anunta castigatorul, iar la urmatorul concurs apar ca prin minune si culmea de la aceleasi persoane. Am retinut vreo 2 nume, prea imi saream in ochi. Acum nu mai bag de seama, nu ma mai afecteaza :))

    1. sa stii ca eu cred ca exista si persoane care tin evidenta si nu glumesc. Cred ca au un soi de tabel in care trec numele fiecarui castigator si, cand e nevoie revin la el sa mai bifeze un premiu :))

    • Ciofu Monika
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Bine punctat!

  10. Răspunde

    Doar cine nu a organizat concursuri nu cunoaște aceste chestii. Știu perfect cum reacționează unele persoane atunci când nu se gasesc pe lista câștigătorilor.

    • Valeria Chertes
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Mi-ai adus zambetul pe buze si in dupa masa asta, te pup Cristina.

    1. multumesc pentru vizita.

  11. Răspunde

    Rezonez atat de mult cu chestiile scrise! 😀 Cel mai urat, de departe, mi s-a parut cand am anuntat castigatorul unui concurs… iar o „doamna” s-a gandit sa ma traga la raspundere ca X (castigatorul) nu daduse share postarii. Cand share-ul nici macar nu era cerut in conditiile de participare. Dar s-a trezit marea doamna sa ma traga la ranspundere ca nu e ok cine a iesit castigator.

    1. sa-ti fie rusine ca nu ai consultat-o cand ai pus regulile la concurs!

    • Petre Mihaela
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Pe mine ma enerveaza cand se comenteaza cu „particip” desi regulamentul nu o cere 🙂 .Nu mai spun nimic despre „partikip” … :)))

    1. lasa, sa vada lumea ca sunt acolo trup si suflet!

    • nicolae claudia
    • 26/05/2017
    Răspunde

    cineva mai scria de yuhuuu si iupiiii pentru fiecare premiu..sunt persoane care castiga si 5, 6 premii pe zi..bravoo lor. daca vad ii felicit, daca imi este ciuda imi vad de treaba mea. nu am pus niciodata o fata 🙁 pe la concursuri si nici nu m-am bagat in seama aiurea in tramvai

  12. Răspunde

    Am suferit si eu, in tineretile mele, recunosc, de sindromul, sa zic asa, participarii la toate concursurile. M-am trezit! Mi se pare o aberatie sa strabat jumate din Constanta, sa ma duc la posta, sa pierd ore bune, sa ridic un premiu de 2 lei.

    1. nu-s mereu premii de 2 lei, sa fim sinceri!

  13. Eu am fost taguita la propriul meu concurs si amenintata in privat ca nu ma va mai urmari pentru ca e dezamagita ca participa de atata timp si nu a castigat niciodata… Sa mai zic de unii care imi dau adresa desi am anuntat alti castigatori?
    (probabil in speranta ca nu-mi dau seama) Deci, se poate si mai rau

    1. Răspunde

      :))) bune si astea. Cristina!
      8.
      9.
      10…

    2. bag de seama ca se poate mai rau. Sunt multe chestii pe care eu inca nu le-am experimentat.

    • Andreea Im
    • 26/05/2017
    Răspunde

    Hai ca iti mai spun eu una, patita recent: cand csatigi la vreun concurs si in loc sa te taguiasca vreun prieten sa te anunte ca ai castigat dimpotriva iti raporteaza contul poate poate nu-l revendici :))) asta m-a spart de ras efectiv :)))) constat cata invidie poate exista!

    1. Ceea ce le dorim si lor, nu? Prostia nu doare, din pacate.

  14. Răspunde

    haide ca am revenit cu o chestie care ma enerveaza pe mine si despre care tu nu ai scris, dar s-ar putea sa te enerveze si pe tine :))) mesajele in privat inainte de anuntarea castigatorului de la diverse persoane, gen… esti o pers. minunata, nu ma intereseaza daca castig sau nu, am vrut sa sti asta SAU Ca voi fi eu sau nu castigatoarea acestui concurs tin sa va multumesc din tot sufletul pentru acest concurs minunat si pt bunatatea de a da cadou acest cadou superb! :))) dinastea
    Ce zici? 😀

    1. nici d-astea n-am avut. Chiar niciunul. Bag de seama ca nu-s chiar o persoana minunata :))

    • ghelbere elena
    • 27/05/2017
    Răspunde

    Ai uitat sa spui de participantii care iti dau unlike la pagina dupa ce s-a terminat concursul.

    1. nu ma deranjeaza asa tare aspectul asta. M-am obisnuit.

  15. Asa se vede cum oamenii inca nu au invatat sa se bucure pentru altii si sa piarda. mai avem multe de invatat pana sa devenim oameni.

    1. Bine zis, Mihaela.

    • Tatiana Sorina
    • 27/05/2017
    Răspunde

    Tu draga mea,chiar poti sa iti spui punctul de vedere,pentru ca esti un om corect,poate prea corect. Am citit cu rabdare toate raspunsurile cititoarelor din acest articol si unele exagereaza. Hai sa fim seriosi,ca blogher ai plecat tot ca si un concursoman,apoi ai vrut mai mult …si mai sus.. iar acum exagereaza, cu….pagini pline de concursuri…particip..etc. Eu particip la concursurile care imi plac premiile si sunt zeci de pagini la care sunt invizibila de ani buni. Nu castigi in cateva luni,intr-un an,dar totusi ,nu se poate sa participi la infinit sa nu castigi. Si poate se intreaba de ce nu scrii pe blogul lor sau de ce nu esti activa pe pagina lor,cum zic unele. Poi vezi tu draga mea daca ti-e drag de cineva ii scrii zilnic,nu doar cand iti apare concursul pe pagina. Eu pun la loto in fiecare joi si duminica,nu castig des dar am castigat si sume mari, unde e o tara intreaga ,nu 80 sau 150 de participanti. Nu intreb niciodata cine a castigat,eu ma bucur ptr cine castiga,o spun din suflet,daca am castigat undeva am prieteni buni care ma anunta,la fel cum ii anunt si eu unde ii vad. Bine punctat ,draga mea. Bun articol!

    1. Heiii, suntem oameni intre oameni. Eu nu te-am vazut niciodata bucurandu-te de raul altuia pe undeva. Cat despre oamenii carora nu le plac concursomanii, le respectam opinia. Nu trebuie sa ne placa toata lumea. Eu intreb ce am intrebat de fiecare data: cum si-ar face participanti, daca nu am fi noi? 😛

  16. Ha ha. Sunt cateva. Eu mai particip la concursuri din astea cand nu am ce face, dar nu am facut nici una dintre chestiile mentionate de tine. Tocmai ca nu suport nici eu. Altfel …nici nu ma intereseaza ce fac altii?

    • Iacob Elena
    • 29/05/2017
    Răspunde

    La lista facuta de tine as mai adauga si persoanepe care dupa ce s-au ales cu premiul nu ofera nici macar un multumesc, de-apai sa mai puna si dovada primirii acestuia…

    1. Vrei sa-ti spun despre persoane care nu-ti mai raspund deloc la mesaj cand le intrebi daca e totul ok si daca si-au primit premiul?

    • Dobre Mihaela-Daniela
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Super articol,felicitări!

    • Daniela
    • 29/05/2017
    Răspunde

    Sau de faptul ca dau premiul la cineva care e din judetul respectivului care a facut concursul. E bataie de joc fata de ceilalti concurenti. Imediat le dau unlike. Se mai practica si datul premiului la bloggerite (bloggeritele intre ele). Am mai intalnit. Nu e cazul tau. Am vazut extrageri fara nimic concret, doar afisau castigatorul. Te admir si imi place stilul tau de a scrie. Imi mai inseninezi ziua si am si invatat lucruri interesante si utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares