Un copil are nevoie de ajutor. Orice share contează

Un copil are nevoie de ajutor

UPDATE

Astăzi, 8 aprilie, am ajuns la concluzia că m-am lăsat păcălită cum nu se putea mai rău și v-am tras și pe voi în treaba asta. Nu știu cât din povestea ei este adevărat dar sunt lucruri care pe noi ne-au pus pe gânduri (bloggeritele care am donat ceva):

  • spune că cel mic a fost operat în martie și pe 16 martie are poze cu el alergând în parc.
  • spune că a părăsit-o soțul, dar sunt poze de acum 2 săptămâni cu el și cu ”plodul” (așa îl numește ea). Întrebată de ce există aceste poze, Mădălina cea care nu are bani să îi cumpere mâncare copilului, declară că-și plătește fostul soț ca să petreacă timp cu copilul.
  • când a fost tăguit soțul ei pentru a da explicații despre această situație, am fost blocate.
  • a fost contactată pentru a se întâlni cu cineva să îi dea un pachet, dar nu s-a putut pentru că s-a internat cu cel mic și nu mai avea nici baterie la telefon să vorbească, dar acum are suficientă pentru stat pe Facebook.
  • actele de pe blogul ei puteau fi ușor fabricate. Nu există parafe sau semne că ar fi documente oficiale. De fiecare dată când alte fete au cerut dovezi, s-au oferit foi blurate sau s-a făcut brusc că plouă.
  • i-am cerut adresa ca să merg să mă conving de situație și să fiu cu sufletul împăcat, dar nu am primit răspuns. Toate am promis că, dacă este adevărată povestea, vom face tot ce putem să o ajutăm. Drept răspuns, a ales să returneze banii fetelor care puseseră bani prin PayPal și să se victimizeze din nou spunând că se va descurca singură și va merge pe centură ca să nu mai ceară ajutor pe Facebook.
  • articolele au început să dispară brusc de pe blogul ei.
  • are telefon cu cameră, dar nu poate face o poză să ne dovedească și nouă că în acest moment este cu cel mic la spital.
  • a promis că ”mâine”, pe 9 aprilie, când ajunge acasă, vom avea dovezi, că are dosarul acasă. După jumătate de oră și-a șters sau dezactivat contul.

Îmi cer mii de scuze față de voi și nu știu cum aș putea repara situația dacă și voi i-ați trimis bani la fel ca mine. Este ultima dată când mă mai implic în așa ceva. Vă rog să mă iertați că am promovat ceva în care am crezut orbește ieri, lasându-mă pradă sentimentelor. Se dovedește încă o dată că prea multă bunătate dăunează.

O știți pe Mădălina Georgiana Gheorghe? Eu sper că nu se va supăra pe mine pentru că îi dau numele în acest articol. Poate chiar reușim să o ajutăm cumva. Cine nu o știe are aici profilul ei de Facebook. Eu am cunoscut-o în calitate de competitoare la BlogAwards și am avut câteva ciocniri cu ea pe teme care nu-și au locul pentru a fi discutate aici.

Chiar ne-am certat rău, la un moment dat, și apoi am aflat că ea de fapt lupta la acele campanii gândindu-se la copilul ei bolnav căruia îi putea cumpăra hrană și hăinuțe din bănuții câștigați. Inițial am crezut că exagerează și nu prea i-am luat în seamă povestea. V-am zis că nu prea ne-am avut la suflet și mă gândeam să nu exagereze. Nu am făcut nimic ca să o ajut până azi. Asta pentru că mi s-a mai întâmplat în trecut să promovez cazuri care… nu mai zic.

Azi am văzut articolul acesta distribuit de Vienela. Ea donase de ieri bănuți prin PayPal și pentru ea n-au contat dovezile. Eu le-am așteptat și azi, când le-am văzut în articolul către care v-am trimis deja, evident că mi-a părut rău că nu am făcut mai devreme ceva pentru a o ajuta. Dacă ar fi comunicat de la început cu noi, poate alta ar fi fost situația.

Cert este că micuțul ei, de 2 anișori este destul de grav bolnăvior și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns, nici situația financiară a familiei nu e tocmai roz. Bine, ca s-o zic pe drept, e neagră de-a binelea. Toată povestea o găsiți în acest articol și acolo aveți și poze făcute după biletul de externare al celui mic, după intervenția suferită în urmă cu doar câteva săptămâni. Starea lui de sănătate nu e bună deloc.

Știu că unele doamne au mai ajutat-o pe Mădălina, dar se pare că e nevoie de mai mult. Dincolo de costurile cu tratamentul (care nu-s deloc mici), copilul are nevoie de hăinuțe, de hrană adecvată vârstei și problemelor lui și sigur niște jucării noi i-ar ridica puțin moralul.

Cam asta vă cer eu: cu orice aveți și puteți să o ajutați, să o faceți! Am pus și eu o mică suma de bani în contul ei și nu o spun ca să mă laud, ci tocmai ca să vă fac să înțelegeți că și 5 lei sunt buni în astfel de cazuri. Din 5 lei o mamă îi poate asigura hrana puiului ei pentru o zi. Nu e mult, dar e mai bine decât o pâine goală veche. Dacă sunteți din București și vă puteți întâlni cu ea, o puteți ajuta cu 2 kilograme de fructe sau unul de brânză sau o sticlă de lapte. Un body, o pijama, o jucărie cât de mică sau orice alte lucruri credeți voi că sunt de folos, să fie primite!

Puteți lua legătura direct cu Mădălina (aveți profilul ei de Facebook mai sus) și o puteți ajuta cu lucruri mărunte, nu e vorba de sume de bani neapărat sau de colete întregi. Sunt sigură că se va bucura de orice ajutor primit și mai ales se va simți mai bine din punct de vedere moral știind că noi o susținem. Pentru donații în bani puteți folosi următoarele date:

PayPal: titimada1984@gmail.com

Cont bancar BCR: Gheorghe Madalina Georgiana  RO85RNCB0076109213320001

Pentru cei care vor să trimită un pachețel sau să le ducă o portocală sau 2 iaurturi, Mădălina este din București și adresa cred că o veți obține direct de la ea.

Vă rog din suflet, dacă nu puteți ajuta, dați măcar un share sau preluați informația de aici și puneți-o pe contul vostru de Facebook. Să facem strigătul de ajutor să ajungă la cât mai multe persoane! Vă mulțumesc mult.

Un copil are nevoie de ajutor

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Stiu povestea ei si ma bucur ca fetele din blogosfera s-au decis sa se mobilizeze sa faca ceva pentru ca ea si micutul sa treaca mai usor peste probleme. Dar din dar se face rai si putin cu putin putem realiza multe!
    Multumesc Cristina pentru sufetul tau mare si ma bucur ca exista oameni ca tine!

  2. Răspunde

    Am o fetita de 2 ani si 7 luni si nici nu vreau sa-mi inchipui prin ce trece. Sa fii parasita de sot, sa stai in apartamentul unei persoane cu inima mare si sa ai un copil foarte bolnav este greu. Foarte greu!
    Am ajutat-o pe aceasta mamica si o voi mai ajuta asa cum pot pentru ca simt ca are nevoie. Imi doresc sa primesc un mesaj de la ea, in care sa-mi spuna ca este bine!

    1. Doamne, nici nu stiam ca nu are sot!

  3. Răspunde

    Foarte frumos gestul tau de a scrie acest articol. Inca o data dovedesti ce inima mare ai.

    • ghelbere elena
    • 08/04/2017
    Răspunde

    Numai cine nu are copii nu poate intelege prin ce trece. Cand baiatul meu era bolnav ma inchideam in baie si plangeam iar daca ma vedea plansa si ma intreba de ce plans ii spuneam ca ma doare capul. Multa sanatate baietelului.

    • Dana Lia
    • 08/04/2017
    Răspunde

    Stiu povestea.Cand voi lua salariul voi pune si eu in contul ei.Doamne ajuta

  4. Răspunde

    In astfel de situatii nu mai conteaza neintelegrile avute. Ma bucur ca s-a mobilizat atata lume si ca au inceput sa o ajute. I-am trimmis si eu zilele trecute niste banuti in paypal si am vb cu ea sa ii dau niste colaborari cu chinezii mei. Ceva usor pt inceput… niste bannere pe blog sa nu aiba mare bataie de cap cu scrisul 🙂

    • nicolae claudia
    • 08/04/2017
    Răspunde

    citind si cele scrise de tine, chiar ma simt prost. am avut si eu unele ciondaneli cu ea, dar in unele cazuri a preferat sa ma minta..poate daca era sincera de la inceput, nu ii ziceam anumite lucruri. Chiar imi pare rau de situatia in care este, nu imi pot inchipui ce e in sufletul ei si sper sa ii dea Dzeu putere sa mearga mai departe si baietelul sa se insanatoseze.

  5. Răspunde

    Ai un suflet urias, Cristina! Putini oameni sunt capabili sa lase orgoliile deoparte si sa ajute un om aflat in suferinta! <3
    Sper din tot sufletul ca micutul sa se faca bine si sa-i vedem zambind!

  6. Răspunde

    Offf…e tare greu sa iti vezi copilasul bolnav si cu febra, dar sa il stii atat de grav bolnav. Imi pare tare rau ca Madalina trece prin asta, nici un copil nu ar trebui sa cunoasca durerea. Am vorbit si eu cu Madalina de cateva ori, i-am trimis cativa banuti in paypal. Din nefericire, stam destul de departe de Bucuresti…si nu am posibilitatea de a o ajuta altfel. Dar…e groaznic prin ce trece :(((

    • Pusa Raisa
    • 08/04/2017
    Răspunde

    Doamne cum poti da atatcu siguranta,dar sufletul ei este ranit si nu stiu cand,cum ea necazuri unei singure persoane ?? Mereu spunem ca e greu sa constientizezi greutatile prin care trec unele persoane si ca cea mai usoara durere de suferit este durerea altuia. Dar zau cazul acestei fete este de-a dreptul cutremurator,nu stiu cum poate sa duca atata suferinta. Cu siguranta ajutorul, micul ajutor pe care-l va primi de la unele persoane cu suflet mare o va ajuta ,dar sufletul ei ranit nu stiu cum,cand si cum se va vindeca . Despre tine nu spun nimic,esti asa cum trebuie sa fim toti si deaceea te iubesc >

    • Pusa Raisa
    • 08/04/2017
    Răspunde

    Imi cer scuze comentariul meu a iesit trunchiat,astazi am probleme cu internetul si nu stiu cum pot sa sterg ce am scris mai sus ca sa corectez Am vrut sa scriu…….. ….. Doamne cum poti da unei singure persoane atata suferinta ? ei,ma opresc ,internetul face urat

  7. Foarte frumos Cristina, macar noi din grup sa o ajutam cu cate ceva si tot conteaza, i-am pus si eu niste banuti in Paypall.

    • Dincolo de nori
    • 08/04/2017
    Răspunde

    O să reuşesc cumva să fac ceva mai mult pentru ea la gala Superblog. Ţine-ţi-mi pumni strânşi!

  8. Răspunde

    UPDATE! Scarbos ce a facut! Parca am avut toti orbul gainii de am picat in plasa ei!

    1. Vorba aia: multi si prosti.

    • stoica claudia
    • 09/04/2017
    Răspunde

    Doamne fereste!

    • Delia
    • 09/04/2017
    Răspunde

    Draga mea, felicitări pentru bunătatea ta si pentru gestul minunat. Ai un suflet mare :*
    Nu te supăra pe ea, nu stie ce înseamnă minciuna si cata suferință poate provoca. Minciuna are picioare scurte si sper din inimă sa nu i se întoarcă. Iart-o.

    1. Eu nu prea am ce sa iert. Daca a ierta inseamna a o lasa sa isi bata joc si de altii, atunci nu. Din discutiile de pe Faacebook, mi-e clar ca tipa a strans bani frumosi in perioada asta.

  9. Si eu am cazut in plasa ei. Mi-am recuperat banii dar am ramas cu un gust amar si m-am hotarat sa donez doar celor care cer ajutor printr-un ONG de acum incolo. Dar ma bucur ca baietelul ei e sanatos.

    1. mie nu-mi garanteaza nici prin ONG-uri nimeni ca banii ajung unde trebuie.

    • Daniela
    • 09/04/2017
    Răspunde

    Doamne Cristina, oare in ce lume traim?????? Am avut si eu nevoie o singura data in viata mea de ajutor………si nu mi l-am exprimat eu ci o prietena care imi stia durerea…..sti foarte bine ca era vorba de cumpararea unor medicamente pentru .ceea ce speram eu atunci, sa o salveze pe mama. Eu nu am indraznit sa cer ajutor virtual,dar atunci pentru mama am acceptat si am multumit tuturor pentru ajutor……….Dar sa falsifici in mod voit acte, sa sustii mare si tare ca al tau copilas e grav bolnav pentru a primi ajutoare materiale de la lume cu frica lui Dumnezeu ,pline de compasiune mi se pare a fi o mizerie absoluta……….Sa o fereasca Dumnezeu de intoarcerea cuvintelor ei, nu mi-as dori ca tot copilasul ala sa aibe de suferit. Tot astia buni suntluati de prosti, iar in final cum sa te mai poti increde in oameni cu asemenea specimene??????

    1. cea mai mare dorinta a mea acum este sa stie cat mai multaa lume cine e Madalina si ce vrea.

    • Paola
    • 10/04/2017
    Răspunde

    Si pe un grup de mamici care alapteaza a fost postat cazul ei, noroc ca si-au dat fetele seama ca e ceva putred la mijloc si au investigat cazul. Multe dintre ele si-au convins si prietenii sa doneze, altele au pregatit pachete sa i le duca la spital. Au sunat la Marie Curie si cei de acolo, au spus ca, ultima internare a copilului la ei la spital, a fost in luna august 2016.

    1. Răspunde

      Mai e postata pe acel grup discutia? Poate ar trebui ca mamicile de acolo sa vada acest articol. Si poate ne permite si noua sa vedem discutia. Sa stim de ce sa ne ferim.

      1. sa fii sigura ca Madalina nu se opreste aici!

  10. Răspunde

    Imediat dupa Revolutie prin trenuri (cel putin in cele de Piatra-Neamt – Bucuresti) umbla o femeie de vreo 35 de ani imbracata in maicuta si cerea bani in numele bisericii. Aveam prieten la Bucuresti, si faceam „naveta” asta la fiecare 2 saptamani. Uneori, i-am dat. Cand am gasit un articol in ziar, cu poze, cum „maicuta” era din Bacau, purta, pe sub haina lunga si neagra pantofi rosii cu toc, si dupa ce strangea banii se ducea sa-i bea, stand picior peste picior in crâșme sordide pline de tipi dubioși, mi-am pierdut pt totdeauna increderea in astfel de persoane, care cer bani in felurite moduri publice. Ajut, numai si numai daca cunosc personal familia/persoana si stiu ce situatie are. Altfel, inclusiv pe elevi ii sfatuiesc sa nu dea bani escrocilor care mai indraznesc sa mai vina prin scoli cu documente fabricate – cred eu – sa le ceara „cat ii lasa inima”, mentionand cu tupeu ce sume au primit de la alte scoli…..! NICIODATA de atunci incoace n-am mai crezut in asemenea escroci. N-or fi fost toti la fel, dar macar nu si-a batut joc nimeni de banul meu si de munca mea.

    Imi pare rau pentru fetele fraierite, si pentru sufletul lor bun. Din pacate, asta e tara in care traim….

    Eu nu cred nici chestia ca titysor acela e sotul ei, nu cred ca ea este cu adevarat o femeie, ci banuiesc ca de pe mai multe conturi posteaza o aceeasi persoana, ca doar ce da mai bine si impresioneaza mai mult decat niste poze cu o femeie si un copil „bolnav”? Ar merita dat-a pe mana politiei, cine stie ce sume o fi strans pana acum??? Si cate conturi PP are si, etc, samd?
    Da, stiu… si eu am o imaginatie dusa pe-aratura.. 😀

    1. nu cred ca e vorba de imaginatie, dar cam asta e realitatea, nu prea mai stim la ce sa ne asteptam. Mie mi-e clar ca tipele ca ea nu se potolesc decat le ia politia la puricat si treaba asta nu o sa se intample ca nu e nimeni dispus sa piarda timp cu reclamarea ei.

  11. Răspunde

    Draga mea, ma bucur pentru bunatatea ta si pentru gestul si sufletul tau mare. O imbratisare calda de la mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares