5 greșeli pe care le faci când aplici pentru joburi online

greșeli când cauți joburi online

Te-ai săturat să tot aplici pentru joburi și să aștepți să fii sunat pentru un interviu fără nici un rezultat? Poate că nu e cazul să te consideri cel mai nepregătit om din lume și să te gândești să te apuci de agricultură pentru că nimeni nu vrea să te angajeze. Este foarte posibil ca telefonul să refuze să sune pentru că faci anumite greșeli. Care sunt acestea?

1. Aplici doar la joburi online recent adăugate

Ai început să trimiți CV-ul companiilor abia de o săptămână și deja devii disperat că nu te-a sunat nimeni. Lucrurile nu merg așa. Angajatorii pun anunțurile pentru joburi online, își acordă o perioadă pentru primirea CV-urilor și abia apoi le iau la analizat și sună candidații care merită chemați la un interviu.

Dacă vrei să-ți găsești rapid un loc de muncă, ai grijă să aplici întâi la anunțurile mai vechi, pe cale să expire. Mai exact, dacă ești în căutare de joburi în Cluj, și aplici la joburile postate ieri, probabil că firma respectivă va ține interviurile abia peste câteva săptămâni. În schimb, dacă iei în calcul și anunțurile postate acum 2-3 săptămâni, în câteva zile sigur vei merge la primele interviuri.

2. Nu extinzi suficient aria căutărilor

Adică te limitezi la anunțurile individuale de pe 2-3 site-uri și crezi că ai făcut suficient. Trebuie să cauți în toate sursele posibile, în toate locurile în care ai putea găsi joburi online în domeniul tău. De exemplu, dacă vrei să lucrezi ca șofer în București, cel mai bine este să dai o căutare după ”locuri de muncă șofer București” și ți se va afișa lista cu toate site-urile pe care găsești joburi în București în acest domeniu.

Aplică atât la anunțurile individuale care solicită trimiterea CV-ului pe o adresă de mail, cât și la cele din portalurile dedicate, unde e suficient să apeși un buton și CV-ul tău ajunge la angajator. Mai multe CV-uri trimise la companii diferite, mai multe șanse să te angajezi rapid.

3. Ai un CV incomplet sau incorect

Poate că pare greu de crezut, dar sunt persoane care depun CV-uri pe care nu și-au trecut numărul de telefon. Am văzut asta cu ochii mei, în timpul facultății, când făceam practică la o instituție. Alții uită să-și treacă adresa. Să fim sinceri! Ce șanse ai să fii sunat dacă tu aplici pentru un loc de muncă în București și pe CV nu ai scris unde ai domiciliul? Practic ai putea locui și în Republica Moldova. O să fie sunați pentru interviu doar cei care sunt din București sau au trecut în CV posibilitatea de a se muta în acest oraș.

Lipsa datelor despre studii, despre locurile de muncă anterioare sunt alte greșeli inadmisibile. Pe portalurile cu locuri de muncă ești ferit de aceste greșeli prin simplul fapt că nu ți se permite să aplici pentru un job dacă nu ai toate informațiile completate în CV.

4. Aplici la orice job fără să citești condițiile

greșeli când cauți joburi onlineE clar că găsirea unui loc de muncă este un obiectiv pe care vrei să-l atingi cât mai curând, dar trimiterea CV-ului peste tot chiar nu e o soluție. Trebuie să citești fiecare anunț de angajare în parte și să vezi dacă profilul tău corespunde celui căutat de angajator, dacă ai aptitudinile, experiența și pregătirea necesare.

Revenim la jobul de șofer și ne mutăm în Cluj. Doar nu vei aplica la toate joburile de șoferi din acest oraș. Trebuie să vezi ce permis de conducere se cere pentru fiecare firmă, ce pretenții au în materie de experiență, de vârstă sau de studii. Ce rost are să trimiți un CV acolo unde se caută șofer cu permis categoria C, când tu ai doar B? Pierzi timp, îi faci și pe alții să-l piardă pe al lor și îți faci calcule greșite și speranțe false.

5. Nu acorzi atenția cuvenită pre-interviului

Este la modă ca, în completarea CV-urilor pe site-urile cu joburi online, să existe și o secțiune de pre-interviu. Multe persoane nu acordă deloc importanță răspunsurilor la întrebările din el. Să știți că întrebările nu sunt puse doar pentru amuzamentul și relaxarea celor care citesc CV-urile! Răspunsurile sunt analizate cu atenție și depinde foarte mult de ele dacă veți fi sunați sau nu pentru interviu.

Nu da răspunsuri kilometrice dar nici monosilabice. Nu spune că locul ideal de muncă e unul la care dormi și ești plătit și nici că țelul tău în viață este să mergi de opt ori pe săptămână la pescuit.

Bănuiesc că mai sunt și alte greșeli pe care le poți face atunci când îți cauți de muncă online, dar astea mi se par mie cele mai grave. În concluzie, fă-ți un CV complet, atrăgător dar fără exagerări, aplică oriunde găsești un job pentru care te consideri potrivit și ai răbdare! Curând, stresul aplicării va fi înlocuit de cel al prezentării la interviuri. Despre greșelile pe care le poți face la interviul de angajare vom vorbi într-un alt articol. Până atunci, spor la căutări și ferește-te de greșeli!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Cum ar fi sa scrii ca aspiratia ta e sa dormi la serviciu??? :))) Imi permit sa adaug ca CV-ul sa nu aiba greseli gramaticale si daca tot adaugi o poza, sa fie una decenta. Ai fi uimita sa vezi ce CV-uri mi-a fost dat sa vad de-a lungul timpului 😀

    1. poate chiar ai fi mai potrivita sa scrii un astfel de articol.

    • Daniela
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Job-ul e în funcție și de capacitățile pe care le ai,degeaba termini o facultate și aplici pe domeniul tău dar experienta lipsește. La noi la firma a venit o fosta directoare si se dădea contabila și nu știa ce-i un bilet la ordin…..asta e

    1. deci avea si studii si experienta saracuta!

  2. E bine de stiut de catre cei care isi cauta frecvent un job pe astfel de site-uri si…se mira ca fara rezultat.
    Punctele 3, 4 mi se pare cele mai relevante, primele cauze de la baza esecului.

    1. cineva mi-a scris pe facebook ca sunt nebuna ca e imposibil sa uite cineva sa isi scrie numarul de telefon pe CV. Loc de munca nu inseamna neaparat la birou. Sunt oameni care au lucrat de la 18 ani intr-o fabrica si s-au ttezit fara serviciu acum la 50 de ani. De unde sa stie cum sa faca un cv?

  3. Răspunde

    Nu am fost niciodata sunata cand am aplicat la joburi online. Sigur am facut astfel de greseli…

    • Barbalata Mirela
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Nu am fost sunata atunci cand am aplicat online. Si, intruneam conditiile pentru ca eu nu aplic fara sa citesc aceste lucruri. Greseli sigur am facut si eu. Insa am incetat sa mai cred in site-urile acestea cu joburi online. Nu stiu in orasele mari cum e dar in astea mici…..

    1. Eu am fost chemata la multe interviuri dar peste tot raspunsul era va sunam noi… si nu suna nimeni pentru ca nu aveam picioare de aratat.

    • Valeria Chertes
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Multumim de sfaturi, sunt bine venite.

    • Lamiita Petre
    • 07/03/2017
    Răspunde

    Si mai nou, sau o fi mai vechi, nu stiu, se pare ca recrutorii pentru job-uri, te mai cauta si prin social media, asa ca mare grija ce postezi si pe facebook si ce impresie lasi.

    1. adevarat, retelele sociale au devenit foarte importante din punctul asta de vedere.

  4. Răspunde

    Este foarte important sa si un CV corect completat si sa stii sa-ți pui in valoare calitatile. In orașele mari ai șanse mai mari sa iti găsești un job

  5. Răspunde

    Am lucrat si eu in recrutare si am vazut niste minuni in CV-uri de te crucesti, asa ca stiu exact ce vrei sa spui. Sunt proaspat iesita dintr-o perioada de cautari de locuri de munca, sotul meu a gasit jobul pe cre si-l dorea dupa mai bine de 3 ani de cautari, interviuri, slujbe temporare de luna doua trei, asa ca lectura acestui articol mi-a adus un fior pe sira spinarii, iti spun sincer. Foarte corecte sfaturi, iar la primul am sa recunosc ca nu m-am gandit pana acum. Noi le luam pe toate la rand, dar cele mai mari sperante le aveam, e adevarat, de la anunturile proaspat adaugate.

    1. Ma bucur ca sotul tau a reusit sa-si gaseasca un job pe placul lui. 3 ani de cautari… nu stiu cum a rezistat.

    • ghelbere elena
    • 08/03/2017
    Răspunde

    Cand se aplica on line pentru un job este bine ca cv sa fie facut corespunzator, sa contina toate datele de conact si mai ales sa nu fie unul kilometric, pentru ca nimeni nu are timp sa citeasca povesti.

    1. daca are date relevante, poate sa fie mai lung, doar sa nu apara povesti in el.

  6. musai o poza calumea la cv, daca pui, daca n-ai ceva tip buletin, mai bine nu mai pune. adica, cunosc caz in care la admitere la politie, a pus poza respectiva in fusta scurta, picior peste picior. pana mea, mai vrei sa te si angajeze? te-o angaja, dar nu pe postul ala…. sa-mi fie iertata indecenta. dar asa e! scrie corect, concis, nu fabula, nu minti, ca informatiile se pot verifica, si nu trata totul cu superficialitate. nu stii de unde sare iepurele!

    1. sa zici mersi ca era imbracata in poza aia! :))

    • nicolae claudia
    • 10/03/2017
    Răspunde

    nu am aplicat pana acum online, nu a fost cazul..la mine a fost prin recomandari

    • Cris Tina
    • 13/03/2017
    Răspunde

    Chiar daca am aplicat la n joburi online (bestjobs, ejobs, myjob,etc) si am fost selectata in urma aplicatiilor, am fost de multe ori pusa in situatia de a nu fi acceptata la etapa a urmatoare a interviului. In domeniul meu, adesea treci prin mai multe etape pentru ca sa convinga angajatorul ca a facut alegerea potrivita. Sa nu credeti ca si cei cu experienta si studii de profil nu intampina obstacole. Sunt destui care recunosc ca in ziua de azi e greu sa iti gasesti un job bun, pe plac. Competita e mare, joburi putine….unul cu pretentii financiare mari pierde in fata unuia cu prea putine pretenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares