Ce tip de mașină de tuns gazonul să cumperi? 5 avantaje clare are modelelor pe benzină

mașină de tuns gazonul

Probabil că, la momentul de față, acest articol nu va prezenta mare interes pentru voi. Lumea încă mai dă la zăpadă și mie îmi arde de mașină de tuns gazonul. Eu sunt adepta zicalei ”Omul înțelept își face vara sanie și iarna car”. Nu zic să cumpărați chiar acum o mașină de tuns iarba (deși n-ar fi chiar o idee rea, dacă aveți bani, pentru că văd aici niște reduceri  pe care nu știu dacă le veți mai găsi la primăvară), dar e bine să vă găsească primăvara măcar informați, dacă nu și dotați.

Ideea acestui articol mi-a venit mai demult, de prin vară, de când unchiul meu a constatat că mașina manuală de tuns iarba, cumpărată anul trecut, n-a fost cea mai inspirată alegere. Știa că o astfel de mașină trebuie împinsă de utilizator, dar nu cred că-și imagina că va risipi atâta energie cu această activitate. Asta se întâmplă când iei din prima ce e mai ieftin, fără să cântărești avantajele și dezavantajele unui produs. Acum e convins că ar fi trebui să își îndrepte atenția spre o mașină de tuns iarba pe benzină. Am studiat și eu puțin problema și se pare că varianta pe benzină este mai avantajoasă din mai multe puncte de vedere.

1. Este mai ușor de manevrat

Mult mai ușor decât cele manuale, asta e clar. Nu trebuie să-ți pui toți mușchii la contribuție pentru a plimba mașina pe tot gazonul. Doar pornești motorul și ai grijă să-i trasezi direcția de urmat pe suprafața unde trebuie să tunzi iarba. Evident că o mașină de tuns gazonul pe benzină este ceva mai scumpă decât una manuală, dar măcar faci treaba mult mai ușor, fără dureri de brațe la propriu.

2. Este mai rapidă

Niciodată nu va putea fi un proces făcut manual mai rapid decât unul în slujba căruia pui mașinării motorizate. Suprafața de gazon pe care ai tunde-o în 2-3 ore cu un utilaj manual, o poți rezolva în doar 20-30 de minute cu o astfel de mașină de tuns gazonul pe benzină.  Nu doar că se mișcă mai repede și au lățime de tăiere mai mare, dar nici nu trebuie să mai faci pauze așa dese pentru a goli sacul colector, acesta având un volum mai mare.

3. Ai costuri mai mici pentru combustibil

Când zic asta, nu compar varianta pe benzină cu cea manuală (care nu consumă decât energie umană și nervi), ci cu sora lor electrică. Mai ales dacă vorbim despre o suprafață mare de gazon sau iarbă, nu e prea rentabil să alegi mașina electrică. Are un consum măricel și riști să crească destul de mult factura la electricitate. Te bucuri că ai scăpat mai ieftin decât ai fi ieșit achiziționând o mașină de tuns gazonul pe benzină, dar bucuria nu va dura prea mult. Mai bine dai puțin mai mult și iei ce trebuie.

 4. Îți oferă libertate de mișcare

Nu contează cât de mare este suprafața pe care trebuie tunsă iarba. Pot fi și 1500 de mp. Nu ai nevoie de un cabluri și prelungitoare (așa cum solicită mai toate mașinile electrice, excepție cele cu acumulator, care sunt foarte scumpe). Te plimbi cât vrei fără teamă că nu-ți ajunge cablul sau că te-ai putea încurca în el. Atâta vreme cât ai benzină în rezervor, nu ai de ce să-ți faci griji.

5. Sunt mai precise

mașină de tuns gazonulDin toate relatările pe care le-am citit pe internet, reiese cam același lucru: că mașina de tuns pe benzină este mai precisă decât cea electrică. Are mai multe poziții în care se pot regla lamele pentru a pute tăia iarba fix la înălțimea dorită. Chiar și cel mai ieftin model are 6-7 astfel de trepte, putându-se ajusta înălțimea de tăiere undeva între 25 și 75 mm.

Acum sigur că vei decide singur dacă mașina de tuns gazon pe benzină este cea mai bună alegere pe tine. Da, ai libertate, ai precizie, nu consumi foarte mult, faci treaba rapid și ușor, dar nu pot să nu menționez și neajunsurile deținerii unui model de acest tip (prețul mai mare, service mai scump după ce iese din garanție). Dacă aș alege pentru mine, eu pe benzină aș lua. Prețul e mediu și dezavantaje sunt destule și la cele electrice.

Deci, ce fel de mașină de tuns vei folosi pentru gazonul tău?

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 21/01/2017
    Răspunde

    Nu am tuns niciodată iarba din gradina,e și puțin teren,cred ca ar fi inutil sa am asa ceva.

    • nicolae claudia
    • 21/01/2017
    Răspunde

    cum stau la bloc, masina de tuns gazonul nu prea ma ajuta. dar cu siguranta ca daca as sta vreodata la curte, mi-as cumpara o astfel de masina si as studia foarte bine piata si ofertele

    1. noi nu avem gazon in curte dar avem niste iarba la tara, un loc destul de mare.

    • Tatiana Sorina
    • 21/01/2017
    Răspunde

    Waww ce mi-ar plăcea și mie una,sunt minunate. Super articol!

    1. multumesc pentru vizita si apreciere.

    • Valeria Chertes
    • 21/01/2017
    Răspunde

    Intradevar, ai perfecta dreptate, eu am masina de tuns electrica dar avand atat de mult gazon cred ca mi-ar prinde mai bine una pe benzina.

    1. sigur ti-ar usura munca.

    • stoica claudia
    • 21/01/2017
    Răspunde

    Si mie imi trebuie una pe benzina .

    • Lamiita Petre
    • 21/01/2017
    Răspunde

    O voi recomanda prietenei mele care locuieste la curte si chiar are o curte generoasa. Eu privesc de la terasa mea cum isi face primaria treaba, o face ca stau in centru si nu au incotro. ?

    1. ce viata pe cate unii!

  1. Răspunde

    Cand zici „masina de tuns gazonul” ma gandesc la gazonul frumos pe care mi-l imaginez eu ca l-as putea avea daca ar fi sa reusim sa ne luam casa. O casuta mica, acolo, dar sa avem curte cu gazon frumos. Am un fix cu chestia asta, gazon frumos ca in reviste si cateva flori, atent puse, nu la gramada cum am vazut prin alte parti. As putea sta acolo ca intr-o oaza de liniste. In general iarba frumos tunsa ma linisteste, ma unge pe suflet, fiind in fond o obsedata de ordine, iar firele alea taiate la acelasi nivel sunt… priceless! 😀 I’m a little bit weird, I know that! :))

    1. Nu esti ciudata deloc. Asta e si visul meu legat de casa mea. Nu trebuie sa fie mare sau sa aiba piscina, dar musai sa aiba gradina cu flori si cu gazon ca in filme.

    • leonte elena
    • 22/01/2017
    Răspunde

    Noi aveam masina de tuns iarba, dar nu asa sofisticata ca aceasta.
    In fata blocului platim pe cineva sa ne tuna iarba, dar la tara noi ne ocupam cand ajungem. Cei drept, am avut curiozitatea sa vad si eu cum se tunde iarba, clar nu este pentru o femeie. Cu acest tip de masina m-as incumeta sa o tund, cu cea care o aveam noi, nici nu vreau sa o vad.
    Si eu sunt la fel ca tine. Lucrurile ce-mi trebuiesc vara le cumpar iarna si cele de iarna, la iau vara. Uneori, preturile ajung atat de mici incat merita investitia chiar daca nu este de sezon.

    1. esti o curajoasa. Eu nu m-as baga, oricat de buna ar fi masina de tuns.

    • ghelbere elena
    • 22/01/2017
    Răspunde

    Locuind la bloc nu am ce face cu o masina de tuns iarba dar are sora mea una cu benzina nu stiu ce marca este dar ea tunde iarba in curte si nu lasa pe nimeni sa se atinga de masina.

    1. nici nu mai conteaza marca, important e ca iti faci treaba cu ea.

  2. Răspunde

    O astfel de masina iti usureaza viata. Stiu asta pentru ca la un moment dat le-am daruit una bunicilor mei si au fost foarte incantati de ea.

    1. sunt sigura ca le-a usurat mult munca.

  3. Răspunde

    Eu deocamdata abia visez la un gazon. Am curte dar… bucatica de pamant din jurul casei e ocupata de vie si gradina de legume.
    Insa, daca ma voi decide sa trec la gazon stiu unde sa vin sa ma informez referitor la masina de tuns care atunci chiar ca mi-ar trebui 🙂

    1. Iti tin pumnii sa ajungi sa ai curte cu gazon cat mai curand.

  4. Noi am luat ceva asemanator cred, de la Dedeman.

    • Barbalata Mirela
    • 23/01/2017
    Răspunde

    La mine nu e cazul ca stau la bloc. Multumesc oricum pentru informatii 🙂

  5. cred ca ce e pe benzina e net superior altor tipuri de combustibil. ca si masina , de altfel!

  6. Răspunde

    Stau la curte, dar am curte mica, mica si pe toata am betonat-o. Mi-ar trebui astfel de masina de tuns la servici, dar cea din imagine da randament pe teren drept si fara pietre. Vorbesc din experienta

    1. Multumim pentru pont.

    • Cris Tina
    • 24/01/2017
    Răspunde

    Cu siguranta as opta pentru o astfel de masina pentru tuns gazonul numai ca momentan nu detin unul. Oricum, informatiile bine documentate imi vor fi de mare ajutor la momentul potrivit.

  7. Răspunde

    Nu stiu daca vreodata in viata asta o sa imi implinesc visul de a avea o casuta cu un pic de gazon in jur, dar daca da, atunci o asemnea achizitie este necesara. Cumnata mea sta la casa si mereu cheama pe cineva sa ii tunda gazonul, dar eu cred ca nu se justifica aceasta cheltuiala perioadica, cand costul unei masini ti-l amortizezi in mai putin de 2 ani.

    1. poate ca nu se gandeste doar la pretul masinii de tuns, ci si la timpul de care nu dispune?

    • dumittrescu raluca
    • 25/01/2017
    Răspunde

    EU STAU LA BLOC IAR LA TARA PARINTII MEI AU DAR CEVA MAI SIMPLUT ,ORICUM ISI FACE TREBA FOARTE BINE

    • Vanda
    • 26/01/2017
    Răspunde

    Interesant articolul tau. Noi avem o masina de tuns iarba electrica si vreau sa-ti spun ca m-am saturat cat plimb firul in jurul ei. Uitasem de problema masinii de tuns iarba dar tu mi-ai amintit. Mi-ar placea acest model https://www.toolman.ro/masini-tuns-iarba-benzina/masina-de-tuns-iarba-benzina-mtd-smart-42-spo.html Voi analiza mai cu atentie modelele de pe site. Multumesc!

    • Hacman Mariana
    • 27/01/2017
    Răspunde

    Noi am avut o masina de tuns iarba pe benzina dar s-a stricat ..din pacate nu am gasit alta la oferta… si cele mai convenabile la pret erau cele eletrice,de aceea am si cumparat una..exista totusi o mare diferenta intre cele doua,de aceea as opta pentru cea pe benzina..multumim de informatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares