Scurt ghid – Alege căciulița perfectă pentru bebeluș în 4 pași simpli

Unul din lucrurile, care nu lipsesc de pe lista de cumpărături a mămicilor și viitoarelor mămici, este căciula pentru bebeluș. Pentru copiii născuți vara, căciulița chiar ar putea lipsi de pe listă. N-o spun eu, o spun studiile și, tot mai des, și medicii de la noi. Un copil născut la termen, sănătos, nu are nevoie de acest accesoriu, nici măcar în primele zile de viață. De fapt, specialiștii atenționează că, nici în sezonul rece, căciula nu este obligatorie dacă bebe stă în casă și acolo avem o temperatură optimă de 21 de grade Celsius.

Totuși, în această perioadă (toamnă-iarnă), este bine să avem și genul acesta de obiect vestimentar la îndemână (pentru orele de după băiță, pentru orele petrecute în aer liber, etc). Acum intervine problema – cum alegem căciulița perfectă pentru bebe? Foarte simplu dacă urmăm acești 4 pași.

1. Gândește-te bine pentru ce vrei căciulița

Nu face greșeala de a umple dulapul de căciuli care mai de care mai frumoase și mai interesante. Acelea sunt bune doar pentru poze sau de purtat la un eveniment. În rest, să fii sigur că cel mic nu se simte confortabil cu ele pe cap. Este ca și cum ar trebui să porți tu un fes care, în loc de ciucure, are un pepene de 1 kg. Nu sună bine, nu? Căciulile de purtat sunt cele simple, în genul celor pe care le-am văzut pe acest site. Sunt colorate, ușoare și vor fi acceptate foarte ușor de bebeluși.

2. Alege măsura corectă

Adu-ți aminte de copilăria ta! Cum era când purtai o căciulă prea strâmtă, care aveai senzația că-ți strânge capul ca într-o menghină, și cât de enervant era când un fes prea mare își cădea tot timpul pe față! Căciulița perfectă are mărimea potrivită și, dacă nu știi care este aceasta, cel mai bine ar fi să cumperi din magazine și de pe site-uri pe care produsele sunt sortate în funcție de vârstă și măsură. De exemplu, dacă te uiți aici, vei observa că fiecare produs are disponibile măsuri de la 1 lună până la 2 ani.

3. Atenție la croială

căciuliță bebelușiAșa de bine arată unele căciulițe în poze, că părinții le cumpără fără să mai țină cont acest aspect. Nu tot ce arată bine este bun și confortabil pentru bebeluș. Căciulile conice nu sunt prea potrivite pentru această vârstă (sunt și mai greu de pus și au tendința să fugă). Căciulițele tip bonețică mi se par cele mai practice pentru că au exact forma capului și îl îmbracă foarte frumos fără nici un disconfort.

4. Analizează materialul

Nu în ultimul rând, trebuie să fim atenți la materialele din care sunt confecționate căciulițele pentru copii. Materialele naturale sunt cele mai bune pentru că protejează dar permit pielii capului să respire. Vedeta este bumbacul. Este moale dar lejer, ușor de spălat, nu se decolorează foarte repede și este foarte ușor (aproape că nu simte bebe că are căciulița). În plus, nu există riscul de apărea mâncărimi sau iritații, ca în cazul produselor din materiale sintetice.

Nu e greu să alegi un produs bun, nu-i așa? Unde mai pui că o căciuliță de genul acesta, de toate zilele, nici prea groasă, nici prea subțire, moale și comodă, din bumbac 100%, este și foarte ieftină. Ești de acord cu mine că așa ceva ai vrea și tu să porți dacă ai fi bebeluș, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • dumittrescu raluca
    • 18/10/2016
    Răspunde

    interesant ,am tinut cont de material in primul rand ,normal pentru ce perioada ,mai groasa sau subtire,sa fie moale si dragutzica

    • Naty Mihaela GreenEyes
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Acest articol imi aduce aminte de problemele pe care le aveam in alegerea caciulitei ;fiinca capsorul lui nu se formase si era un pic tuguiat la spate nu i se asezau bine :D.Dar intr-un final totul a fost bine iar acum suntem mari si problemele s-au terminat in alegera caciulitei,avem altele mai mari acum

    • carmen
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Chiar am avut problema asta si inca am. Momenran am gasit una sau doua caciulite potrivite, restul stau depozitate. 🙂 🙂

    • Tatiana Sorina
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Asa este,trebuie sa fie usoare,simple si sa nu aiba cute groase si tari pe dinauntru pentru ca bebeii au pielea foarte fina si ii irita. Nu vor mai suporta caciulite niciodata si au tendinta sa traga de ele ptr a le indeparta.

    • Daniela Dodoi
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Te pregatesti sa devii mama?Ca matusa îti sta bine…Documenteaza -te ca o sa-fi prindă bine…Zi frumoasa.

    • Valeria Chertes
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Noi am ales tot timpul caciulite comode, fine si de buna calitate, fara cusaturi care sa se simta, Dragos si la ciorapei daca simte o cusatura face figuri.

    • Barbalata Mirela
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Am sa tin cont de acesye afaturi daca va fi nevoie sa fac cadou. Cum nu am copii….

    • ghelbere elena
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Bune sfaturi si cred ca fiecare dinbtre noi care am avut copii la fel am procedat.

    • Nicolae Claudia
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Mari batai de cap am avut la inceput..noroc ca am nascut vara si nu am avut nevoie de caciula..Dar cand a venit toamna..am mers la cumparaturi. Eu probez..eu fetita cu mine si tot ce ii cumpar probez..

    • Alina Smaranda
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Bineînțeles că am făcut stoc de caciulite și fesuri care mai de care mai mumoase, dar când am văzut ca nu se simte confortabil am apelat la caciulitele tip boneta de care ai pomenit și tu.

    • elena leonte
    • 18/10/2016
    Răspunde

    Noi am trecut prin situatia aceasta! Aveam peste 50 de caciulite, dar nici una purtata. Am nascut fetita anul trecut in septembrie, dar sa-ti spun sincer nici dupa baie nu i-ampus niciodata. Nu am invelit-o, nu am imbracat-o ggros. Un body cu maneca scurta si o bluzita. Acum la un an si o luna este la fel. Daca ai pus ceva pe ea, nu doarme. Temperatura o avem tot timpul 23 g. Mi se pare mai mult decat suficient. Afara nu o infofolesc , nu-i pun fular, nu o imbrac sa transpire si nu am avut nici+o problema cu ea.

  1. Răspunde

    Privind la rece pare o banala caciula si zici ca gasesti pe toate drumurile dar tu ai perfecta dreptate. Trebuie sa fii atent la material, trebuie sa nu il stranga pe bietul copil de sa ii iasa ochii ca la melc si in plus trebuie sa i se aseze si bine.
    Pe lillo am vazut ca au preturi bune. Nu stiam de acest site. Mersi mult de pont

    • Cris Tina
    • 19/10/2016
    Răspunde

    De cand copilul meu a mai crescut, ii cumpar caciulite doar la fata locului, pe probate. In casa nu ii pun caciulite pe cap, ci doar afara ca deja s-a racorit rau de tot acum.
    Despre liloo, pot spune doar ca au produse frumoase, de buna calitate dar trebuie putina atentie la marimile alese pentru hainute (pijamalute, in cazul nostru). Am luat 3 la numar si toate au fost cam mici, erau pentru 6 luni si a trebuit sa le imbrace mai devreme cu o luna….si tot erau cam fixe. Paturica de la ei o folosim si acum, e buna si moale.

    • Aida Dolce
    • 19/10/2016
    Răspunde

    Caciula e esentiala pe frigul acesta!Bun articol.Mai greu cu mofturosii 🙂

    • stoica claudia
    • 20/10/2016
    Răspunde

    Interesant ,si eu am avut probleme cu alegerea caciulitei.

  2. Bumbacel as alege si eu!

  3. Răspunde

    apai noi suntem din aia cu putine caciulite. In primele zile ii puneam si dupa baie, si copila se foia pana iesea de pe cap 😀 .
    Apoi am renuntat, ii cumpar cate una si rar, si le dau la 0 gr. In rest gluga. Ii mai fac eu caciulite.

    Sa stii ca in occident vazui rar caciulite. Inclusiv la nordici, erau -10 gr si bebe-ul era in costum de fas, cosmonaut, cu gluga si fara caciula. Termoreglarea corpului incepe de la cap, se pierd niste mecanisme si corpul nu se mai adapteaza daca stam la temp. mare si incotosmanati.

    • Hacman Mariana
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Lavinia avea o sensibilitate de mica la unele materiale de aceea cumparam numai caciulite de bumbac… fie de stat prin casa, fie de iesit la plimbare..Chiar daca facea fite cand ii puneam caciulita pe cap ,nu am renuntat la purtatul caciulei mai ales in anotimpurile reci… eu sunt de parere ca copii cand sunt mici chiar trebuie sa poarte caciulita pentru a fi feriti in primul rand de curent,raceli….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares