Îți place să mergi cu trenul? CFR te premiază

N-am mai călătorit de multă vreme cu trenul. Ultima dată cred că am făcut-o acum vreo 6 ani, când am fost la soțul meu la țară. Era un tren personal, pe ruta București-Titu, plin de navetiști fără bilete, care stăteau cu picioarele urcate pe scaunele de sub a căror tapițeria ieșea deja la iveală buretele galben jegos. Se mâncau semințe și se ascultau manele în compartimente. Și, la venirea nașului, unii făceau pe surzii și alții, ”mai corecți” și mai cu frică de lege, îi întindeau câte un leu. Mizerie, frig, o toaletă în care îți era teamă să intri, mult zgomot și o ușă care nu se închidea. Asta îmi amintesc eu. De atunci, nu am mai pus piciorul în tren. S-o fi schimbat ceva între timp? Poate pe rutele naționale. În trenurile de navetiști e la fel (știu de la soacră-mea).

Totuși, poate printre voi există și persoane care călătoresc des cu trenul și sunt mulțumite de serviciile CFR Călători. Pentru voi CFR organizează un concurs care începe astăzi (cu ocazia zilei libertății de mișcare) și se încheie pe 30 septembrie 2016. Cum puteți participa la acest concurs? Trebuie să aveți minimum o fotografie originală care să surprindă libertatea de mișcare și plăcerea de călători cu trenul.ziua-libertatii-de-miscare- CFR te premiază

Vă înscrieți cu acea fotografie pe pagina evenimentului și, prin jurizare, puteți câștiga un bilet Interrail Global Pass valabil în Europa, timp de o lună, la clasa 1 şi care oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 30 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia şi, în plus, traversarea maritimă cu vaporul între Italia şi Grecia. În plus, cele mai bune 20 de fotografii desemnate de juriu, vor fi incluse într-o expoziție la sediul Ministerului Transporturilor.

banner_campanie_15sept2016Și ăsta nu este singurul concurs marca CFR. Mai au unul, pentru cei care chiar cumpără bilet 🙂 . Dacă, în perioada 15 septembrie -15 noiembrie 2016, cumperi minimum un bilet de tren, cu o valoare mai mare de 5 RON, și te abonezi la newsletterul CFR, poți câștiga unul din cele 500 de premii puse la bătaie. Primii 100 de abonați primesc câte un stick USB cu sigla CFR și următorii 400 câte un Pix cu stylus touch screen personalizat cu sigla CFR Călători.

Găsiți ambele concursuri pe cfrcalatori.ro (sunt puse la vedere bannerele).

Era și momentul ca CFR să-i recompenseze cumva pe cei care merg cu trenul, nu? Premiul pentru concursul foto este mai mult decât consistent și tentant dar eu nu am poze de genul celor cerute. Poate aveți voi? Chiar sunt curioasă dacă sunt pe aici călători CFR care vor participa la concurs. La celălalt cred că mai interesante erau niște tichete de reducere pe un an sau pe jumătate de an, decât chestiile alea brand-uite.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela Dodoi
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu am mai fost cu trenul de ani de zile,cam scumpe biletele,conditii improprii,întârzieri nejustificate.Incearca compania CFR „marea cu degetul „.

    • Nicolae Claudia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Cred ca am ceva poze in tren..am calatorit cu trenul, doar Bucuresti -Predeal, Bucuresti-Busteni..asta cand eram mai tanara 🙂 si mergeam in fiecare luna la munte. Stiu ca mergeam cu personalul de 6 dimineata( acum are alta denumire) si costa 5 lei biletul ( aveam si reducere de student). Era ok trenul..curat pot zice. Dar cred ca ultima data am mers cu trenul acum vreo 5 ani. Acum mi se pare scump un bilet. Ies mai bine cu masina personala..sa numai vorbim de confort si alea alea

    • Cris Tina
    • 24/09/2016
    Răspunde

    N-am mai circulat cu trenul de cativa ani buni. Ultima oara am mers pana la Craiova si a fost groaznic pana la Rosiori de Vede. Multi navetisti fara bilete, fara bun simt (eu cu bilet am stat in picioare, deh), fara sa fi facut cunotiinta cu apa si sapunul (un miros insuportabil) care nu stiu aprecieze ce inca mai au in tara asta. De conditiile din tren nici nu mai vorbesc, tot oamenii sunt vinovati de starea deplorabila in care sunt acum.

    • enache nicoleta
    • 24/09/2016
    Răspunde

    foarte fain concursul , mai ales ca eu circul cu trenul neavand masina; insa timpul este limitat pentru a participa la premiul cel mare (30 septembrie).

    • Tatiana Sorina
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Frumos,nu am mai fost de mult cu trenul,chiar mi-e dor cateodata sa calatoresc cu tenul..

    • Rox
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Cand calatoream cu trenul, nu s-au gandit sa faca astfel de concursuri. Acum imi pun fundul in masina si pornesc la drum, fara fel si fel de conditionari.:P

    • Kamy camelia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu stiu cat de curate si confortabile sunt trenurile in Romania,sunt ani ca nu merg cu ele ,dar aici in italia pot sa zic ca e destul de bine ,destul de curate si baile inca pot fi folosite

    • stoica claudia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu am mai calatorit cu trenul de cand eram mica ,atunci plecam cu tata la verisoara mea de la Pitesti si plecam cu trenul.

    • Barbalata Mirela
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Sunt foarte multi ani de cand nu am mai calatorit cu trenul 🙂 . Sincer nici mu as vrea la ce conditii sunt. Plus ca de cele mai multe ori este mai scump decat cu masina sau maxi taxi.
    Oricum concursul este binevenit pentru iubitorii calatoriilor cu trenul 🙂

    • dumitrescu elena
    • 24/09/2016
    Răspunde

    sunt foarte multi ani de cand nu a mers cu trenul nu mi/a placut ,vechi ,disconfort total ,dar total si presupun ca nici acum nu este prea minunat

    • ghelbere elena
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Incearca CFR sa atraga cat mai multi calatori prin aceste concursuri, mai bine ar depune un mic efort pentru a asigura conditii mai bune de calatorie.

    • mary andreik
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Ador sa calatoresc cu trenul, este o experienta unica mai ales daca mergi din Timisora Nord pana la Iasi sau Sighetul Marmatiei

  1. Calatoria mea de suflet este cea facuta cu „MOcanita”, a fot fascinanta…

    • Pusa Raisa
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Nu am mai mers cu trenul de nu mai stiu cati ani si tot de atatia ani am bilete gratuite pe CFR ,sunt pensionara, Mi-e groaza sa merg vara,datorita mizeriei si a caldurii,mi-e groaza sa merg iarna datorita frigului si a stationarilor din diferite motive . Ultima data am calatorit doar 180 km,care trebuiau facuti in 2 ore si am ajuns la destinatie dupa 4 ore si cate si mai cate . Eu chiar nu inteleg de ce mai dau tichete gratuite pe CFR la pensionari deoarece cu siguranta mai mult de jumatate dintre ei nu le folosesc .

    • Duru Valentina
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Inafara de faptul ca ies mai ieftin nu pot afirma ca imi place pentru ca dureaza foarte mult cu trenul si fac si foarte multe statii.

  2. Răspunde

    Interesant. Chiar saptamana trecuta am fost cu trenul.

    • Oana D.
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Era o vreme cand numai cu trenul calatoream pe distante lungi, ca nu aveam incotro. Dar nu mi-a placut niciodata peisajul dezolant de afara, mirosul specific de praf imbacsit in scaunele de la clasa 1, neschimbate de cand exista cale ferata in Ro, cred, vinilinul jerpelit de timp de la clasa a 2-a, sau scaunele de plastic tare, extrem de putin confortabile cand faceam naveta cu trenul. Iar mai nou, ideea de bou-vagon pe distante de sute de km mi se pare absolut cretinoida. Am mers acum 2-3 ani numai pt ca hotelul la care trasesem era langa Gara de Nord si daca luam microbuzul, ma lasa pe Ritmului, in autogara C&I.

    De vreo doua ori am mers cu intercity, atunci mi-a placut – viteza, servicii, cateva opriri pana la capitala. Dar scump, mama, scump! Dincolo (la microbuz) e mai ieftin! 😀

  3. Răspunde

    Merg cu trenul cam de 3 sau 4 ori pe saptamana. Merg, de fapt, doar cu trenul (atunci cand imi permite ruta). Sunt cel mai mare fan al trenurilor :)). Asta pentru ca am rau de masina si pentru ca, oricum, detest inghesuiala din autobuze si microbuze.

    Pot participa doar la primul concurs. La al doilea nu ma incadrez pentru ca ruta pe care merg eu e cu bilet de 4,5 lei. Si, da, cumpar mereu bilet. E urat din partea lor ca au setat suma minima pentru concursul acesta. Eu ma oftic un pic, pentru ca merg destul de des cu trenul. Dar poate particip totusi la primul concurs.

    Multumesc pentru informatii! :*

  4. Ma incita a naibii concursul asta foto. Dar de unde fac eu rost de poza profi? Pe vremea cand mai calatoream cu trenul, piticot fiind, nu aveam smartphone. :-))

  5. Răspunde

    Eu cred ca am vreo fotografie veche de acum 5 ani pentru ca de atunci nu am mers decat cu RegioTransul in care conditiile sunt mult mai civilizate. Ma tenteaza premiu, poate ma inscriu.

  6. Răspunde

    Nu am mai mers cu trenul de multi ani. Inainte obisnuiam sa merg frecvent, dar acum suntem mai comozi si mergem cu masina personala. Ultima data am mers pe ruta Bucuresti – Ploiesti acum vreo 5 ani cu un tren personal, dar cred ca era privat. Era curat si oameni de bun simt. Cu tren CFR am mers la Predeal acum vreo 8-9 ani. Murdr nu era, dar atat de alomerat ca nu aveai loc sa arunci un ac. La dus am stat pe culoar, facuta sendvis intre sot si gasca de prieteni. La intoarcere era trenul aproape gol. La toaleta cred ca psihicul meu lucreaza si nu imi trimite imbolduri ca sa o folosesc…

    • Delia
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Eu ador sa merg cu trenul desi nu am mai fost de foarte mult timp. Trenul ideal este curat, nu pute si are locuri pentru toata lumea.

  7. Daca pun eu poze de la calatoriile mele cu CFR-ul sigur nu o sa iau niciun premiu, conditiile de calatorie sunt groaznice in proportie de 98% si dar pe ruta Bucuresti- Brasov mai poti gasi ceva mai aproape de confortul european. As pune insa poze din trenurile particulare si alaturat preturile practicate de ei si as astepta sa vad reactia celor care jurizeaza.

    • Lamiita Petre
    • 27/09/2016
    Răspunde

    Ultima data am fost anul trecut cu trenul pe ruta Drobeta-Timisoara, cu intercity. Intarziere mare, conditii deloc pe masura asteptarilor, deci …. nu mi-e dor absolut deloc, doar daca voi fi nevoita.

    • Aniela
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Eu am mers cu trenul si voi merge in contiuare adevarul e ca am ales Sageata sau Interrcity adica cum sunt acum Interregio sau Regio.Am calatorit pana la Piatra Neamt in vara a fost super aer -conditionat si muzica,curent electric e drept ca sunt si oameni needucati multi care fac mizerie multa si e aiurea in tren.Nici nu am simtit cat era de cald afara noi stateam la racoare si am luat dus intors cu reducere de 15% si daca ai cont pe net ai si reduceri de pana la 20% daca iei bilet dus-intors.Chiar am cred o poza si voi participa la concurs.

    • nicolae adrian
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Decat sa merg cu trenul, mai bine merg pe jos. Nu CFR

  8. Răspunde

    Ah, imi vine sa ma iau la palme! Am avut in tot acest timp articolul tau in mailuri, insa lipsa de timp m-a facut sa aman citirea lui. As fi avut o sansa de a ma plimba pe unde visez. 🙁 Mai trage-ma de maneca daca vezi ca nu apar… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares