Alegerea inelului de logodnă – misiune grea dar nu imposibilă

4641589345_be5420fbdd_oTe-ai hotărât să o ceri în căsătorie? Felicitări! Stai așa! Unde pleci? Doar nu ai de gând să o ceri fără inel de logodnă!? Oricât de simpatic, talentat, inteligent, priceput și glumeț ai fi, fără inel nu te văd prea bine. Poate că va spune DA, pentru că te iubește și vrea să-ți fie soție, dar o să îți reproșeze toată viața că n-ai cerut-o cum se face, în genunchi, cu inel cu diamant, cum au fost cerute toate prietenele ei. În definitiv, cam are dreptate. Nici atâta lucru nu merită și ea? Doar te lauzi că o iubești!

Mă bucur că ai înțeles că ai nevoie de un inel de logodnă. Partea grea acum începe. Cum îl alegi? Cum afli măsura pentru inel? Aur alb, aur galben sau aur roz? Cât de mare să fie piatra și în ce culoare? Ia o gură de apă și hai să le luăm pe rând! În definitiv n-are cum să fie așa de greu pentru un tip ca tine, capabil să se uite o oră la crești, patenți sau plăci de bază, întrebându-se care e cel mai bun.

Analizează-i restul bijuteriilor din caseta cu bijuterii

Dacă locuiți în aceeași casă, treaba e simplă. Când nu e prin preajmă, aruncă un ochi prin caseta ei cu bijuterii și vezi cam ce are pe acolo. Cam aia îi place să poarte. Ia bine seama dacă sunt bijuterii din sau placate cu aur galben, dacă sunt din argint, dacă îi plac bijuteriile discrete sau cele care atrag priviri. Dacă predomină cele din argint, e clar că trebuie să alegi un inel din aur alb sau platină. Dacă nu ai acces la caseta cu bijuterii, mergi pe varianta Întreabă o prietenă. Ai grijă să fie una din prietenele ei apropiate, care știe exact ce îi place și e și capabilă să țină un asemenea secret!

Privește-i mâinile atent sau, și mai bine, pozează-i-le!

Ai nevoie de câteva detalii pentru a alege forma pietrei. E clar că știi deja din ce material trebuie să fie inelul și dacă i-ar plăcea mai mult un diamant sau un safir. Ceea ce nu știi tu este că nu orice formă de piatră dă bine pe orice mână. În funcție de forma, grosimea sau lungimea degetelor, trebuie să alegi o formă de piatră care să dea bine pe mâna ei. Ori analizezi cam ce pietre are la restul inelelor, ori cauți să îi pozezi mâinile sau să găsești în arhivă poze cu ele, pe care să le poți arata bijutierului și el să te ajute să faci alegerea cea bună.

Greu cu măsura?

Incredibil dar chiar există măsuri la inele. Și nu, nu sunt aceleași măsuri ca la pantofi sau sutien. Nu că pe acelea le-ai ști! Aici ai trei variante. Prima: împrumuți un inel din caseta cu bijuterii și te duci cu el la bijuterie. Ai grijă să nu fie inelul moștenit de la bunica pentru că o să remarce imediat că lipsește! A doua varianta – apelezi la o prietenă de-a ei de încredere. A treia variantă, dacă nu ai acces la nici una din cele anterioare, ar fi să te joci puțin cu degetele ei, măsurându-le din priviri, și apoi să cumperi un inel puținel mai mare, ca să ai de unde scoate dacă e cazul. Nu fii prea insistent că sigur se prinde și apoi nu mai ai nici o șansă să te răzgândești!

De unde îl cumperi?

Asta depinde doar de tine. Dacă ești genul care nu are atacuri de panică atunci când intră în mall, găsești acolo magazine cu bijuterii. Dacă ești genul comod sau timid, află ca inelul de logodnă poate fi comandat și online, de pildă pe BijuteriaTeilor.ro. Primești rapid inelul la adresa indicată de tine, îl poți plăti inclusiv la livrare(dacă vrei să plătești cash ca să nu remarce ea activitate suspectă pe cardul tău), ai certificat de garanție, ambalare cadou și livrare gratuită. Plus că, le nevoie, îți pot face modificările necesare.

Pare greu să alegi un inel de logodnă cu diamant? N-am zis că e ușor dar nu e nici imposibil. Cât despre costuri, asta depinde doar de situația ta financiară. Nici nu trebuie să faci credit la bancă pentru a-i cumpăra un inel. Dacă te-a ales, te-a ales știind că nu poți să ii oferi luna de pe cer. Nici n-are nevoie de ea. Un inel finuț, mai ieftin, este suficient. Important este să pui în el toată dragostea ta. Ai de unde alege, din sutele de inele de logodnă cu diamante, unele mai ieftine, altele mai scumpe, din diferite materiale și cu pietre diverse.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • dumittrescu raluca
    • 24/03/2016
    Răspunde

    PENTRU MINE NU CONTEAZA PIATRA,PRETUL ,MAGAZINUL ,IMPORTANT ESTE SA FIE DARIUT CU MARE DRAGOSTE ,SA FIE IN LIMITELE GUSTULUI MEU SI NIMIC MAI MULT

    • Amy
    • 24/03/2016
    Răspunde

    De fiecare data cand ajung printr-un mall Baneasa, la Bucuresti, admir bijuteriile pe care le au expuse. La Bijuteria Teilor am vazut si verighete frumoase <3 😀

  1. Răspunde

    Inspirat articol! Acum vizualizam o multime de domnisoare care uita browserul deschis fix pe postarea ta, astfel incat sa se intersecteze jumatatea lor cu aceste informatii :))

    • ghelbere elena
    • 24/03/2016
    Răspunde

    La grele incercari sunt supusi astazi viitorii soti. Au multa bataie de cap, inainte era mai simplu.

    • Stoica claudia
    • 24/03/2016
    Răspunde

    Frumos articol ,pentru barbati

    • Hacman Mariana
    • 24/03/2016
    Răspunde

    Foarte frumos articolul!Asa ca dragi cavaleri luati aminte))))))))))Cel mai important este sa fie daruit cu mare dragoste,sa fie pe placul iubitei,atunci cand il primeste sa ramana cu gura cascata))))))))Meritam astfel de surprize din partea viitorilor soti…eu una ma pot lauda ca am avut parte de asa ceva!!!!

    • Vasile Rotaru
    • 24/03/2016
    Răspunde

    Imi place articolul,adevarat,fata pe care o iubesti merita toata dragostea si cel mai frumos inel,daca nu reusesti sa stii masura inelului prietena cea mai buna e solutia ,va spun eu.

    • Daniela Dodoi
    • 24/03/2016
    Răspunde

    As mai vrea sa se întoarcă anii si sa primesc in inel de logodna.Frumos moment când primesti inelul,chiar minunat.

    • Irina Sima
    • 24/03/2016
    Răspunde

    Inelul de logodna mi l-am cumparat singura! :)) Eu l-am ales, l-am comandat, iar domnul din dotare a decontat. 😀
    El nici nu e genul, nici nu stie ce sa cumpere si decat sa ma trezesc cu un inel nepotrivit si urat mai bine mi-l cumpar singura desi recunosc, mi-ar fi placut el sa-mi ghiceasca gandurile si sa mi-l ofere.

    • Lamiita D
    • 25/03/2016
    Răspunde

    Numai eu m-am maritat ca proasta fara inel de logodna, am zis atat de repede „da”de frica sa nu se razgandeasca :)) ( Dumnezeu sa-l ierte ca eu l-am iertat)

  2. Răspunde

    Bijuteria Teilor este bijuteria mea preferata, am senzatia ca acolo au cele mai frumoase bijuterii din lume si cu siguranta imi doresc si eu macar un inel de la ei, fie el de logodna sau nu.

  3. Frumos articol si foarte util.
    Domnilor ar trebui sa tineti cont de sfaturile Cristinei 🙂 !
    Am dat share cu draga inima…am un prieten de familie care isi oficializeaza relatia de Paste si saptamana viitoare merg cu el la Bijuteria Teilor din Pitesti sa vedem ce inel de logodna alege.

    • Nicu
    • 25/03/2016
    Răspunde

    Nu e dificil deloc să alegi inelul de logodnă dacă cunoşti bine iubita.
    Dar……se întâmplă să îl oferi, ea să zică da atunci, si să treacă 5 ani şi să rămână tott la fel?
    Oare să fie de vină inelul?

  4. Răspunde

    Eu fac parte din categoria femeilor care nu a fost ceruta cu inel de logodna. Sau mai bine zis nu am fost ceruta. Acum este cam tarziu sa pretind asta dar nu regret nici o clipa. Am facut 11 ani de cand vorbesc cu sotul meu si ne intelegem perfect. Nu stiu daca as fi gasit alta persoana care sa ma suporte 🙂

  5. Răspunde

    Cei de la Teilor au niste bijuterii superbe. Eu sunt foarte mofturoasa, dar la ei chiar am vazut multe care imi plac. Uneori ma gandesc cu teama ca n-o sa-mi placa inelul pe care mi-l da… Si eu chiar insist sa-mi placa, avand in vedere ca se presupune ca o sa-l port toata viata. Oricum, in cazul in care nu imi place, sper ca a pastrat bonul fiscal si ca putem merge sa-l schimb. I’m that crazy :))

  6. Dupa 10 ani de iubire, ne-am hotarat sa ne casatorim. Inelul l-am ales eu, dupa marimea mea si bunul meu gust. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares