Ce probleme mai au elevele de scoala generala?

ochi

Nu stiu pe ce reclama am dat click de m-am trezit pe TPU, site-ul ala care s-a nascut dintr-o idee buna si a devenit raiul elevilor agramati care pun intrebari tampite. Gasesti acolo fel si de pusti si pustoaice, fiecare cu probleme care mai de care „mai majore”.  Unul intreba unde ar putea sa fuga si el de acasa pentru ca parintii lui sunt „groasnici” si nu are nici bunici. Altul vrea rezolvarea unei teme la gramatica pentru ca ii este prea greu sa caute in manualul de limba romana niste informatii despre niste amarate de verbe.

Cireasa de pe tort vine de la adolescenta de vreo 14 ani(din ce imi dau eu seama din poza). Ea nu stie sa scrie in limba romana dar nu e venita pe site pentru a rezolva vreo tema sau pentru ca vrea sa fuga de acasa. Problema ei este una cu eyes-705422_960_720adevarat grava. Din cate imi dau seama(tot din foto), cred ca locuieste undeva la tara. Care credeti ca este intrebarea ei? Ei bine, domnisoara foloseste ondulatorul de gene (pentru ca falfaitul genelor este obligatoriu pe ulita satului si in orele de limba romana) si nu stie la ce interval de timp trebuie schimbat acest dispozitiv. Chiar m-a impresionat si m-am simtit prost ca nu am stiut sa ii raspund. Saracuta, cred ca nici nu doarme noaptea de grija asta!

Da, asa sunt eu cam rea si invidioasa pe fetele de scoala generala, cu gene lungi, rimelate si rujate. Sunt geloasa pe frumusetea si succesul lor. Ele isi flutura genele pe la discoteca din sat, pana in seara in care il intalnesc pe Ion(ala care vroia sa fuga de acasa) si retrag la un separeu, in lanul de porumb de langa sat, si Zambilica ramane insarcinata. Dupa noua luni o sa ii vad la Acces Direct, veniti sa ceara ceva de pomana ca sa aiba cu ce sa isi creasca copilul. Pe el nu il angajeaza nimeni pe salariu de 1000 de euro, copilul e neingrijit dar ea… ea are genele superbe, ca de obicei, facute cu acelasi ondulator pe care nu a mai apucat sa il schimbe.

bottegaverde.ro

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ardeleanu Ana
    • 12/02/2016
    Răspunde

    Foarte trist…insa din pacate asta e realitatea! Eu, cand eram la scoala, citeam carti ca sa pot face o pot face o povestire sau un rezumat…dar ei nu mai fac asta. Au descoperit ca e mai simplu sa cauti pe google :(. Si apoi, se mai mira de ce pica la examene sau nu-si gasesc un job…si aici nu ma refer la orice job, ci la unul cu pretentii ridicate.

    • Naty Moon
    • 12/02/2016
    Răspunde

    Imi amintesc ca obisnuiam sa utilizez si eu siteul cu multi ani in urma ,ba chiar incepusem sa dau si sfaturi ..pareri personale pentru cine voia sa asculte ;sunt de acord ca acest site a devenit raiul unora mai putin ,,studiati,, si uneori ne ingrozesc ,,problemele,, celora care poate sunt si minori .

    • Tudor Alexandra Adriana
    • 12/02/2016
    Răspunde

    M-ai facut sa rad, desi nu prea e de ras fiindca situațiile astea sunt tot mai frecvente… Eu sunt la liceu, dar cred si sper ca nu fac parte din aceasta categorie. 😀

    • Dodoi Daniela
    • 12/02/2016
    Răspunde

    De ras de plâns aceasta este realitatea ,nu exista destula educatie si daca cineva le o da nu vor sa invete.?

    • stoica claudia
    • 12/02/2016
    Răspunde

    Asta este adevarul ,din pacate dar mai facut sa rad cum ai povestit tu

    • Tatiana Sorina
    • 12/02/2016
    Răspunde

    Trist dar adevarat,peste tot se intampla asemenea cazuri chiar si mai „strigatoare la cer” . De vina sunt in mare parte si parintii,eu am o fata de 18 ani si am crescut-o singura,dar am fost langa ea si cu ea tot timpul. Am crescut-o la fel cum am fost la randul meu crescuta de mama mea draga. Sunt si prietena ei si mama ei in acelasi timp.

  1. Răspunde

    Nu am putut niciodata sa inteleg rolul acestui site! … TPU …. multe persoane pun o gramada de intrebari la care nu le raspunde nimemi. Intrebarile sunt stupide, ciudate si ma mir ca unora nu le este rusine sa scrie astfel de aberatii acolo sau ar afla raspunsul la o simpla cautare pe google

    • ghelbere elena
    • 13/02/2016
    Răspunde

    Ai umor, dar in acest articol ai umor negru. Nu pot sa rad pentru ca este adevarat. Multi copii au scapat de sub tutela parintilor si cred ca daca se boiesc, si nu invata(ca n-au pentru ce cred ei) devin mai interesanti, mai importanti.

    • dumitrescu elena
    • 13/02/2016
    Răspunde

    din pacate acestea sunt unele din grijile tinerilor indiferent de unde ,ceva de machiaj ,lectii facute de altii..ssmd,trist …dar adevarat

    • Irina Sima
    • 13/02/2016
    Răspunde

    Creda-ma Cristina ca am vazut intrebari si mai cretine pe TPU! Pur si simplu unele depasesc orice limita a imaginatiei! E bun si TPU asta la ceva, daca ai o zi trista intri pe site si sigur prostia te va inveseli…SAU POATE NU??? Ca in aceste cazuri nu stii daca e cazul sa plangi sau sa razi!

    • Hacman Mariana
    • 15/02/2016
    Răspunde

    Din pacate aceasta este trista realitate..multi tineri cad in anturaje ce-i duc la pierzanie…lipsa educatiei …cunosc si eu cazuri in care parintii le ofera totul pe tava dar in schimb nu primesc decat jigniri si cuvinte urate sa nu mai vorbim de fapte…Sa nu mai vb ca au fel si fel de conturi pe retele de socializare..chiar si colegi de-ai Laviniei au pagina de facebook si se simt atat de importanti..unii chiar au atacat-o pe fiica mea spunandu-i pe tine nu te lasa parintii sa-ti faci cont de facebook…ceea ce m-a uimit a fost replica Laviniei,,De sa-mi fac eu facebook? Parintii ma lasa,eu nu vreau!De ce sa-mi apara la aniversarea mea ca am 30,40 de ani cand de fapt eu am doar 9???Cand voi avea varsta potrivita poate imi voi face si eu cont pe facebook pana atunci nici gand”)))Sa nu mai vb ca se machiaza,unghii facute….eu cred ca o parte din vina o au si parintii…depinde si de mentalitatea fiecaruia in parte…Deocamdata nu zic decat Doamne fereste de asemenea situatii!

    • Andreea
    • 15/02/2016
    Răspunde

    Eu nu am fost crescuta asa. Nici nu cred ca am incercat vreodata sa imi intorc genele ca sa stea mai nu stiu cum, in nici un caz nu la varsta aia. Mi-e groaza de generatia de acum, mai ales ca am observat un lucru si mai grav, toti fumeaza iarba. Parca e o moda si daca nu fumezi, nu te accepta ceilalti. Ca parinte cum faci sa ii opresti? Si asta e cel mai usor caz, ca sunt unii care iau tot felul de droguri care ii transforma in niste aerieni si ratati. Sper sa nu se supere nimeni pe mine, dar asta este ceea ce observ in jurul meu.

    • Catalina Dumbrava
    • 16/02/2016
    Răspunde

    Foarte adevarat si trist in acelasi timp. Deunazi , eram intr-un magazin, mall, ceva de genul si cautam o bluzita, doua pustoice de langa mine se uitau la niste articole de lengerie intima, mai exact sutiene. Dialog intre ele:
    – Sutienul trebuie sa aiba neaparat push-up!
    – Da! Fara push-up in club, nu existi.
    Am ramas masca. Dar fara fara creier, existi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares