Patru elemente de baza in amenajarea unei bucatarii perfecte

Daca, la inceput, bucataria era un spatiu dedicat exclusiv pregatirii mancarii, depozitarii vaselor si spalatului lor, cu timpul ea a devenit mult mai mult de atat. Sa ridice mana sus cine obisnuieste chiar sa ia masa in bucatarie sau sa isi bea acolo cafeaua cu o prietena! Uite asa, bucataria moderna nu mai este suficient sa aiba un dulap, in care sa arunci cratitele, si doua cuiere in care sa pui tigaile. Ea trebuie sa fie un spatiu in acelasi timp util si placut. De cate ori nu ti-ai dorit sa ii convingi pe cei mici sa manance in bucatarie, pentru a scapa de faramiturile de pe covorul din sufragerie, si ei au refuzat? De cate ori chiar tu, ca persoana care petrece mult timp in bucatarie pentru a pregati mancarea pentru familie, nu te-ai simtit deprimat/a in atmosfera neprimitoare din bucatarie? Planuiesti o reamenajare a bucatariei si nu stii catre ce tip de mobilier si obiecte sanitare ar trebui te orientezi pentru a-i da un aer care sa provoace zambete? Sa o luam pe rand!

Mobila de bucatarie colorata

S-au dus zilele bucatariilor albe pe care se cunostea si cea mai mica pata, dar si ale mobilierului masiv, in nuante inchise, care nu face altceva decat sa sporeasca senzatia de spatiu stramt si aglomerat. Un plus de culoare va ajuta si din punct de vedere psihic si va da o nota de optimism si creativitate dar, dincolo de asta, cat de mica ar fi bucatarie, daca mizezi pe un mobilier colorat, cu usi de sticla mata sau oglinda, vei crea senzatia unui spatiu mai mare, mai aerisit. Pentru un efect cat mai wow, alege o bucatarie in culori vibrante, deschise, asa cum am vazut eu la Staer, si vopseste tavanul in alb!bucatarii perfecte

Adio electrocasnice si vase la vedere

Credeai ca ai scapat si ca e de ajuns sa cumperi o mobila de bucatarie colorata? Nici vorba. Culoarea e importanta dar nu face totul. Al doilea aspect la care trebuie sa ai grija este ca mobila de bucatarie aleasa sa aiba multe spatii de depozitare. Daca aragazul si masina de spalat vase vor fi incorporate in mobilier si tigaile vor disparea de pe pereti, fiind ascunse in dulap, s-ar putea ca si cei mici sa nu mai fie atat de reticenti la ideea de a lua pranzul in bucatarie. Cautati mobila care sa fie cat mai bine compartimentata si sa aiba corpuri suspendate mari si incapatoare! Senzatia de spatiu se sporeste, cand dispar oalele si tigaile din suportul aflat la vedere, si spatiul devine si mai prietenos si gata sa primeasca oricand musafiri.

Inlocuieste scaunele incomode cu un coltar

Nu doar ca da mai bine in poze un coltar de bucatarie(mai ales daca e si el putin colorat), dar e si foarte util. Te bucuri de confort, cand iti bei cafeaua cu vecina sau cu prietena ta cea mai buna, sau te poti odihni si citi o revista cat astepti sa se coaca prajitura in cuptor. Ba chiar este atat de confortabil, ca nimeni nu va mai avea nimic impotriva sa ia masa la bucatarie. Poti alege orice tip de coltar, mai mare sau mai mic, cu tapiterie din stofa sau din piele ecologica; conteaza doar sa aiba dimensiunile potrivite si sa se asorteze cu restul mobilierului si cu finisajele.

Bun venit chiuveta din granit

De ce? Pentru ca vei castiga si la capitolul aspect si vei descoperi si avantaje practice pe care nici nu le banuiai. Inoxul este un material foarte rece si banal. Chiuvetele din inox arata toate cam la fel, difera putin formele dar nu iti permit sa te joci cu culorile. Cele din granit imbraca o multime de forme, de culori si texturi. Sunt mult mai usor de asortat cu restul elementelor de mobilier. N-am sa neg ca o chiuveta din granit este si mai scumpa(poti vedea aici preturile) dar, pe langa farmecul aparte pe care il da bucatariei, este si mai usor de intretinut(mai ales cand vine vorba de depuneri de calcar) si isi mentine pentru mult timp aspectul ca nou.

Intr-o bucatarie in care te asteapta mobila colorata, in care toate vasele pentru gatit sunt puse in ordine la locul lor, in care poti sta comod pe coltar in timp ce studiezi reteta pe care vrei sa o incerci, sigur vei intra cu mai mult drag. Nu vei mai inchide repede usa atunci cand vin musafirii ci, din contra, o vei deschide larg si ii vei invita in bucataria ta colorata, amenajata cu gust si plina de viata.

Etichete: , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Eee ….ne modernizam cu trecerea timpului si e usor acum in bucataria primitoare sa gatesti si sa iei masa cu familia.?

    • dumittrescu raluca
    • 28/01/2016
    Răspunde

    acum ,in aceste vremuri ,bucatariile sunt modern ,deschise ,numai de drag sa gatesti in ele si sa-ti petreceti timpul ,imi plac

    • Tatiana Sorina
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Splendida si super utilata …dar pentru cei cu bani multi !

    • Hacman Radu
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Intr-o asemenea bucatarie ne mai arde de gatit,copt…))))))))))))Sincera sa fiu mi-as dori si eu o bucatarie amenajata astfel…lucruri alese si asortate cu mult gust..

    • Hacman Mariana
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Il omor pe Radu ca s-a conectat de pe laptop…acum apare comentariul cu numele lui)))ha,ha…Intradevar este o bucatarie la care visam cu totii!Putem tine cont de aceste sfaturi cand ne dorim sa renovam bucataria,sa schimbam mobilierul…

    • Hacman Radu
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Scuze Mary))…Ideala pentru gospodine sa ne pregateasca cafeluta iar noi sa o savuram in aceasta incapere de vis…

    • stoica claudia
    • 28/01/2016
    Răspunde

    Frumoasa bucatarie si spatioasa,multumim pentru aceste sfaturi minunate

      • cristina
      • 28/01/2016
      Răspunde

      Sper sa le puneti in aplicare cand reamenajati!

  1. foarte frumoasa seamana cu mobila pe care doar ce mi-am cumparat-o !! doar ca a mea are si negru !! 🙂 de drag sa stai in bucatarie :))

    • Mara
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Chiar trebuie sa-mi fac bucataria si ma gandeam la culoarea palului orhidee si, in legatura cu chiuveta multumesc de pont ca pana acum gasisem la preturi mult mai mari 🙂

    • ghelbere elena
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Foarte frumoasa mobila din bucatarie. Eu am o chichineata unde abia incap sa fac mancare.

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Ce mi-as mai dori si eu o bucatarie mov si multifunctionala!

    • Ana Ardeleanu
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Si eu am vrut ghiuveta din granit insa bugetul nu ne-a permis:(. Am optat pentru coltar in locul scaunelor si pot spune ca am facut alegerea potrivita. Despre mobila nu pot spune prea multe pentru ca nu este inca definitivata dar intr-adevar la Staer sunt modele superbe.

    • Catalina Dumbrava
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Da bine rosul acela in bucatarie, totul incastrat, ascuns, de vis.

  2. Răspunde

    Si eu imi doresc o bucatarie colorata si o chiuveta din granit. Le urasc pe cele de inox pentru ca sunt mereu patate.

    • Ramona Pana
    • 02/02/2016
    Răspunde

    M-ai ajutat mult cu articolul tau si ma bucur tare ca l-am gasit. Urmeaza sa imi decorez bucataria, iar tu mi-ai dat o multime de idei. O sa imi bat prietenul in cap pana luam chiuveta din granit. 🙂 Deja ma gandeam la o bucatarie colorata. 🙂

  3. Răspunde

    Am ajuns la articolul acesta datorita fotografiei cu mobila de bucatarie rosie. Mi se pare geniala!! Ceva in genul acesta mi-ar placea sa avem si noi, sa fie lucioasa. Nu obligatoriu rosie, dar lucioasa. Cred ca este si foarte usor de curatat. Insa ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este sa arate bine :D.

    1. lucioasa am cerut si eu si Mr. nu a fost de acord si mi-a zis ca imi raman amprentele pe ea. Am plans, m-am tanguit si tot cu o mobila care arata ca acum 20 de ani m-am ales 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares