Calitatea sunetului BOSE – mai mult decat wati!

BOSE

Am un cumnat foarte hotarat cand vine vorba de cheltuit bani. Care i-a fost cea mai noua isprava? Era nemultumit de faptul ca vecinului ii „bubuia” muzica toata ziua si pe el nu il tineau boxele sa il acopere. A tot cautat oferte, in stanga si in dreapta, si, intr-un final, s-a dus intr-un magazin si si-a cumparat un sistem cu niste boxe imense. S-a ales cu o mica rata pe un an de zile. Macar de-ar fi fost un sistem de „elita”! In realitate, nu prea e multumit de el. Nu i l-a recomandat nimeni, n-a avut nici cea mai mica ocazie sa il testeze… era de asteptat. Specificatiile tehnice sunt de exceptie si, ca volum, e mult peste cat „duc” boxele individiului care locuieste un etaj mai sus. „Atunci care e buba?” o sa ma intrebati. Calitatea sunetului.

Multe cuvinte sau acorduri se pierd sau se aud neclar. Cum de nu i-a trecut prin cap ca numarul de wati nu reprezinta si o garantie a perfectiunii sunetului? Tocmai pentru ca nu cumparam astfel de produse in mod frecvent, nu prea stim la ce anume sa ne uitam. Uite, de asta, eu as miza pe o firma care imi permita sa testez produsul sau macar sa organizeze o demonstratie in cadrul careia sa imi pot da seama daca produsul corespunde nevoilor si dorintelor mele!

Ca neinitiata in domeniul sound-ului, pana acum cateva zile nici nu auzisem de BOSE. In cazul in care nici voua nu va spune prea multe acest nume, permiteti-mi sa va spun ca acesta este unul din cei mai importanti producatori de echipamente de sunet din lume, unul care e atat de sigur pe produsele sale, incat ofera fix ce spuneam mai devreme, posibilitatea de te convinge daca iti place ce iti ofera sau nu. „Cere o demonstratie” e unul din motto-urile BOSE. De unde le-a venit ideea? Fix de la fondatorul brandului care, la randul sau, inainte de a se apuca de afacerea pe care o detine acum, a luat o „teapa” asemanatoare cu cea a cumnatului meu: si-a cumparat o boxa de ale carei specificatii tehnice a fost foarte mandru doar pana a apus-o in functiune si s-a dovedit a fi foarte slaba din punct de vedere al calitatii sunetului. Uite de asta imi plac oamenii care pornesc la drum cu dorinta de a oferi altora o experienta placuta, de care ei nu au avut parte cand au achizitionat un produs sau un serviciu!

Noi tot planuim sa ne cumparam un sistem audio pentru TV si, afland despre BOSE, m-am gandit ca n-ar fi rau sa cer o demonstratie pentru un soundbar din portofoliul lor. Suntem mari amatori de filme, pe care le urmarim acasa, pe TV. In plus, aveam si anumite canale preferate, ale caror programe reusesc sa ne destinda, sa ne amuze sau sa ne imbogateasca cunostintele in anumite domenii. DIn pacate, experienta uitatului la TV nu e tocmai multumitoare din pricina calitatii slabe a sunetului din boxele televizorului. N-avem nici cel mai scump TV dar nici unul foarte ieftin. Calitatea imaginii credem noi ca e destul de buna dar sunetul lasa mult de dorit si sunetul e important. A devenit important din clipa in care s-a trecut de la filmul mut la filmul sonor. Un TV, oricat de bun, are boxe foarte mici la care, odata depasit un anumit nivel al volumului, claritatea sunetului iese din discutie.

Un sistem BOSE Solo 5 TV ne-ar prinde bine. Cel putin asta am dedus din „promisiunile” pe care le face fisa tehnica a produsului. Pentru el as vrea eu o demonstratie ca sa vad daca isi merita banii cu adevarat. Vreau sa auda si urechile mele daca e posibil ca un sistem audio atat de compact sa ofere un sunet atat de clar cum promite, daca dialogurile si detaliile sonore vor capata dimensiunile promise, daca soaptele devin mai usor de auzit.BOSE sistem audio

O alta chestie faina este posibilitatea de a asculta muzica din telefon, laptop sau tableta, direct pe acest sistem, fara cabluri care sa te incurce, prin simpla conectare wireless prin bluetooth.

O bila alba as da si pentru telecomanda universala inclusa. Chiar o consider foarte utila pentru ca o poti folosi si pentru controlarea televizorului si altor surse conectate la TV(DVD Player, Blu-Ray Player, consola, etc).

Solo 5 TV promite exact ceea ce imi doresc eu: nu sunet atat de puternic incat sa sparga geamurile si sa se auda si pe strada din spate, ci clar, un sunet care permite suprinderea tuturor detaliilor sonore(chiar si in acele momente in care personajele din serial susotesc intr-un colt, de teama de a nu fi descoperite de criminalul care le pandeste). Vreau sa aud TOT, vreau sa fiu matusica pe care nepotii o intreaba de ce si-a cumparat asa sistem audio TV si eu sa le raspund „ca sa aud mai bine!”

Daca ne plac telefoanele inteligente si televizoarele smart, n-ar trebui sa exista dubii ca o sa ne placa acest sistem compact, usor de montat, simplu de utilizat si facator de minuni cu sunetul care pleaca spre urechile mele, incercand sa faca experienta uitatului la TV mai mult decat placuta. Dar, dupa cum ma cunoasteti, eu sunt cam genul Toma Necredinciosul, asa ca am sa merg la showroom-ul din Calea Floreasca, 77(avantaj ca sunt din Bucuresti) ca sa ma conving ca BOSE Solo 5 TV se aude bine si pe drama si pe thriller(genurile mele preferate) si ca stie si ce inseamna bas. Vreau mai mult decat wati, vreau ca sunetul sa fie la inaltimea filmelor pe care le aleg si sa puna si mai bine in valoare interpretarea actorilor pe care ii iubesc si magia efectelor speciale. Sa-mi demonstreze ca poate si il iau acasa!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 15/12/2015
    Răspunde

    Cumnatul a vrut sa acopere harmalaia de la vecin si banuiesc ca i-a reusit. Daca se gandea ca vrea sa folosesca boxele si pentru placerea lui se interesa inainte de a le cumpara. Nu am in plan sa-mi cumpar boxe, mie imi place sa ascult muzica si sa urmaresc un program la televizor in surdina.

    1. tocmai despre asta e vorba; despre a nu obtine zgomot, ci sunet clar :*

    • Dodoi Daniela
    • 15/12/2015
    Răspunde

    Vai asta imi mai lipsea,nu imi canta muzica la masina destul de tare si rog tot timpul sonoru mai la minim.Muzica trebuie ascultata numsi de tine fara a deranja vecinii.Acest sistem e bun la o petrecere.?

    • SandaSandita Sandita
    • 15/12/2015
    Răspunde

    Buna.E bun un sistem audio in casa,dar il poti folosi doar la petreceri..in rest,te poti alege cu rautati din partea vecinilor.. 🙂

    1. depinde si de vecini :P. Eu oricum stau la curte.

    • stoica claudia
    • 15/12/2015
    Răspunde

    Interesant articol,si mie imi place sa ascult muzica la maxim chiar daca sperii un pic vecinii dar nu mereu

    • Ficea Adina
    • 16/12/2015
    Răspunde

    Cred ca as avea nevoie si eu de asa ceva.
    Am si eu niste vecini care deranjeaza lumea si la 1-2 noaptea mai ales vara si in zile de sarbatoare….
    Eu nu sunt adepta muzicii date la maxim, dar pentru a le intoarce celor ce ma deranjeaza cu aceeasi moneda, as face cu placere ….:D
    Insa o sa ma interesez de un echipament ceva de a spori volumul laptopului….

    • Anamaria Ardeleanu
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Sotul si cumnatul meu sunt pasionati de asa ceva. Cum cumnatul are…sotul isi doreste si el, insa eu nu vreau pentru ca nu-mi place muzica/sonorul dat(a) la maxim sau sa se auda prea tare…eu prefer linistea. Nu stiu daca o sa reusesc sa-l conving ca nu ne este necesar un astfel de sistem, dar ramane de vazut.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    nu am avut ocazia sa asculta un sunet la bosse…poate voi avea si cu siguranta voi face si eu diferenta ca tine.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Daca stai la bloc nu prea conteaza ce boxe ai, ca oricum nu le poti da prea tare ca fac vecinii scandal si au si de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares