Langa un echipaj de politie, parcagiii isi vad de treaba

dislike

Ieri am ajuns prin zona Unirii, cu putina treaba. Eram cu sotul meu, cu masina(nici nu se putea altfel si stiti voi de ce). Facem dreapta de la Unirii, spre zona Sfanta Vineri. Imediat dupa colt, un echipaj de politie, aflat la datorie. Dupa nici douazeci de metri, in fata unor magazine, deci nu intre blocuri in vreo zona ascunsa, e un mic loc de parcare. Nu poti intra acolo decat ghidat de un tanar de etnie rroma. Evident ca, pentru zece minute, cat ai nevoie sa lasi masina acolo, trebuie sa dai 2-3 lei. Si sa nu va grabiti sa imi spuneti ca e alegerea mea sa ii dau pentru ca sunteti pe deplin constienti ca, daca nu „oferi”, oricine iti poate zgaria masina sau iti poate intepa o anvelopa, fara ca cineva sa vada ceva.

Dai doi lei si trebuie sa te mai si scuzi ca nu stai decat zece minute, sa ca nu se uite omul urat la tine ca esti asa sarac si zgarcit. Tipul care te asista la parcare si iti ia banii, n-are mai mult de 17-18 ani, e sanatos si sigur e apt de munca. Ia banii de la tine si, imediat, in spatele lui, apare un alt tip, rrom si el, la vreo 30 de ani. El strange banii. Deci, el e un fel de patron al parcarii. Se vede clar ca tipul mai tanar il priveste cu un respect impus de teama.

La intoarcere, eu ma duc la masina si sotul meu zaboveste cateva minute la un magazin din apropiere. Masinile vin si pleaca. Putini sunt cei care stau acolo mai mult de jumatate de ora, banuiesc. Numai cate 2 lei daca da fiecare, faceti socoteala cat de profitabila e afacerea. Iar incaseaza 2-3 lei de la un sofer care are treaba in zona si imediat apare altcineva sa colecteze banii. O tiganca, solida si sanatoasa, intinde rapid mana dupa bani. Se uita lung la pustiul-angajat, ca si cum il suspecteaza ca ar fi oprit ceva din bani. Asta o priveste scurt si i-o reteaza:”Nici de o cafea n-am oprit azi!”.

bottegaverde.ro

Ma gandesc ca cetatenii astia cinstiti si muncitori sunt aici toata ziua si nu cred ca activitatea lor se rezuma la a taxa o parcare pe care nu sunt proprietari. Credeti ca, daca un aiurit isi uita un geam deschis si are ceva prin masina, mai gaseste obiectul ala in masina? Poate ca mai vand si niste tigari de contrabanda sau niste droguri. Poate ca nu se sfiesc sa fure si din buzunare. Si cui sa spui? Echipajul de politie era la cativa metri de ei dar ei sunt de la rutiera si nu e treaba lor. Nu e nici treaba comunitarilor, nu e treaba nimanui. Baietii destepti se descurca, fac bani ilegal, nu-i declara nicaieri si traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Prostii muncesc pe salarii de rahat, din care statul ia cat vrea, fara sa le protejeze in vreun fel interesele sau drepturile.  Totusi, evaziunea fiscala si ilegalitatile nu sunt aici. Ele sunt la un colt de strada unde o mamaie cu basma vinde flori sau leustean.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Catalina Dumbrava
    • 15/09/2015
    Răspunde

    Lasa ca taxam batranele din piata

    • Tudor Alexandra
    • 15/09/2015
    Răspunde

    Asta-i Romania! Pe langa faptul ca e tot mai invadata de alte etnii, nici nu se face nimic pentru a opri ilegalitatile! Stii vorba aia „Fiecare cu ce-l doare”. 😉 Dar cum ai zis si tu, multi muncesc „ca prostii” pentru o mizerie de salariu, iar astia fac mai mult luand bani intr-o parcare asupra careia nici nu au vreun drept… Pai stii cat se ia in Danemarca daca esti somer? 1.000 de euro, cat in Romania nici un doctor nu ia (cel putin nu de la stat).

  1. Extraordinar, cum le merge unora mintea să facă bani nemunciți! Cum s-ar zice, la prostii le stă capul, dar la ceva bun, niciodată…

  2. traim intro tara in care nu se face nimic unui fura uni cinstiti si nu sutem respectati..suntem bagati in acceiasi oala cu toti nu se mai face nmc in ziua de azi,,,

    • Hacman Radu
    • 19/09/2015
    Răspunde

    Asta i tara noastra! De multe ori ne este rusine sa spunem ca suntem romani!

    • Gabriela Daniela Jarda
    • 20/09/2015
    Răspunde

    problema este ca nu se vrea ca acest fenomen sa inceteze. Sigur au „spate” asigurat si cotizeaza unde trebuie. Am mai vazut reportaje cu rromi de pica viloacele pe ei si nu plateau impozite dar votau cu cine trebuie….

    • Gabriela R
    • 22/09/2015
    Răspunde

    Eu nici macar nu opresc in locurile respective. Caut alt loc de parcare unde nu exista asemenea „specimene”. De ce trebuie sa platesc pentru un loc de parcare gratis?
    Am citit chiar zilele astea ca unii iti fura banii din mana, sau iti spun ca se duc sa schimbe ca sa iti dea restul si nu se mai intorc, deci aveti mare grija.

    • Gutu Adriana Maria
    • 26/09/2015
    Răspunde

    chiar fac bani oamenii astia..a fost si un reportaj la stiri,unde un nene rrom a scos din buzunar ghemotocul de hartii de 1 leu!! daca autoritatile nu iau atitudine,noi nu avem ce sa facem!!

    • Cristina
    • 27/09/2015
    Răspunde

    Probabil se cunosc deja, de ce sa nu inchida ochii la infractiunile lor?

    • Hacman Mariana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    e clar ca sunt mana-n mana!Cu siguranta au si ei de castigat de inchid ochii ,facandu-se ca nu vad nedreptatile lor!Ca la noi la nimeni))))

    • Mihaica Iuliana
    • 28/09/2015
    Răspunde

    Asta este la ordinea zile si peste tot in ziua de astazi. Nici nu se vor lua de ei politaii deoarece le este teama, asta cred eu

    • Oprea Alexandru
    • 30/09/2015
    Răspunde

    E la ordinea zilei, nu imi spune ca nu stiai…eu stiu asta inca de cand mi-am luat masina, am patit chiar eu aceasta faza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares