Tu femeie de afaceri, ea mama, eu casnica. Rexona cu Motion Sense e numitorul comun

Rexona_infografic-

De fiecare data cand ma intreaba cineva cu ce ma ocup, parca mi-e rusine sa spun ca sunt casnica. O spun cu jumatate de gura si cu fruntea bine fixata in pamant. Azi sunt revoltata si va spun cu fruntea sus si cu glas raspicat: sunt casnica dar asta nu ma face mai putin inteligenta sau mai putin femeie.  Revolta mi-a fost provocata de o discutie cu o ruda de-a mea, care crede ca eu stau toata ziua si ma uit la filme. De doua luni n-am mai reusit sa imi fac timp pentru film.

Asta e pentru voi cei care credeti ca o casnica sta toata ziua cu picioarele pe bratul canapelei, cu telefonul intr-o ureche barfind  te miri ce si cu oja in mana, facandu-si o manichiura noua pentru ca se plictisise de cea de ieri. In realitate, o casnica ce isi ia rolul in serios si face totul cu dedicare are viata la fel de activa si stresanta ca a unei femei de afaceri. Singurul lucru care le diferentiaza este scopul: una vrea sa avanseze in cariera si cealalta vrea ca, atunci cand intra cineva in casa ei, sa aiba doar cuvinte de lauda.

Cum arata o zi din viata mea? Ma trezesc in fiecare dimineata, pe la ora 7:00, cu un caine  care abia asteapta sa deschid un ochi si sare pe mine ca sa imi spuna ca, daca nu merg jos sa ii deschid usa, face in casa. Rise and shine! Cu ochii pe jumatate inchisi, imi dau seama ca afara e deja cald si ca daca nu ud gradina acum, mai tarziu soarele imi va parli toate plantele din ea. Racordezi furtunul la cismea si faci pe gradinarul. Asta pana sare furtunul din racordul pe care nu il repara nimeni de o luna de zile si trebuie sa fugi repede sa opresti apa ca sa nu ajunga la sacii cu ciment pe care cineva i-a lasat in drum. Hmm, se pare ca iar a batut vantul si visinul asta nu mai conteneste sa scuture cele cateva fructe ramase. Daca nu le matur acum, primul care ajunge acasa, le calca in picioare si le lipeste de ciment. Facem incalzirea bratelor cu balans rapid de matura cateva minute. Continuam cu ridicari de greutati. Umplu stropitoarea cu apa si urc pe scara sa imi inviorez si florile de pe terasa. Genuflexiunile si fandarile isi fac intrarea cat ma aplec la fiecare ghiveci in parte sa elimin frunzele si florile moarte. Pe astea le strang usor in mana ca sa nu fiu nevoita sa matur. Cateodata uit si atunci cobor si urc din nou ca sa imi aduc „aspiratorul” cu coada si sa fac curat in urma mea. Sa zicem ca am terminat momentan afara. Punem si noi de o cafea? Ca sa nu ne plictisim, pana fierbe apa, bagam niste aplecari de trunchi cu scopul clar de a strange din hol si din sufragerie jucariile imprastiate de caine sau hainele lasate aruncate de sot. Doua flotari pe langa canapea ca sa scot ciorapii pe care maimuta maraitoare de langa mine e hotarata sa ii protejeze. Ce se aude? Aaaaa, ibricul. Ma duc sa-mi fac cafea.

atelierulfamiliei.ro
rexona

Cat se mai racoreste lichidul magic din ibric, imi fac un dus si imi aplic cateva puf-uri de spray Rexona. Nu prea am timp sa ma rasfat dar de el nu uit niciodata. Beau cafea cat imi ascult horoscopul si datele despre vreme, apoi opresc TV-ul si pun muzica. Urmeaza operatiunea „curatenia”. Dansez tot soiul de dansuri moderne cu aspiratorul meu galben si execut cateva miscari ample de brate plimband carpa de praf pe mobila. Intre timp, cainelui ii vine chef de joaca. Mergem afara. N-am fost niciodata buna la oina si asta se vede si acum: niciodata nu reusesc sa ii arunc mingea in asa fel incat sa o poata prinde. De asta se si plictiseste repede. Trecand pe aleea de langa gradina, constat cata treaba mai am azi: sa leg castravetii, sa culeg dafinul si menta, sa mut muscata intr-un ghiveci mai mare. Si nici n-am terminat curatenia. Execut un dans la bara in compania cozii mopului pe care il plimb prin baie, hol si bucatarie, bag la spalat si apoi imi iau in serios rolul de Master Chef. Pun mancarea la foc si suna telefonul. E tocmai in dormitor. Pas alergator sa nu ratez apelul. Nici nu ajungi bine acolo, ca suna cineva la poarta. Astia s-au vorbit intre ei sa slabesc azi! Am un curier la poarta. Imi iau comanda de cosmetice.

rexona
Rexona_infografic

Termini de gatit, ai vase de spalat; ai terminat vasele, musai sa cureti aragazul pentru ca nu ai reusit sa dresezi cratita aia sa nu mai arunce stropi alaturi. E deja ora doua si n-am ajuns nici macar mailul sa mi-l verific. O fac acum. Masina de spalat tocmai ma anunta ca si-a terminat programul si rufele refuza sa leviteze pe sarma. E momentul in care imi aduc aminte de mamaie, de cat de grea era viata ei pentru ca nu avea nici macar apa curenta, ce sa mai vorbim de masina de spalat. Erau dese momentele in care o vedeam leaorca de transpiratie si nu stiam de ce simt nevoie sa stramb din nas.  Eu am si masina de spalat si am si Rexona. Uneori nici nu am timp sa fac dus inainte sa vina al meu de la munca. Poate trebuie sa si plec pe undeva(spre exemplu, la cumparaturi) dar nu imi fac probleme pentru ca, desi ma misc destul si transpir si eu, ca orice om, deodorantul meu antiperspirant ma ajuta sa miros placut, oferindu-mi o stare de bine si incredere in mine. 

Ziua de munca nu se incheie aici: alergi printre rafturi la supermarket, asezi cumparaturile la locul lor,  pui masa, speli vase, continui cu treburile in gradina, te relaxezi cu o partida de calcat, piepteni cainele, aspiri a doua oara pe ziua in curs(asa e cand ai caine). Ajung sa fac dus abia seara tarziu, dupa mai bine de 12 ore de la aplicarea deodorantului. Cum de nu se trezeste sconcsul din mine? Rexona este primul antiperspirant din lume care contine microcapsule activate de miscare si iti asigura protectie eficienta si senzatie de prospetime pe parcursul intregii zile. Rexona sustine un stil de viata activ si daca nici noi casnicele nu alergam, atunci cine? Microcapsulele din compozitie se activeaza la fiecare miscare adica, cu cat ma misc mai mult, cu atat deodorantul meu elibereaza mai multa prospetime. Curatenie, aerobic, fitness, gradinarit, alergatura la shopping, Rexona e pregatit sa faca fata transpiratiei care apare in oricare din aceste activitati. Inca mai crezi ca e usoara viata de casnica? Nu cred ca ai face fata, asa cum nici eu nu as face fata unui job stresant sau unei vieti agitate de mamica mereu pe fuga. Fiecare dintre noi s-a nascut si traieste pentru altceva. Dar transpiratia nu tine cont de aspiratii. Prietenul nostru comun e Rexona Motion Sense.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihaela
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Bine zis Cristina! Transpiratia nu iarta pe nimeni si nu tine cont de rang sau de alte criterii.

    • Anne
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Da e jale cu transpiratia pe caldurile astea!Da o casnica face o gramada de treburi pe care de multe ori nimeni nu le contorizeaza,lumea are impresia ca daca stai acasa stai degeaba non-stop.

    • Irina Sima
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Daca mai ai si un pui de om care incepe sa descopere care e faza cu „mersul” si pe deasupra mai gaseste si cate un raft de carti de „rearanjat” si vreo 2 sertare de „amenajat” de cateva ori pe zi, tine-te bine! In plus biscuiteii parca sunt mai gustosi daca sunt mancati pe canapea sau de ce nu chiar pe covor. Iar daca in casa mai exista si o combinatie gen copil/copii + caine atunci scot astia si untul din tine :)) Iar cand mai primesti si o replica de la sot sau alta ruda de genul „ce ai facut azi toata ziua” iti vine sa o iei la fuga ori sa-l fugaresti cu vreo coada de matura pe cel care a indraznit sa intrebe :))

    • Catalina Dumbrava
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Da de unde, acasa muncesti mai mult ca la serviciu, casa+ copii= lipsa timp liber

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Acasa pot spune ca e si mai si; copii,mancare,spalat,aspirat,aranjat si restul care parca nu se mai termina pana noaptea tarziu .Daca ai de mers undeva vorba ta,noroc de Rexona te salveaza imediat,te face ca noua,nu mai simti transpiratia care a curs pe tine de dimineata pana seara(mai ales acum cu caldurile astea).

    • Hacman Mariana
    • 15/07/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris ,o femeie casnica munceste non stop…noroc de Rexona)))mai intalnesc si eu des persoane care le critica pe doamnele care nu au un loc de munca,nu zic ca nu sunt casnice care isi petrec ziua lenevind dar nu pot fi bagate toate in aceeasi oala)))sa fi casnica este destul de greu,mereu se gaseste cate ceva de facut….

    • Tudor Alexandra
    • 16/07/2015
    Răspunde

    Stii ce imi place cel mai mult la articolele tale? Ca spui lucrurilor pe nume, fara ocolișuri, dar o spui intr-un mod plăcut, care chiar ma face sa zâmbesc. 😀 Si eu folosesc Rexona si nu mai am probleme cu transpirația din timpul verii, chiar daca alerg toata ziua.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Criss, nu esti singura casnica, si eu sunt casnica, desi mai lucrz din cand in cand part time pt mine pt ceva banuti in plus.

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Pe mine sanatatea mea precara m-a adus in aceasta situatie si sper curand sa trec peste sa ma pot angaja.

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Ce coincidenta, si Iulia tot Rexona foloseste…adevarul este ca miroase bine.Imi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares