NU inseamna intotdeauna NU

E vorba despre un viol. Nu despre unul din romanele Sandrei Brown, ci de unul real, petrecut intr-o tara europeana numita Romania, in 2015. Un viol la care a fost supusa o tanara de 18 ani, care nu vreau sa-mi imaginez prin ce trece si care nu cred ca isi va reveni vreodata complet. Un viol pus la cale si savarsit de sapte barbati bravi ai patriei, fii de oameni gospodari din Vaslui. `Banuiesc ca stiti deja despre ce vorbesc, despre cazul care a scandalizat mare parte din cetatenii tarii, cazul violului din Vaslui, in care astea sapte bestii, pe care le vedeti frumos imbracate si aranjate in poza, au supus la chinuri greu de imaginat o fata, intr-o noapte, pe un camp. Nici nu mai conteaza data, nici nu mai conteaza campul.646x404

Nu-s procuror de caz dar sunt un om care inca mai stie ce inseamna moralitatea si, mai presus de toate, sunt femeie. O femeie care stie ca, atunci cand spune NU, isi doreste ca NU sa nu fie interpretat ca fiind DA. Stimabilii domnisori, fotbalisti de elita in comuna lor au fost eliberati fiind in prezent judecati in stare de libertate, intr-un proces in care toata lumea pare sa o condamne pe victima. Normal ca e vina ei ca i-a instigat(sa zicem), numai ca, si daca ar fi asa, prima greseala facuta de oameni din pricina unei ispite, s-a lasat cu sanctiuni si asupra faptasului, nu doar a ispitei (vorbesc aici despre Adam si Eva ispititi de sarpe sa savureze un mar care le fusese interzis). Oare nu e crima sa omori sufletul si sperantele unui om care abia atunci afla ce inseamna viata? Conteaza cum s-a imbracat, ca poate purta blugi mulati cum poarta toata lumea(de la fete de 10 ani pana la femei de 50 de ani)? Cum te-ai simti sa fii violata nu o data, chiar de doua ori, sa intretii raporturi sexuale orale si anale cu sapte animale care nu te aud cand plangi si implori sa te lase si apoi sa auzi ca toata lumea le vaita parintii ca sunt nevoiti sa indure rusinea si sa cheltuiasca bani sa isi scape odraslele de necaz si sa te judece pe tine ca esti „depravata” si ca tu i-ai starnit?

Oameni buni, asa ceva nu se poate! Nu poti viola nici macar o „doamna” care face centura! Vrei sex cu ea, platesti! Altfel, daca zice NU, sa-ti fie clar ca e NU si ca, orice act sexual care nu e consimtit de ambele parti, se numeste viol. Judecatorule care i-ai eliberat, ce-ai fi facut daca era violata fiica ta, chiar daca tot orasul ar fi zis ca fata nu era tocmai usa de biserica? Vreau sa va spun ca nici macar nu ma intereseaza daca fata asta era in fundul gol pe strada! Nu aveau dreptul sa ii faca nimic si PUNCT.

bottegaverde.ro

Normal ca oamenii din comuna, majoritatea fara scoala prea multa si putere de judecata se gandesc ca, daca un judecator i-a eliberat si procurorii n-au facut recurs, e foarte posibil ca, mandretile de flacai cuminti ca niste fete mari, sa fie nevinovati! Si noi suntem complici la treaba asta! Suntem partasi la toate ranile fizice si psihice a fiecarei fete/femei care e victima unui viol al carui faptas ramane nepedepsit. In tara asta inca mai exista credinta conform careia trebuie sa iti fie rusine ca ai fost violata? Am experimentat-o o singura data, cand aveam vreo 14 ani. Eram pe strada(culmea, cu mama) si, intr-un moment in care ea nu era atenta, nenorocitul ala mi-a atins unul din sani, in mod voit, cu palma. Multa vreme n-am povestit nimanui de rusine…Acum l-as ucide. Si a fost doar o atingere, nu viol executat de sapte bestii pana iti pierzi cunostinta si apoi esti stropita cu alcool ca sa iti revii pentru o „runda” noua. Suna dur? Cum o fi fost pentru ea, o fiinta lipsita de aparare sa aiba sufletul si trupul sfasiate?11219686_857121801031293_1262078266169302774_n

Si acum, ce facem? Vorbim cinci minute si uitam, nu? Fix cum zicea cineva acum cateva zile: romanii nu reactioneaza decat daca fura arbitrul la fotbal, atunci sunt caini de lupta toti; daca le tai pensiile, le pui impozit pe aerul pe care il respira sau sunt eliberati criminali care pot lovi maine din nou, romanii sunt ca niste catelusi abia fatati ieri, fara nici o intitiativa, lipsiti de putere si incapabili sa riposteze cand un dulau vine sa le bea lapticul. Cititi aici toata marturia fetei care a trecut prin asta si acum isi stie agresorii liberi. Imaginati-va ca sunteti in locul ei sau ca fiica voastra vine acasa si va povesteste asemenea atrocitate! Fii om, nu fii bestie! Impreuna suntem puternici si putem sa schimbam ceva, sa cerem autoritatilor sa schimbe legea daca e nevoie! Tine cont ca  #NUinseamnaNU si #ViolulDistruge! Apoi, nu uita ca fata asta, oricum ar fi ea, e o victima si are nevoie de toata sustinerea noastra. Ia atitudine alaturi ne noi! Ne vedem pe NUinseamnaNU

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Eu i-as impusca pe nenorociti astia dar si pe cei care i-au lasat in libertate.

    • Irina Sima
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Cred ca orice fata a fost „atinsa” fortat de cate un psihopat. Nici eu nu am scapat. Am fost atat de scarbita incat am aruncat cu o mapa de vreo 3 kg in care aveam un manuscris. Nu am mai tinut cont de nimic. Singurul meu regret a fost ca nu l-am nimerit sa ii zdobesc mana si capul. Daca asa am reactional la o atingere nici nu vreau sa-mi imaginez ce a simtit acea fata. Sincer PEDEAPSA CU MOARTEA ar fi solutia! Ar fi un bun exemplu pentru viitorii violatori!

    • Catalina Dumbrava
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Ar tebui sa fie castrati, nenorocitii

    • Rodica Granpier
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Este groaznic ce se intampla in tara asta….bestiile alea ar trebuii inchise pe viata,ca sa nu mai faca rau niciodata vreunei fete….ma infioara gandul ca atatia oameni dau vina pe ea….ai dreptate,chiar daca umbla in fundul gol nu aveau dreptul sa faca asa ceva…..

    • Rodica Granpier
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Este groaznic ce se intampla in tara asta….bestiile alea ar trebuii inchise pe viata,ca sa nu mai faca rau niciodata vreunei fete….ma infioara gandul ca atatia oameni dau vina pe ea….ai dreptate,chiar daca umbla in fundul gol nu aveau dreptul sa faca asa ceva…..

  2. Răspunde

    Ar trebuie sa sprijine fata, nu sa o acuze. Nu conta nici daca era o prostituata, daca ea nu a vrut , nu trebuia sa faca asa ceva. Nu-mi pot imagina cum exista astfel de judecatori , nu e o banuiala, 3 din ei au recunoscut fapta, cum sa-i elibereze? Mi se pare de-a dreptul strigator la cer. Oare, daca ar fi patit fetele sau sotiile lor asa ceva, ii mai elibera? Ar trebui inchisi si judecatorii/procurori care s-au ocupat/se ocupa de acest caz. Nu-mi dau seama, ce e in mintea satenilor? le tin partea? Si, daca vor scapa si urmeaza una de-a lor? De obicei, astia care scapa prima data, cred, ca vor scapa mereu si savarasesc iarasi atrocitatea 🙁

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Ceva de nedescris!!! Ar trebui castrati si stat la inchisoare pe viata! Nu aveau dreptul sa faca asa ceva chiar (si de era o fata usoara),fiecare are dreptul de a fi ori nu cu asa ceva.Ar trebui inasprite legile.

    • Alexandra
    • 18/07/2015
    Răspunde

    nu exista ca ” i a instigat” atata timp cat ei au recunoscut ca au obligat-o! Eu ma intreb ce e in mintea procurorilor si a judecatorilor?!?!?!??!

    • nastasiu geanina
    • 18/07/2015
    Răspunde

    Legile sunt pre blande la noi in tara! Si nu doar in cazul acesta! Eu as reintroduce pedeapsa cu moartea,tortura si castrarea!

    • Mara
    • 19/07/2015
    Răspunde

    Niste tampiti cu pretentii de masculi feroce care habar nu au si nici nu sunt in stare sa intre in gratiile unei femei si care au senzatia ca sunt mari si tari daca fac asa ceva! Inchisoarea pe viata este ceea ce merita Iar parintii lor sa cunoasca rusinea si oprobriu public ca nu au fost in stare sa-si educe odraslele!!! HUAAA lor si familiilor lor! SCURSURI ALE SOCIETATII!!!

    • Otilia
    • 19/07/2015
    Răspunde

    Acu fac si eu ca sotul meu….daca sotia iti spune nu si tu o fortezi, tot viol e. Ori animalele astea (ca e pacat sa ii bagam in rand cu animalele) , au silit o copila de 18 ani. Pai ce ar fi sa se mearga pe strada si care e ispita, sa fie violata? Sa ma ierte Dumnezeu dar la astia le-as taia penisul si i-as pune sa umble cu el de gat! Apai pe parintii care accepta asa ceva….isi merita soarta!!!

    • Tudor Alexandra
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Asa bestii nu merita nici macar sa mai trăiască, mai ales in Libertate! Nici nu vreau sa imi imaginez prin ce a trecut acea fata, imi pare sincer rau pentru ea si ii trimit o îmbrățișare si numai gânduri bune! Cat despre bestiile astea, sa țină cont ca odată si odată se întoarce roata, ca exista cineva acolo, Sus, care vede si pedepsește tot răul!

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    stiti ce le-as face eu….eu i-as castra daca tot nu ii baga in inchisoare. Este o pedeapsa dureroasa si usturatoare la fel ca cea a fetei

    • Mihaica Iuliana
    • 20/07/2015
    Răspunde

    Este groaznica ca se intampla asa ceva la noi in tara, groaznic. Sincer nu am cuvinte.

    • Hacman Mariana
    • 23/07/2015
    Răspunde

    fara cuvinte!Aceste animale merita cea mai crunta pedeapsa..cred ca sa-i impusti nu ai pacat inaintea lui Dumnezeu)))ma apuca groaza cand ma gandesc cat de periculos este in ziua de azi pe strada…Doamne fereste!

    • Oprea Alexandru
    • 28/07/2015
    Răspunde

    Ii vrem la parnaee, clara. Fara doar si poate, au gresit sa plateasca, este cea mai grafa acuzare in materie de viol…si anume viol in grup

    • Hacman Radu
    • 30/07/2015
    Răspunde

    cei care au fost in stare de asa ceva merita cea mai mare pedeapsa…puscarie pe viata…

    • alin
    • 16/08/2015
    Răspunde

    Bun, au dreptul sa umble in curul gol. Nu crezi ca oricum deja o fac ? 99 % din minore isi fac poze nud cu scopul de a obtine foloase materiale de la fraieri. Pe strada nu mai zic cum umbla…

    Nu-stiu, asa ceva ti se pare normal ? Ca sa intelegem de unde pornesc toate…

      • cristina
      • 01/09/2015
      Răspunde

      NU, nu mi se pare deloc normal si stiu ce zici. Atata le duce capul sa faca, atata fac! Dar nu pot sustine totusi violul…Cred ca ar trebui sa existe si o lege a vestimentatiei pentru ca bunul simt nu prea ne mai ajuta!

  3. Răspunde

    Bună!

    Îți mulțumim pentru participarea în faza inițială a campaniei ”NU înseamnă NU”!
    Articolul tău a însemnat mult pentru noi, dar suntem siguri că a făcut diferența pentru cel puțin o persoană care avea nevoie de încurajare!

    Suntem gata să facem următorul pas în campania noastră, și avem nevoie de ajutorul tău:

    Vrem să construim o comunitate online, pentru ajutorul și susținerea victimelor violenței sexuale. Vrem să alcătuim acolo grupuri de suport private, unde victimele să poată să fie ascultate și susținute.

    Dacă ne ajuți, acesta este doar primul pas, pentru că din această comunitate și prin ajutorul articolelor tale, vom reuși să ajungem la acele persoane care sunt gata să se întâlnească cu noi față în față, și să ne povestească experiența lor: primul grup de suport pentru victime, cel pilot, va fi în București.

    În acest scop am pregătit o serie de teme de interes pentru public și victime, cu informații concrete despre care poți scrie. Scopul ar fi să le spunem tuturor că existăm, și încercăm să facem o schimbare.

    Pentru mai multe detalii, avem nevoie să continuăm să comunicăm cu tine, așa că te-am ruga să te înscrii în lista noastră de e-mailuri, pe care o găsești aici: http://nuinseamnanu.ro/nuinseamnanu-a-ajuns-la-faza-a-doua/.

    Te rugăm să ne susții în continuare, și îți mulțumim pentru tot, pe această cale!

    Echipa NU înseamnă NU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares