Trucuri pentru ca trandafirii din vaza sa se pastreze frumosi mai mult timp

Nu primesc prea des flori dar nici prea rar. Insa, am o problema: de fiecare data cand primesc sau cumpar un buchet de flori, in special florile mai scumpe de la florarie, de tipul tradafirilor, in maxim doua zile se ofilesc si mi-e ciuda de banii dati pe ele. Ma gandesc ca e foarte posibil ca la florarie sa le puna ceva substante speciale, un fel de „steroizi” pentru flori, de se pastreaza mai bine. Totusi, exista cateva trucuri pe care le putem folosi pentru a prelungi viata trandafirilor din vaza si a-i ajuta sa arate bine mai mult de doua zile. Le-am gasit cand am cautat idei despre ce pot face pentru ca trandafirii sa tina mai mult. Le-am incercat pe trandafirii primiti de ziua mea si au tinut opt zile.

15814839114_7c68c6e32b_o1. Cand ajungeti cu ei acasa sau vi-i aduce cineva si vreti sa ii puneti in vaza, prima miscare pe care trebuie sa o faceti este sa le taiati din codita. Tulpina nu se taie oricum, ci in diagonala, in unghi de 45 de grade pentru ca tradafirul sa nu isi sprijine toate suprafata tulpinii taiate pe fundul vasului si sa nu se mai poata hidrata in mod corect.

2. Nu puneti apa foarte multa in vas sau daca puneti pana la un nivel mai inalt, curatati frunzele care intra in apa pentru ca ele putrezesc foarte repede si se produc bacterii care afecteaza integritatea si aspectul florilor din vaza.

3. Folositi vaze sau vase curate pentru a pune florile in ele. Multi obisnuiesc sa curete vaza cu apa simpla si bacteriile de la florile aruncate raman in ea si afecteaza florile noi.

3. Daca trandafirii dau deja semne de „oboseala” cand ii pui in vaza, dupa taierea coditelor in modul expus mai sus, scufunda-le coditele pentru 3-4 secunde in apa fiarta si apoi pune-i in vaza cu apa calduta(la temperatura camerei).

4. Adauga in apa din vaza cateva picaturi de clor, mai ales daca e vorba de o apa de put si nu apa de la robinet care are deja continut de clor. Clorul intarzie aparitia bacteriilor care sufoca floarea. Pentru o mai buna conservare, adauga in apa si o lingurita de zahar.

5. Schimba apa des. Vara, ar trebui schimbata si de doua ori pe zi.

6. Plaseaza vasul cu flori la lumina, dar nu in soare si ai grija sa primeasca o cantitate suficienta de aer.

7. Ai grija la temperatura: nu poti duce la 25 de grade trandafirii cumparati de afara de la colt de la 10 grade si nici nu poti baga brusc la aer conditionat trandafirii care au stat afara la 30 de grade celsius.

Sper ca aceste trucuri sa va ajute si pe voi sa va bucurati mai mult timp de trandafirii primiti in dar. Sunt flori frumoase si destul de costisitoare si e normal sa ne para rau daca mor dupa numai cateva ore.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • pusa raisa
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Multumim pentru toate detaliile, unele le stiam dar altele nu. Eu sunt mare iubitoare de flori ,in special de trandafiri asa ca im prind bine sugestiile date. Multumesc mult . O zi buna sa ai 🙂

  1. Stiam ca le mai pun zahar in apa, sa reziste mai mult, oricum nu prea sunt adepta florilor in vaza, sunt un pic mai practica imi plac cele in ghivece, sa reziste mai mult pentru a ma bucura mai mult de ele.

    • Hacman Radu
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Multumim de informatii! Si Mariana iubeste foarte mult florile si la fel ca tine se intristeaza cand vede cat de repede se ofilesc…chiar nu stiam de aceste trucuri ,pe viitor ne vor fi de mare folos…

    • Roxana Timocel
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Util articolul. Iubesc florile, insa nu stiam toate aceste trucuri!! 🙂

    • Mihaela
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Trandafirii sunt florile mele preferate asa ca am incercat si eu de-a lungul timpului sfaturile prezentate de tine. Eu mai puneam si cate o aspirina in vaza ca sa le revigorez.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Multumim,utile sfaturi,in apa in care pui trandafirii mama mea punea putin zahar,aratau ok dupa mai multe zile.

    • Daniela Stingaciu
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Nici macar nu stiam mai mult de 2 din trucurile de mai sus…Inainte se mai punea cate o aspirina ca sa tina mai mult florile.Parerea mea personala? Mai bine le las in curte ca acolo sunt mai frumoase,dar daca le primesc atunci cu siguranta voi pune in practica tot ce m ai invatat:)

    • Mara
    • 03/06/2015
    Răspunde

    Bune trucuri si bine de stiut ! La trandafiri mai ajuta si zdrobirea coditei (cam un cm) la terminatia care intra in apa din vaza – banuiesc ca tot pentru o hidratare corecta 🙂

    • Hacman Mariana
    • 04/06/2015
    Răspunde

    Multumim Cris de informatii!Eu stiam doar de vechea reteta cu zahar…,,Omul cat traieste tot invata!”sunt curioasa de efect ,asa ca ,tocmai am primit un buchet de trandafiri de la adoratul meu sot si voi incerca !Si cum spunea si Radu ,chiar ne vor fi de mare folos informatiile!

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Criss multumesc pentru sfaturi, nu le stiam pe toate, chiar ma vor ajuta pe viitor sa imi pastrez florile mai mult timp pline de viata.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    eu primesc mai rara flor insa mereu imi iau de la tara si pe drum de 45 de minute cu masina isi pierd din frumusete, mereu am incercat sa le readl la frumusetea de cand le-am taiat din gradina mamei sau a bunicului.

    • gutu adriana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    aplic si eu din sfaturile tele..dar..tot se duc!! :))mi-ar placea sa primesc flori mereu,dar stiti voi..mai rarut ca-i mai dragut!

    • gutu adriana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    in schimb ,eu am un alt obicei ca sa ii pastrez mai mult! cand vad ca deja se trec florile,iau buchetul si in agat undeva cu florile in jos.si apoi da cu fixativ pe ele!! il las apoi atarnat asa vreo 2-3 zile.cred-ma ca rezista buchetul fara sa-i cada petalele si ani de zile!

  2. Răspunde

    Sunt foarte utile sfaturile tale si nu stiu cum de mi-a scapat articolul acesta pana acum. Pe unele le stiam, insa altele imi erau necunoscute. Iti multumesc ca ai impartasit aceste informatii :*
    Data viitoare cand imi cumpar trandafiri o sa ma gandesc la tine si la acest articol cu sfaturi bune 😀 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares